Šta je novo?

Sapphire 6850 overclock

N5rovic

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.05.2012
Poena
154
Imam Sapphire 6850 obicnu verziju koja rad core na 775 memorija na 1000 citao sam da moze do nekih 900 mhz core i 1100 memorija kako da podesim to.

hvala unapred

Odes na Sapphire sajt i nadji u download sekciji Sapphire Trixx program. Pomocu njega stelujes clock GPU-a i memorije. Moze i voltaza da se podize, ali sa tim oprezno. Pokusaj bez, pa ako ne radi kako treba polako je podizi. Proguglaj malo koje su sigurne voltaze za tvoju grafiku. Jer ako preteras sa voltazom mozes trajno ostetiti grafiku.

Moja je preporuka da pokusas sa GPU:1000 mem:1100, bez diranja voltaze. Pa ako nece polako smanjuj GPU clock dok ne dodjes do stabilnih vrednosti.

Poslednja izmena:
probao sam i na testu windows je poceo da pali gasi sliku ..

To je pucanje drajvera zbog malog napona za taj klok, probaj na def napon 850mhz a memoruju na 1000mhz. Mislim da ti je bolji Afterburner za te stvari.

Poslednja izmena:
Nisi napisao najvazniju stvar. Sa kojom voltazom si uspeo da je naguras na 1ghz?

U Trixx-u stoji da je voltaža 1268, a u testu temp 72'. Stabilan klok, 975/1150/v1218.

Poslednja izmena:
Koju beše temperaturu karta ne sme da prđe, meni je trenutno 76-7?

Ja moju još uvek nisam klokovo, evo tek sad. :D Mada nemam potrebe, sve radi na max. ;)

Izvinjavam se zbog tri posta zaredom ali evo
klok 1.jpg

Vrtite malo Warhead bench, ovi testovi ne mogu posteno da zagreju grafiku. :p

Da, ne mogu, pogčedaj mi temp. 79'. :exploder:

Koristim trixx i program je odlican, nagurao sam sa njim odlican stabilan klok. P.S. Jako je bitno dali je verzija karte sa otljucanom voltazom, ako nije ,nista od kloka, inace imam samo reci hvale za grafiku, klokovana gura Heaven DX11 na 37fps avg sto je brze od 6870 i gtx 560 :)
12345.JPG
Dodao bi samo da sam sa default pastom na GPU kuleru imao ovaj klok sa 1337 voltazom i temp je isla do 82c, kad sam stavio Cooler Master Fusion 400 temp je pala bukvalno za 10c

Poslednja izmena:
Pomoc imam gigabyte 6850 oc sam kao na slici , cula se buka i bam crni ekran ... na integrisanoj gpu radi komp na ovoj nece .. da probam da reklamiram ?:(

Pomoc imam gigabyte 6850 oc sam kao na slici , cula se buka i bam crni ekran ... na integrisanoj gpu radi komp na ovoj nece .. da probam da reklamiram ?:(

Mislim da je graficka izdahnula , ubio si je ko zeca :(
Ta Gigabyt se i nije nesto pokazao dosta ljudi je imalo problema sa njima , po meni najbolje je kad se uzimaju AMD grafike da se uzima ASUS ili Saphir
Meni moja ASUS directCU 6850 radi na 940/1080 bez dizanja napona i sve radi savrseno , temperatura je malo ispod 70 stepeni.

reklamacija, proverei samo, da li je dobro legla u leziste, th ako si je skoro vadio, mozda je nisi dobro vratio u soket, moze i to da zejebava.

Ta gigabyte karta je mnogo nestabilna i bez oc ... bas sam citao po forumima pre nego sto sam uzimao sapphire . Probaj da je reklamiras i zamenis za sapphire ili asus.

E jeste, covjeku crkla karta ko i svaka druga i sad gigabyte ne valja nista... dajte oladite malo.

Gigabyte je nešto zeznuo oko radeon serije 6, mislim da su naponske uglavnom bile lošeg kvaliteta, zbog tih gluposti sam uzeo Asus-a.

@Urose koliko si uspeo da naklokujes Gigabyte?

ja sam digo bez podizanja napona na core 850 i memorija 1100gigabyte.gif

Pa moze to i bolje sigurno, jer uspeo neko da nagura stabilno 1ghz?

Vrh Dno