Ma ovu konekciju ima u klozetu, u dnevnoj sobi ima jos jaci link..
Dobro, shvatam. Proof is in the pudding.
Pa, evo:
1. Dect telefonče, koje smo kupili ( bazna stanica za njega je na sledećoj fotki iz "Milan" adapterr FTTH-Eth i switch/router). Uz telefonče sam priložio i T-2ovu GSM karticu pošto ima tako fin logo ( inače nema veze sa DECT). I obavezni puding, naravno- i taj nema veze sa T-2 FTTH :d :
2. Ulazna vrata za stanare i net/pr0n bre. Gledaj skalameriju na levoj strani:
3. Bliži pogled na skalameriju ( i puding):
- ( najbliže zidu) MIlan adapter šuplje-prazno iz FTTH u Eth. U njemu je još koješta za upravljanje prometom, diagnostiku itd ali ništa od toga ja ne vidim i ne zanima me. Za mene je to samo pretvornik sa Ethernet Switchem. Lepo se vidi optćka parica ( Žuto i plavo vlakno). Na njega je priključeno sve ostalo. A to je:
- Kutija u ""sredini sendviča". Voodo. Dosta stara stvar, ima u sebi i managed switch i T-2 ju više i ne liferuje ako baš ne mora. Kod mene su morali, pošto imamo dva analogna telefona koje su pametni ukućani rešili da zadrže. Pa pošto Voodo ima dva interfejsa SIP--POTS, imamo taj.
- treća kutija je bazna stanica za ono moje malo DECT telefonče. BAzna stanica može da ih primi do 8 mislim. Lepota decta je u stvari što je digitalno kodiran i šifrovan daljinac koji je predviđen za mnogo telefona u urbanoj okolini, koji ne smetaju jedni druge. Stvar radi super. Bez problema mogu s telefončetom da stojim na prkingu pred blokom ili u podrumu dok je stan na trećem spratu. Nikome ne smetam, teško da me ko porisluškuje.
Inače na toj optici imamo još i tri televizora svaki sa svojim običnim ( ne HDTV) STB-om ( "Amino", ne znam tačno koji model)