Šta je novo?

FireFox 15

Za sada sam prezadovoljan. Koristi daleko manje memorije od prethodne verzije i super je stabilan. Koristim ga još od beta 3 verzije i nikad se nije ubagovao. Za svaku preporuku !

I ja ga koristim od prve Bete, stvarno lepo radi... :)

Najviše sam zadovoljan time što su KONAČNO rešili problem sa ekstenzijama koje jedu memoriju, stvorili su efikasan način kako da povrate memoriju koju ekstenzije pojedu, da se tako izrazim.

Sistem još nije do kraja završen ali već sada se vide dobri rezultati. Otprilike do Firefox 16 bi trebalo da to još bolje radi, a u Firefox 17 bi trebalo da bude 100 % pouzdan metod. Dopisivao sam se sa pojedinim ljidima koji rade za Mozilla-u pa zato znam.

Samo je do sad važilo ono što radi u jednom vaerziji naprasnose pokvari u drugoj tako da treba biti optimista ali da će 17 biti ispeglana malo je verovatno.

Drugo skoro da nema nekih značajnijih novina a preskočili su skoro celi broj i već je 15.

A kad se pogledaju novine smejurija Tabs On Top Disabled, Element Inspector, Options Now In Tab

kada otvorim add ons pojavi mi se ovaj zahtev za verifikaciju
sta bi ovo moglo da bude ?2012-08-28_224720.jpg

juce, ako nije crashovo 25 puta, secem glavu :D

Firefox 15, Flash 11.4, Windows 8 PRO x64

ubija ga flash samo tako...

edit: doduse i bez flasha crashuje.,..evo za 6 minuta jos 2 crasha...flash plugin iskljucen skroz

Poslednja izmena:
Drugo skoro da nema nekih značajnijih novina a preskočili su skoro celi broj i već je 15.

to je uradjeno zbog chrome-a, jer se google vodio tom politikom i psihologijom. kao kontra, poceo je i firefox tim sa istom filozofijom, jer su im istrazivanja pokazala da ta veca brojka ima uticaj da ljudi budu naklonjeniji chrome-u.

to je uradjeno zbog chrome-a, jer se google vodio tom politikom i psihologijom. kao kontra, poceo je i firefox tim sa istom filozofijom, jer su im istrazivanja pokazala da ta veca brojka ima uticaj da ljudi budu naklonjeniji chrome-u.

....

samo jednu stvar, dal ti znas aplikaciju koja crashuje vise od firefoxa ? :D

firefox u 7 minuta mi crashuje 3 puta (cim editovo gore komentar jos jednom crashovo) koliko je chrome u 2 godine

stabilnost, brzina, dizajn, zato je chrome popularan, kakvi crni brojevi.....

ovo, o cemu ja pricah, nije novo. to je startovalo oko sedmice ili osmice.
da ff ima problema sada- ima. i nista mi meni ne crashuje nikada jer sam na waterfox-u, koji je (barem kod mene) stabilan k'o crna zemlja. ali jesam koristio ff do pre 3-4 meseca, i, osim bagova sa flashom, nisam primecivao nista drugo(osim ako stavis xyz add-onova.).

....

firefox u 7 minuta mi crashuje 3 puta (cim editovo gore komentar jos jednom crashovo) koliko je chrome u 2 godine
...
Rekao bih da je problem do tvog sistema\drajvera\čega god, ne pamtim kada mi je firefox poslednji put crashovao...

Edit:
Sada videh, u Win 8 temi, da je neko rešio problem pucanja, tako što je isključio hardversku akceleraciju.
Verovatno firefox-drajveri-win 8 još ne sarađuju kako treba. :)

Poslednja izmena:

Ma da samo sto je Chrome udario silent update pri loginu i krajni korisnik nema pojma da mu se browser updatuje sam bez njegove intervencije ( sto je sa security tacke odlicno ) dok FF sada cesce smara korisnika :D

Ma da samo sto je Chrome udario silent update pri loginu i krajni korisnik nema pojma da mu se browser updatuje sam bez njegove intervencije ( sto je sa security tacke odlicno ) dok FF sada cesce smara korisnika :D

Od ove verzije i Firefox ima silent update. :)

"Malo" kasne sa time :) Kada vec kopiraju nek iskopiraju kako valja ;)

meni je draze da me program pita za update... osim za baze antivirusa:)

juce, ako nije crashovo 25 puta, secem glavu :D

Firefox 15, Flash 11.4, Windows 8 PRO x64

ubija ga flash samo tako...

edit: doduse i bez flasha crashuje.,..evo za 6 minuta jos 2 crasha...flash plugin iskljucen skroz

Kao sto sam napisao u Windows 8 temi, iskljuci Hardware Acceleration.

....

stabilnost, brzina, dizajn, zato je chrome popularan, kakvi crni brojevi.....

Druze to sto ti imas problem ne znaci da i ostali imaju!!

Meni WF 14 radi odlicno, ne pamtim kada je prsao fles iako sam svaki dan na YT, odgledam ko zna koliko klipova, otvoreno mi je po 15 tabova u proseku i wf prosto leti ali se ipak povremeno javi lag ako je otvoreno jos krs aplikacija, mislim da je ovo do hdd jer zakrci u tom trenutku, moram uskoro pazariti ssd.

Najjaci fazon je sto nisam hejter Chrome-a, imam instaliranu poslednju verziju koja bas baguje na YT (nemogucnost premotavanja klipova, menjanja rezolucije, usporavanja i kucanja) a Chrome je klot, samo tema promenjena, nije ubijen addonima kao WF. Jednostavno, WF mi je opremljena raznim tabovima, addonima, bukmarkovima i totalno sam ovaj pretrazivac prilagodio sebi i navikao.. da radi neprihvatljivo lose presao bih na Chrome.

Jel izasao WF15, utisci?

Waterfox 15 još uvek nije izašao, skoro uvek autoru tog programa treba makar 7 do 10 dana da izbaci verziju prilagođenu sa najnovijim Firefoxom. Pa nadam se da će do 4. li 5. septembra izaći Waterfox 15.

Što se tiče Firefox-a 15, meni on za sada radi dobro ali više nije bez mana. Naime, baš juče mi je puko fleš dok sam imao otvorenih 15 tabova, ali nije strašno, desilo se samo jednom.

Pojavio se WF 15 i zvanično na site-u, kao i na autoupdater-u.

Poslednja izmena:
Pređite na Operu :d

WF je samo za 64 bitne operativne sisteme ?

Stvara li nekome probleme u poslednje vreme Adblock Plus? Koristim najnoviju verziju (2.1.2) koja prosto proždire memoriju i usporava surf. Pored toga, primetno je od verzije 2.1 usporeno startovanje FF-a - krivac AB+. Probao najnoviju betu (2.1.3), praktično ista priča. Probao starije verzije, probao Adblock Lite, sa FF 15 rade katastrofalno.

Bez AB+ mi FF leti, iskorišćenje memorije je znatno manje. Sve mnogo brže radi, brže i startuje. Problem je u tome što je AB+ ekstremno korisna stvarčica i bez nje je surf mnogima (pa i meni) nezamisliv.

Ima li neko predlog, sugestiju, ideju, savet, preporuku šta mi je činiti? Unapred zahvaljujem.

Molio bih bez saveta tipa: pređi na Chrome, Operu, Avant... :)

Vrh Dno