Uros Novakovic
Slavan
- Učlanjen(a)
- 31.10.2009
- Poena
- 350
Ne znam kako mozes da tvrdis da si upucen kada si osnovne stvari pokazao da ne znas.
1) Multitasking nema apsolutno nikakve veze sa time vec nacin na koji push notifikacije funkcionisu na iOS-u
2) Otkako je iOS 3 uveo push notifikacije apsolutno ne mora aplikacija da bude otvorena da bi notifikacije o porukama i upucenim pozivima stizale, sve i da je sveze upaljen fon, bez ijedne otvorene aplikacije, push notifikacije iz instaliranih aplikacija ce stizati (primer iz svakodnevnog koriscenja ovih aplikacija, sveze upaljen telefon, bez ijedne otvorene aplikacije, neko me zove preko viber-a i istog trenutka stize push notifikacija o pozivu i moje javljanje na poziv)
3) Multitasking na iOS-u i ICS-u je veoma slican (i jedan i drugi sistem bez znanja korisnika zatvaraju aplikacije u slucaju da im treba memorije ili CPU-a, jedina razlika je u tome da na Androidu aplikacije mogu da startuju i servise koji ostaju upaljeni ali ih isto tako sistem bez znanja korisnika moze ubijati)
I ne znam kako mozes da tvrdis da si itekako upucen u Apple proizvode kada ove osnovne stvari ne znas i jos ismevas korisnike koji koriste Apple proizvode i tvrde drugacije (dakle da push notifikacije stizu i kada aplikacije nisu upaljene u pozadini) ? i onda dajes sebi za pravo da ikoga nazoves "fanboy-em"
Na iPhone-u 4, (nemam pojma koji je iOS bio...) instaliram Viber/WhatsUp, podesim ih pritisnem home, sve radi. "Ubijem" obije aplikacije, nema notifikacija (pojave se NAKON ponovnog pokretanja aplikacija). Eto, na to sam ja mislio pod onim quote-om na koji si se zakacio ko blesav....Sad ti objasnjavaj ko je kriv, Apple multitasking, notification center ili gremlini mozda.
Drugo, Apple proizvode poznajem relativno dobro em iz perspektive bivseg korisnika istih em iz perspektive nekog ko se zlopatio sa njihovim "premium" proizvodima i gledao/slusao i druge kako im bukvalno sole pamet (operater iz Apple podrske u Madjarskoj koji duznost obavlja strogo po PS-u) i vrijedjaju inteligenciju....
Elem, tema jeste vazna za buduce vrijeme i generalno vazna za desavanja i IT svijetu kako kod nas tako i 1000 milja od nas, ali ima svega 2-3 ljudi koji se herojski bore kako bi je ostavili u komadu i vrlo je vazno ne upletati neke gluposti u nju. Nemojte praviti od komarca magarca, hvatati se za avatare, ikonice i druge nebuloze.
Apple je daleko od cvecke a Samsung mozda jos dalje, zarko zelim da vidim ko je lukaviji, prgaviji i namazaniji u svemu tome tj. ko ce ubijediti porotu da je bas on u pravu.