Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ dulsrules: Evo kako izgleda, malo manje uništena.

img8287.jpg

@einstein
ovo je bukvalno za 2 minuta. Lightroom sa 4 slajdera i jednom cetkicom.

Prilozi

• Avion-2.jpg
    Avion-2.jpg
    204.1 KB · Pregleda: 156
@einstein, evo zezao sam se par min u CS6, tek pre neki dan sam instalirao PS posle 100 god.. znam da je bezveze al boze moj :d

Prilozi

• DSC_20441.jpg
    DSC_20441.jpg
    163.9 KB · Pregleda: 133
  • DSC_20444.jpg
    DSC_20444.jpg
    172.9 KB · Pregleda: 140
Heh 😀, vise sam mislio na neko ostrenje ili sredjivanje boja. Tipa, koji efekat da oskoristim?

Mozda je bolje da se otvori posebna tema, saveti oko obrade itd, da se ne truje ova sa smesnim :d pokusajima u PS..

Ako i nije fotka ono je bar inspiracija za onu nasu pesmu: "Coban tera ovcice..." :d

2i27sdd.jpg

Veoma lepo svetlo, ali pozadina smeta. Ne uklapa se u celu tu priču sa čobanom i ovčicama.

Most preko Ade. Jes' fotkan jedno 2(dodaj koliko hoćeš nula) puta, al' kad mi se svidi kadar - svidi mi se. 🙂

Canon SX120
F3.5
1/1000
ISO 80

Kolke platfome 🙂, inace nekako mi ne ide landscape za ovu sliku da uradis crop?

Panorama 6 fotografija:

1 2 3
4 5 6

Ostavio sam 2 verzije te fotke. Druga verzija mi izgledala nekako prosečno, pa sam tu prvu u PTGUI-u spojio u ''fish eye'' fazonu. Valjda mi izgleda(la) dinamičnije.

Fish eye

Planar

Poslednja izmena:
Jednostavna prica. 🙂
Dakle u cvecu udobno zavaljen komsija cika Pera cita novine do zalaska sunca! 😀

2qn0d3a.jpg

2uqdd80.jpg

zredw.jpg

29potip.jpg

I jos jedan mali eksperiment!

3320589.jpg

Meni samo prva potaman. 🙂

Lepo svetlo, lepa kompozicija (mada ništa wow). Jedina zamerka (uz taj dole vrh cveta) je na desni braonkasti deo, nekako smanjuje lepotu cveta. Da je bilo komplet zeleno, veći bi kontast cveta i pozadine bio, samim tim i prijatnija kompozicija.

Druga, iako kompoziciono lepa, ništa posebno.

Treća, loš kadar čika Pere. Iseče ti jadnog čoveka sa svih strana. 😀

Četvrta, interesantno, ali ništa posebno.

Peta, lep eksperiment. Samo si tu crnu trebao još pocrneti.

Naravno, ovo su moja mišljenja.

Dzoni hvala na komentaru pre svega. 🙂
Sto se tice cika Pere, nisam ga ja isekao nego bolje pogledaj fotografiju i video bi da se nabio uz beton. Lepo je kada se moze uhvatiti ceo kadar a da nista ne ulece levo ili desno.
Vidi se u dnu desne strane da ima neki predmet al sam ga nekako izbegao. Inace slikano je kao paparaco 55-300mm i interesantan mi je ( nije me opazio ) kako namiguje na jedno oko. :d
Mozda sam trebao da ga kropnem. 😉
@Jovandeka???

Onda si trebao više prostora da ostaviš čika Peri ili ponovo da kadriraš. Ovako je sav skupljen u kadru i oči mi pri pogledu na dotičnog lutaju na sve strane. 🙂

@astolog
i video bi da se nabio uz beton. Lepo je kada se moze uhvatiti ceo kadar a da nista ne ulece levo ili desno.

Zid je desno na slici, sta je uletelo levo i dole pa covek nema stopalo i desni lakat ako mozes odgovori ? 🙂

Poslednja izmena:
Opet me nisi razumeo. Uslikao sam ga a da nema pojma. Da sam se muvao primetio bi me i onda to nije to. A velika je udaljenost i jos zarotirano za 90 stepeni i sve mi smetalo i levo i desno veruj mi. 🙂
Nego ja ga kropnuo pa sad kad je bal nek je bal. 😀

1zvsay9.jpg

Poslednja izmena od urednika:
@astolog

Zid je desno na slici, sta je uletelo levo i dole pa covek nema stopalo i desni lakat ako mozes odgovori ? 🙂

Desno je Reno Clio tik uz lakat i video bi se al to nemogu da dokazem, ako uopste treba da objasnjavam.
Daljina je veca od deset metara a zumiranjem se smanjuje protor za fotografisanje.
I naravno da tamo gde je pogled, treba da ima vise prostora na fotografiji a to je desna odnosno leva strana fotografije!
Ostalo mozes da vidis sta on ima sve po drvoristu. Ovo je oroginal samo resize.

zkjubb.jpg

astrolog, hvala na odgovoru, elem, ne mora se bas po svaku cenu kadrirati sve sto se ugleda.

da se ne lazemo slika ti nije uspela... 🙂
Mare, slika ne mora da bude savrsena u svakom smislu ali moze da bude draga. 🙂
Vama ovaj dedica nista ne znaci, ali za Vrscane je legenda! I retko da ga mozes uhvatiti ovako opustenog i u ovakvoj garderobi.
Eto ti kropa, popravlja utisak bar malo. 😛

Nije me bilo dugo, sa odmora neke lepe uspomene a i fotke friške :wave:

DSC_3178 by Zet011, on Flickr

Mare, slika ne mora da bude savrsena u svakom smislu ali moze da bude draga. 🙂
Vama ovaj dedica nista ne znaci, ali za Vrscane je legenda! I retko da ga mozes uhvatiti ovako opustenog i u ovakvoj garderobi.
Eto ti kropa, popravlja utisak bar malo. 😛

I sad njegov status legende popravlja tvoje uzasno kadriranje? 🙂 I opet 10 ljudi kaze da ne valja ali ti i dalje imas razna objasnjenja..

T.Henry, odlicno, ti i s16 niste bacili pare definitivno 🙂

I sad njegov status legende popravlja tvoje uzasno kadriranje? 🙂 I opet 10 ljudi kaze da ne valja ali ti i dalje imas razna objasnjenja..

T.Henry, odlicno, ti i s16 niste bacili pare definitivno 🙂
A sto da nemam svoje objasnjenje? Ne budi bezobrazan i cinican. Pogledaj svoju obradu, cuti i ne pametuj.
Ja sam rekao da mi je fotografija draga uprkos svim nedostatcima i ne izvrci pricu.
Mislis to sto imas dugacak jezik i recnik sa ulice da ces me zaplasiti i ucutkati. Napravices samo posao za moderatore ako ovako nastavis. Ok.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno