Ja imam dzip, ali na pijacu idem skuterom. Posto sam malo "duzi", imam maxi skuter Yamahu X-Max. Ispod sedista ima prostor za dzak krompira! I kad me neko pita, a sto ides na pijacu motorom, meni dodje da ga lupim. Mesto da me pita koliko trosi, kako ubrzava, jel udoban, koliko moze da stane, on mora da me pita, a sto ides motorom, kad imas dzip! Pijaca je zagusena, nema parking mesta, velikim autom covek ne moze ni da se provuce do pijace, kamoli da se parkira. Relativno mali motor se za cas uvuce i parkira na mesto koje meni savrseno odgovara!
Na strani pre, covek zapeo da je Nexus skup? Lobotomiran, ne zanima ga ni da procita nista, ni da proveri tvrdnju koju ce izreci?!?!? A domaca cena zapravo ista ili za par eura niza nego u nemackoj? Ne pamti kada smo tako nesto dobili po slicnim cenama, zvanicnim kanalima. Preprodavci na kupujem prodajem prodaju za 300 eura 8GB model? Lik bez blama plasira neistinu, onda njih pet to demantuje i sta se dobije? Stranica puna besmisla???? Gde je tu koristan text ili utisak ili what ever o Nexusu??? Moderatori spavaju. Ja bih na njihovom mestu, pobrisao 75% teme!
Nexus 7 zelim, na primer, zato sto smart phone ne moze da izdrzi deset sati navigacije - turistickog obilaska po nepoznatom gradu. Na primer. Nexus 7 tj. zele bombone umeju da kesiraju mape, pa ako nemam signal ili ne zelim da trosim preskupe roaming megabajte, ja prethodno "kesiram" mapu! I da, zelim Google mapu! Ne zanima me ni navteq ni iGo ni slicne mape, samo Google! Zasto? Zato!
Dalje, Nexus 7 ima jedva 350 grama. pa moj drugi mobilni je imao pola kile sa baterijom koja je mogla da izdrzi ceo dan. Ovo sadrzi toliku moc u velicini dve sake, da je to neverovatno. iPad 3 je fenomenalan za citanje, sitan piksel, sajtovi i slike izgledaju sjajno. Ali nije portabl, da ga nosis sa sobom ceo dan. Isto vazi za Transformer. Sjajan uredjaj, otvorene platforme, za razliku od iPad-a, mogu da radim sa njim sta hocu, ali nije portabl, takodje! Pretezak je da stalno bude uz mene.
O bizarnosti i apsurdnosti setanja netbooka sa sobom, za koriscenje iz "stojeceg" stava, da ne pricam. Dok se njemu podigne sistem, dok se covek uloguje... zgazi te tramvaj!
Smart phone, sem Note-a je zaista premali za bilo sta ozbiljnije od ubijanja vremena!
Dalje, Nexus 7 je idealan uredjaj za citanje u krevetu, lezeci, idealan je za diktiranje mailova na engleskom, ko ima potrebu za tim, sjajan je za igranje igrica, koga to zanima.
Eto, mogu da se prikljuce i PS i XBOX kontroler i cak i tako da se igraju PSX 1 igre, ko voli.
Uskoro letim preko okeana, ceka me pakao od desetak sati sedenja u mestu! Voleo bih da vidim koji ce to netbook da izdrzi duze od cetiri sata realnog rada! Umem da odem i autobusom u neke egzoticne evropske gradove do kojih nema racionalnog avio saobracaja, pa to putovanje od desetak - dvanaest sati, takodje ume da smori. Ovakav pad je idealan za tu aktivnost!
Neverovatna snaga i primena za smesne pare, u odnosu na transformere, iPadove i slicne uredjaje i neko ima hrabrosti da se zali??
Shvatite vec jednom frustriani ljudi! To sto vi realno nemate para za jedan, a kamo li za vise gadgeta, to ne znaci da se oni medjusobno iskljucuju!
Ovi uredjaji se prave za normalan narod i svako moze da ih priusti. To sto smo mi siromasni, to se ne tice ni Gugla ni Asusa!
Da smo mi trziste, racunaljke bi za nas pravili (Abakuse). :wall: