Šta je novo?

HTC One X

@ceftriaxone
Bio 200, sada je 100 razlika je sto
iPhone je 200, Samsung je 200, Nokija je 50 (bila je 200 pa 100 pa sada 50)

Najbolje sacekati sa kupovinom, nije mala razlika...

Poslednja izmena:
Odlicno. Mozda se i pazari. Ne pratim temu detaljno vec neko vreme, kakva je situacija sa updatom? Zanima me ono sa kamerom i wifi? Bilo bi lepo da radi 1080p bez seckanja :(

Mnogo mi se svideo sivi kad sam cackao u uscu.

We've confirmed directly with AT&T that the price cut is official and part of the company's back-to-school promos

Nisam baš siguran da će da se prenese na Srbiju ;)

*Akcija* je za sve, ne traze ni knjizicu ni index a i bezveze nazvati 100$ popusta: please don't buy iPhone5 or SGS3 promo

Uostalom One x se lose prodaje u Evropi kako je sam htc izjavio zbog velikog pada prihoda tako da je i logicno da pojeftini

HTC has posted a 57.8 percent fall in net profits, which it blamed on weak European sales as well as a US Customs ban for the HTC One X and EVO 4G LTE smartphones.
http://www.ibtimes.co.uk/articles/360287/20120706/htc-one-x-import-ban-european-sales.htm

Poslednja izmena:
Pa ako ces cekati onda mozes cekati da padne cena i od s3, a onda i docekati izlazak novog iphone-a :D

Nevidim poentu tvog posta uopste, AT&T nije dostupan u Srbiji. I kod VIP-a je pala cena oneX-a odavno pa niko to ne govori, jer je to cena sa ugovorom. U redovnoj prodaji se i i dalje krece po ceni koja je 50e manja od s3 sto je i realna cena uzimajuci u obzir vreme izlaska.

Poslednja izmena:
Ne vidim poentu tvog posta uopste, AT&T nije dostupan u Srbiji.

Toliko..

Uostalom, ne radi se uopste o istom telefonu.
HTC One X koji je u ponudi AT&T ima do 16GB interne memorije, u poredjenju sa 32GB koliko ima verzija koja se prodaje u Evropi. Osim toga, ogromna razlika je i u chipsetu, gde AT&T verzija ima Qualcomm MSM8960 Snapdragon (Dual-core 1.5 GHz Krait procesor), dok je kod ove Evropske verzije, kao sto (valjda) svi znamo, u pitanju Nvidia Tegra 3 sa Quad-core 1.5 GHz procesorom.

Prema tome, te sve vesti koje imaju veze sa AT&T nema smisla ni citati ako ne zivite u SAD.

^ treba imatu u vidu da su slicnih performansi i da je Krait (iako dual core) ponekad brzi (i u single i u multi thread aplikacijama) a ne samo reci ovaj je dual core a drugi quad i oba su na 1.5GHz:

http://www.androidauthority.com/a-preview-of-the-krait-based-s4-vs-tegra-3-and-exynos-4210-55639/

Krait Scores:
Linpack (single) – 106.794
Linpack (multi) – 218.197
SunSpider – 1532*
BrowserMark – 110345
Vellamo – 2581
GL Benchmark 2.1 Egypt Offscreen 720p – 52.5
GL Benchmark 2.1 Pro Offscreen 720p – 62.2

Tegra 3 Scores:
Linpack (single) – 47.2
Linpack (multi) – 135.9
SunSpider – 1695*
BrowserMark – 103768
Vellamo – 953†
GL Benchmark 2.1 Egypt Offscreen 720p – 64.4
GL Benchmark 2.1 Pro Offscreen 720p – 78.4

Poslednja izmena:
Dobro i da je brzi kakve to ima veze sa kupcima u Srbiji? Ti hoces da kazes da to sto je AT&T objavio, da ce dovesti do toga da da ce kroz par dana, nedelja pasti cena kod nas u slobodnoj prodaji za 100e. Nebih bas rekao da je Srbija tako azurna i da je cak HTC objavio vest kao globalno snizenje, a ne samo kod AT&T.

Sto se tice tih cifara, svasta po internetu moze da se nadje ali u relanom radu ti razliku osetiti neces.

Poslednja izmena:
^ treba imatu u vidu da su slicnih performansi i da je Krait (iako dual core) ponekad brzi (i u single i u multi thread aplikacijama) a ne samo reci ovaj je dual core a drugi quad i oba su na 1.5GHz:

Apsolutno je nebitno koji ima bolje rezultate, vec kazem da se radi o drugacijem telefonu. A jos pokusavam da razumem cemu forsiranje te vesti oko AT&T modela..

Mislim, kao kada bi culi kako je u SAD pala cena nafte, pa da se i mi nadamo pojeftinjenju :trust:

Apsolutno te niko ne tera da procitas, znaci ovo je slobodna tema o One X, postoji htc One X i u Americi, ne razlikuje se bitno osim sto tegra3 ne podrzava LTE

Kada je bila tema za originalni Desire nismo imali 2 teme: Desire sa LCD i Desire sa Oled tako i nemamo htc sa Tegra3 i htc sa Krait

Ja bih sacekao da vidim da li ce pasti cena i u Evropi posto prodaja ide lose kako su priznali zvanicnom izvestaju poslovanja za zadnji kvartal pa je logicno da padne cena. Ko zeli potpuno je slobodan da otrci sada i kupi ga za 737 Evra koliko je najniza cena na mobilnisvet

Poslednja izmena:
Jos je covek crvenim slovima stavio :D

Nego ima li koga iz nama dragih zapadnih zemalja da su skinuli OTA update da nam kazu kakvo je stanje telefona ? :)

Dobar tekst, mene polako mrzi da nosim i fotoaparat sa sobom

attachment.php

attachment.php

Fotke mi deluju znatno bolje na SGS3: vidim cenu goriva :) i klime u pozadini dosta jasnije u prvoj i gornji desni Sprider(?) naziv prodavnice i kola su mnogo jasnija na drugoj fotki

Definitivno uzimam Samsung, cekam 15. da vidim kakav ce biti Note2.
Razmisljao sam prvo one x ali me mrzi da nosim i Ixus fotoaparat sa sobom

Prilozi

• gsmarena_001.jpg
    gsmarena_001.jpg
    138.3 KB · Pregleda: 375
  • gsmarena_002.jpg
    gsmarena_002.jpg
    140 KB · Pregleda: 368
Poslednja izmena:
Covece koliko dominira ova SGS III kamera :) Naravno ne moze da bude bolja od 808 ali u poredjenju sa direktnom konkurencijom.. vrh.

Ove fotke izgledaju poprilicno zumirano.

A video kazu da je na S3 losiji nego na oneX po toj slici i uvodnom tekstu :) Onda ces morati kameru da nosis :D

Poslednja izmena:
Imam 100min filmica za 10godina, sumljam :)
Fotke su mi mnogo bitnije od videa

A da mi je video bitan u 720p i 1080p zahtevao bih microSD slot koji one x nema posto hd video zdere gigabajte

Poslednja izmena:
Pa onda ok :) Sve zavisi ko sta koristi i u kojoj meri. Ja slabo fotkam sa telefonom. Nekako mi nije to to :) Ali iskreno ovih nekoliko desetina slika sto sam opalio, nisu ni blizu tako mutne kao te gore navedene, naprotiv bas su ciste. Al dobro boze moj, ima gomila takvih testova vise se ni ne obazirem :)

Ove fotke izgledaju poprilicno zumirano.

A video kazu da je na S3 losiji nego na oneX po toj slici i uvodnom tekstu :) Onda ces morati kameru da nosis :D

Nije loshiji bolji je bar 2x :) a i frejmovi su zakucani na 30 i auto fokus bolje radi, ja sam morao da menjam one x za s3 samo zbog kamere

The Samsung Galaxy S III videos came out a bit overexposed (which lead to some loss of detail). There's still have a fair amount left, they were the only ones with some detail left in the dark shadow under the bush, colors are accurate (but a bit washed out due to the exposure) and they look pretty unprocessed.
The HTC One X the LG Optimus 4X HD on the other hand push the contrast and saturation up quite a bit. The One X is no where close when it comes to the red umbrellas, while the 4X HD offers more accurate colors but pretty heavy sharpening too.

Cistija je slika, ostrija i vise detalja ali sa manje frejmova. Ko sta voli neka izvoli :)

Naravno uzimajuci u obzir ako su ovi testovi tacni u sta sve manje i manje verujem jer sam se stvarno svasta nacitao u zadnjih par godina. Ali tome nije mesto ni vreme u ovoj temi, ovo je iskljucivo tema od oneX-a.

Nije loshiji bolji je bar 2x a i frejmovi su zakucani na 30 i auto fokus bolje radi, ja sam morao da menjam one x za s3 samo zbog kamere

Nadam se samo da nisi pukao dodatni kes :D

Poslednja izmena:
Sve je to lepo ali nocno snimanje sa 20 frejmova me je bash razocharalo na one x-u

Opet kazem stvar je sta je kome prioritet :) I mislim da je to i najbitnije pri kupovini nekog uredjaja u ovom slucaju telefona.

Nisam siguran za podatak ali mislim da se recimo svi noviji filmovi koji se snimaju sa profi kamerama, ne snimaju sa 30fps vec sa 24 fps ali sa ogromnim brojem detalja, tako da mene to nesto posebno ne odusevljava sto samsung ima toliko fps-a ako je kvalitet los.
Problem kod oneX-a je frame drop pri nocnom snimanju i onda snimak zna da bude laggy :)

Poslednja izmena:
@pedja89

izdao si nas :D
ajde posto si menjao,kazi ti neke razlike izmedju dva modela

Razlike su vec odavno poznate. Bolja baterija, kamera naspram izrade, izgleda, ui i ekrana. Nego ne govori covek koliko je doplatio :D

Poslednja izmena:
Doplatio sam 70e i mogu reci da sam odusevljen uzeo sam beli, znachi ekran ima malo jache boje i sve to nekako lepshe izgleda preglednije, kamera je dosta bolja kao i auto fokus koji nikad ne mashi kad je makro u pitanju, onda baterija jutros sam skinuo sa punjacha i evo sad mi je na 68% :D wifi je dosta brzhi i to sam primetio igrice bolje rade...

Poslednja izmena:
Bome dosta :) Nek te srecno sluzi...

Opet kazem stvar je sta je kome prioritet :) I mislim da je to i najbitnije pri kupovini nekog uredjaja u ovom slucaju telefona.

Nisam siguran za podatak ali mislim da se recimo svi noviji filmovi koji se snimaju sa profi kamerama, ne snimaju sa 30fps vec sa 24 fps ali sa ogromnim brojem detalja, tako da mene to nesto posebno ne odusevljava sto samsung ima toliko fps-a ako je kvalitet los.
Problem kod oneX-a je frame drop pri nocnom snimanju i onda snimak zna da bude laggy :)

:d Sta sve neces ovde da procitas, pa prosto da bude zao coveku da bilo koga stavi na ignore listu :)

A bio sam ubedjen da je ovaj link postavljen u sgs III temi, zato sam i napisao koliko dominira sgs III kamera :) Inace stvarno nista ne bih ni pisao, cisto da se ponosni i prkosni vlasnici hox-a ne uvrede :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno