Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@hsv tesko 5d sam imao pre god maksimum 🙂 bila je slicna jesenja sa d90 🙂

Izvinjavam se na kvalitetu fotki, bilo u prolazu, svetlo bilo ocajno itd. Kadar mi se svidja samo na prvoj, ostale sam se nekako namestao da izbacim brdo drugih kola i gluposti iz kadra. Ali rek'o da ih zakacim jer je auto jako zanimljiv (bar meni).

Ford Mustang by Micko1986, on Flickr

Poslednja izmena:
Ne mislim da iko mene mrzi i zasto bi? Naravno ako vecina kaze da nesto ne valja onda je tako i prihvatam.
Ali nikako generalizovanje kao nista ne valja nikada ne moze biti tacno i ne samo u fotografiji vec uopste u zivotu
Ne volim psovanje i bilo koje nedolicno ponasanje. Ovde se postavilo pitanje zivota ili smrti ili fotofrafije! 😀
Svacija sugestija sa moje strane bice prihvacena kao u slucaju sugestije dzonia sa posterizacijom i nepotrebno se na tome insistira.
Dakle, sem direktne diskusije o fotografiji, smatram da to ne treba biti nesta licno!
Em sto bas nema neki izbor za interesantne detalje em ko za baksuz ove godine uslikam samo jednog leptira i nista vishe!
Mozda ovi iz aviona sto polivaju komarce, zveknuli jacu dozu, pa sve pocrkalo! 😀
Nazalost nemam bas ni veremena da se udubim u obradu pa bi sve to lepse izgledalo!
Ipak hvala svima na sugestijama! 🙂
Evo obicnog detalja samo malo obradjenog!

2dvj63d.jpg

Astrolog, evo da vidiš da nisi jedini loš, a opet da vidiš razliku izmešu obrade čekićem i maljem
Čekić
izaprodavnice.jpg

Malj
izaprodavnice2.jpg

Čekić
skejtpark3.jpg

Malj
skejt3.jpg

Čekić
skejtpark2.jpg

Malj
skejt2.jpg

Čekić
skejtpark1.jpg

Malj
skejt1.jpg

Čekić
transporter.jpg

Malj
transport.jpg

Izvinjavam se zbog velikog broja fotografija ali hteo sam samo da ukažem na poendu. A to je da malj koristiš samo ako je fotografija sama po sebi glupa pa je skucaš da uneseš malo veštačke živosti u nju.

Za borovu granu mogu da ti kažem da mi fotografija ima određenu privlačnost i, što je retkost, i znam zašto. Crvena i zelena su komplementarne boje i crvena zato iskače u oči gledaocu što fotografiju čini prijatno centriranom.

Poslednja izmena:
I ovo je fotografija. Glupa drveca bez lisca!
Slazem se sa tobom Carnex. Zelena je u spektru jedna od najhladnijih a crvena najtoplijih nijansi boja!

29zt1fq.jpg

au brale tebi nema pomoci hajde odi ovde npr. i pogledaj malo fotke , samo ce ti se kasti http://500px.com/popular mislim ako ne vidis u cemu je problem tvojih fotki definitivno niko ni ne treba da ti ukazuje zasto ne valjaju

au brale tebi nema pomoci hajde odi ovde npr. i pogledaj malo fotke , samo ce ti se kasti http://500px.com/popular mislim ako ne vidis u cemu je problem tvojih fotki definitivno niko ni ne treba da ti ukazuje zasto ne valjaju
Rekoh mozes diskutovati o fotografiji i reci sta mislis. Ali licno mi se obracati sa brale tebi nema pomoci to nikako!
Niti smo braca niti se poznajemo da mi se tako obracas?! Ok.
Nema ljutnje. 🙂

1hcnyo.jpg

Poslednja izmena:
Astrolog, ne smeš da tako isečeš subjekat slike. Ako ne možeš da ga uhvatih normalno, savi se, legni, popni se na nešto...
A ako ni tada ne možeš batali ili sklapaš više slika što ti ne bi preporučio.
Osim toga drveće izgleda kao haos. Retko je drvo koje je stvarno za lepu fotografiju bez lišća, a i pozadina tu igra veliku ulogu (ovde je loša po meni)

ma kakva ljutnja , gosn Astroloze , ali to kvalitet tj nekvalitet i totalnu bezidejnost i odsustvo svakog smisla postojanja tvojih fotki nece da promeni , ps ispravi bar horizont kad pucas landskepe

@Carnex sliko sam sa 35-ticom. Ovo je na putu BGD - Vrsac i isao sam u goste tako da lezanje i zongliranje ne dolazi u obzir. 😉
Slazem se i prihvatam sugestiju za ubuduce!
@starinovi ne upotrebljavaj sarkazam! Nisam ja gospodin i ti si svoje misljenje o mojoj fotografiji rekao. Cemu onda ispravljanje horizonta?

@Carnex sliko sam sa 35-ticom. Ovo je na putu BGD - Vrsac i isao sam u goste tako da lezanje i zongliranje ne dolazi u obzir. 😉
Slazem se i prihvatam sugestiju za ubuduce!

Izvini, ali to ne pije vodu. Ležao sam u snegu, sa prostikom u blatu, zavlačio u rupe, VISIO sam sa zida tvrđave... sve u ime kadra kakav sam hteo da imam (nažalost ekstremno retko sam pravio fotografiju vrednu gledanja). Ako želiš neku fotografiju, potrudi se da je napraviš. Ne libi se toga da ljudima izgledaš kao *****. Radiš to sebe radi zar ne?

Ako iz objektivnih razloga ne možeš da uhvatiš pravi kadar, nemoj nikakav da praviš jer ćeš se samo nervirati.

A što se ispravke horizonta tiće, vežbaš obradu. Obrada može da preporodi fotografiju.

Poslednja izmena:
Izvini, ali to ne pije vodu. Ležao sam u snegu, sa prostikom u blatu, zavlačio u rupe, VISIO sam sa zida tvrđave... sve u ime kadra kakav sam hteo da imam (nažalost ekstremno retko sam pravio fotografiju vrednu gledanja). Ako želiš neku fotografiju, potrudi se da je napraviš. Ne libi se toga da ljudima izgledaš kao *****. Radiš to sebe radi zar ne?

Ako iz objektivnih razloga ne možeš da uhvatiš pravi kadar, nemoj nikakav da praviš jer ćeš se samo nervirati.

A što se ispravke horizonta tiće, vežbaš obradu. Obrada može da preporodi fotografiju.

Nisi citao pazljivo odgovor. Isao sam u goste na slavu i sigurno u autu nemam nepromocivo platno da bih legao na vlaznu i hladnu zemlju!
Sto se obrade tice to nije problem. Nisam ekspert ali ni pocetnik. 😉 U ACR-u najlakse se ispravlja horizont.
Evo jedne bas obradjene!

34xpd8j.jpg

Misliš ubijene obradom?

Imaš halo oko drveća, i drugo, JPG kompresijom si je ubio u pojam totalno.

Ti kao da nisi video moje Čekić VS Malj slike?

Evo ti primer obrade kakvu ja smatram ok. Samo šta treba. Obe fotke su direktno iz fotoaparata, prva nedirnuta, druga samo propuštena kroz Paint.NET. Razlike nađi sam. (ako lupetam bolje recite nego da zavodim čoveka)
zalazak1.jpg

zalazak2.jpg

I još jedan detalj za još bolji rezultat

zalazak3.jpg

P.S. Ovo je fotografisano tako što sam položio ranac na put i legao držeći se grudima na rancu i vrhovima prstiju na putu. Nisam se ni malkice umazao.

Poslednja izmena:
OK a sad pogledajte visoko ocenjenu fotku na fotoforumu!
Pa da polako zavrsavamo diskusiju. Radi se sutra! :wave:

wm1axi.jpg

Poznat mi ovaj mirko cvetkovic oblak :d

Ako moze neko ko ima CS6 instaliran da mi se javi na pp, treba mi pomoc oko nekih filtera itd..

Dugo nisam bio ovde pa da postavim fotke sa Svete Gore

1. Manastir na Svetoj Gori.

2. Pogled sa Panagie 1500m nadmorske visine.

Prilozi

• SvetaGora.jpg
    SvetaGora.jpg
    495.4 KB · Pregleda: 103
  • Panorama Panagia 3.jpg
    Panorama Panagia 3.jpg
    448.5 KB · Pregleda: 99
Izvinjavam se na kvalitetu fotki, bilo u prolazu, svetlo bilo ocajno itd. Kadar mi se svidja samo na prvoj, ostale sam se nekako namestao da izbacim brdo drugih kola i gluposti iz kadra. Ali rek'o da ih zakacim jer je auto jako zanimljiv (bar meni).

1969 Boss 429 Mustang 🙂 🙂 🙂 🙂

Sta god da je prelep je, mnogo sam se smorio sto nisam mogao lepse da ga slikam.

221845_411627042227418_1288127802_n.jpg

Kompresija je poprilično uništila...

Zanimljivo. Gde je ovo fotkano ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno