Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

ja sam stavio 8.8.8.8 i primetio da bolje radi, pa sam video da se i drugi ovde bune i savetuju slicno. zvao sam ih telefonom, ali nisu bas dali neko objasnjenje, nego da kolege rade na tome i da imamo strpljenja.

mislim da ne mogu ni na njihov webmail da se ulogujem (iako sam nekoliko puta uneo sifru koju mislim da je ispravna). hm, neko ima vise info-a?

Ja sam ukucao 8.8.8.8 i sad radi kako treba.

Svaka cast za info drugari! :happy::Klanjanje Evo i kod mene sad radi prihvatljivo.

Kod mene do malo pre radilo sa public dns-ovima ali sada neće nikako...

Komšinica - krizira upravo i javlja da ne radi net uopšte. (Banjica - Trošarina)

U kor.servisu su joj rekli da imaju veliki kvar na mreži i da rade na rešavanju problema.

Stari grad . krene malo pa opet ne radi ni sa public dns... usput koji je ikomov dns server?

huh ikom dns server ne znam :D pogledaj akd se konektuje pa vidi sta ti dao :) ja sam i u ruteru podesio google dns:S evo sad radi.. ;o

hm da li staviti u network podesavanju na automatic a na ruteru dns ili obrnuto ali na oba mesta isto ako me razumete...

ja sam u ruteru postavio da bi svi korisnici prelaizli i rezultat je vidljiv 440b89ecbf704f65aa44b88.png

Ne radi ni meni u Kumodražu net.

Svaki treći sajt jedva uspem da otvorim i to posle silovanja F5

U cmd kada pokušam da pingujem google dobijem error could not find host google.com

Šta se dešava?

Meni je odavno namešten 8.8.8.8 DNS, pa mi je opet net bio u prekidu više puta večeras.

Isti slucaj kod mene, Vracar...

Kao sto je HerbalKing spomenuo, promenio sam DNS-ove u ruteru (za primary 8.8.8.8, za secondary 8.8.4.4) i iz cuga je proradilo. Evo, sa IKOM-a pisem :D

Thnx 2 HerbalKing cheers

Pozdrav!
MrBigJump.gif

I u Zarkovu(Filmski Grad) Ikom net od danas radi katastrofa... Vuce se ko robija i puca non stop... Nadam se da ce otkloniti kvar uskoro

Sve se vratilo u normalu :) Sljaka k'o zmaj, default podesavanja!

da nisu mozda Anonimusi srusili net.:)
Kod mene u 70a radi katasrofa tj ne radi. Cas radi cas ne radi, torenti uglavnom rade normalno, u taskbaru stoji da ne radi a rede torinti ostalo uglavnom ne, kad stoji da je povezano onda ne radi nista. Telefon kao da ne postoji okrenes i nista se ne desava, mozda su ga iskljucili da ne smaramo.
Sad je kao proradilo a net na testu pokazuje duplo manje.

Ovo me je nateralo da poteram jedan davno zaboravljeni program: namebench
Trenutno je Ikom-ov DNS najbrzi (sad kad napokon radi)
*Za one koji bi probali test, test traje oko deset minuta

Your current primary DNS server is Fastest

Recommended configuration (fastest + nearest)
Primary Server
95.180.0.18

Secondary Server
95.180.1.2

Tertiary Server
194.106.162.3 (Beotel RS-2)

Google 8.8.8.8 mi je na desetom mestu po rangiranju :)

to kad radis sa ikom-a i pitanje je gde je taj server:)
ali evo ti logicno google analytic skoro svaki sajt ima najbrzi odziv imace na google dns serveru ( zakljucak )?:)

na 95.180.0.18 min odziv mi je 8.6 ms
na 8.8.8.8 min je bio 35.7 ms

samo citam brojke...

Nazad
Vrh Dno