Šta je novo?

Diablo 3

Ja bih D3 kupio u svakom slucaju jer sam preorderovao. I nisam pojma imao da ce imati ovakav sistem zastite. I nije me ni zanimalo. I blizard verovatno ne bi puno izgubio da je omogucio offline igranje. A i bas me briga i da izgubi i dalje ne bi propali. Samo bi imali malo manje na racunu, nije kao da bi se to i primetilo. Ali ja itekako primecujem kad ceo dan nisam mogao da igram. Sad mi se vise i ne igra. Moze blizard da se nosi i svi ostali koji se tako brizno brinu zbog piraterije. Vise ne kupujem igre koje su tako brizno zasticene.

Kao što već rekoh, da je offline, brzo bi se pojavili hackovi za iteme i golde, kao što su uostalom postojali i u d2, titan questu i svim sličnim igrama, tako da bi se ekonomija AH doživela krah, a AH je u D3 bitan deo igre.

Evo, promenise na pet sati. Lepo pise aproksimativno...
Slazem se, strasno su nekorektni, ali zanima me da li cete stvarno vratiti/prodati igre, ukoliko ovo potraje jos neko vreme? Imam utisak da biste vi sto najvise galamite to poslednji uradili. ;)

Kao što već rekoh, da je offline, brzo bi se pojavili hackovi za iteme i golde, kao što su uostalom postojali i u d2, titan questu i svim sličnim igrama, tako da bi se ekonomija AH doživela krah, a AH je u D3 bitan deo igre.

U d2 nesto nisam ni primetio te hakove a igrao sam ga godinama. Nije me zanimalo. Uzivao sam u igri onakva kakva je. A AH je osmisljen za jos vecu zaradu. Blizardovu. Zato su i izbacili da ne mozes da prodaje iteme u igri, nego da mora neko da ti se smiluje da ti kupi predmet na AH. I kako ja tu uzivam? Za moje pare. U d2 sam sve mogao da prodam kod trgovca i da imam gomilu para. Plus sam mogao da igram sa drugarima u LAN-u.

U d3 ti namerno ne padaju dobri predmeti da bi morao da ih kupis na AH. Da AH jeste bitan deo igre, za mlacenje para. Jedino sto prvi put cujem da igras igru da bi zaradio. Igranje igre je valjda zbog igre, a ne zbog trgovine.

Poslednja izmena:
U d3 ti namerno ne padaju dobri predmeti da bi morao da ih kupis na AH. Da AH jeste bitan deo igre, za mlacenje para. Jedino sto prvi put cujem da igras igru da bi zaradio. Igranje igre je valjda zbog igre, a ne zbog trgovine.

Da im je tako bitno za mlađenje para odavno bi RMAH bio dostupan, a u najboljem slučaju neće ga biti još dve nedelje. Item dropovi legendarnih itema jeste ređi, jer da nije AH ne bi imao smisla jer bi bio preplavljen. Ali isto tako legendarny itemi nisu dizajnirani tako da budu nešto posebno jači od rare itema, čak šta više rare itemi mogu dati bolje statse na istom levelu u pojedinim slučajevima. Da im je do pravljenja novca preko RMAH-a bilo u prvom planu, sigurno bi ubacili legenderne iteme koji bi bili zaista legendarni u odnosu na rare iteme i koji bi imali daleko niži drop rate. Zar ne? :)

Ne smeju da pokrenu RMAH dok ne srede servere, jer i ovako im ne rade sta mislis sta bi bilo da i pukne server u sred neke prodaje? Ili da bidujes nesto i ono pukne server i pojede ti i pare i predmet. Ili nesto kupis ono skine pare a predmeta nema.

Ne smeju jos da pokrenu RMAH jer jos uvek ne znaju da rese ni ove probleme sad, a kamoli onda kad pocne ozbiljan biznis. I njima jeste do pravljenja para. AH je zato i napravljen. Milsim, kako mozes i da pomislis da im nije do pravljenja para. Nego su zagrizli vise nego sto mogu da progutaju. A alavi su pa nece da puste, makar crkli od gusenja. Samo da ne ostanu gladni.

A dropova nema samo da bi se oni ubacili kasnije i da prodaju predmete. Sve je to polako osmisljano, jedino sto nisu uracunali a to su problemi sa serverima i njihova nesposobnost da ih rese. Ja sa neih 40 sati igranja, nisam dobio nijedan dobar item. Nista sa cime bih uspeo da predjem nightmare. U d2 sam stigao do zadnjem na hell tezini.

Ja sam D3 kupio iz ljubavi, jer sam uzivao uz D2, ali sad kad vidim sta su od igre napravili.....

....mogu da se nose. Molim lepo.:d

Imam instaliran D1 koji je za ovo pojam i uz koji se lepse zabavljam. Bolje i to nego da razmiljam da li ce braca kinezi da nafarmaju neki legendary pa da ga jurim po AH.

Poslednja izmena:
Torchlight sam probao,naložio se i posle 2-3 sata igre shvatio da se sve vrti u krug,dosadno ubi bože...

Torchlight 2 nisam probao,već na osnovu onoga što sam video na netu,screenshot-ova i gameplay video-a,zakljucio da je d3 grafika bar za klasu bolja od preterano crtanolikog Torchlighta..

Grafika mi uglavnom nije bitna,ali brate ovi ga preteraše,ko da igram crtani,plus veoma loše iskustvo iz prvog dela igre,teško da ću ovo i probati,mada možda mu i dam šansu,da igram nešto ako mi ne radi net :)

http://media.pcgamer.com/files/2011/05/Torchlight-2-5.jpg
vs
http://i1-games.softpedia-static.com/screenshots/8-5967_1.jpg

taj screen koji si okacio ne znam iz koje je igre jer torchlight 2 definitivno ne izgleda tako.. i veoma je neozbiljno porediti prvi torchlight sa diablom 3.. iako je CAK i on imao osnovne RPG elemente.. a to je bila prakticno indie igra od 500mb.. ni ja nisam mogao da predjem Torch 1 iz istih razloga..previse dosadno i repetitivno.. ali ovo nije ISTA IGRA!

i dalje si jedinu zamerku na torch 2 dao na grafiku koja pod 1) je MNOGO bolja nego u torchlight kecu a pod 2) moze samo da bude stvar tvoje licne preferencije a ne objektivne mane igre... i dalje cekam na nesto objektivno ali necu ni docekati jer nisi igrao betu..
da si igrao video bi da torchlight 2 ima osnovnih RPG elemenata za razliku od D3..da je daleko raznovrsniji i dinamicniji i da ima daleko vise sadrzaja..

Poslednja izmena:
Realno su mogli da ubace single player/LAN mod, kao u Diablu 2, pa da likovi za njega budu odvojeni od online likova i da ne mogu da koriste AH (kao što je i bilo u Diablu 2).
Mada... ja verovatno ne bih igrao taj single onda. Moram da priznam da sam se navukao na igranje sa drugarima i u public game-ovima. Praktično nikada više ne igram igru sam.

Ja sam igrao betu t2 i nije mi se dopala, i grafika jeste mnogo šarenija nego d3.

taj screen koji si okacio ne znam iz koje je igre jer torchlight 2 definitivno ne izgleda tako.. i veoma je neozbiljno porediti prvi torchlight sa diablom 3.. iako je CAK i on imao osnovne RPG elemente.. a to je bila prakticno indie igra od 500mb.. ni ja nisam mogao da predjem Torch 1 iz istih razloga..previse dosadno i repetitivno.. ali ovo nije ISTA IGRA!

i dalje si jedinu zamerku na torch 2 dao na grafiku koja pod 1) je MNOGO bolja nego u torchlight kecu a pod 2) moze samo da bude stvar tvoje licne preferencije a ne objektivne mane igre... i dalje cekam na nesto objektivno ali necu ni docekati jer nisi igrao betu..
da si igrao video bi da torchlight 2 ima osnovnih RPG elemenata za razliku od D3..da je daleko raznovrsniji i dinamicniji i da ima daleko vise sadrzaja..

Screenshot-ove sam pogledao tako sto sam u google ukucao Torchlight 2 i gledao slike,ako malo bolje pogledas u gornjem desnom uglu je mapa na kojoj pise The temple steppes,kad proguglamo prvo sto izlazi je link iz Torchlight 2 bete:

http://www.youtube.com/watch?v=ujRxae87RNI

Tako dolazim do pitanja da li si i ti uopste igrao betu.. ;)

I ja ne poredim T1 sa D3 nego samo kazem da sam probao i da sam malo skeptican po pitanju T2,sve sam lepo naveo..Kao sto sam rekao i da je grafika u T1 i T2 preterano cartoonish,obicno mi ne smeta al brate preterase ga..

Sto se tice RPG elemenata pretpostavljam da mislis na rucno dodeljivanje statsa,sto veze nema sa zivotom.Dodeljivanje statsa u hack&slash naslovima ja nemogu nazvati RPG elementom.Vi kako hocete.Diabla,Torchlight i ostale dungeon crawlere,akcione hack&slash igre cak i ne smatram RPG-ovima jer one to nisu,zna se sta je pravi Role-Playing Game:
Kotor,NwN,Fallouti stari,Baldurs Gate,Icewind Dale i ostali..
AL dobro danas ljudi sve i svasta nazivaju RPGom..

ps
voleo bi da mi nabrojis te osnovne elemente RPGa iz T2 ,i da mi kazes da li si uopste igrao d3

Jel nekome izlazi error prilikom patchovanja D3 da je ovaj fajl u program files/diablo3/updates/ corrupt?

edit: ok, obrisao fajl, restartovao launcher, sve ok.

Poslednja izmena:
Realno su mogli da ubace single player/LAN mod, kao u Diablu 2, pa da likovi za njega budu odvojeni od online likova i da ne mogu da koriste AH (kao što je i bilo u Diablu 2).
Mada... ja verovatno ne bih igrao taj single onda. Moram da priznam da sam se navukao na igranje sa drugarima i u public game-ovima. Praktično nikada više ne igram igru sam.

Ne bi mogao nista da predjes da nije ubacen AH. To je tako namerno uradjeno. Nista u igri ne dobijas, sve moras da kupis.

pada ti za sve klase osim za onu koju igras :D

jebte kakva jeftina fora :)

Ne bi mogao nista da predjes da nije ubacen AH. To je tako namerno uradjeno. Nista u igri ne dobijas, sve moras da kupis.
Ja do sada nisam ništa kupio na AH-u.
Igram sa svim klasama uporedo, pa uglavnom menjam među njima opremu, kao i sa drugarima. Doduše to ne znači da neću početi da koristim AH u nekom momentu, ali me trenutno ne vuče.

Mislim da je AH vise dobra nego losa stvar.

Prvo, ubacio je neku novu draz igri jer samo licitiranje, trazenje i prodaja daju neku satisfakciju isto kao kad dobijes dobar drop! Meni licno je zanimljivo da koristim AH i sta je tu lose onda!?

Drugo, normal i nightmare mozes da predjes bez i da zaviris u AH ako ne zelis. Plus nije ni smisao da imam toliko overpowered karakter jer i onako igra na ovim tezinama ne pruza neki veliki izazov. Koja je potreba da npr imam dmg 500 kad sa dmg 250 prolazis kroz protivnike kao vruc noz kroz maslac?
Na kasnijim tezinama AH itekako dobija smisao, jer zasto da trosim sate i sate na dobar drop kad mogu da kupim nesto korisno na ah.
Tako da mislim da ljudi bas bezrazlozno ke*aju.

pada ti za sve klase osim za onu koju igras :D

jebte kakva jeftina fora :)

dobio sam shoulders, bracers and pants od dropa :D i više nego zadovoljan. Taman ono šta ja tražim.

Ostalo sam kupio a sada bez 3mil po komadu ne mogu da nađem deo za Act III i IV...

i igri se dobijaju itemi ali nikad ne dropa ono sto treba za klasu sa kojom igras nego za kontra pa si i tu prundjen da prodas na ah i onda kupis sta tebi treba,juce mi je pao rare belt/upgrade za varvarina posle 20-30 rare beltova koji su sve bili za kontra klasu.

Stigo sam do act3 na hellu, iskreno samo sam oruzje uzimao na AH i to samo ako ima nesto do 50k, a da je mnogo bolje od oruzja koje trenutno koristim...

odakle vam vise snage....

potato_gonna_potate_by_mrhazbo99-d4gd6ba.jpg

Mislim da je AH vise dobra nego losa stvar.

Prvo, ubacio je neku novu draz igri jer samo licitiranje, trazenje i prodaja daju neku satisfakciju isto kao kad dobijes dobar drop! Meni licno je zanimljivo da koristim AH i sta je tu lose onda!?

Drugo, normal i nightmare mozes da predjes bez i da zaviris u AH ako ne zelis. Plus nije ni smisao da imam toliko overpowered karakter jer i onako igra na ovim tezinama ne pruza neki veliki izazov. Koja je potreba da npr imam dmg 500 kad sa dmg 250 prolazis kroz protivnike kao vruc noz kroz maslac?
Na kasnijim tezinama AH itekako dobija smisao, jer zasto da trosim sate i sate na dobar drop kad mogu da kupim nesto korisno na ah.
Tako da mislim da ljudi bas bezrazlozno ke*aju.

Dobro kad ti ne ke*as. Sta god to znacilo jer ti fali slovo. Ja sam izneo moje misljenje i dalje mislim da je Ah losa stvar. To sto je tebi zabavno to je ok, ali da me neko uslovljava da moram da odem da kupim, jer su zabranili dobar drop, to je vec nekorektno. Ja razumem da dobri itemi ne padaju svaki cas, ali meni ne padaju nikad. I sa odlicnom opremom sto sam kupio pa ginem ko blesav pri kraju nigtmare-a. Da ne pricam da ne bih nikakve sanse imao da sam koristio opremu sto mi igra daje.

Samo vrsim poredjenje sa d2 gde sam i dobijao odlicne stvari u nekom razumnom roku. i moglo je da se igra. Ovde je normal besmisleno lak a nightmare me zakiva. Drop nikakav, a predmeti na AH preskupi, a ja nemam para jer jeb*nu opremu nemam gde da prodam. Vec moras da se nadas da ce neko da se smiluje da ti otkupi za 8500 ( jer se odbija 15%). Mislim svaka cast za igru.

Poslednja izmena:
Ne bih se slozio sa tobom, bas. AH je ubio poentu craftinga ali to moze vrlo lako da se resi tako sto bi ajtemi kod kovaca bili apsolutno jedinstveni po karakteristikama i da ih prosto ne moze nigde dropovati (i da imaju dobre statistike za tvoj level ali i da kosta). Nightmare tesko moze da se prodje bez AH - ja sam do sada dobio 2 legendary ajtema, oba jedno 10x slabija od onoga sto sam imao na sebi. Pa koja je poenta? Igra treba da bude teska ali ne vestacki teska kao sto je to D3 gde vazi prosto pravilo - sto ti imas jacu opremu i pravis veci dmg, to ces pre da pocistis deo mape. I u tome je sustinski problem jer sve se vrti oko primarnih statistika armora i oruzja pa je sasvim logicno da svi svoje probleme resavaju na AH.

AH nije skup, moze da se nadje gomila dobrih stvari za smesne pare. Takodje moze i lako da se proda ako si realan sa cenama, ja bar do sada nisam imao vecih problema da prodam dropove koje sam dobijao. Ali poenta price - AH nije zlo, problem je u samom konceptu igre kod kojeg je akcenat stavljen na pogresnu stvar.

Screenshot-ove sam pogledao tako sto sam u google ukucao Torchlight 2 i gledao slike,ako malo bolje pogledas u gornjem desnom uglu je mapa na kojoj pise The temple steppes,kad proguglamo prvo sto izlazi je link iz Torchlight 2 bete:

http://www.youtube.com/watch?v=ujRxae87RNI

Tako dolazim do pitanja da li si i ti uopste igrao betu.. ;)

I ja ne poredim T1 sa D3 nego samo kazem da sam probao i da sam malo skeptican po pitanju T2,sve sam lepo naveo..Kao sto sam rekao i da je grafika u T1 i T2 preterano cartoonish,obicno mi ne smeta al brate preterase ga..

Sto se tice RPG elemenata pretpostavljam da mislis na rucno dodeljivanje statsa,sto veze nema sa zivotom.Dodeljivanje statsa u hack&slash naslovima ja nemogu nazvati RPG elementom.Vi kako hocete.Diabla,Torchlight i ostale dungeon crawlere,akcione hack&slash igre cak i ne smatram RPG-ovima jer one to nisu,zna se sta je pravi Role-Playing Game:
Kotor,NwN,Fallouti stari,Baldurs Gate,Icewind Dale i ostali..
AL dobro danas ljudi sve i svasta nazivaju RPGom..

ps
voleo bi da mi nabrojis te osnovne elemente RPGa iz T2 ,i da mi kazes da li si uopste igrao d3

pa liche! uporedi tvoj screenshot i video koji si sam okacio o_O
ili trolujes namerno... i da igrao sam i betu torch 2 - i dalje je igram, kao i guest pass i nekih par sati nightmare-a kod druga diabla 3..

to sto ti ne mozes nazavati dodeljivanje stats-a rpg elementom ne znaci da to nije :)

Takodje moze i lako da se proda ako si realan sa cenama

Ja dajem za 500 golda i niko ne kupuje. Sve rare itemi. Imam ih pun kofer. Trgovac mi daje po 300 golda. Na AH ne mogu da odu za 500. Ne trebaju nikome. Kome treba kad su trash. E to meni daje igra. Sad nema drugi nacin nego da farmam nekoliko dana da kupim nesto.

pa liche! uporedi tvoj screenshot i video koji si sam okacio o_O
ili trolujes namerno... i da igrao sam i betu torch 2 - i dalje je igram, kao i guest pass i nekih par sati nightmare-a kod druga diabla 3..

to sto ti ne mozes nazavati dodeljivanje stats-a rpg elementom ne znaci da to nije :)

Decko mnogo si naporan...

http://www.pcgamer.com/2011/05/23/t...-randomised-overworld-and-enormous-new-areas/

http://www.gamersbook.com/scene/news/torchlight-2-new-screens-and-details/

Dakle ovo nije ta igra !? Sajtovi lazu, ubacuju screenove iz neke druge igre !? Hmm teorija zavere a !? ;)

Igras betu torcha 2 ok i tvrdis da je dinamicnija,raznovrsnija i daleko vise sadrzaja od igre u kojoj si video jednu trecinu prvog acta,i odigrao 2-3 sata nighmare..Ne znam ko ovde troluje..

Ja cu probati i T2 ali vise verujem proverenom izdavacu,nego nekome ko je napravio odvratnu igru i sad pravi drugi deo..Videcemo uostalom kad izadje kakva ce biti...

Ja na AH prodajem samo dobre do odlicne iteme, te za par k ne vredi se cimati.

Poslednja izmena:
Problem je i sto bosovi na normal kad ih 1. put ubijas cesce dropaju rare, meni svi dropali otprilike 2 rare na normal. A polse predjenog NM ako jedan dropao neki rare sve ostalo krsh.

Ne znam kolko Nephalem Valor utice kasnije da bosovi dropaju bolje iteme.

Koji su najbolji setovi po klasama? Konkretno interesuje me jel za Barba najbolji set immortal?

Vrh Dno