Meni je poznato da utorrent zna na adslu da pokazuje neku ludacku download brzinu u pikovima u momentu kad se torent stavi na pauzu pa na resume i dodje to tog efekta u odredjenim verzijama utorrenta...ovo mi na to lici..
Mozda je telekonj resio da duplira brzine za iste pare![]()
Pa verovatno rade na VDSL ali kontam i onda da ce 30mb sto je neka prosecna brzina vdsl da kosta 5000...pa dobro, realno 16 mbit/s napr. skoro nikome ne radi na ogalseni nacin, ali recimo 8 bi vecina mogla da gura... tako da nije bas da moraju nesto da cackaju da click 4 postane 8 mbit/s (ili bar 6)...
VDSL je degradacija unazad.
Jasno mi je naznaceno da Telekom nece skracivati lokalnu petlju osim u pojedinim situacijama.
Bez skracivanja lokalne petlje, i VDSL koncentratora brzina ce biti dosta gora od ADSL brzine.
O stabilnosti nema govora VDSL je visestruko nestabilniji od ADSL-a.
Potrebni su im konecentratori sa optike na vdsl i to recimo outdoor 200 portni ili cak veceg kapaciteta, ali i manjeg za krakove gde je mala kolicina internet korisnika..
Znajuci kako se Telekom stiska kad je ulaganje ka strani korisnika, jasno je da oni nece ulagati u to.
Takodje potrebni su im opticki krakovi putem svihh telefonskih parica, na krajevima bi bili optical to vdsl koncentratori sa ugradjenim Media Converter-ima.
Posto znamo da opticki krakovi namenjeni za ovu specificnu namenu nisu jos postavljeni, suludo je nadati se da ce biti.
Te je jasno da iako budu pustali VDSL bice namenjen ljudima koji se ne razumeju u tematiku, odnosno naivnima, ili ljudima koji su jako blizu centrale.
Prosto se zgrozim kad citam nadanja ljudi u VDSL.
Nekome ce biti ok ko je na ultra maloj razdaljini od centrale i kome kabl nije iseckan na 10 mesta.
Telekom iskljucivio ima odluku bitke na marketinskom planu, odnosno papiroloskom pariranju kablovskom internetu, znajuci u praksi da ce imati samo degregradaciju u praksi.
@ Vuk : Bravo za komentar, samo nam reci, posto vidim da se razumes u tematiku, sta ti mislis da ce biti sa telekomovim internetom tj adsl-om u narednom periodu od recimo 3 - 4 god?
Ja nesto ne verujem da ce razvlaciti opticke kablove do nas obicnih korisnika.. To mu dodje kao Sci-fi ..
Ma ne moramo da dobijemo VDSL ali neka nam na trenutne ADSL pakete dupliraju brzinu i samnje cenu trenutnih paketa i sto se mene tice to bi bilo to. Jer sa trenutnih 6 mb meni zavrsava svaki posao, a da dobijem 12/2 joj srece... svaki bi download prepolovio na pola a sa 2 mb bih imao jos bolju konekciju za online igranje. No videcemo sta ce gospoda iz telekoma da smisle i kakvo ce mozda povecanje da nam daju u Septembru i da li ce ga uopste dati???
Pa postavice se novi direktor u to budi siguran jer je gospodin Radujko clan demokratske stranke, mora sada neko iz SNS ili SPS ili URS. Sve dok je telekom drzavna firma ne treba da se ocekuje nikakav progres i to je to.gospoda iz telekoma ce da smisli kako da nas odere kao i uvek... nemojte se nadati ni u kakave promene u telekomu pre nego sto se formira vlada i postavio novi direktor telekoma, tek onda ce nesto da se uradi, nazalost u nasoj drzavi i internet zavisi od politike...
Mozda su videli tvoje postoveIzgleda da nesto bash rade i cackaju...meni se sjebao net skroz od jutros...puca konekcija na svakih 20minuta
centrala mi je jako blizu Attenuation Down/Up(dB) 18.1
umesto 9 kao sto je bio do jutros...
i upload i sve se sjebalo ,bolje da ne diraju nista
Mada , mozda je i nesto do centrale Zvezdara...ko bi ga znao....nigde ne moze to da se vidi i procita..
mylo85 The Insider
-------
Lm,danas je D Day :d .
Kako čekati povoljnije ponude Telekonja (danas mi je zadnji dan Klik 4 po ceni Klik 1 sa 50% popusta) :
- da aktiviram (postojeći) SBB nalog i uzmem PostPaid FlatRate ugovor (6144/512) ?
Računam da tako imam brz net sa ugovorom koji mogu da raskinem kad hoću a bez penala+po želji,mogu da potpišem na 12 meseci i ubrzam na 10240/1024.Izgubiću adsl port mada,verujem (naivno :d) da ga kasnije ne bih teško dobio obzirom da sam na 600-700 m od glavne Pošte(centrale).
Moraću da kupim neki ruter jer koristimo 2 kompa u kući .
- da sa Klik 4 pređem na Klik 1 ?
Imaću kilav net ali,poslužiće i takav sad,tokom leta + sačuvaću port+ostaje mi Huawei WiFi.
To pod uslovom da mogu takav ugovor dobiti,upotreba na neodređeno vreme,bez obaveze na xx meseci.
Kalkulisao sam već trenutne Telekom promocije.Neuklapa mi se nikako ni Box ni ostalo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari