Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja sam prvo probao Autostart, koji ne radi nista prakticno, a ne Autostarts, pa sam se zato zbunio. Nije mi bio upaljen Market enabler, pa mi pretraga nije izbacila ovu drugu posto je paid.

Autokiller Pro sam probao pre nego sto sam napisao prethodni, i radi ono sto mi treba, tj sprecava aplikacije da se gase. Autostarts i Autorun Manager Pro nisam, zato sto trenutno zezaju i Snappz Market, i Panda App, i Applanet, a ne skida mi se s neta ali cu na kraju morati, ako ovi black marketi ne prorade do sutra.

Nisi me razumeo, par puta su se gasili dok su trenutno oni aktivni, zbog nekog glupog procesa u pozadini. Znaci u toku utakmice ili surfa. Sada to ne radi, Autokiller je resio taj problem.
Proucavanjem u njemu sam izvalio da je problem u nekim OOM ciframa. To je skracenica od Out-Of-Memory. Sto je manji taj broj to je manja verovatnoca da ce taj proces biti ubijen. U Autokiller-u postoji opcija kojom se smanjuje OOM broj pa se na taj nacin sprecava gasenje aplikacije.

Problem je u tome sto Android po defaultu ne dodeljuje najmanji OOM broj aplikaciji koja je trenutno aktivna, vec po nekom svom nahodjenju, sto je po meni notorna glupost i ne znam kako su mogli tako nesto da odrade :trust:

Bar sam tako ja ukapirao, neka me neko ko je bolje upucen u ovu problematiku ispravi ako gresim

Pokusaj sa onim minfree managerom, tu mozes da namestis kad sistem krece da ubija aplikacije zavisno od slobodne memorije. Takodje mozes da probas ovu skriptu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1484372 ona utice na oom broj, na prioritete aplikacija i sl. Za aplikaciju, kao i za skriptu ti treba root i kernel sa podrskom za init.d skripte.

Upravo tako, ne pozadinske aplikacije, nego aktivne, konkretno FIFA ili Opera kada je otvoreno mnogo tabova. To se desava iskljucivo kada imam lom aplikacija pokrenutih u pozadini. Nije FC, nego se ugase kao da odem na Quit. Pre toga nije bilo nikakvih usporenja u samim aplikacijama.

Pa ne vidim nista tu cudno, ako ta aplikacija popuni svu raspolozivu RAM memoriju na telefonu...tako je bilo meni i na Nokiji 5800, cim opera popuni svu memoriju izadje upozorenje low memory i zatvori se program...koji telefon koristis?

Pa ne vidim nista tu cudno, ako ta aplikacija popuni svu raspolozivu RAM memoriju na telefonu...tako je bilo meni i na Nokiji 5800, cim opera popuni svu memoriju izadje upozorenje low memory i zatvori se program...koji telefon koristis?

Kako bre nema ništa čudno? Pa prvo se valjda gase aplikacije koje su u pozadini, nikako aktivne.

Naravno, pa koja je logika da ti se ugasi aplikacija koju trenutno koristiš da bi se startovala neka glupost. Već je neko rekao, ne valja nešto sa softverom

Poslednja izmena:
Xperia Neo, ima 512mb RAM.
To mi se nije dešavalo na GB, samo na ICS-u. Ako se ne varam, dešavalo mi se samo na ove dve aplikacije koje sam naveo, za Operu samo ponekad, dok mi je FIFU gasilo možda svaki drugi put.
Probaću ono što ste mi preporučili, mada sam verovatno ja preterao, trenutno imam 97 aplikacija instalirano, koj će mi moj pa toliko :)

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

To mi se nije dešavalo na GB, samo na ICS-u. Ako se ne varam, dešavalo mi se samo na ove dve aplikacije koje sam naveo, za Operu samo ponekad, dok mi je FIFU gasilo možda svaki drugi put.
Probaću ono što ste mi preporučili, mada sam verovatno ja preterao, trenutno imam 97 aplikacija instalirano, koj će mi moj pa toliko :)

Ako ti to radi samo na dve aplikacije, onda može da bude problem u njima.

Pogotovo sto Fifu ne verujem da je platio :)

Pokusaj ROM da promenis, neki drugi ICS, samo da vidis da nije do toga... Nandroid backup i menjaj, ako je isto, samo restore odradis i vratis se...

I onda sto ne rutujem i kuvam romove :p

Aplikacije ću da plaćam kada Google to omogući na normalan način, da je pritisnem dugme, a da mi se cena aplikacije pojavi na kraju meseca na računu za postpaid, ili da se odbije od kredita ako sam prepaid.

Moguce da FIFA zeza zato što je u pitanju neka starija verzija, koja nije prilagođena za ICS, ali u samoj igrici radi odlično, nema seckanja odkako su izašli novi adreno drajveri za ICS. Inače, po meni je to najbolja igra za Android trenutno.

Inače, sad sam čačkao malo one "Opcije za programera", da li bi nešto pomoglo promena podešavanja ovde, i da li ima ikakvog efekta:

Prilozi

• uploadfromtaptalk1337435895736.jpg
    uploadfromtaptalk1337435895736.jpg
    53.2 KB · Pregleda: 434
Skini onda poslednju verziju Fife koja ima ICS compatability...

@borise, ja cak mislim da je na oficijalnom ICS-u, mozda bi mu custom bolje radio :p

Aplikacije ću da plaćam kada Google to omogući na normalan način, da je pritisnem dugme, a da mi se cena aplikacije pojavi na kraju meseca na računu za postpaid, ili da se odbije od kredita ako sam prepaid.

Moguce da FIFA zeza zato što je u pitanju neka starija verzija, koja nije prilagođena za ICS, ali u samoj igrici radi odlično, nema seckanja odkako su izašli novi adreno drajveri za ICS. Inače, po meni je to najbolja igra za Android trenutno.

Inače, sad sam čačkao malo one "Opcije za programera", da li bi nešto pomoglo promena podešavanja ovde, i da li ima ikakvog efekta:

I meni stoji na tome. Ako promeniš na bilo koji drugi, biće ti još gore.

Postoji li apk na ICS-u pomocu koje mogu pratiti koliko dugo je radio wireless, ekran, sleep mod i slicno tokom jednog ciklusa punjenja baterije. Ovo je moglo i fino radilo na Gingerbread-u. Vama na telefonima jel radi (koristim tablet), a da se ne resetuje svaki put kad ugasite uredjaj?

Ovo isto i mene zanima.

Sa tim telefonom i tolikom kolicinom RAMa ne bi trebalo da imas te probleme...mozda je i do aplikacije ako ima memory leak...jel ti fabricki ROM ili cistom?

Poslednja izmena:
Takodje mozes da probas ovu skriptu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1484372 ona utice na oom broj, na prioritete aplikacija i sl.
Supercharger skripta je vec ukljucena u ROM koji koristim, sad nesto razmisljam, mozda je bas ona ta koja pravi problem...

@zechs
Custom ROM, koji je zasnovan na fabrickom, i drugi kernel, kao i OC procesora na 1.4GHz. Probacu i ovo zadnje da smanjim, i na 1 GHz sve leti, nema potrebe za ovih 400 MHz.

_____________________________________________________________________________________

Inace, kome se svidja S Voice, jedan od noviteta Galaxy S3-ke, moze da je skine sa ovog linka:

http://www.4shared.com/get/Zae8HhaJ/voicetalk.html

Prvo pokusajte da instalirate kao bilo koju drugu aplikaciju.

Ako to nece pokusajte sledece:

Copy pa paste u system/app

Podesite permissions na:
r-w
r
r

reboot...

onda udjite u /system/app sa root explorerom i instalirate ga kao normalnu aplikaciju.

Telefon mora biti rutovan i mora imati ICS. Takodje, nije sigurno da ce da radi na svim uredjajima i pored toga. Na Nexusu i Galaxy S2 radi.
Ja cu sutra da testiram, previse je kasno sad.

Probao na nexusu, instalirao normalno, kao i svaki apk. Moram da priznam da radi prilično dobro. Jedino ne mogu da uđem u podešavanja jer nemam to dugme pretpostavljam da se na SGS3 to radi preko nekog od hw dugmića.

Izbrisao sam s voice, realno nema neku upotrebu vrednost. Čekam onu foru sa prednjom kamerom i praćenjem očiju.

I ja instalirao S Voice kao normalan apk, radi odlično, bolje nego što sam očekivao. Jedina mana je da kada pricate sa njim morate da budete u tihoj prostoriji, jer zna da brljavi zbog pozadinske buke.
Ima dosta podešavanja. Od jezika su dostupni Nemački, Engleski (sa 2 naglaska), Španski (sa 2 naglaska), Francuski, Italijanski i Kineski/Japanski/Korejski (pojma nemam koji, meni je to sve isto)

Sta "radi" s voice :d

Edit: video sam sad :D

Poslednja izmena:
Ako neko želi, mogu da okacim screenshot šta i kako radi S Voice ;)

Ma aplikacija je neviđeno glupa kao i sve druge, čisto za ložane da se gube.

Jedno pitanje u vezi Swiftkey.
Imam ovu poslednju Beta verziju

Imao sam instaliran srpski i nemacki jezik i na spacebar sam mogao da menjam koju tastaturu od te dve hocu i na njoj je pisalo koji jezik je u upotrebi ( to se automatski pojavilo kada sam instalirao jezike)

Pre par dana sam stavio novi rom i ponovo instalirao swiftkey i oba jezika, ali vise nemam nigde opciju da mogu da prelazim sa jedne tastature na drugu ( da imam na tastere za ö,ä,ü...).

Ni u opcijama ne vidim tu mogucnost. Zna li neko kako da sredim to?

Izgleda je moj problem bio to što se supercharger skripta nije "mirisala" sa custom kernelom.
Reinstalirao sa ROM samo bez te skripte, odigrao dve utakmice i upalio 40 tabova na Operi, aplikacije se nisu ugasile ;)

Jedno pitanje u vezi Swiftkey.
Imam ovu poslednju Beta verziju

Imao sam instaliran srpski i nemacki jezik i na spacebar sam mogao da menjam koju tastaturu od te dve hocu i na njoj je pisalo koji jezik je u upotrebi ( to se automatski pojavilo kada sam instalirao jezike)

Pre par dana sam stavio novi rom i ponovo instalirao swiftkey i oba jezika, ali vise nemam nigde opciju da mogu da prelazim sa jedne tastature na drugu ( da imam na tastere za ö,ä,ü...).

Ni u opcijama ne vidim tu mogucnost. Zna li neko kako da sredim to?

Kada udjes u opcijama u Swift Key-u tamo gde su jezicke opcije imas ikonicu tastature pored oba jezika,pa klikni na to i odaberi za srpski srpsku tastaturu a za nemacki nemacku...

jel može neko da okači .apk Instagram v1.1.1.? preko SGS-a ne mogu da je nađem na Google play :(

@stevan10
hvala

pokusavao sam to da namestim na nemackoj, medjutim tamo nema nemacki da se podesi, a na srpskoj nisam ni gledao :)

edit:
kada sam podesio srpski jezik, dobio sam srpska slova sa kvacicama, ali kad odem na nemackida podesim, tamo nema ponudjen nemacki, nema opcije da stavim nemacku tastaturu sa njihovim slovima

Poslednja izmena:
Moras da je skines valjda, svaki jezik..

Nazad
Vrh Dno