Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Kako videti store u nekoj drugoj zemlji. Menjao sam zemlju stanovanja, nista ne vredi i dalje isto.

Ukratko:

Nadjes neki free proxy program za komp, instaliras, nadjes neku proxy adresu zemlje ciji store hoces da gledas, upises u program i to je to. Ti programi sav saobracaj iz browsera recimo usmjeravaju preko te adrese i tako imas pristup nekom store-u.

O tome sam razmisljao, mnogo mi je to bilo cimanja, mislio sam da ima laksi nacin :).

Gizmov post na pocetku strane je zapravo to. Nije komplikovano, ja sam odradio za par minuta na mom transformeru i mogao sam da browsujem play store na tabletu sa sve magazinima i serijama (instalirao sam JB play store pre toga).
Knjige, filmovi i muzika su bili tu takodje. Stim da nista nisam kupovao, ali i ono sto je bilo free nisam mogao da "uzmem" (izbacivao neki error).
Navodno treba i google wallet namestati na neki US zip code pa ce i creditna kartica proci za kupovinu, ali mi to bilo previse cimanja.

Enivejs, jasno je bilo jos od samog keynote-a da je Nexus 7 google namenio iskljucio na bogatija trzista (pre svega US) koja ce kupovati ovaj novi (dodatni) content sa play store-a. Od toga ce da zaradjuju, a ne od same prodaje tableta.

Moci cemo ga naruciti iskljucivo preko prijatelja/rodjaka iz USA ili preko oglasa (ako je vec neko "importovao").

O tome sam razmisljao, mnogo mi je to bilo cimanja, mislio sam da ima laksi nacin :).

Pa nema previse cimanja, samo treba da imas rootovan telefon, a to bi trebalo svi da imaju, instaliras Market unlocker, u njemu promenis provajdera i mozes sve da kupujes, a ukoliko hoces i da ti Play prikazuje prodavnicu neke zemlje, na pr. USA, samo u samom MU cekiras proxy, koji on pokupi sa neta ili ga uneses rucno, i to je to, s tim sto sve mozes da gledas ali samo aplikacije da kupujes...

i mala digresija, na prethodne nedoumice, oko flasha, ne znam sto toliko kukate, narocito sto html5 stize, ali flash ce i u Androidu 4.1 biti moguce koristiti normalno, sem u Chromi koja ga ne podrzava jer smatra da je flash out, zar je problem onda koristiti i neki dodatni browser, pa cak i recimo ICS browser koji je vrlo solidan... A to sto flasha nece biti na marketu od sredine avgusta je najmanji problem, ili ga sacuvate u Titaniumu ili ga skinete, recimo sa XDA, sigurno ce biti "preradjena" verzija za 4.1, ukoliko obicna ne radi, ali sumnjam da nece jer su to slicni sistemi... Dakle nije da JB ne podrzava flash nego njegov browser, citaj Chrome, ne podrzava, a i to sto je Adobe odustao od njega nas ne zanima, koristicemo ga koliko bude bilo potrebno, ali je odluka dobra, da bi se islo sto vise na unapredjivanje i aktuelizaciju html5...

Kazu da ce Asus biti glavni za distribuciju u Evropi tako da se I kod nas regularno ocekuje pocetkom septembra.

Ovaj uredjaj ce veoma tesko da se pojavi kod nas u regularnoj prodaji, odnosno da ga neka zvanicno uveze i ponudi ( Skoro pa sam siguran 100% )

+ nase cerikoze sto uzmu na carini...

Ako bude bio dostupan početkom septembra u Nemačkoj za 200 evra 8GB verzija, verovatno ću ga kupiti tamo. Ovo se ne isplati sa slanjem kod nas.

Dolazi mi rodjak iz Kanade u Avgustu , ne znam da li da ga cimam da mi uzme ovo tamo. Uopste ima li ga u Kanadi ?

Kad se pojavi kod nas u prodaji, koštaće 209 EUR (8GB verzija), pa onda u nekoj dinarskoj protivvrednosti, ko zna koliko će dinar biti tad. Možda ga ovi novi stručnjaci "sobale" na 70 din za Eur, ko će znati.
Dakle, to bi trebalo da se desi dakle negde sredinom septembra ... mislim, u radnjama...

Jel' imas neke informacije il' ti se "javilo"?

Deli informacije ako imas jer za 209 jura ovo cudo ima da oleshi sve tablete kod nas.:)

Ako nekome stvarno neko dolazi iz Amerike ili Kanade, ja sam veoma zainteresovan da ovo kupim uz neku doplatu za transport.

Veoma Tesko da se ovo pojavi kod nas regularno u radnjama....

Dolazi mi rodjak iz Kanade u Avgustu , ne znam da li da ga cimam da mi uzme ovo tamo. Uopste ima li ga u Kanadi ?

Da, trenutno je preorder i dostava je krajem jula-početak avgusta. Ja se razmišljam da uzmem, ali nema hdmi, nema usb support, sd kartice slot itd. Ali cena je primamljiva.

Deli informacije ako imas jer za 209 jura ovo cudo ima da oleshi sve tablete kod nas.:)

Da, stvarno se očekuje kod nas u septembru, i po ceni od 209 eur, to je proverena informacija.

Ali ne znam da li će da "oleši" sve druge tablete, nisam siguran u to. Opet će biti jeftinijih, možda ovaj prestigio obori onda cene na 49 EUR.

Odakle ti ta informacija da ce kod nas biti za 209e ?

To sam i ja procitao negde da ce biti dostupan u Evropi preko ASUSovih kanala, tako da sam siguran da ce ga biti. Za ovu cenu ajde da verujemo Newcomeru, mada bih ja i dalje radije dao 200 evra da mi se to sad donese iz amerike.

Meni ce poslati jedan iz usa za dz ovih dana, neki poslovni partneri samo cu carinu da platim. Javjam utiske i sve kad stigne.

Vrh Dno