Šta je novo?

Google Fiber

MIB

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
haswell pentium g3220
Matična ploča
msi h81m-p33
RAM
16gb ddr3 hyperx fury
Storage
512gb kc600
Zvuk
sb x-fi surround 5.1
PSU
lc500h-12 v2.2
Pristup internetu
  1. Optički internet

" At 1000 Mb per second, Google Fiber is 100 times faster than today’s Internet, allowing you to get what you want instantaneously. "

http://fiber.google.com/about/
Google Fiber starts with a connection speed 100 times faster than today's average broadband. Instant downloads.
Crystal clear HD. And endless possibilities. It's not just TV. And it's not just Internet. It's Google Fiber.

[YOUTUBE]ffHLIZh0PHg[/YOUTUBE]

Paketi, glavna stavka :)
http://fiber.google.com/plans/residential/

Gigabit + TV
$120/mo

Up to one gigabit upload & download speed • Full channel TV lineup • 2 year contract • No data caps
Nexus 7 tablet • TV Box • Storage Box • Network Box • 1TB Google Drive • $120/mo + taxes and fees

Gigabit Internet
$70/mo

Up to one gigabit upload & download • No data caps • 1 year contract • $300 waived construction fee
Network Box included • 1TB Google Drive • $70/mo + taxes & fees

Free Internet
$0/mo

Up to 5Mbps download, 1Mbps upload speed • No data caps • Free service guaranteed for at least 7 years • Includes Network Box
$300 construction fee (one time or 12 monthly payments of $25) + taxes and fees

Storage box je 2 TB HDD :)

Inače ovo je dostupno samo u Kanzas sitiju :D

Cccc, ništa to ne valja, za najbolji paket traže da potpišeš ugovor na 2 godine :)

A i onaj Nexus 7 što dobiješ je samo 8GB model, verovatno :)

Poslednja izmena:
Svi u Kanzas :) . Super je što će ovako nešto postojati negde za "male pare", a znam da kod nas ovakva ponuda neće biti ni za deset godina, ako bude uopšte. Što se tiče brzine, kod nas Targo već ima 1Gbps i 2.5 Gbps brzine na zahtev, ali se ne usuđujem da pitam po kojoj ceni :D

aCPq8.jpg

Uuu sine, 5/1 Mbps internet za dž, kako da nadmašiš tu cenu?

Google je počeo još pre skoro 10 godina da kupuje kablove, stvarno gledaju dugoročno.

Ne vidim nista posebno ovde, Gbit net u Koreji je ~20e/mo, bez ugovora, bez "construction fee" i slicnih "srpskih" nebuloza ;) Nazalost 5/1 nema tamo, kazu nema sistem tako malih brojki :D

Jel' u Finskoj bese ustavom garantovan 4Mbit net? Efektivno besplatno?

Ne vidis ti, zato sto si u Koreji gde je to rasprostranjeno/normalno. "Kanzasovci" to vide kao napredak, jer to ranije nisu imali. Isto tako i oni "nece videti tu nista posebno" kad se to bude pojavilo u nekoj sledecoj drzavi...

Kad bi meni neko dao 512/512 ili 1/1 ja bi bio happy :D, a da ne platim ni cvonjka

Ne vidis ti, zato sto si u Koreji gde je to rasprostranjeno/normalno. "Kanzasovci" to vide kao napredak, jer to ranije nisu imali. Isto tako i oni "nece videti tu nista posebno" kad se to bude pojavilo u nekoj sledecoj drzavi...

Ma... ne vidim logiku da 70$/mo bude vidjeno kao nesto posebno.
A besplatan net 5/1 - to vec i jeste nesto. Ali nije slucajno - verovatno su shvatili da je to postalo malo da se fino gleda Youtube ;)

Pa nije baš besplatno, za tih 5/1 moraš da platiš 300 dolara uvođenje, ili 25 dolara mesečno, na rate! :D

Nije ni 300$ mnogo za to. Generalno nasli su racunicu. Nude brzinu koja je dovoljna za sve da sljaka ali nedovoljnu da zadovolji kasnije apetite. Vecina ce zeleti vecu brzinu. Ali opet tu je gomila ljudi koji nisu zavisni od velikih brzina i kojima mail i youtube zavrsava 5Mb. Jako lepo izbalansiran paket.

Nije ni 300$ mnogo za to. Generalno nasli su racunicu. Nude brzinu koja je dovoljna za sve da sljaka ali nedovoljnu da zadovolji kasnije apetite. Vecina ce zeleti vecu brzinu. Ali opet tu je gomila ljudi koji nisu zavisni od velikih brzina i kojima mail i youtube zavrsava 5Mb. Jako lepo izbalansiran paket.

Ne vidim sto nije dosta? Ja trenutno imam kod telekoma 6/1 i stagod pozelim skinem bilo to da je hd film ili neka igra ili youtube sve sljaka u full-u. A jos tih njihovih 5/1 je bolje nego ovo kod nas sto mi dobijamo tako da kada bih birao pre bih uzeo tih njihovih 5 Mb nego ovo nase kod telekoma. Oni su se bar setili nesto da daju dzaba a nasi ni da daju 256/64 Kb jer boze moj propasce drzava a sa njome i firma koja je to omogucila.

Ljudi sebi napravili reklamu. Nema tu nikakvog balansiranja, jednostavno im se moze. Tolika firma ima racun da u nekom gradu uradi ovako nesto kako bi ceo svet brujao o tome. Sigurno nece krenuti po celom svetu da nude besplatan internet. Nijedna privatna firma nema racunicu da bilo kome daje nesto besplatno. Cak i kad izgleda besplatno, na kraju se ispostavi da to nije. TANSTAAFL pravilo vazi oduvek i vazice zauvek :)

Mozda ima je racunica da svi koriste njihov DNS :D

Nazad
Vrh Dno