Šta je novo?

Apple :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niko se nije uvredio tvojim glupostima, ali moraš da naučiš kako se koriste zarezi, tačke i samoglasnici. :)
Ovo sto radiš izgleda kao da si iskočio iz bunara i počeo da lupaš prstima po tastaturi.
Nije mi jasno odakle ti reč "ekskuluzivniji" (exqluzivniji), kad se kaže "ekskluzivniji". Nekoliko si puta isto napisao, pa vidim da nisi slučajno pogrešio.
Što se tiče laptopa, moje je mišljenje da ne trebaš da uzimaš polovan, a pogotovo bez ikakvog opisa i sa onakvog sajta, pa još od nepoznatog prodavca. Nađi na ovom sajtu od nekog proverenog, pa kupi i igraj se dok ti ne dosadi.
Kažem "igraj se", jer mislim da je zaista bacanje para, bar dok ne vidiš da ti je zaista potreban baš takav laptop.
Poenta: ne kupuj polovni laptop za taj novac, ma kakav on bio, sem ako ga ne prodaje neko koga poznaješ, pa možeš da testiraš sve.
Imaš nov Lenovo ultrabook za 72000 dinara, što je malo više od onoga što imaš, ali radi nešto, zaradi, pa potroši kako hoćeš...
U svakom slučaju, kupićeš onaj polovni, ma šta ti ko ovde rekao.
:)
Nauči pravopis, ne smeta nikome, ali nije dobro što misliš da je "kul" što gutaš slova i ne znaš gde da staviš zarez ili tačku.
Javi šta si kupio. :)

Gramatika mi nije bas jaca strana nikad veca ocena od 3-ke :D Hteo sam da radim preko leta i zaradim nesto ali u omladinskoj zadruzi kazu da sam premlad tako da ono :) Sto se tice kupovine polovnog to ja uvek prvo testiram pa kupujem nikad ne kupujem na lepe oci sto bi se reklo bilo da znam prodavca ili je neki tamo treci ali zato kada kupujem ili prodajem nesto polovno uvek iskljucivo licno preuzimanje zbog testiranja toga sto ja kupujem ili neko kupuje od mene. Do sada sam imao dobra iskustva sa kupovinom polovnih stvari npr: pre koji mesec ja i drug smo kupili ipod touch 4g za nekih 110 eur u Nisu bez garancije i tih stvari ali evo da cuknem u drvo radi kao sat i bez problema a i prodavac je veoma bio korektan. A sto se tice laptopa kupio bih polovan ali samo BGD i kad bih ga prvo video uzivo i uverio se da nije malo frc, frc :D Mislim nov ce uvek imati prednost ali i ovih 500 eur bih jedva skupio a ne 700 eur. :) I javicu ali tek za mesec dana posto moram prvo sobu da sredim :)
@gile23 hvala puno na informaciji :D

Poslednja izmena:
Uči školu Marko, pusti fensi Apple laptopove...

ma kupi Jabuku..neces se pokajati...:)pusti ove Djecarce..:)st nez nish...:)

Uči školu Marko, pusti fensi Apple laptopove...
Ovo bas i nije odgovor na mestu :) Kakva veze ima da li ce kupiti mac ili neki dell ili sta vec od 700e. Lepo je napisao da ce mu sluziti za za*ebanciju. Ja bih ga pre posavetovao da ne uzima nista,jer ce baciti pare kako okrene. Neka ode na more i kupi sebi nesto lepo sto mu je potrebno...
Ali opet njegov novac,neka radi sta hoce,na greskama se najbolje uci.

Ovo bas i nije odgovor na mestu :) Kakva veze ima da li ce kupiti mac ili neki dell ili sta vec od 700e. Lepo je napisao da ce mu sluziti za za*ebanciju. Ja bih ga pre posavetovao da ne uzima nista,jer ce baciti pare kako okrene. Neka ode na more i kupi sebi nesto lepo sto mu je potrebno...

Zaboravio sam da kazem da bih tih 500 eur skupio prodajom svoje masine iz potpisa i tableta huawei s7 slim i tek onda bih uzeo neki mac. Prvenstveno sam hteo ipad 3 ali onda sam malo razmisljao i shvatio da kad bi uzeo ipad 3 bio bih uskracen za neke stvari pa sam zato prenaglio da uzmem macbook posto ce mi zauzeti manje prostora u sobi u odnosu na desktop i bice lep estetski da kad neko udje u moju sobu koju ionako renoviram s belim namestajem i vidi Jabuku, a posebno ako su zenske osobe u pitanju :D :D a na more mi se nesh bas i ne ide mozda sledece godine :) ipak je tu Ada :D

Pa šta sam ja rekao?

@Marko1996

Macbook nije deo nameštaja, a pogotovo je glupo da ga uzimaš da cure padaju na dupe kada ga vide.

Poslednja izmena:
@Gizmo znam da nije deo namestaja ali bi se dobro uklopio a to za cure to mi je vise bila sala ako znas na sta mislim :D

Zapitam se ponekad da li su svi kolektivno prsli ovde? ...

Kakve veze ima koliko je decko mator i za sta zeli da koristi neko parce hardvera? Pobogu. Pitao je za misljenje. Ocigledno je da naginje ka Air-u. Lepo mu predocite razlike u komforu izmedju desktop masine i ultrabook-a i manite se konstantnog soljenja pameti. "Bolje uci skolu..."?? Aman! Ovo nije obdaniste, niti ste vi socijalni radnici vec ljudi sa nekim IT znanjem te mu shodno tome odgovarajte.

Sto se tice tvoje kupovine, prelazak sa desktopa na ovako mali format ce u pocetku biti zanimljiv ali ces vrlo brzo shvatiti koliko je ogranicenje mali prostor SSD-a. To ce ti izvuci jos stotinak evra za neki eksterni HDD. Ako budes zeleo da povezes Air-a na neki veci ekran trebace ti adapter. Nije skup ali opet jos jedan trosak.
Air koji su ti preporucili da pogledas a nalazi se na macserbia forumu je verovatno sigurniji izbor nego onaj na kpujem prodajem sajtu ali nemoj propustati priliku da ga sam proveris. Vec su te posavetovali da obratis paznju na bateriju te cu ti i ja to podvuci.
Alternative u vidu PC laptopa ce ti sigurno dati jaci hardver i vise opcija za konektovanje sa periferijama ali na ustrb velicine, tezine i temperature kao i same izrade.
Igranje na masini kao sto je Air nije nemoguce ali nije ni komforno. Uvek mozes da instaliras Windows na njega i time budes siguran da neku igru mozes da pokrenes ali ces biti jako ogranicen snagom te masine. Ako zaista nisi neki veliki gejmer, ovo ti nece preterano smetati.

I da, vecina klinki se lozi na macbook i iphone.

Bitno je da ti ne pametuješ nikad.

U tome je glavni problem, klinke danas ne trebaju da se lože na fensi mobilni ili laptop koje klinci imaju, treba da se lože na same klince... Ta generacija "moram da imam Apple proizvod ili nisam dovoljno kul" mi se nimalo ne sviđa. To je taj kompleks, moram da imam nešto fensi kako bi se pokazao u društvu, koji je sve jači među današnjom omladinom. Uređaji se više ne kupuju za lično zadovoljstvo, već da bi se pokazivali drugima. Pogotovo u ovim godinama u kojim je Marko. Molim te mi reci da generalizujem i da nije tako, jedva čekam.

A dobro Gizmo ima nas koji kupujemo zbog sebe :) Naravno slazem se svi kupuju iako im to ne treba radi drugih da bi kao bili face u drustvu...

Evo drugar kupio tablet Asus sa dock-om kod VIPa i za 3 meseca ga je upalio mozda 10 puta, a od tih 10 puta, ja sam ga upalio 6-7 puta... Cak je uzeo i 30Gb koji mu propadaju, ali on ne mari... Kaze mrzi ga da ga nosi, a kod kuce vecinom koristi komp...

@MAD_MUzzY hvala na savetima :) znam da je ssd mozda mali za skladistenje neceg velikog ali bi mi vrsio posao bar na pocetku dok ne kupim nesto veceg kapaciteta bilo hdd ili ssd zavisice od novca...

@Gizmo pa ja macbook kupujem za sebe da bih uzivao u njemu, a ne za tamo nekog a kad sam bio rekao ono za devojke to sam rekao iz sale nisam bas toliko ozbiljno mislio da ce kao bas svaka padati na Jabuku taman posla tj nije fora devojka da se lozi na mene zato sto imam macbook ili neki drugi apple uredjaj...

@Djilkosh_Ns naravno da ne kupujem da bih bio sad neka tamo "faca" , sta zar da bih posedovao neki apple uredjaj moram da ga koristim iskljucivo za neki posao, koliko ja znam moze se koristiti i za zabavu i neki neozbiljan rad. A evo i ja imam tablet jes da je losiji u odnosu na asusa ali ga koristim svaki dan i njega i njegov internet koji je takodje 30gb samo sto je preko telenora i svuda ga vucaram sa sobom :)

@ Gizmo: Problem je samo u tome sto je ovo IT forum. Te price ostavi za neki drugi forum koji se bavi tim problemima i za kucu i svoju porodicu, posto je najbolji (i jedini) nacin da se protiv toga boris da svoju decu vaspitas drugacije. Za pocetak - toleranciju. Savrseno me ne zanima kakvi su tvoji stavovi povodom danasnje omladine. Nebitno da li se slazem ili ne.
IT forum.
IT.

@Marko: Air ne mozes da upgrejdujes. Mozes samo eksterni disk da kupis a ako to budes uzimao nemoj bacati pare na SSD. Nisam siguran da si dovoljno sagledao sve cinjenice. Doboro izanaliziraj koliko ti je potrebno para za ovu tranziciju jer se tvoja prica ne zavrsava na kupovini Air-a.

@Marko: Air ne mozes da upgrejdujes. Mozes samo eksterni disk da kupis a ako to budes uzimao nemoj bacati pare na SSD. Nisam siguran da si dovoljno sagledao sve cinjenice. Doboro izanaliziraj koliko ti je potrebno para za ovu tranziciju jer se tvoja prica ne zavrsava na kupovini Air-a.

Aha hvala na info znaci moze samo eksterni hdd pa dobro onda cu bar proci jeftinije jer vise od 320gb mi ne treba :D a adapter za veliki TV mi ne treba za to tako da cu tu ustedeti jedino ce mi mozda biti trosak neka odgovarajuca torba ali dobro boze moj i ranac moze da posluzi za pocetak :d a sto se tice izbora tj dal Air dal Pro videcu tj sta mi bude povoljnije jer ako se nadje neki solidan MBP za relativno mali novac sto da se ne iskoristi sansa i pritom da je ocuvan :)

@I da, vecina klinki se lozi na macbook i iphone. ...
eh ja se prvo ozenio,pa sve to posle nabavio..kud nisam znao pre....:)
mada se zena ne zali.......:)

Za 500e tesko.
Plus Air je mobilniji (tanji, laksi).

A znam da je mng tesko naci za tu sumu bilo sta ali imam vremena na pretek msm raspust je, bar za mene :D a sto se tice Air modela znam da je mng bolji za prenosenje ali opet ne planiram da ga vucem gde god krenem znaci kuca, kad odem negde van bgd i tako to :)

zjb te tlfn skr na frmu. mzs nrml da pss.
slobodno.

Za**** te telefon skroz na forumu. Mozes normalno da pises.
Mislim da sam dobro preveo :D mada ove skracenice skoro niko ne koristi...

Ne razumem kombinaciju socijale i fenseraja koja se moze videti kod nas.
Hocu nesto fensi, ali nemam para, pa cu da uzmem nesto sto je nekad davno bilo fensi, jer pobogu navici cu se, ljudi su nekad koristili i slabije racunare, znaci da moze. A i onako sluzi samo za pokazivanje, ne mora cak ni da radi. :)

Sala mala, ja mislim da ti je los izbor uzeti neki od ovih bas starih racunara, ali ako zelis, uzmi. Ja bih verovatno uzeo ovaj mobilniji, samo proveri u kom je stanju baterija posle toliko godina. I naravno moras uzivo da vidis koliko je izgreban ili sl.

blizu si:). "za**bi te telefonske skracenice na forumu." ostatak je dobar.
medju starijima ja ne znam skoro nikog ni ko te koristi...

e zamalo da pogodim :d pa da starija garda ako mogu tako da kazem ih ne koristi nigde ali skracenice koje se lako razumeju npr:mng,nmg,msm.... mnogo znace kada se kuckaju ovde odgovori od 10-15 redova onda znaci mnogo jer ipak izostaviti koje slovo a opet razumeti smisao reci nije losa stvar...:) ali dobro necu vise koristiti skracenice tj pokusavacu da ih sto redje koristim :)
@__zevs__ pa znam da je slabije i starije ali ce posluziti i naravno uvek prvo da ga pogledam tj da li je ispravan ili ima neke pukotine i slicne boljke i baterija pa onda sve ostalo :)

Poslednja izmena:
Hajde da se i ja uključim u ovu diskusiju...
Dakle, koliko sam ja skapirao ti bi da uzmeš nešto "jabukoliko" za 500€, a treba ti za pomalo surfa, office, mail,... Dakle, obična "korisnička" makina, ništa za neki poslić?
Pošto vidim da si mlad momak i ne tako verziran kada je Apple u pitanju evo i par saveta.
Ako hoćeš Apple onda ga i kupi. Neki put je potreba da se zadovolji lični Ego prilično jaka i to nije ništa loše, veliki broj ljudi ima potrebu za tim od kada je sveta i veka.
Da li možeš da kupiš neki iole korektan Apple MacBook ili MacBook Pro (pa čak i Air) za te pare? Možeš, ali polovan i bar 2 generacije star.
Da li će da ti radi posao? Hoće! Čak da uzmeš i neki model starije generacije (non-unibody) i on će sasvim lepo da radi, ne sa najnovijim OSX-om, ali zar je to bitno.
Da li je ovo bacanje para? E, ovo je ipak individualna stvar i niko to ne može da ti tvrdi. Za nekoga jeste, za nekog drugog opet nije. Npr. ja sam neko ko voli Hi-Fi i kada bih ti rekao koliko mi košta sistem možda bi pomislio da sam ili težak lovator ili ludak svoje vrste, ali meni je to merak i odvojio sam novac za ovaj izuzetno skup sport i nije mi žao. Supruga me gleda kao *****a koji je spiskao para koliko vrede solidan polovan auto, ali ja na to ne gledam tako. Uživanje nema cenu.
Slično je i kod tebe. Ako bi stvar posmatrali čisto racionalno, ovo što ti hoćeš je bacanje para. Ali stvar je u tome što smo mi za debelu nijansu više emocionalna nego racionalna bića i da prilikom kupovine bilo čega uvek prevladaju emocije (pogledaj bilo koju reklamu i biće ti jasno).
Da završim.... Ako baš želiš da imaš Apple, kupi ga, veruj mi, biće ti žao ako ne ispuniš tu svoju želju, pa čak i ako je samo zbog devojčica koje se "lože" (znam kako sam ja u tvojim godinama učio da sviram gitaru, samo da bih bio glavni dasa u društvu).
Pare dođu i odu, ali trenutak da se ima nešto onda kad je želja najveća je samo jedan.

Da,, slažem se sa teorijom iznad. Ja ne bih kupio stari macbook, ali to nije bitno, ako se tebi kupuje, ne shvatam šta ima neko da te odgovara. Ukoliko je sve ispravno, naravno.
Kao da život sad' pa ima nekog smisla i neki krajnji cilj, pa da treba da racionalno trošiš pare. I onako za 80 godina niko od nas neće postojati niti će nas se iko sećati :)
Neka budeš dve nedelje srećan zbog toga što si kupio, sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:
sta jos nisi uzeo Mac...:)...saljim se....slazem se,sa postom od RingeRaja...samo da te nesto Upozorim.....bar kad je moj slucaj u pitanju...ako uzmes Mac....pazi se....opaka zaraza,i nema nazad....:)
Srecno....i da si ti srecan.....
p.s. ako citas ovaj post na nekom Mac-u..videces drugacij ove zadnje simbole,u ,mom postu..:)

Poslednja izmena:
@6pack necu ga uzeti jos minimum mesec dana tek tamo sredinom jula jer miram prvo komp i tablet da prodam pa tek onda... a kad si mislio zaraza jel se to odnosi kao da cu se zaraziti tim kompom tj da ce zaludeti s njim ili... :d
@RingeRaja hvala na tekstu i savetima dosta pomaze :)
@Lappy da u potpunosti se slazem tj mozda cu biti srecan mesec dana a posle ce vec biti sve kao pre ali opet Jabuka je to :D

sta jos nisi uzeo Mac...:)...saljim se....slazem se,sa postom od RingeRaja...samo da te nesto Upozorim.....bar kad je moj slucaj u pitanju...ako uzmes Mac....pazi se....opaka zaraza,i nema nazad....:)
Srecno....i da si ti srecan.....
p.s. ako citas ovaj post na nekom Mac-u..videces drugacij ove zadnje simbole,u ,mom postu..:)
Off topic:
A na ove tackice trebamo random da dopunimo slova ili :D?

5f44y0.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno