Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Nema šanse 🙂

Mislim da je i sada pravilo da se ulazi na prednja i zadnja vrata, ali to niko naravno ne poštuje. Baš da vidim što će kontrolor da me zaustavi da ne uđem na srednja vrata.

Nepotrebno i neizvodljivo, ne vidim samo šta žele da postignu tim "usmeravanjem" putnika...

Btw, poslednjih dana/nedelja sistem praktično ne radi, ja poruke o dolasku vozila dobijem sa zakašnjenjem od nekoliko desetina minuta, a pri tome su i netačne. Potpuno rasulo.

Sve u svemu, iako nije loša zamisao, posle šest meseci se vidi da je realizacija klasično srpska, potpuno bespotrebno bacanje para i maltretiranje naroda.

Malo reda ne može da smeta. Ne vidim neki poseban razlog zašto napolju može a ovde baš nikako ne može da se ulazi na jedna ili dvoja vrata.
To će doprineti povećanoj naplati (ako već kontrolori ne mogu da biju/legitimišu). A povećana naplata će, nadamo se, dovesti do toga da autobusi i prevoz uopšte budu bolji.
Tako je i novi zakon o saobraćaju smanjio broj nesreća na putevima, ili možda i nije? (/sarcasm off)
Sama pravila uopšte nisu loša, lepo su prepisana/prekopirana iz nekih efikasnijih sistema. Ne valja sprovođenje tih pravila/zakona a za to nisu nadležni ni gsp ni kotrolori nego neki drugi o kojima ipak ne pričamo na ovom forumu.

Занима ме како ће изгледати тај спорт кад људи у пуном аутобусу морају да се гурају до средњих врата да би изашли. Нека 95, 23, тако јака линија.

Занима ме како ће изгледати тај спорт кад људи у пуном аутобусу морају да се гурају до средњих врата да би изашли. Нека 95, 23, тако јака линија.
Video sam kako ovo izgleda i u špicu u nekim zemljama i nije uopšte teško.
Uzgred, sigurno si video koliko ljudi pređe mnogo veće rastojanje kad vide prazno sedište 🙂

Yap, sistem im polako puca, vec danima upadam u prevoz u kome validatori ne rade, kontrolori nekako sve pasivniji, ko nema kartu izadji, "necu idem par stanica" dobro cao...
E da sta ce ljudi s decijim kolicima ? Kako ce njih na jednokrilna prednja vrata ? hahaha

Poslednja izmena:
Bobb je napisao(la):
Koliko se sećam, sličan sistem je i ranije postojao u Beogradu, sve do kraja 70-ih, možda i kasnije, ali tad je bio po jedan konduktor u svakom vozilu, upola manje putnika i približno isti broj vozila. Čak i tad su shvatili da je to nepraktično za toliki grad, a kamoli sad.
Sve jedno, biće zanimljivo pratiti sprovođenje 'sistema' u praksi. Smešni su.

http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=194945#p194945

Video sam pre neki dan autobus koji se vraca sa Ade oko 20.30h. Sardine imaju vise mesta u konzervi.
Red treba da postoji, ali se to uvodi godinama, a ne za 6 meseci. Jer, koliko god d se trudis i postujes pravila, uvek ce neko da se nadje pametan i udje pre svih na srednja vrata. Inace, ovo pravilo je besmisleno jer osobe sa decom i invalidi ne mogu da normalno udju na prednja i zadnja vrata, vec samo na srednja vrata.
Ako bi postovali pravilo da je prednji deo autobusa rezervisan za osobe sa decom, trudnice, penzionere i invlide, onda treba da se oznaci na stanici deo gde je pozicija prednjih vrata i gde je pozicija zadnjih vrata, pa da se tu formira red, kako ko dodje.

Meni najviše smeta, što će za cca 3 godine pred iduće izbore da pukne afera a hapsiće nova vlast s tim što kao i u dosadašnjem spinovanju istih neće biti osudjujućih presuda za aktere.
Zaprepašćuje to što više nije pitanje ukrasti ili ne ako si u poziciji jer je praksa pokazala da se ne kažnjavaju počinioci, a samo da se zna u slučaju bus plus-a nije mali novac u pitanju.
Neko je iz garniture vlasti omogućio u ovom vremenu kada i likvidne firme teško posluju, da se plasira slobodan novac i zaradi bez ikakvog rizika, jer neko eto ima privilegiju da se nakači na državnu s.su
Veći je rizik staviti novac u banku od ovog posla sa bus plusom. Čista sigurica.

A što se tiče ove novine, ona bi zaživjela i imala bi smisla kada bi se povećao broj vozila u sistemu, ovako čak i uz pendrek metodu to teško može da zaživi.
A nadati se novim vozilima, teško.

A što se tiče naplate,, obzirom da bus plus nije transparentan jer se ne zna ko je taj domaći partner a nije ni pravičan jer novac od našeg javnog preduzeća ide i inostranom partneru,daleko bi bilo poštenije, da se uvedu kondukteri čak i pod 2 po vozilu odnosno jedan u smjeni što je cca 3 hiljade ljudi i što sigurno nije mnogo više od onog što nam ova polu strana firma uzima, a zaposlili bi ljude u značajnom broju.
MOžda nije neko high tech rješenje ali ni mi zbog onih koji su kreirali ovakvo okruženje nismo high tech država, ali bi barem 3000 porodica imalo šta da jede.

Poslednja izmena:
Sistem je pukao kako su presli na letnji red voznje, autobusi se cekaju nenormano dugo, kad treba da se pojave po rednju voznje njih nema, isto tako je pukao sistem o javljanju poruka kad nailazi bus, retko kad funkcionise, totalno rasulo.

Ovo je naravno izvodjivo ali uz uslov da je pojedinacna karta 200, a markica 5000 dinara 😀 salu na stranu (lol), fali barem 1000 d0 1500 autobusa da bi ovo funkiconisalo kako treba.

Ja sam danas jedva ušao u 78 kod autobuske stanice i nije se raščistilo do fontane gdje sam izašao.
NIje bilo apsolutno šanse da se ovakva cirkulacija primjeni.
Ili da čekam još par autobusa koji bi po PS-u bili popunjeni.

Cuo sam da komunalci pisu kazne ako vas kontrola uhvati bez karte. Kako je to moguce?

Али комуналац нема дозволу да даје твоје податке трећим лицима ако се не варам.

Pa ne daje on tvoje podatke nikome. Samo ti zvekne kaznu🙂.

Na koju foru? Zna se sta je resor komunalnih zandara a neplacanje usluge ( karte ) nije komunalni prekrsaj.

Na foru: ovo je Srbija

Биће интересантно видети да ли ће контролори смети да траже од мало крупнијих грађана 75 хиљада јер су ушли на погрешна врата.
Осим ако наравно не иду уз пратњу обезбеђења.

Vas 20 koji ste upravo prokomentarisali tu vest ste savrsena slika Srbije danas 😉

To ti je ona slika...da mi je plata 150k opusteno bi platio 75k kaznu, stavise cak bi se pomalo i pridrzavao pravila i postovao propise...
Ovako kad na 40+c u kuhinji krivim kicmu za isto toliko hiljada apsolutno me zabole za ceo sistem...

To za 75k je šala, naravno.

Vas 20 koji ste upravo prokomentarisali tu vest ste savrsena slika Srbije danas 😉

Не знам да ли се ово односи на мене - али ја нити сам крупан нити склон инцидентима, само ме је занимало како ће се контролори поставити у таквој ситуацији, познајући земљу и окружење.

Samo zamisljam scenu gde baba visi na zadnjim vratima koja se jedva zatvaraju i gnjece joj torbu, a onda na sledecoj stanici ona vice ka sredini "ima izlaz" gde pola autobusa mora da izadje na srednja kako bi i baba prosla i bila uzorana gradjanka. Eh sad, onaj ko je izasao ne sme da se vrati na istim vratima vec mora ponovo na prednja ili zadnja. Koliko bismo morali da cirkulisemo kroz autobus u takvoj situaciji, vise se isplati ici pesaka. Peske sigurno ne bi ispao duzi put.

Nije ovo za nas. Mnogo bi im efikasnije bilo da je ovo predstavljeno kao preporuka, ovako će svi da se inate (uključujući i mene).

Nije ovo za nas. Mnogo bi im efikasnije bilo da je ovo predstavljeno kao preporuka, ovako će svi da se inate (uključujući i mene).

Ma nećeš morati da se inatiš.

To ti je ona slika...da mi je plata 150k opusteno bi platio 75k kaznu, stavise cak bi se pomalo i pridrzavao pravila i postovao propise...
Ovako kad na 40+c u kuhinji krivim kicmu za isto toliko hiljada apsolutno me zabole za ceo sistem...

Ne kontam tvoj post. Ko ima platu 75k a radi u kuhinji? Radim u hotelijerstvu već neko vreme i da ti kažem ako imaš i 30k ispade da si srećan😛
LoL! 75k🙂
Dal neko od vas zaista zarađuje svoj novac i plaća samostalno svoje troškove?
Pogledajte prosek plata bar malo pre nego što uvedete vašu demokratsku diktaturu🙂

75k za ulazak na pogrešna vrata...

To je drakonska kazna, blago rečeno.

A ko se sa tim slaže gori je od ovih na vlasti i već ga vidim u nekom upravnom odboru🙂

A ko zna, možda neki već i jesu?🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno