Šta je novo?

HTC One X

Ok, ti si dobio dobar primerak One X i to nije nista novo, ima jos ljudi na forumu koji nemaju probleme ali znas i sam da ne bi tako smireno pisao da si dao toliko para a zabo kineski fus proizvod :d ;) Ako to nije sramota za htc ja ne znam sta jeste.[/QUOTE]

Tacno je da je bruka sto se neki procenat OX-a prodavao sa tako losom finisnom izradom! Ja ono sto sam gledao na YT je strasno. Onakav OX ja ne bi kupio za 200 evra! Ali ne verujem da sam toliki srecnik, da odem u Telenor i prvu kutiju koju su preda mnom otvorili (detaljno sam pregledao) da je bio onaj pravi.

Kad se sve sabere i oduzme oba modela imaju + -. Po meni ovde odlucuju samo:
1- baterija ( to ce se videti kad stabilizuju softwere, mada je na SIII verovatno bolja malo)
2- izgled ( ovde je reseno odavno) -Priznali to ili ne izgled je JAKO bitan. Kad sam video SIII odmah sam rekao da ne menjam svoj SII ali kad sam video OX predomislio sam se :)

Znao sam da ćeš izvaditi najgoru sliku iz poredjenja... Ako si!
:)

I ja sam izgleda te srece pa sam dobio uredjaj koji je perfektan,crni je i sa vipa je,gledao sam beli u telenoru i imao je problem sa prelivanjem boja,a sto se tice kamere odgovorno tvrdim da je bolja od s3 i nema padanja frejmova cak ni po losijem osvetljenju,ajde ako neko moze neka mi pomogne,da li mogu bezbedno da rutujem tel posto ke sa mreze i ako moze neka mi neko posalje neki link,koji je najbolji custom rom za njega? Hvala unapred

Samsung je bolji uvek bio od htc-a isto kao shto je bolja nvidia od atija :D, ali da ima ne realne ekrane samsung stvarno ima, ima prejake boje na ekranima ja sam se razmishljao izmedju s2 i one-x i na kraju uzeo one x zbog nvidi-e :D

Poslednja izmena:
Nvidia uvek bila bolja od ATI-ja .. ? :) jeste, ako zaboravimo 3xx i 4xxx ATI serije, i mrtvu trku sad. :)

Ispravka AMD-a :D Pa meni jeste nego necu ovde da komentarishem amd, ovde mogu samo nvidiu jer je one-x poseduje :D Nego bash sam malo pre snimao malo se zezao i u kuci su frejmovi od 17fps do 22-23 dok se napolju shetaju od 21-24 ne znam samo shto nema zakucanih 30 frejmova na 1080p :(

Poslednja izmena:
Skoro je CAR trazio da okacim ss iz nekog plejera sa info o fps-u 720p Wave kamkodera.
Okacio sam u Wave temi, noc, -10c napolju i sipa ona kristalna prasina od snega a Wave sa single core 1Ghz procesorom, 256Mb rama i raspalom badom 2.0 snima 720 p sa 29,3-30 fps :)

A ova budzevina od One X ne moze u mraku da izvuce 20 fps u full hd a ispod haube ima hw koji je jak kao prosecna pc konfiguracija u Srbiji :d

Ali dobro, One X je bolji os SGS III :d

Emix, pa normalno da je katastrofa, pored ovolikih problema i losije kamere, kamkodera i audio kvaliteta cak i od One S sa kojim deli hardver! ko ce jos da kupi One X pored SGS III makar bio ruzan ko biser kumane sapun sto i jeste u one prve 2 boje :d

Poslednja izmena:
Skoro je CAR trazio da okacim ss iz nekog plejera sa info o fps-u 720p Wave kamkodera.
Okacio sam u Wave temi, noc, -10c napolju i sipa ona kristalna prasina od snega a Wave sa single core 1Ghz procesorom, 256Mb rama i raspalom badom 2.0 snima 720 p sa 29,3-30 fps :)

A ova budzevina od One X ne moze u mraku da izvuce 20 fps u full hd a ispod haube ima hw koji je jak kao prosecna pc konfiguracija u Srbiji :d

Ali dobro, One X je bolji os SGS III :d

Emix, pa normalno da je katastrofa, pored ovolikih problema i losije kamere, kamkodera i audio kvaliteta cak i od One S sa kojim deli hardver! ko ce jos da kupi One X pored SGS III makar bio ruzan ko biser kumane sapun sto i jeste u one prve 2 boje :d

Pa pazi mozhda ce sa nekim romom da ispeglaju kameru da snima 30 frejmova a pravo da ti kazhem da mene kamera ne interesuje toliko da me interesuje imao bih neki extra foto aparat i objashnjava bih sa fotkama :D

Pa to za rom i ja pricam odavno, tj branim htc ali svejedno, SGS III je bolji telefon od One X i to je to :D
Najjace da cu da idem i pipam ekrane, proveravam kuciste, cekam rom za krstenu kameru mesecima itd kada za isti kes imam savrsen telefon koji jeste ruzan u 3 lepe ali da se resiti zastitnim kucistem :D

Pa to za rom i ja pricam odavno, tj branim htc ali svejedno, SGS III je bolji telefon od One X i to je to :D
Najjace da cu da idem i pipam ekrane, proveravam kuciste, cekam rom za krstenu kameru mesecima itd kada za isti kes imam savrsen telefon koji jeste ruzan u 3 lepe ali da se resiti zastitnim kucistem :D

Ma shta je jeftinije to uzimam :D meni je bitno da imam quad-core fon i da peglasm sve igrice na max xaxaxa... :D

Ali ce ti u podsvesti uvek biti to da telefon koji kosta 100e polovan na raspalom os-u kao bada 2.0 snima 720p u mraku sa const. 30 fps a tvoja skupo placena masina moze da sanja 20fps :d :D

ponavljam se kao papagaj - imate uncompressed mod za kameru, ne treba ceo rom, ponovo je online na XDA. zahteva root. slike bolje 3x nego fabricki.

Ceka se do 2 meseca, ako stigne. Los kvalitet kao i support. Preporuka za zaobici.

Nije do 2 meseca, tj. bar kod mene ne... Naručivao sam jedno 5-6 puta i uvek mi je stiglo za 20 dana.

sta to ima konkretno na dx (osim navlaka raznih i drzaca za kola koje cekam da stignu :p)?

vreme je da penzionisem E61 :)) odlucio sam se za one x u telenoru samo ako moze neko da mi napise od ljudi koji su kupili kod njih u kojoj radnji su uzeli a da modeli nemaju problem sa ekranom... to mi je jedino bitno, za kameru nije frka, vec 4 god sam navikao da je nemam uopste na telefonu :D

Ma ne budzim nishta chekam htc-ov updejt, nego na ovom testu lepo pishe 1080p@30fps video clip

nisi ti druze razumeo - sfotver kamere nikad nece slikati najbolje sto moze, jer HTC ne zeli da tebi jedna slika bude 20-30 megabajta, i da im se sutra zalis sto imas malo memorije na OneX. Uncompressed mod ti omogucuje da uslikas tacno ono sto hardverski kamera moze da izvede (bez kompresije fajla) i omogucuje veci frame rate od default-a.

Ja sam navikao na veliki fremrejt na kompu i onda kad vidim 20-tak fps-a na fonu nije mi dobro :D

da, mora da je do toga :d Ni Canon 5D ne pravi jpg fajlove od 20-30MB :p

Ne lupaj, garancija zna sve, kako te nije sramota da sumnjas u strah htc-a da se korisnici ne zale na dslr-olike fotografije koje zauzimaju po 50mb, pa rulja bi se skupila ispred sedista kompanije revoltirana kristalno jasnim kvalitetom fotografija koje jedu memoriju :d :d :d

Au sunce ti sta sve neces procitati ovde..:S:

Mislim da Garancija priča o RAW formatu, a on je dosta veći od jpg-a jer nema kompresiju. Mada ja nikada nisam video razliku između njih.

Da, specijalnu razliku ces da vidis izmedju raw i jpg na mobilnom telefonu :d

Baš pokušavam, ali nikako ne uspevam da se setim da li sam ikada pročitao veću glupost na ovom forumu.
Šta su sve ljudi spremni da napišu da bi stali u odbranu brenda koji gotive. Svaka čast.:S:

veca glupost je sto je vama bolja kamera na SGS3 a ne znate ni najosnovnije o bilo kakvim fotografijama. Sramota da mene kao proziva 10ak ljudi a da NIKO na benchmark forumu ne zna sta je "Uncompressed", uzmite svi samostrele i upucajte se.

http://photo.net/equipment/digital/basics/

The size of the digital file corresponding to the image which the camera produces depends on the pixel count. In most consumer digicams each pixel generates 3 bytes of data (so called "8-bit data"). One for red, one for green and one for blue. This means that a 3MP camera, which has 3 million pixels, generates 9 million bytes of data, or 9MB (megabytes). A few cameras can generate extra data for extra quality, and some of these cameras generate files which correspond to 2 bytes of data for each color ("16-bit"), so a 3MP camera which is capable of generating 16-bit data will produce an 18MB image file.

Now these files are pretty big and they can be compressed quite a lot without a significant drop in quality. This is where JPEG (Joint Photo Experts Group) comes in. JPEG is an algorithm designed to work with continuous tone photographic images) which takes image data and compresses it in a lossy manner (this means you do lose some information). The more you compress, the smaller the file but the more information you lose. However, you can reduce file size by a factor of 10 or so and still get a very high quality image, just about as good as the uncompressed image for most purposes. You can reduce the file size by a factor of 40 - or even more - but the image starts to look really bad!

I sad, ako vam kazem da postoji uncmopressed mod za telefon, koji omogucava ZERO compression fotografiju, jel onda jasno zasto moze da bude i preko 30 megabajta ... ? jel iko od vas zna ista o softveru i o optici, znacenje "loosy"u informatici, i o matematici kad smo vec kod toga ?

i pritom ovo nema veze sa HTC, vec sa cinjenicom da za One X postoji mod, a moze da postoji i za bilo koji drugi digitalni uredjaj.

Poslednja izmena:
Drugim recima ako ovaj mode ubacis u s2 ili s3 opet ce da ima 3x bolju kameru nego HOX :)

Nazad
Vrh Dno