Šta je novo?

AT&T otkljucava besplatno iPhone koji nije vise pod ugovorom

priest77

Čuven
Učlanjen(a)
12.10.2004
Poena
750
Od pre par dana amercki AT&T otkljucava besplatno iPhone koji je kupljen kod njih ako je istekao ugovor i ima izmirene sve dugove.
Ako imate takav telefon najbolje je da ih pozovete preko Skype besplatno na ovaj broj: +18003310500

Spremite: IMEI telefona, vas broj telefona koji koristite, vase ime i prezime, i e-mail adresu. Sve to treba da znate da spelujete.
Ako niste vi licno kupili telefon kod njih, objasnite im da ste ga dobili od rodjaka, kupili na internetu... i kazite im da zovete iz Evrope (Srbija).

Ja sam malopre zvao za mog brata, i otvorili mi case file i rekli su da cu unlock dobiti do 18 aprila.

Kada dobiijete mail da vam je telefon otkljucan nemojte uraditi restore (za svaki slucaj sacuvajte BB dok niste sigurni :) ) bolje odradite preko Redsnow deaktivaciju i zatim prikljucite telefon na iTunes sa vasom karticom i odradite aktivaciju.

Evo i par linkova:
http://www.beijingiphonerepair.com/...after-receiving-e-mail-confirmation-from-att/
http://www.engadget.com/2012/04/06/atandt-to-begin-unlocking-iphone-sunday-april-8/
http://www.redmondpie.com/how-to-unlock-your-att-iphone/

Evo ja da se pohvalim prvi, zvao u sredu vece, veceras probao i nasao mrezu, sad imam SIMFREE jupiii :D

U pitanju je iPhone 4 16GB jos pod garancijom.

Nisam ni mejl dobio od ATT da je otkljucan.

Evo i ja da se pohvalim, zvao sam pre dva dana. U pitanju je iPhone 3GS. I danas mi stigao mail da su mi ga otkljucali. :cigar: Odradio clean update, normalno aktivirao sa MTS karticom i sve sljaka bez problema. Najzad SIM FREE. :banana::banana::banana:

Tako da ko ima iPhone sa AT&T mreze, obavezno neka ih zove. Isplati se i nema vise muke i brige oko BB. :)

Ako je neko slucajno zvao, a nije mu stigao mail. Neka slobodno proba da ga deaktivira preko redsn0w-a i aktivira sa bilo kojom karticom da proverite da li su vam ga u medjuvremenu otkljucali, uglavnom treba da prodje 24h-48h. Jer je vecini koji su zvali, kao clanu @KurtK otkljucali, a nisu im poslali mail. :)

:wave:

Meni je stigao mejl naknadni tipa pola sata posle gornjeg posta.

Inace ne mora da se deaktivira, barem ja nisam morao samo se metne kartica i ubode u itunes.

Takodje nisam deaktivirao ios 5.0.1,samo sam izvadio gevey stavio svoju karticu spojio sa itunes i upalio tel pojavio mi se ekran sa activate ili tako nesto i dalje next pronasao mrezu i na itunesu izasao congratulations :)

Evo i ja sada pozvah za stari iPhone 3GS. Cekam email...

Jel ima neko predstavu kako ide sa prepaid telefonima, koji su kupljeni u apple store-u i koji nisu ni bili pod ugovorom?

Nije. Moj drugar ima isto jedan takav kupljen iPhone. Malo se natezao sa njima kad ih je zvao, ali su mu ga ipak otkljucali.

Ok, nisam bas upoznati sa iPhone opcijama :)

Inace jos uvek cekam email, rekose mi da ce biti do 30-og aprila.

Samo da javim da mome bratu su otkljucali 3GS. Ni kod njega nije stigao mail, i ne treba da se odradi deaktivacija, samo treba da se prikaci na itunes.

Jok, u USA je tek od 4S, cini mi se, uvedena opcija sim free (skuplja), pre toga su svi bili zakljucani.

Nisam znao, kao sto sam prethodno rekao, devojka mi ima iPhone... :)

Meni su rekli da sacekam 30-ti april, videcemo da li ce stici email ili ne.

Ljubazna devojka mi je izdiktirala neki Case Number i ako nesto ne bude OK da ih opet zvrcnem.

Ja nisam imao pojma, pozvao sam ih i dao IMEI. Onda mi je operaterka potvrdila da jeste.

Zovi opet dok ne naletis na nekog drugog operatera, neki smaraju sa time a neki ne. ;)

Izgleda da ovo vise ne radi. Operaterka mi je rekla da su od 1. maja promenili politiku i da bi mogla da otkljuca tel, trebaju joj podaci osobe koja je kupila tel i ima nalog na att, social security number itd.

Napisao sam vec clanu @MAD_MUzzY par postova iznad, a i napisacu tebi. Zovi opet i budi malo uporan, reci da si fon kupio preko ebay ili tako nesto. I zovi dok ne naletis na nekog ok operatera, neki operateri cimaju i sviraju k... a neki su ok. Samo treba da imas malo vise strpljenja i srece na koga ces da naletis. Neki ljudi su zvali i po 5-6 puta i vise dok nisu naleteli na nekog normalnog. ;)

Koliko ja znam (zvao sam pre neki dan) a i prema iskustvima ljudi sa iSrbija vise ne otkljucavaju ako nemas ATT account.

Jel moze neko da mi kaze da li je ovam model (MC318LL) sa AT&T ??

Vise ne moze da se otkljuca ako nemas SSN i ostal podatke kupca.

Moj je sa Att ima tu oznaku.

Meni su, kao sto sam gore naveo, rekli da ce poslati email do 30-og aprila, sto se nije desilo.

Kada prikacim fon na komp, pokrenem iTunes samo mi javlja da ima software update. Pretpostavljam da doticni ne bi trebao da odradim?

stoske-000.png

Edit: Ponovo sam ih zvao i dobih email konacno (sa PDF upustvom.)

Prvo nisu hteli da mi daju mogucnost, tipa nije nesto uredu sa IMEI brojem, po sata sam se ubedjivao sa nekom operaterkom, dok se neka druga nije javila i odjednom je sve OK.

Ne kapiram, al ajde....

Evo sadrzaja PDF-a

Thank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your iPhone.
We have reviewed your request and confirmed that you are eligible to have the requested iPhone unlocked.
To complete the unlock, simply:
1. Open iTunes on your Mac or PC and verify that you have internet connectivity.
2. Connect your iPhone using the dock connector to USB cable that came with your iPhone.
3. Backup and restore your iPhone using iTunes .
For information on backup and restore, please visit http://support.apple.com/kb/HT1414.
4. After restoring, your iPhone will be unlocked.
Additional information on unlocking can be found at http://support.apple.com/kb/TS3198.
For questions regarding AT&T’s wireless service and iPhone, please visit the Phone/Device Learning Center.
We thank you for your continued business and look forward to providing you with the best customer service.
Sincerely,
AT&T Customer Care Team

E sada da li da uradim kao sto upustvo nalaze? Nesto mi kao frka :)

Poslednja izmena:
Ja sam ga samo prikacio na iTunes i dobio sam poruku da je otkljucan, nisam uradio ni restore ni bilo sta drugo. Samo sam pre toga obrisao ultrasn0w iz Cydia + restart, da bih video da li se otkljucao ili ne.

@stoske
Ako su ti ga otkljucali uradi ovako kao sto ti je rekao @priest77 ako imas ultrasn0w. A ako nemas onda samo izvadi Gevey karticu i nakaci na iTunes i vidi da li ces dobiti poruku da je otkljucan. Ako to dobijes slobodno posle uradi clean update na 5.1 i neces imati vise problema, jer ti je sim free. ;)

U pitanju je iPhone 3GS 32GB, nema Gevey.

Probacu danas da izvadim SIM, mada u upustvu pise da odradim restore.

Problem je samo da se ne desi nesto ne predvidjeno, tipa da podigne BB ili slicno...

Ako uradis cist update 100% ces podici BB, nemas sta tu da probas. Zato samo prikaci telefon na iTunes i ako si dobio unlock, to ce ti javiti iTunes.
Znaci na onom tvom screenshotu samo pritisni cancel i ako imas unlock pojavice ti se ovo:
iphoneunlock.jpg

Poslednja izmena:
@stoske
Sada sam se setio za http://www.imei.info/
Registruj se tu, ubaci svoj imei i za nekoliko minuta ce ti reci sve o tvom telefonu, ukljucujuci i to da li je otkljucan ili ne.

Nazad
Vrh Dno