masamunea
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.09.2006
- Poena
- 515
Ja sam prvo probao Autostart, koji ne radi nista prakticno, a ne Autostarts, pa sam se zato zbunio. Nije mi bio upaljen Market enabler, pa mi pretraga nije izbacila ovu drugu posto je paid.
Autokiller Pro sam probao pre nego sto sam napisao prethodni, i radi ono sto mi treba, tj sprecava aplikacije da se gase. Autostarts i Autorun Manager Pro nisam, zato sto trenutno zezaju i Snappz Market, i Panda App, i Applanet, a ne skida mi se s neta ali cu na kraju morati, ako ovi black marketi ne prorade do sutra.
Nisi me razumeo, par puta su se gasili dok su trenutno oni aktivni, zbog nekog glupog procesa u pozadini. Znaci u toku utakmice ili surfa. Sada to ne radi, Autokiller je resio taj problem.
Proucavanjem u njemu sam izvalio da je problem u nekim OOM ciframa. To je skracenica od Out-Of-Memory. Sto je manji taj broj to je manja verovatnoca da ce taj proces biti ubijen. U Autokiller-u postoji opcija kojom se smanjuje OOM broj pa se na taj nacin sprecava gasenje aplikacije.
Problem je u tome sto Android po defaultu ne dodeljuje najmanji OOM broj aplikaciji koja je trenutno aktivna, vec po nekom svom nahodjenju, sto je po meni notorna glupost i ne znam kako su mogli tako nesto da odrade :trust:
Bar sam tako ja ukapirao, neka me neko ko je bolje upucen u ovu problematiku ispravi ako gresim
Pokusaj sa onim minfree managerom, tu mozes da namestis kad sistem krece da ubija aplikacije zavisno od slobodne memorije. Takodje mozes da probas ovu skriptu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1484372 ona utice na oom broj, na prioritete aplikacija i sl. Za aplikaciju, kao i za skriptu ti treba root i kernel sa podrskom za init.d skripte.