Za
dobre kontrole se misli da se ne skida oko sa trazila i da se napipavanjem (posto je oko, je li, na trazilu) menjaju parametri i opcije. Tu se stedi vreme, pogotovo ako se fotka nesto gde nema ponavljanja, drzis scenu "na nisanu" sve vreme i cekas, pa ako izgubis momenat (da bi usao u meni i izabrao sta zelis) izgubio si ono glavno.
Pozdrav!
Pod kontrolama sam mislio na udobnost promene bilo kojeg od parametara. To se postiže odgovarajućim rasporedom dugmića i točkića, njihovim brojem, logičnim i brzim softverom, ergonomijom i sl. bez obzira da li menjaš dok ti je oko na viewfinderu, statusnom ekranu ili glavnom ekranu.
Za ovu *******ciju koju opisuješ ovaj aparat nije ni namenjen a i vrlo je retka potreba da čekajući momenat (znači, imaš vremena) ne podesiš sve kako ti odgovara. Uostalom, znajući šta očekuješ, već ti je namešten af mod, merenje i sl, jel? DR je takođe toliki da ne moraš da sitničariš za blendu/dve ako ti se omakne
🙂 Čak mislim da bi amater brže i lakše izabrao af tačku ili region na touchscreenu nego na rebelu sa viewfinderom na oku, palcem na dugmetu i kažiprstom na prednjem točkiću, rolajući jednu po jednu
🙂
Eto, okači ako imaš neki primer da si promenio parametar sa aparatom na oku u milisekundi i da ne bi stigao drugačije.
Ok, nema vfinder, značajna mana, nije za svakog, biće u nekoj sledećoj varijanti. Zato ima zlo senzor, mogućnost kačenja efs objektiva sa af i kojekakvih tegli, hotshoe itd...
Čekajmo revju da vidimo kako je implementirano. Za sada je cena razočaravajuća i nikog ne ugrožava
🙂