Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

^^Pod uslovom da pojačalo nema ulaz namenjen za gramofon.

Da ne dodje do zbunjivanja, postoje pojacala koja imaju na zadnjoj strani ulaz iznad koga pise "phono" ali unutra nemaju fabricki instaliran phono preamp, on se kupuje i ugradjuje odvojeno. Umesto naknadne ugrdnje moze da se nabavi "stand alone" phono preamp pa kako kome volja.

Stvarno ne razumem ovakvu reakciju, čime sam te to uvredio? :confused:

Nisi me uvredio, daleko od toga. Ja sam rekao da imam mm gramofon, a ti si prokomentarisao da je mm/mc samo glava, a gramofon transport. Jednostavno mi se taj komentar učinio kao nepotrebno školovanje, ali nisam planirao da moj odgovor zvuči preozbiljno. Izvini ako je tako ispalo.

Inače sam još kao klinac voleo da isključim gramofon i da ga vrtim prstom gađajući idealan pitch, tako da mi je definitivno jasno čemu služi ostatak gramofona (osim glave/igle/zvučnice). :)

Moj skromni (studentski) sistem:
- Receiver: Pioneer SX-203RDS
- CD-Player: Technics SL-PS770A
- CD Player\DVD Samsung 907
- Deck: AKAI GX-75
- Zvucnici: Mission 760 + Microlab Solo 6c ( aktivni ).
Technics cita samo original diskove, zbog toga je dvd alternativa.
Naravno, fali gramofon, nadam se da cu uskoro i to resiti.
Inace, jos samo da dodam, mission je privremeno resenje, dok ne stignu kvalitetnije kutije. Planiram JBL L19 ili neki drugi model JBL-a. Mozda ima neke bolje kutije u tom cenovnom rangu 150 - 200e?

Evo sta ja posedujem malo je bajato ali sam u drugoj temi napomenuo da bi mogao da jurim nekog Rotela integralca:
Receiver: Yamaha RX-396RDS
CD player:Technics SL-PG5
DVD player: Pioneer DV-360
Zvucvnici: B&W DM 303 ( zbog njih mi je zao sto nisam kupio Rotel jer se uparuju sa B&W).
I van den Hul kablovi za zvucnike i interkonekciju SD i DVD player-a sa receiver-om.
CD i DVD player-i bi mogli biti zamenjeni za neki media player. Mada bi CD ostavio iz nekog sentimenta.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da se resim DAC-a sa integruse za smesne pare. Pazario sam luxman a-008 iz 90-tih koji ima toslink i s/pdif ulaze. Razlika izmedju konvertera, sto me je najvise zanimalo, je ocigledna na prvo slusanje, a najvise se primecije u basovima koji su sad utegnuti za razliku od mumlanja sa integruse (realtek HD bla bla). Na stranu DAC. Samo pojacalo je tek bilo odusevljenje u odnosu na Sony STR DE197 koji je odleteo iz kuce momentalno. Da ne pisem sta tacno bolje radi, sve bolje radi!

Pogledajte prilog 99492

Ako te je odusevio Luxman iz Alpine ere, zamisli tek sta bi bilo da si cuo L530 ili ne daj boze jaci :) Ali ako je DAC stvarno dobar, vredi probati, nije skupo pojacalo...

Pa da, fora je u ceni. Da je skuplje i da nema DAC ne bi ga ni pogledao :)

av risiver : yamaha rx-v771
zvucnici : yamaha ns-777
sateliti i cent : yamaha 9002
wufer : canton as 525 sc

Technics cita samo original diskove, zbog toga je dvd alternativa.
Naravno, fali gramofon, nadam se da cu uskoro i to resiti.
Inace, jos samo da dodam, mission je privremeno resenje, dok ne stignu kvalitetnije kutije. Planiram JBL L19 ili neki drugi model JBL-a. Mozda ima neke bolje kutije u tom cenovnom rangu 150 - 200e?

Danas je u kolekciju stigao i CD Player AKAI 55 i Kenwood Basic M1 Stereo Power Amplifier. Uzeo sam ih od druga za dz, stoje mu par godina i resio covek da me obraduje :D. Sad imam problem jel ne znam cemu sluzi i kako da povezem kenwood i jel uopste moze da se veze sa receiverom koji ja posedujem ? Molim za pomoc??? Mozda ce se neko i smejati mom postu, ali bolje pitati nego skitati. . Hvala unapred.

Kenwood je snagas i treba ti pretpojacalo za njega. Ne verujem da taj receiver ima izlaz predpojacala - skoro sam siguran da nema.

Da se pohvalim,
na preporuke sa foruma uzeo sam ima vec 6 meseci bx2 i yamahu i prezadovoljan sam.
Naravno, problem nije preterano zgodan za audiofile, nema tepih, prostor veliki i malo odjekuje, ali navikao sam se i zvucnici su se usvirali pa zvuci odlicno.

150910_499245863440915_1806318572_n.jpg

75562_499245830107585_139530121_n.jpg

393067_498825960149572_599477090_n.jpg

Prilozi

• 393067_498825960149572_599477090_n.jpg
    393067_498825960149572_599477090_n.jpg
    26.1 KB · Pregleda: 190
Pojacalo: Fatman Itube Carbon
Zvucnici: Swan HiVi D2.1SE+
Izvor zvuka: Panasonic DMP-BDT500 Blu Ray... FLAC player, PC

Poslednja izmena:
Izvor: Esi Maya 44 usb
pojačalo: Marantz pm 52
zvučnici: Magnat Sonobull 21
interkonekt Oehlbach Ice Blue
zvunički kabl: Oehlbach Special 2x2.5 mm

- CD Player AKAI 55
- Kenwood Basic M1 Stereo Power Amplifier
Stigla prinova u vidu Rotel RA 350 vintage pojacala. .

Pojacalo: NAD C315 bee
CD Player: NAD C521 bee
Kutije: Monitor Audio BX 2
Zvucna kartica: M-Audio 24/96 (uzeta zbog snimanja i zbog native podrske u Linux kernelu + envy24control za fine tuning)

Slusa se samo lossless i nista ispod toga.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ma važno je da si ti zadovoljan i srećan. (a nije važno što to pojačalo nema nikakvih dodirnih tačaka sa nemačkom i Nemcima):p

Kakve to veze ima sa HiFi-jem? :)

Ima, to je hi-fi za kafanu. :D

ima li kakav pouzdan rtv servis u novom sadu, imam sony mini liniju za popravku.. ako neko zna... (y) :)

Loop audio, ali ova tema nije za takva pitanja...

Vrh Dno