Klasicno kukanje i izvrtanje cinjenica. A sto si usao na pogresna vrata, ko te terao? Jel pise lepo gde je ulaz? Jel u svoju kucu ulazis kroz prozor ili vrata? Ne kapiram cemu bunjenje i plakanje.
Ne moze "nek se raspadne autobus". Da li si ti svestan da ako je vozilo pretovareno ono je automatski manje bezbedno? Da li zbog svoje neodgovornosti i nepostovanja pravila trebaju svi zajedno da poginu? Kakve ima veze sa bilo cim ko je pravnik a ko ne, to je zdrava fundamentalna logika koju treba svako da ima, bio pravnik, kurava ili obican covek. I dalje ne kapiram sta si ti meni hteo da kazes - da pravila mozda treba parcijalno postovati, ono sto ti se ne svidja to iskuliras a ono sto bas moras - to ****ga moras? Jel to znaci da treba omoguciti i voznju ljudi na krovovima da bi se ustekalo na benzinu, po tvojoj logici i to je opravdano?
Sve ostalo, vezano za plateznu moc, ko se koliko odricao i ostalo - ne mozes da prozivas bilo koga jer ne znas ko kako zivi ili kako je ziveo. Ja ovde pricam o cistoj logici i zdravom razumu a ti si krenuo da mi pricas standardnu "sve je sivo, sve je ocajno" pricu a to ne pije vodu.
Klasično izvrtanje činjenica je prisutno kod tebe u priči, žao mi što ne vidiš. Moramo gledati veliku sliku, dugoročno rešenje, lako je kažnjavati. Ovo me podseća na one roditelje koji stalno mlate svoju decu pa na kraju naprave kad naprave nesposobne *****e onda kukaju.
Sistem to upravo radi sa nama, a ja nisam mazohista, dosta me već tukao.
Ne kažem da treba sada sve da uništimo, jer je naše, platili smo to svi, na jedan ili na drugi način i naravno da treba da se čuva koliko god je moguće. Veruj mi ja imam dosta jevrejski stav prema parama, kako svojim tako i tuđim. Ali isto tako kad je kazna drakonska, to je to, to je iživljavanje.
A da je sivo, sivo je solidno i ako imaš hrabrosti da pogledaš ostale postove videćeš da je mnogima sivo. Da nemamo nadu još uvek, ne bi se ni suprotstavljali tebi i sličnima.
A to kako je ko živeo može se često videti iz stavova koje zastupa. Ja sam pre nekog vremena bio sličniji tebi, živeo sam drugačije, ležernije, bilo kakve remećenje pravila mi je smetalo, hteo sam svuda red i disciplinu. Slepo sam verovao u to.
Ali kad sam promenio stil života i video dosta drugih stvari, skontao sam da grešim, i da je nekad previše discipline loše, podseća na naciste i tako to.
Svi mi treba da se izmenimo i menjamo se, ali sistem mora da nas isprati i promeni se takođe, ja to ne vidim da se događa. Jedino što vidim to su šargarepe na štapu i kazne za gluposti.
Žao mi je što moram da se sukobljavam sa tobom ili bilo kim drugim, ali takvi stavovi "Ko te j*** što su ušao na pogrešna vrata, i treba da platiš dve prosečne srpske plate" to ne mogu da svarim i rasprava će trajati dokle god treba.
Možda ja nisam 100% u pravu, ali sam ipak bliže istini od tebe.
Izvini ako sam te negde uvredio, nije bila namera.
P.S. kolega iznad je lepo napisao još neke stvari, kao što vidiš čak i oni koji se zalažu za plaćanje karata, imaju dosta protiv "kaznenih vrata".
Uzmite crvenu pilulu
🙂