Šta je novo?

AT&T otkljucava besplatno iPhone koji nije vise pod ugovorom

@stoske
Sada sam se setio za http://www.imei.info/
Registruj se tu, ubaci svoj imei i za nekoliko minuta ce ti reci sve o tvom telefonu, ukljucujuci i to da li je otkljucan ili ne.

Hvala na info-u priest77, probacu veceras.

Inace kada prikacim fon na iTunes, on mi ponudi download, ja kliknem na cancel i nista se ne desava.

E sada fora je sto u upustvu koje sam dobio email-om, stoji (kao sto sam gore quote-ovao) da mora da se odradi restore da bi se fon otkljucao.

U svakom slucaju cu prvo proveriti IMEI na sajtu, pa cu videti sta dalje.

U pitanju je iPhone 3GS 32GB, nema Gevey.

Probacu danas da izvadim SIM, mada u upustvu pise da odradim restore.

Problem je samo da se ne desi nesto ne predvidjeno, tipa da podigne BB ili slicno...

Samo obrisi ultrasn0w iz Cydia-e i odradi reboot. Ostavi svoju sim karticu u telefonu, nakaci na iTunes i vidi da li ce ti izaci ovakva poruka kao sto ti je ostavio @priest77. Ne mozes samo da izvadis sim i nakacins na iTunes, tako nista ne dobijas. Treba sim kartica da ti bude u telefonu da bi video da li ti je otkljucan kad ga nakacis na iTunes. ;)

Pozdrav,

Ja sam dobio telefon 3G od prijatelja iz Amerike (AT&T) i imam originalnu karticu. Sad da li treba da cimam nesto tog prijatelja oko toga, sto mi se ne radi. Pomogao bi on, ali sta znam. Telefon cu dati mom ocu.

Ja imam BB 6.15. Da li ce mi ovaj unlock ista pomoci?

@Boyce
Pa ako hoces sim free da ti bude i da se ne zezas vise oko unlock-a onda ga iscimaj. Nije nista tesko i smarajuce, samo treba da okrene onaj broj i da kaze da hoce da mu se otkljuca telefon i to je to.

@Igor_Bg
Posto ti je taj BB, tebi nista ne znaci da li ti je fabricki otkljucan ili ne. Vezan si za taj BB i ne mozes tu nista da menjas, zauvek ces ga otkljucavati preko ultrasn0w.

Da li si proverio? Sta je bilo?

Bio sam na poslovnom putu. Proverio sam i pise da je SIM Locked. Mislio sam da zovem opet, pa da vidim.

Samo obrisi ultrasn0w iz Cydia-e i odradi reboot. Ostavi svoju sim karticu u telefonu, nakaci na iTunes i vidi da li ce ti izaci ovakva poruka kao sto ti je ostavio @priest77. Ne mozes samo da izvadis sim i nakacins na iTunes, tako nista ne dobijas. Treba sim kartica da ti bude u telefonu da bi video da li ti je otkljucan kad ga nakacis na iTunes. ;)

Hvala za info, samo mi reci, ako obrisem ultrasn0w i nista se ne desi kada ga nakacim na iTunes, sta onda?

Mozda su malo dosadna pitanja, ali nemam neko iskustvo sa iPhone uredjajima....

Ako se nista ne desava na itunes samo instaliraj nazad ultrasn0w i koristi telefon. :)
Ali nema potrebe to da radis, mnogo je jednostavnije da proveravas na onaj sajt sto sam ti ja dao, oni proveravaju direktno na apple serverima da li je telefon otkljucan ili ne.

Pa pise da nije otkljucan, a oni ludaci mi poslali na email kako da ga otkljucam. Tu je moja dilema, da li da krenem u restore akciju ili ne...

Mislim da je totalno glupo, ako vec kazu da hoce da ga otkljucaju.

Ne znam sta da ti kazem, probaj da obrises ultrasn0w, pa restart i prikaci ga na itunes.

Da li si proverio IMEI koji si poslao na otkljucavanje, da ne bude tu neke greske?

Ne znam sta da ti kazem, probaj da obrises ultrasn0w, pa restart i prikaci ga na itunes.

Da li si proverio IMEI koji si poslao na otkljucavanje, da ne bude tu neke greske?

Pogledao sam u Cidiji i nema instaliranog ultrasn0w-a ....

Ne kapiram...

Inace IMEI je 100% tacan, jer sam ga ponavljao bar 10x i ona je citala meni.

Da li tebi radi telefon sa nasom karticom bez instaliranog ultrasn0w i bez onih gevey kartica?

Da li tebi radi telefon sa nasom karticom bez instaliranog ultrasn0w i bez onih gevey kartica?

Da, radi normalno, nema gravey, niti instaliran ultrasn0w.

Inace kada ga searchujem doticni se pojavi u Cydiji, ali nije stikliran.

A ovo je info sa onog sajta

stoske-001.jpg

Prilozi

• stoske-001.jpg
    stoske-001.jpg
    22.9 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena:
Ljudi meni su otkljucali telefon, radi bez geviya. Jel mogu sad samo da stisnem update na itunusu na 5.1.1 ili moram restore prvo?

Mozes da odradis update slobodno, svejedno ako i kliknes restore na iTunes opet ce da te baci na 5.1.1. :)

Ali ako hoces da imas untethered JB onda bolje ubaci 5.0.1. ;)

Jel neko otkljucao na ovaj nacin Iphone 4 u poslednje vreme?
Ja sam preko imei broja nekako zakljucio da mi iphone nije vise pod at&t ugovorom, medjutim javila mi se neka gospodja i kaze da moram da obezbedim podatke vasnika telefona i da stupim sa njim u kontakt kako bi on odobrio otkljucavanje Iphone-a. Uzas....

Isto se i meni desilo, uzela podatke i onda pocela da jase, neki user ID i ostala ******.:mad:

Zovi dok ne naletis na musko, oni su malo razumniji, i hoce da izadju u susret. To je doduse moje iskustvo, sto nije i pravilo...

Treba zvati stvarno x puta dok ne naleti neki normalan, koji nece da smara oko tih gluposti. Ja sam imao srecu da su mi odmah otkljucali moj 3GS, doduse iz drugog puta. :) Ali to sam zvao jos na pocetku, sad znam da dosta njih bas imaju problema sa njima. Evo moj drugar ima cetvorku kupljenu u Americi sa AT&T mreze, ima racun, garanciju sve. Zvao ih je i nisu hteli da mu okljucaju. Stalno ga nesto drndaju i batalio. A on prvi i jedini vlasnik.

Ovaj moj 3GS jos nije otkljucan, moracu opet da ih zovem (iako su mi poslali email.)

Nije frka, vec samo zbog buduce prodaje...

Svakako sam odradio update na 5.1.1. i sve radi OK.

Sta su ti napisali u mail-u?
Jel si probao da ga deaktiviras preko Redsn0w i ponovo aktiviras, ali sad sa svojom karticom? Ako ti prodje aktivacija onda su ti ga otkljucali.

Pozdrav ljudi. Doneo mi brat iz Svedske iPhone 4. Baseband 4.11.08 Telefon je zakljucan i ne moze da radi sa nasim karticama. On kaze da je nosio da ga otkljuca i da ne moze ta verzija da se otkljuca. Kako da znam da li je kod AT&T uzet telefon? Mozda ova verzija moze nekako drugacije da se otkljuca? Hvala unapred na odgovorima.

Isti slučaj kod ortaka, tražili smo rešenje da otključamo 04.11.08 baseband, 5.0.1 verziju sa AT&T mreže, i sve je prestalo da radi za ovaj baseband, Gevey, SAM, itd... Odustali smo od toga, sad jedino ostaje factory unlock. Ovo cimanje sa originalnim vlasnikom nije opcija, a on hoće da bude 100% siguran da može ovo da se otključa preko onih sajtova što reklamiraju 20$ za unlock. Ako može tako, dajte neki sajt proveren sajt za otključavanje.

Sta su ti napisali u mail-u?
Jel si probao da ga deaktiviras preko Redsn0w i ponovo aktiviras, ali sad sa svojom karticom? Ako ti prodje aktivacija onda su ti ga otkljucali.

Ovo je stiglo

Thank you for the updates that you made with us. As a reminder, you can easily view the changes we made today online at www.att.com. Below is some helpful information on how to manage your account online.

Please do not respond to this e-mail. This mailbox is not monitored and does not accept mail.

Attachments:
Completing Authorized iPhone Unlock

Kada kliknem na link iz email-a, dobijem PDF sa upustvom kako da otljucam:

Thank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your iPhone.
We have reviewed your request and confirmed that you are eligible to have the requested iPhone unlocked.
To complete the unlock, simply:
1. Open iTunes on your Mac or PC and verify that you have internet connectivity.
2. Connect your iPhone using the dock connector to USB cable that came with your iPhone.
3. Backup and restore your iPhone using iTunes .
For information on backup and restore, please visit http://support.apple.com/kb/HT1414.
4. After restoring, your iPhone will be unlocked.
Additional information on unlocking can be found at http://support.apple.com/kb/TS3198.
For questions regarding AT&T’s wireless service and iPhone, please visit the Phone/Device Learning Center.
We thank you for your continued business and look forward to providing you with the best customer service.
Sincerely,
AT&T Customer Care Team

Da li je i tebi takav email stigao?

Poslednja izmena:
Da, isti takav mail je i meni stigao. To znaci da su ti ga otkljucali i da ti je iPhone sada sim free. ;)

Slobodno odradi clean restore preko iTunes. ;)

Ok, ali ako me posle devojka ubije ti si kriv :)

P.S. da li ce podizati baseband i na koji?

Ako krene da te ubije ti je vec nekako obuzdaj ili zovi odmah policiju. :D

Naravno da ce podici BB na 5.16. Ali kazem ti nema sta da brines iPhone ti je sada sim free. ;) Prvo ces imati pet minuta straha dok ne odradis update ili restore sa oficijalnim i posle ces biti srecan kada skapiras da sve normalno radi. Cak ce ti izaci cestitka na iTunes-u, kada ga budes aktivirao sa tom karticom sto sad koristis. :p

Ako krene da te ubije ti je vec nekako obuzdaj ili zovi odmah policiju. :D

Naravno da ce podici BB na 5.16. Ali kazem ti nema sta da brines iPhone ti je sada sim free. ;) Prvo ces imati pet minuta straha dok ne odradis update ili restore sa oficijalnim i posle ces biti srecan kada skapiras da sve normalno radi. Cak ce ti izaci cestitka na iTunes-u, kada ga budes aktivirao sa tom karticom sto sad koristis. :p

Hvala puno na informacijama :)

Nazad
Vrh Dno