Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kako možete da koristite browsere koji ne rade uvelicavanje texta kako treba? Svi sem Opere urade zumiranje da stranice moram da skrolujem levo desno, jedino Opera uvelica i prelomi text da bude preko cele stranice.

Jedno pitanje za j sasu i vertumusa, posto koliko sam ja shvatio oni prave romove, ali ako i drugi znaju mogu da odgovore :)

Da li je moguce uzeti stock ics kameru i naterati je da radi u tablet modu na telefonu (nexus-u)? Na xda su rekli da kao ne moze, ali nije mi jasno zvog cega. Ako mogu u paranoid android romu da nameste da radi tako, sto ne bi moglo i u drugim.
To ovako izgleda:asus_transformer_tf101_android_4_0_ics_camera.jpg

Poslednja izmena:
Ako je nesto vec napravljeno za 1 android, to moze 1000% i za drugi. Samo neko zna, a neko ne zna

Kako da u Google chrome-u namestim da mi default search engine bude google.com, a ne google.rs?

Ja koristim dolphin. Brzi je od stock brovsera a i od firefoxa. Operu nisam probao.

Dolphin je na ICS-u odličan, opera mobile (mini nema) na ics-u ima bag da neće uvek da se upali, tj. upali se pa se sama ugasi, pa onda mora ponovo da se pokrene, tako da sam u potpunosti prešao na dolphin.

Ja imam isto problem sa Operom Mobile... Nesto nije u redu, tj. bas od ICS-a i ot tada koristim stock koji je stvarno ja mislim najbolji na ICS-u...

@stolex

Ja koristim Any.Do za podsetnik. Brz interfejs, ok widget za homescreen, mozes i da ga sync-ujes sa necim (valjda fb-om) - samo tu opciju ne koristim pa ne znam kakva je. Ovako mozes da belezis razne vrste brzih poruka, stavljas podsetnike tj alarme... Ja zadovoljan.

@topic
Da li neko jos koristi Note Everything? Mozda sam bio lud, ali znam pre par meseci kad sam ga instalirao da je imao backup opciju i da je radila, tj jednom sam odradio backup svih tekstualnih fajlova kreiranih u njemu. Sada, posle par update-a, hteo ponovo medjutim sipak. Kaze da je "full backup to sd-card" dostupan samo u pro verziji :( Em sto nemam mogucnost da kupujem na marketu (nije toliki problem platiti, vec nemam kako), em sto ne mogu da backup-ujem a imam dosta bitnih stvari u njemu... Da li neko zna, ako instaliram narodnu verziju pro add-ona, da li ce mi backup raditi normalno? Ako ga nadjem uopste, ako neko ima neka baci u pm, bicu zahvalan :)

posto sada imamo 2 android usera u kuci :d , koje igre mogu da se igraju u paru (coop ili versus modes)? Guerrilla Bob moze da se igra u paru, coop, preko wifi mreze, i odlicno je iskustvo, ali i jako kratko (sat vremena za cijelu igru). Ne znam sta jos moze (pozeljno preko wifi rutera, ali moze i preko neta).

ajde gejmeri, mladi i stari, dajte neki edvajs :)

stari market, onaj praistorijski, je radio ekstra brzo a sad... koja je fora sa set dns. zasto market bez toga radi uzasno sporo. jel tako svuda u svetu i zasto onda afabricki ne rade kao na set dns.

Svaki novi market je sve brzi, ovaj 3.5.19 mi je bas dobar, pogotovo sto su mi lepsi ovi noviji... Ne mora vise set dns da se koristi...

Probacu onda bas taj Dolphin browser. Jel on brzi od Opera i jel ima mogucnost da sve stranice otvara u mobile view? Inace koja je razlika izmejdu Opera mini i Opera mobile?
Inace ja jos nisam presao na ICS, jos sam na GB.

@dule0911
Hvala ti za reminder i njega cu bas sad da probam. Vidim da ima zanimljiv i lagan interface. :)

Opera mini vuce sajt sa operinog servera, tamo se renderuje i optimizuje za slabije telefone. Poblem je sto ne retko kompleksnije stranice ne prikazuje kako treba.

Super programi. Skinucu oba nego samo jos nesto da te pitam. Dal koristis stereo snimanje sa oba mikrofona, prednjim i zadnjim ili ako snimas mono koji biras od ta dva mikrofona ? Koji bi trebao da je kvalitetniji kad je rec o snimanju muzike ? Ja konkretno imam SGS 1

Snimao sam mono, a birao sam front mic (imam xperia mini) i sa autogainom je odličan zvuk, čak i iz tihih izvora.

Dve napomene :)
1. TapeMachine je zaista imao neverovatno dobar zvuk, ali na ICS (cm9) mi brljavi pa sam prešao na RecForge.
2. RecForge je više user frendly i kod mene držim sledeća podešenja da bi zvuk bio poput onog u TapeMachinu - na osnovnom ekranu gain slajder po potrebi, a u settingsu isključen autogain (zaštiklirano disable agc). U suprotnom je snimljeni zvuk tiši/goreg kvaliteta :smash:

Poslednja izmena:
Imam problem sa Viber-om.Zvuk u slusalici je skroz tih,kao da je smanjen a nije.Zvucnik inace radi normalno sto se tice poziva sa fona,znaci samo kad se koristi Viber.Ima li neko slicna iskustva i moguce resenje?
Imam Galaxy Y i GB 2.3.6. ako ima neke veze...

Poslednja izmena:
Šta mislite da li je danas potreba imati neki Anivirus na telefonu, i da li neko koristi od vas! Kako tice na trajanje baterije!? Npr. onaj Lookout Security ima preko 10 miliona skidanja sa marketa! Koji su aktuelni AV-ovi! :D Ne smijemnista neprovjereno skidati preko telefona direktno! :)

Šta mislite da li je danas potreba imati neki Anivirus na telefonu, i da li neko koristi od vas! Kako tice na trajanje baterije!? Npr. onaj Lookout Security ima preko 10 miliona skidanja sa marketa! Koji su aktuelni AV-ovi! :D Ne smijemnista neprovjereno skidati preko telefona direktno! :)

Mislim da je to čista glupost.

Snimao sam mono, a birao sam front mic (imam xperia mini) i sa autogainom je odličan zvuk, čak i iz tihih izvora.

Dve napomene :)
1. TapeMachine je zaista imao neverovatno dobar zvuk, ali na ICS (cm9) mi brljavi pa sam prešao na RecForge.
2. RecForge je više user frendly i kod mene držim sledeća podešenja da bi zvuk bio poput onog u TapeMachinu - na osnovnom ekranu gain slajder po potrebi, a u settingsu isključen autogain (zaštiklirano disable agc). U suprotnom je snimljeni zvuk tiši/goreg kvaliteta :smash:

Meni na mom sgs 1 ne dozvoljava da iz programa iskljucim autoautogain, mada mi ipak radi i onaj slajder za manuelno podesavanje .... Dakle ipal je bolji i kvalitetniji mikrofon onaj preko koga obavljas telefonske pozive (prednji) ?

Vrh Dno