Šta je novo?

Asus padfone

Johnnny

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2011
Poena
199
Asus je na Computexu najavio Padfone, za sada je samo mockup model u pitanju, ali deluje kao zanimljiva sprava. Tablet zapravo nije tablet, vec dok za Asus Android telefon, sa dodatnom baterijom i velikim ekranom. Izgleda da su krenuli u veoma lude proizvode, a ovaj izgleda vise nego zanimljivo :D

Vec je dobio i svoju web stranu, tako da cemo ga verovatno uskoro i videti :)

http://event.asus.com/mobile/padfone/

Poslednja izmena:
Glupo ime, dobar koncept.. jedino sto cemo ga cekati do septembra (ili navodno do Bozica).

Par reklama na engadgetu i njihov hands-on na sajmu.

Po meni dobro pre svega da se pokaze inovativnost komanije. U moru tableta koji su zasnovani na Androidu bice se tesko izdvojiti drugacije nego nekom ovakvom kreacijom. I transformer i slide su koraci na tom polju i to je ok.
Sad druga stvar je sto meni licno kao i vecini ljudi nece ovo biti korisno ali bice kome ce i odgovarati narocito ako cena bude takva da dobiju telefon i tabletpo ceni skoro jednakoj samog tableta. plus jedinstveni storage jedna data kartica to odmah otklanja neke probleme koje korisnici zasebnih uredjaja imaju.

Interesantan koncept, još samo da saznamo detaljnije specifikacije "samih" uređaja?

Izgleda da jedino ASUS moze da spusti cene tableta sa neba na zemlju.

Spustice ih trziste, ako ponuda bude veca od potraznje.

Sa telefona poslato

Ovo mi deluje jako cool. Sve se razmisljam izmedju Transformer pada, slide pc 7, padfona I motorole atrix + postolje :)

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

@marinko98

Atrix + postolje deluje kao prilicno bacanje para. Telefon je dobar, ali OS koji koristi sa postoljem je zanimljiv kada je povezan na TV, manje zanimljiv sa laptop dokom. Dobijes uredjaj dimenzija netbooka, a deluje da su mogucnosti slabije nego sto ce biti cak i na Meego netbooku. Zanimljiv koncept, ali medjutim...

Kad se vec prica o ovakvim uredjajima sta kazete na Acer iconia smart, jako interesantan uredjaj, samo mi rezolucija deluje kao da bi trebala biti bolja... Imate test na mobilnisvet.com
nisam mislio da bas imao istu funkciju, nego mi smart deluje kao nesto izmedju tableta i telefona ili bolje receno objedinjuje i jedno i drugo...

Poslednja izmena:
Iconia Smart nije bas tablet, vise je nekako telefon. Meni je 4.8" premalo za tablet, a preveliko za dzep (doduse, uzan je). Rezolucija je jako visoka i cudnog formata, sigurno pravi neke probleme sa nekim aplikacijama. Zanimljivo na papiru, pitanje u praksi.

Jos kad vidis da ce kostati 800e, ima da bude superiska.. :DDD

Ima sanse da bude tako, ali ako je suditi po dosadasnjoj Asusovoj cenovnoj politici, nece dozvoliti da im slabiji tablet bude toliko skuplji od jaceg. Ipak je Prime njihova perjanica. 600€ mi zvuci realnije.

Pa nasao sam negde na netu da se spominje 800$, a kako to obicno biva, kod nas 800e ili vise.. Mada ako bude 600e, to moze biti dobra kupovina, jer dobijate i tablet i tel.. E sad koristiti i jedno i drugo u isto vreme je nemoguce, ali to je ipak cena koju morate da platite...

I ja ipak samo nagadjam gledajuci njihove sadasnje cene, ne mogu da garantujem...

700е ће коштати, (телефон + таблет)уколико неко није сазнао до данас. Мада нисам сигура да ли ја са или без дока.

Ako ništa drugo ovaj koncept daje odgovor na to čemu mogu da služe ona silna procesorska jezgra u telefonu:D. Ono što je meni interesantno je PadFone stylys . Simpatičan gadget koji može da se koristi i sa drugim uređajima.

700е ће коштати, (телефон + таблет)уколико неко није сазнао до данас. Мада нисам сигура да ли ја са или без дока.

Без дока.

Ako ništa drugo ovaj koncept daje odgovor na to čemu mogu da služe ona silna procesorska jezgra u telefonu:D. Ono što je meni interesantno je PadFone stylys . Simpatičan gadget koji može da se koristi i sa drugim uređajima.
Реало... У којој просечној ситуацији требаш да се нађеш, па да искористиш сва 4 језгра (или 5 код тегре 3 )... то је 4x1.5 gh... што је у линији са десктопом...

Реало... У којој просечној ситуацији требаш да се нађеш, па да искористиш сва 4 језгра (или 5 код тегре 3 )... то је 4x1.5 gh... што је у линији са десктопом...

Ako pričamo samo o telefonu jasno je da nema nekog smisla imati četiri (ili više) jezgra. S druge strane isti taj uređaj dobija bolji smisao ako se koristi kao laptop. Ako zanemarimo trenutno stanje sa Android aplikacijama ovaj koncept bi trebalo da objedini telefon, tablet i laptop (ili netbook) u jednom uređaju. Znači, uz pretpostavku da će Android aplikacije moći da na pravi način iskoriste više jezgara imamo jedan procesorski uređaj koji kao telefon može da koristi npr. peto Tegra 3 jezgro, kao tablet recimo da se koristi jedno ili dva i kao laptop (netbook) svakako ima situacija kada mogu da se iskažu sva jezgra u manje-više punoj snazi. Naravno uvek ostaje pitanje gabarita i aplikativne podrške. Ako ovaj koncept ne bude bar programski dobro podržan ostaće u "aleji velikana".

Npr. za stvarno dobro prepoznavanje govora, licnog asistenta koji ima "vestacku inteligenciju", itd. Naravno, potrebno je i da se takav softver razvije, ali da bi dosli do toga treba nam prvo dovoljno jak hardver. Kao sto je bilo potrebno da procesori postanu dovoljno snazni a istovremeno laki, mali i da trose uzasno malo struje, da bi se pojavili upotrebljivi tablet racunari. Jednostavno, dalje povecanje moci procesora je neophodno da bi se povremeno desavale "revolucije" u napretku tehnike, tj. u prakticnim upotrebnim mogucnostima uredjaja.

Čestitam na kupovini i neka te dugo i dobro služi. Taj koncept mi se sviđa. Ako može jedan mali review kada se slegnu utisci i isprobaju mogućnosti telefona i tableta?

Где си га купио ако није тајна ? јер га има код нас? пошто ?

Imam drugare u Aziji, doneli su ga sa Tajvana. Nema ga kod nas, mislim čak da je limitirano na samo odredjene zemlje u evropi ... Prvi utisci su više nego sjajni, ali dajte mi malo više vremena da se poigram pa ću da napišem koju reč više.

Imam drugare u Aziji, doneli su ga sa Tajvana. Nema ga kod nas, mislim čak da je limitirano na samo odredjene zemlje u evropi ... Prvi utisci su više nego sjajni, ali dajte mi malo više vremena da se poigram pa ću da napišem koju reč više.

Не бринем се ја за нас, Асус је рекао да ће доћи у Србију.

Koliko si ga platio, i da li tablet moze da se koristi bez da ubacis telefon u njega?

Vrh Dno