Šta je novo?

Targo Telekom

Sta ce EDB-u optika ?? Cemu im sluzi ?

Taj isti EDB da je ovo normalna zemlja bi mogao za 2-3 godine da postane najveci davalac telekomunikacionih usluga u Srbiji , zajedno sa Telekomom , medjutim u nasoj drzavi se nema sluha za to ...

Taman... kroz godinu dana cu opet gledati gde da uzmem net ;)

U Cara Dusana (Stari Grad, ne Zemun) taman trasom dvojke raduckaju nesto (ne diraju shine, vec oko njih) - da li je ovo mozda nesto vezano za SBB optiku ili Telekom? (ocigledno nije TT)

Ne rade definitivno optiku, nego postavljaju neke cevi + rade tramvajsku prugu. Verujem da ako Telekom bude postavljao njihovu optiku da ce to uciniti kroz njihove sahtove, a ne da buse asfalt.
Takodje od Telekoma imam informaciju da ''nece skoro'' biti uvedeno u centru Beograda, nego da je prioritet Novi Beograd.

A ko si sad pa ti ? Red je da se predstavis :d

Samo obican covek koji se iz dana u dan informise o aktuelnoj tematici :smoke:

Pomislih da nisi neki od onih koji su odstranjeni sa foruma u blizoj proslosti :)

Već sam pisao o tome na forumu, EPS je razvijao postavljanje optike duž naponskih vodova još pre 10 godina, što je mnogo jeftinije nego pod zemljom. Možda za svoje potrebe, a možda se čeka privatizacija... ko zna...

ma na stranu optika koju imaju ... oni su definitivno "provajder"sa najvecom pokrivenoscu (infrastrukturno gledano) u srbiji. 95% stanovnistva u Srbistanu je na njihovoj mrezi. Uz minimalne investicije bi mogli da utrostruce zaradu pustajuci sto preko optike sto putem samih elektricnih vodova i razne druge usluge. No ... Za to se nema sluha , verovatno se time stiti monopol neke druge drzavne firme ...

Pa normalno da se štiti monopol Telekoma. Pa šta bi time postigli, samo da umesto preko Telekoma, dobijaju i preko EPS-a. Zna se ko drži koji resor, lakše je i zbog političke podele :) Možda bi profitirali ako bi uveli telekomunikacione usluge za one koji nemaju mogućnosti da to ostvare preko Telekoma, ali takvih je i malo i prosečno su manje platežne moći, tako da se verovatno ne isplati mnogo to cimanje.

Kolko sam ja cuo vec su testirali na 10/5 i speed net test pokazao 11,3/5,7 ping 7, njhov covek mi rekao da su testirali u staroj pazovi kod kolege a prva prikljucenja su im vec pocela.

Lepo je to kada niko nije opteretio tj.niko nije jos prikljucen tek kada pocnu prva prikljucivanja pa 2 meseca u napred kada bude dosta njih prikljuceno opet da se meri pa bicu i zadovoljan da bude blizu vrednosti plus minus 0.05 ili 0.10 mb/s odstupanja...

Opet lazu, rekli mi da od ponedeljka otvaraju ono svoje predstavnistvo u St.Pazovi, kad ono prc... :D Ako budem mogao danas, stavljam spedtest i pingtest od nekog korisnika iz St. Pazove.

Opet lazu, rekli mi da od ponedeljka otvaraju ono svoje predstavnistvo u St.Pazovi, kad ono prc... :D Ako budem mogao danas, stavljam spedtest i pingtest od nekog korisnika iz St. Pazove.

Danas prolazim ulicom i na moje zaprepascenje saht sa nadpisom Targo Telekom u ulici : Masarikova tacno preko puta garaze...

Ovo ozb prc pa kako to? ...

Evo bio sam opet do njih na putu do teretane, i tek su poceli da rade.Nemaju jos sve stvari, sutra ce me zvati da dodjem i da pogledam spisak kanala i rad inetrneta.
Spomenuo je decko sto radi tu Bench Forum :D I rekao mi je da ce mi dati da okacim rezultate ovde. :)

Sajt i dalje isti....Ništa novo od kada su postavlili Korisničku dokumentaciju :p

Spisak kanala sam ja video jos pre neki dan :p ***, imam insajderske informacije :) Nema Sport Kluba, ima Arena, HD kanal u osnovnom paketu je Viasat Explorer.

Evo bio sam opet do njih na putu do teretane, i tek su poceli da rade.Nemaju jos sve stvari, sutra ce me zvati da dodjem i da pogledam spisak kanala i rad inetrneta.
Spomenuo je decko sto radi tu Bench Forum :D I rekao mi je da ce mi dati da okacim rezultate ovde. :)

Ajde vise i to da vidimo stop vise rekla kazala....

Pa jesi video moj post gde sam i na mapi oznacio poziciju sahta.

http://forum.benchmark.rs/showthread...=1#post2964914

Izgleda da mi je promaklo :d

Koga uopste briga kojih ima kanala kad sve moze da se skine kad 'oces?!

Koga uopste briga kojih ima kanala kad sve moze da se skine kad 'oces?!

Možeš li da skineš direktan prenos utakmice?!
Kad već kažeš da sve može da se skine.
Ima i onih koje je briga koji će kanali da budu,a ima dosta zanimljivih.

Meni je samo krivo zbog Sport kluba(Premier liga,Primera,F1,Evroliga,Tenis...).Ovi ostali kanali sto ih gledam imaju svi operateri.

+1

Moje licno misljenje je da bi i oni zeleli da imaju nabolje programe ali budimo realni njihova primarna ponuda je FIBER I INTERNET i to imate na umu kada uzimate uslugu od nekoga pre nego sto uzmete uslugu pitate se da li hocu Odlicne brzine interneta onda Targo a ako volite tv onda lepo pravac SBB ili Ikom ili koji god operator ima to u ponudi sto zelite i kraj price :smoke:

Bilo bi lepo da se i oni sete da nude FIBER, a ne da se ponasaju kao da su kablovski operater koji je upravo nabavio docsis opremu. Cene su im krs..dobismo novog monopolistu :(

Secam se starta ikoma i kds-a," odma` su imali sve kanale u ponudi i evo do sad nisu nista dirali jer to je nepromanljiva kategorija"
Mi stariji smo poceli od tel.modema,sve dok se nije pojavio u kraju prvi kablovski operater.(ikom)
Ikom sam napustio pre dosta godina iz dva razloga: ono sto si danas memorisao od programa sutra ne vazi i dve godine laganja i odlaganja pocetka interneta.
Presao na telekom kds i kabl.int.ali zbog bagovitosti prodao modem i uzeo adsl,koji je u to vreme bio sjajan.Nazalost sem par dizanja brzina i par stotina hiljada novih korisnika nista se nije promenilo sem naravno kvaliteta signala.U medjuvremenu vlasnicka struktura ikoma se menja, znacajno se popravljaju i postaju respektabilna firma.
Sad dolazi targo koji je vakcinisan protiv malih boginja ali neke decje bolesti jednostavno moraju da se preleze.Realno oni nisu ni poceli da rade,imaju prazan sajt,sigurno skupljaju informacije,zele najbolje,pa dajmo im sansu,uvek ce biti vremena za kritike.
p.s. Kazu,ko ih pohvali dobije 2 meseca gratis.:D

Nazad
Vrh Dno