OFFTOPIC
Mama ti laže.
S obzirom da moja majka nije među nama, moje vaspitanje i pravila foruma mi ne dozvoljavaju da odgovarajućim rečima opišem tvoju zaostalost u kulturi, pre svega. Samo nastavi da razmišljaš tako, videćeš dokle ćeš dogurati. Adminima i moderatorima poručujem da obrate pažnju na ovakav vid razgovora.
OFFTOPIC
Windows XP i EasyBCD
Već si napisao da je na C: Windows XP, a na G: Windows 7. Ja ću samo pretpostaviti da je tako. Iako je pretpostavka majka svih ******. :d
Pretpostavka da je na C: Windows XP, a na G: Windows 7.
Pokrenimo EasyBCD pod XP. Ukoliko se dobije slična poruka:
Znači da nam je potreban BCD fajl koji se po pretpostavci, nalazi u G:\Boot\BCD, može i da se nalazi na C:\Boot\BCD. Ako je na C: onda EasyBCD morao da automatski prepozna BCD fajl i prikaže redosled operativnih sistema. Kliknuiti na Yes i doći do fajla BCD. Podesiti po potrebi. Najverovatnije ne treba, jer Windows 7 već prethodno podesio BCD fajl, kako treba. Najbolje da daš SS, poput prve slike da se vidi raspored operativnih sistema. Ako smatraš da je u redu, idemo dalje.
Pronađi BOOTMGR i folder Boot, locirati gde se nalaze, na C: ili G: Pokreni diskmgmt.msc i u zavisnosti gde se nalaze uraditi kao na slici:
Pozatvaraj sve i pokreni Commnad Prompt i izvrši komandu:
Gde je X: DVD drive u kom se nalazi DVD disk sa Windows-om 7. Parametar Y: treba zameniti sa C: ili G: takođe u zavisnosti na kojoj se particiji nalazi BOOTMGR i folder Boot.
Napomena: Sve navedeno se radi na sopstvenu odgovornost.
zar nije lakse da sad kad vec imam winxp lepo instaliram opet win7? xD I taman ce mi onda lepo raditi boot, tako sam psosli put instalirao
Tako je. Ako želimo imati dual ili čak triple boot sa Windows operativnim sistemima, važi pravilo da se UVEK prvo instalira najstariji Windows, tek na kraju ide najmlađi. Al sam se izrazio. :d
Na kraju, ako ne želiš da se bakćeš sa svim ovim komandama, lepo ponovo opali instalaciju Windows-a 7, (već si instalirao XP iznova), pa da sve legne kao pre.