Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kingdom of Heaven - 8.7

Fenomenalan film na retko zanimljivu temu...Zaista lepo uklopljeno sa mnostvom zivopisnih likova, kriticki, poucno upakovano rukom Ridley Scott-a. Ucinite sebi jos jednu uslugu...

Fantastican film, ako neko zapravo nije gledao - obavezno director's cut. 10/10

Kingdom of Heaven - 8.7

Fenomenalan film na retko zanimljivu temu...Zaista lepo uklopljeno sa mnostvom zivopisnih likova, kriticki, poucno upakovano rukom Ridley Scott-a. Ucinite sebi jos jednu uslugu...
И као историчар и као филмофил сам згрожен над овим филмом :p

Немојте ме линчовати, али за мене Ридли Скот није ништа посебно.

Од новијих филмова препоручујем Get the Gringo, Мел Гибсон поново у улози која му најбоље паше и God Bless America, насиље које ме је подсетило на Тарантина, са сјајном, можда чак поражавајућом поруком о људском роду.

Probaj na Rapidu i sličnim sajtovima.
Film je fantazija! ;)

living in oblivion..koja ludnica od filma..pogledao ponovo po ko zna koji put..nema sta puno da se kaze...steve buscemi, catherine keener
secam se da sam ovo prvi put gledao pre vise od 10 godina na palmi :d

Skyfall R5 :p

Fantastican film, ako neko zapravo nije gledao - obavezno director's cut. 10/10

Bioskopska i Directors Cut su nebo zemlja. DC je mnogo bolji, barem za mene, ova da kažem obična verzija mi je bila bezveze, najviše zbog nekih scena koje su isečene. Uglavnom, preproruka za DC :)

@Adam K
Odgledao sam Get the gringo, nije mi baš najjasnije zašto ljudi toliko hvale i preporučuju ovaj film. Bez uvrede ali film je čista bljuvotina :vomit:

Meni je ta neka crazy i chill atmosfera ostavila najveci utisak. A i Mel mi je jedan od 3 najbolja glumca pa i to ima uticaja ...

Poslednja izmena:
Upravo zavrsio Firefly seriju:). Mnogo je dobra steta sto je ukinuta dok se neki raspadi emituji i imaju po 10 sezona.

Serenity je okej, uz jednu jedniu zamerku - SVE u njemu se verovatno nikako na taj nacin ne bi odigralo da je serija trajala. zato ga ljudi hejtuju.

Nisam siguran da razumem - pa ne moze film da bude isti posle ove prve i recimo posle pete sezone (da ih je bilo toliko). Mislim da su dobro uklopili film, ipak nije lako praviti film posle jedne sezone serije koja nije planirana da ima samo tu sezonu, pa 80% stvari nije objasnjeno (u seriji). Iako nista posebno, gledajuci na njega kao duzu epizodu, film je odlican.

Da se nadovezem na sebe. Poslusao sam te Igoritze i uzeo da gledam neke filmove starije od mene koje sam preskocio, radi filmskog opismenjavanja. Ovo sam imao na umu vec duze vreme ali je sad stupilo na snagu zbog nedostatka kvalitetnih serija. Da ne duzim.. zapeo sam kod Blade Runnera od kojeg sam ocekivao previse a dobio nista. Nadam se da postoji neko ziv da mi objasni kako onaj film ima ocenu iznad 3, ali stvarno? Da ne nabrajam za dzabe, kod mene je svaki aspekt ovog filma odbojan (prica, univerzum, gluma, kadrovi, zvuk, ****ne reklame za svaku Americku kompaniju koja postoji ili je postojala u poslednjih 100 godina). Odgledao sam nekih 60% i to na silu od 10% filma. Toliko sam se smorio da sam ga ugasio svestan da nemam nista drugo da radim i legao da spavam. Samo se nadam da me nece i Sindlerova Lista ovako neprijatno iznenaditi...

Poslednja izmena:
Ista stvar - mene je boleo mozak dok sam gledao. moze licno da je Ajnstajn usao u film na pet, i pljuno 3-4 citata za sva vremena - film je ubistveno los. znam da je razlika u vremenu, i kako se nekad snimalo a kako danas, ali film je meni, uzasan. Kako rekoh, iste takve filozofske je snimao i Ingmar Bergman pre 60 godina, pa filmovi apsolutno gledljivi, i vise od toga. Bladerunner je meni za izbegavanje 4life.

Znao sam da ce neko da prokomentarise nesto vezano za doba kada je film sniman. I Star Wars: A New Hope je sniman 5 godina pre Blade Runnera pa nisam imao zelju da se upucam ni prvi, ni peti, ni trideseti put kada sam ga gledao.. tako da definitivno nije zbog toga.

Ljudi ***, ne funkcionise to tako, vecina tih filmova je morala da se gleda tad kad su izasli. Gledao po malo od Rocky-ja dok su sad pustali na Prvoj, smesno mi je to sad, 30 puta udarac u facu, bez garda kao Nasim Hamad... Ali podseca me na taj period i zato cu ga uvek postovati..

Sta sve covek ovde nece procitati: Ridley Scott slepac, njegovi filmovi krs, Stanley Kubrick slepac, Paklena pomorandza ******, Star Wars bolji od Blade Runnera, a verovatno i od Space Odyssey... E, blago nama sa filmskim kriticarima sa Benchmarka.

On topic
Red Beard 1965 10/10, remek delo, kao i vecina filmova koje je snimio Akira Kurosawa.

"Lockout" a.k.a. "Needs more lens flares"
Hocu svojih sat i po nazad, uzas, logika se sve manje i manje koristi u danasnjim filmovima...

***e dal je moguce da si zapamtio da sam ja jedini spomenuo Odiseju u ovoj temi? Pa cak se i ja ne secam toga. :D

Enivej, iskulirajte malo sa prozivkama, svako svoje misljenje i ocenu, ne morate da se napadate zbog toga...

Warriors of the Rainbow: Seediq Bale

Sad sam pogledao i part I i part II. 8/10. Kadrovi gde je sniman film su neverovatni. A i broj statista i glumaca u scenama je impozantan.
Kvalitetno potrosenih 4 sata.

http://www.imdb.com/title/tt1899353/

The Raid: Redemption (2011)
Ukljucio sam film da pogledam kakav je, napravio par petominutnih skokova video da ima smisla ali skontao da nemam titlove. Tabanje je tako dobro da sam pogledao film na nekom azijskom jeziku (japan/korea nemam pojma) bez titlova :)

Nisi mnogo propustio, sto se tice titlova. tabanje je vrhunsko u filmu, i glavna stvar, jedino je po mom ukusu (MOM UKUSU!) lose sto su sorku sa malim srmdom previse produzili :) previse "kick to the face-a" a oni i dalje tabaju.

22 Bullets.

7.5/10

Sledeca glupa diskusija znaci lock teme koja je vec odavno izgubila smisao.

zadnja tri filma koje sam pogledao su bila spiderman,batman,braca klicko.
1.spiderman
prethodna 3 dela nikad nisam gledao cela,a treci nijednom,ni 5 minuta. nije los film. solidan. po meni je glupo snimati u 3d-u kad u svakom filmu imaju po 3-4scene sa tim efektima. najbitnije pare da se uzmu.
2.batman-dark knight rises
sta reci osim odlican. bio na premijeri betmena,ipak je to moj omiljeni super heroj. kao sto rece,odlican film,po meni ima mesta za nastavak zbog
robina
.
3. braca klicko
odlican dokumentarac,ko voli bracu,mora obavezno da pogleda

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno