Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Postoji li apk na ICS-u pomocu koje mogu pratiti koliko dugo je radio wireless, ekran, sleep mod i slicno tokom jednog ciklusa punjenja baterije. Ovo je moglo i fino radilo na Gingerbread-u. Vama na telefonima jel radi (koristim tablet), a da se ne resetuje svaki put kad ugasite uredjaj?

Pale ti se aplikacije same u pozadini? Prvi put cujem za tako nesto.

Ne sve, ali neke gluposti se pale, poput Chiken Run.

To sam provalio tek sa System Panelom, upali se u pozadini kao Service Only Process i bezveze jede RAM

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

I ja isto nisam cuo da se same aplikacije pale :) to mi se jos nije desilo...

Ma imaju servise koji se pokrenu u pozadini pr boot-u. Nemam pojma zasto.

Evo slike, na prvoj (edit: na drugoj, izmesao Tapatalk ove screenshotove) sam počistio sve procese, batalio telefon na pola sata, pa udario još 2 screenshota, na kojima nije stalo par aplikacija koje su se pokrenule.
Vidite i sami koliko stvari se upalilo u pozadini, kako da sprečim to?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1337356916556.jpg
    uploadfromtaptalk1337356916556.jpg
    66.8 KB · Pregleda: 191
  • uploadfromtaptalk1337356960268.jpg
    uploadfromtaptalk1337356960268.jpg
    21.9 KB · Pregleda: 186
  • uploadfromtaptalk1337356990413.jpg
    uploadfromtaptalk1337356990413.jpg
    70.9 KB · Pregleda: 194
Poslednja izmena:
Probaj sa autostart-om ili Rom Toolbox

Po opisu sa Play Store-a, Autostart pomaže samo kada je reč o aplikacijama koji se pale kad se pali telefon, a ne u toku rada...
Probaću taj ROM Toolbox.

A da li neko zna odgovor na drugo pitanje, kako da sprečim Android da mi gasi aplikacije?

Autostarts moze mnogo vise od toga, mozes da vidis koji event pokrece koju aplikaciju i da to iskljucis. Autorun manager pro takodje moze sve to, probaj oba pa vidi koji ti vise odgovara.

Sto se tice ubijanja aplikacija, probaj sa minfree managerom da podesis androidov memory killer.

Ok, hvala na preporuci...

Probao sam ROM Toolbox PRO, odlicna aplikacija, ali ne moze da uradi ono sto mi treba, u njegovoj autostart listi se ne pojavljuju neke aplikacije koje se same pale, poput Pande ili Snappz market.
Inace, ovo je prva "narodna" aplikacija koju su njegovi tvorci zastitili kako treba. Kada mi je upaljen WiFi ili sinhronizacija podataka aplikacija proverava da li je originalna, a ako nije (kao u mom slucaju) aplikacija se automatski uninstalira. Valjda ce pirati provaliti kako da se zaobidje ovo, bar do trenutka kada cemo mi iz Srbije moci na normalan i lak nacin da kupujemo aplikacije.

Ali onda ne mogu da skinem iz njega dodatke, kao što su fontovi, ikone itd isl

Mani se ćorava posla. Više će ti bateriju potrešiti ti task killeri. Ovi procesi zauzimaju samo memoriju. Ako nekoj aplikaciji zafali memorija, OS će ubiti neki od procesa i osloboditi memoriju.

Ali me nervira kada mi zbog neke glupe aplikacije u pozadini ubije Fifu, koja mi je do tog trenutka radila odlično, bez ikakvog laga.
Ili kad mi ubije Operu u kojoj sam otvorio lom tabova, samo zato što se u pozadini pokrenuo neki *****ski proces koji ništa ne radi.
Hoću potpunu kontrolu nad sistemom, ne može on bolje od mene da zna šta mi treba a šta ne. To je bila možda jedina stvar koja mi je po meni bolje odrađena na Symbianu nego na Androidu, kada nešto upališ to ostaje upaljeno, a kad ga ugasiš ostaje ugašeno

Pa pre par meseci sam to i uradio, spominjao sam već glupi Chiken Run, ali sam u međuvremenu nakupio gomilu drugih, ali izgleda da ću morati da odradim prolećno čišćenje :)
Samo sam pomislio da pored svih mogućnosti kustomizacije može i ovo što tražim, ali izgleda da ne može, već jednostavno ako hoćeš 100 aplikacija u telefonu treba ti bar giga RAM-a da bi sve radilo out-a-box

A da umesto sto kukas pokusas sa onim sto sam napisao?

Naravno da sve moze da se kontrolise i podesi po zelji korisnika. Ti si taj koji odlucuje koliko ces rama imati uvek slobodno, kao i koja app i kad ce da se pokrene.

Poslednja izmena:
Mani se ćorava posla. Više će ti bateriju potrešiti ti task killeri. Ovi procesi zauzimaju samo memoriju. Ako nekoj aplikaciji zafali memorija, OS će ubiti neki od procesa i osloboditi memoriju.

Ovo sto sam mu predlozio vezano za androidov low memory killer utice na na to koliko brzo ce sistem ubijati aplikacije i ne utice na bateriju.

Sto ti je toliko potrebno da Fifa ostane u pozadini? Sto se tice opere uvek imas history...

A da umesto sto kukas pokusas sa onim sto sam napisao?

Ja sam prvo probao Autostart, koji ne radi nista prakticno, a ne Autostarts, pa sam se zato zbunio. Nije mi bio upaljen Market enabler, pa mi pretraga nije izbacila ovu drugu posto je paid.

Autokiller Pro sam probao pre nego sto sam napisao prethodni, i radi ono sto mi treba, tj sprecava aplikacije da se gase. Autostarts i Autorun Manager Pro nisam, zato sto trenutno zezaju i Snappz Market, i Panda App, i Applanet, a ne skida mi se s neta ali cu na kraju morati, ako ovi black marketi ne prorade do sutra.

Sto ti je toliko potrebno da Fifa ostane u pozadini? Sto se tice opere uvek imas history...

Nisi me razumeo, par puta su se gasili dok su trenutno oni aktivni, zbog nekog glupog procesa u pozadini. Znaci u toku utakmice ili surfa. Sada to ne radi, Autokiller je resio taj problem.
Proucavanjem u njemu sam izvalio da je problem u nekim OOM ciframa. To je skracenica od Out-Of-Memory. Sto je manji taj broj to je manja verovatnoca da ce taj proces biti ubijen. U Autokiller-u postoji opcija kojom se smanjuje OOM broj pa se na taj nacin sprecava gasenje aplikacije.

Problem je u tome sto Android po defaultu ne dodeljuje najmanji OOM broj aplikaciji koja je trenutno aktivna, vec po nekom svom nahodjenju, sto je po meni notorna glupost i ne znam kako su mogli tako nesto da odrade :trust:

Bar sam tako ja ukapirao, neka me neko ko je bolje upucen u ovu problematiku ispravi ako gresim

Desktop racunar ako nema memorije za pokretanje app, swapuje na hdd, pa ako i tamo nema mesta onda ispise poruku da ne moze dalje i na tebi je da odlucis koji program ces da ugasis.
Telefon je drugaciji. Smatra se da ono sto si upravo pokrenuo zelis da koristis i da su ostale app manje bitne u tom trenutku. Android pauzira pozadinske app i one bi trebalo da u tom trenutku oslobode sto vise resursa jer time povecavaju svoju sansu da ostanu u "zivotu". Ako zatreba, Android ce ih ugasiti, a aplikacije ce dobiti sansu da snime svoje trenutno stanje. Sve ovo je sa ciljem da korisnik ne mora da brine o aplikacijama.

Ali on kaže da mu se gase aplikacije zbog nedostatka memorije u sred korišćenja?! To mi zvuči neverovatno.

Upravo tako, ne pozadinske aplikacije, nego aktivne, konkretno FIFA ili Opera kada je otvoreno mnogo tabova. To se desava iskljucivo kada imam lom aplikacija pokrenutih u pozadini. Nije FC, nego se ugase kao da odem na Quit. Pre toga nije bilo nikakvih usporenja u samim aplikacijama.

Totalno bizarno :)
Nešto tu gadno ne valja ako on misli da treba da ti ugasi aktivnu aplikaciju da bi oslobodio memoriju. Da li ti se to dešava od kada si kupio telefon, ili od skoro?

Ja tipujem na ROM, mozda probas neki drugi? Meni se to cak ni na Wildfire-u nije desilo, a ne cak na GS2...

Jel ima kakav trik da se posle screen-off telefon aktivira samo dodirom ekrana a ne bocnim tasterom?

U pravu si.
Zbog toga bi bocni taster trebalo da je mnogo izdrzljiv :). Ko zna koliko puta dnevno ga korisnik pritisne.

Nazad
Vrh Dno