Šta je novo?

GeForce GTX 660 Ti Thread

ako se ovako bude klokala dostizace i gtx 680, s obzirom na specifikacije vrlo je moguce da ce malo zaostajati za gtx 670, znaci uz dobar OC potencijal moze dostici i gtx 680.

Po ovom ispade da se karta odlicno overklokuje.
Ako je ovo tacno crvendaci nece imati ni jedan adut kao prednost obizorm da se proteklih 10-tak dana pricalo
o nekom overklok potencijalu i polemisalo o razlikama u odnosu na nadolazecu GTX660 seriju..

GB5sw.jpg

Vidim da je taj CPU bas azdaja cim daje preko 15000, pa umesto jedva 3000 overklokovana karta daje 3400

Ako je ovo zaista tačno, onda imamo PRAVI best buy, definitivno vredi svaku paru. 230 evra biće dakle cena u Zapadnoj Evropi za referentne, a vidim danas da MSI već ima spremnu overklokovanu varijantu sa Twin Frozr IV hladnjakom, cena verovatno oko 300-310 evra.

No, kao i uvek, da ne trčimo pred rudu, sačekajmo lepo 16.avgust i zvanično predstavljanje, da ne bude hladan tuš.

Ukoliko cena bude od 200 do 230eu ja prelazim oma na ovo cudo!!!!:wave:

Ne verujem da će MSI toliko dići cenu karti, no živi bili pa videli... Ako ne preteraju, možda čak i ja opet oprobam svoju sreću sa TwinFrozr hladnjakom, mada sam mislio da me ništa neće naterati da ga ponovo stavim u komp.

Ne verujem da će MSI toliko dići cenu karti, no živi bili pa videli... Ako ne preteraju, možda čak i ja opet oprobam svoju sreću sa TwinFrozr hladnjakom, mada sam mislio da me ništa neće naterati da ga ponovo stavim u komp.

Sta nije valjalo?

Sa MSI 560Ti TF II/OC i MSI 560Ti Hawk TF III - oba su bili preglasni.

Pogledaj samo postove na MSI forumu na prvoj strani - videćeš da se često spominje GTX 560 Twin Frozr II/OC. Mislim da je MSI izmenio nešto u kasnijim revizijama kartica... ali sigurno više nisu hladne i tihe.

Našao sam par klipova za MSI GTX670 TwinFrozr IV - ja ne kupujem kartu s tim kulerom. Mislim da je ovo njen "Dust removal", karta se pri uključivanju okreće u suprotnom smeru da bi izbacila prašinu sad ili dok drajver ne preuzme kontrolu ili dok ste u BIOSu, ali ne zvuči mi ništa bolje od trojke, a s obzirom da nove ploče provedu i do 15 sekundi dok se BIOS ne podigne, pa onda boot - ne želim slušati avionski motor dvadeset sekundi pri svakom uključivanju kompa.

Poslednja izmena:
Našao sam par klipova za MSI GTX670 TwinFrozr IV - ja ne kupujem kartu s tim kulerom. Mislim da je ovo njen "Dust removal", karta se pri uključivanju okreće u suprotnom smeru da bi izbacila prašinu sad ili dok drajver ne preuzme kontrolu ili dok ste u BIOSu, ali ne zvuči mi ništa bolje od trojke, a s obzirom da nove ploče provedu i do 15 sekundi dok se BIOS ne podigne, pa onda boot - ne želim slušati avionski motor dvadeset sekundi pri svakom uključivanju kompa.

Ali koliko je efikasna metoda ? Ok za buku, to je razumljivo, ali za uklanjanje prasine okretanjem ventova u kontra smeru ??

S obzirom da sam ovaj GTX 260 kupio novembra 2009. ovo je definitivno moj izbor. Na proleće sam definitivno odustao od 560Ti, isplatiće se izgleda :)

Gigabyte GeForce GTX 660Ti OC with WindForce 2x

GIgabyte-GTX-660Ti-WindForce-2X.jpg

Gigabyte is preparing two cards based on GTX 660 Ti processor.
I was actually wondering whether Gigabyte will use a WindForce 3X solution from GTX 670 also for GTX 660 Ti, but they decided to use WindForce 2X instead.

The GV-N66TOC-2GD features a core clock of 980MHz/1032MHz and 6008MHz clock on the memory while the reference variant runs at 915/980/6008MHz respectively.
Both cards utilize the WindForce 2x cooling design which makes use of dual 120 mm fans which provide cooling to the aluminum heatsink fin array underneath it.
Four 8mm heatpipes also run through the heatsink to dissipate heat from the copper surface.

Each GPU features 2 DVI, 1HDMI and 1 Display ports and require dual 6 pin connectors for power. Also Gigabyte ensures best stability and performance with its Ultra Durable VGA design.

The Overclocked model would retail around $339 at launch while reference model would be available at $299. Launch is next week on 16th.

http://wccftech.com/gigabyte-geforce-gtx-660ti-oc-windforce-2x-cooling-pictured/

Samo da ne bude opet problema sa Gigabyte karticama....znamo šta je bilo pre neki dan kada je Gigabypriznao grubu grešku i morao da izda update BIOS-a za svoju grafičku kartu.

Au al je ruzna mogli su skroz da je prekriju sa kulerom ovako izgleda odvratno :p

Lako ce da se izduva prasina :D

Karta ne treba da bude lepa vec da bude efikasna. Sto otvoreniji cooler da bi se lakse cistio (vecini ljudi se napravi tepih ako nemaju filtere na kucistu) i sto veci ventilatori. Ne znam koliko je dobro odradjen hladnjak ali ja bi gurao ovakva hladjenja na mojim grafickim da se pitam sta ;)

MSI karta jeste lepše urađena, PCB i TwinFrozr izgledaju puno lepše, ali ne zaboravite, to je grafika - kartu nećete gledati, ako budete birali po lepoti, uglavnom ćete slušati kako radi. Mislim da bi Gigabyte mogao sa par jednostavnih izmena dosta poboljšati izgled karte, ali ako dobro hladi i nije glasna, meni nije bitno.

Mogao se naći referentni GTX670 za 340€ kod nas... Mislim da neće biti toliko.

E jedno pitanje, imam referentni 6870 od Gigabyte-a koji taman staje u moje kuciste. Da li je 660Ti veci?

Ja mislim da nije duza cak je mislim nesto kraca ako se nevaram :)

Pa dobro, 6870 je 40nm, 660 Titanium je 28nm. I ocekivao sam da ce biti kraci, mada nikad se ne zna. :)

test objavljujete 16.8.?

Nazad
Vrh Dno