Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa brate to je onda od mene daleko 7km(i vise) a neki kod mene ima 6mbit+adsl a ja imam 6mbit(4 ali speedup zaglavljen) ...

Koliko ti prigusenje up/down prijavljuje ruter?

Ma tek uvodim liniju krajem sledece nedelje. Proverio sam ima li portova u centrali - ima. Dakle, jedino me kopkalo koju brzinu mogu da ocekujem na udaljenosti od 5 km do centrale.

U pitanju je selo Mali Nenadovac, iza Lipovice. Do Barajeva ima 5 km a sad dal postoje DSLAM-ovi u vikend selima to ne bih znao. Mada cisto sumnjam.

E sad i mene interesu je to oko port forward ..na utorrentu uspem da otvorim..preko onog programa PFPortChecker mi kaze da sam uspesno otvorio,ali nemogu nikako za cunter strike 1.6 preko onog Dedicated Server klikenta sto sam skinuo sa steam posto imam original igru..zna li neko nesto o tome ko je radio to??

Mozda treba na Lunix da podignem server??

Ako imaš jedan računar, sve što treba je da odradiš DMZ na IP adresu tog računara. Tako ćeš otvoriti sve portove ka tom računaru i nećeš ni sa čim imati problema. Ukoliko si u mreži, nabavi neki ruter i opet odradi DMZ na ruter, a kao gateway na računarima koristi IP od rutera, tako ćeš na svim računarima u mreži imati otvorene portove.

Ne bih se složio nikako sa ovim... Na 5 KM da uhvati 6M? Kako?
5km x ~13.81 db slabljenja? Po mojoj logici do 2M...

Onda bolje da batalim tu pricu oko adsl-a na toj lokaciji ? Mozda je bolja varijanta vip 3g ?

Cekaj imas li ti tu nekog komsiju koji ima uveden adsl pa da lepo odes do njega i vidis kako radi?
Ako imas pogledaj i parametre na ruteru pa javi sta si saznao.

Ma gde bre. Niko nema ni racunar. Selendra :)

Hahahahaha...Pa ti ces da budes prvi u selu, nije to mala stvar...:D Kod mene u selu samo jedan komsija ima ADSL(1,5 M), udaljenost od centrale slicna i prilicno dobro radi tj.nema neke velike razlike u odnosu na ''gradski'' ADSL istog protoka

Koristi li mozda neko ADSL preko optickog BBTF uredjaja (Huawei Echolife HG850a)? Treba mi uputstvo za postavljanje istog u bridge mod (da iniciram PPPoe konekciju sa svog racunara ili rutera).

Iz telekoma se i dalje prave ludi po pitanju ubrzanja?

Poslednja izmena od urednika:
Koristi li mozda neko ADSL preko optickog BBTF uredjaja (Huawei Echolife HG850a)? Treba mi uputstvo za postavljanje istog u bridge mod (da iniciram PPPoe konekciju sa svog racunara ili rutera).

Opcija je u WAN Settings. Potrebno je samo znati PPP username/pass.

Nema sanse da u ovoj godini krene VDSL, mozda tek od nove godine i to u vecim gradovima. Kazu da se vec uveliko radi na postavljanu koncentratora u svim delovima grada kako bi smanjili udaljenost svih korisnika od centrale na daljinu do max. 500 metara. Moja ulica nije u planu za ovu godinu tako da od VDSL-a nece biti nista do sredine sledece godine.

Ja ni dvojnika ne mogu da se resim jos a o adsl-u i vdsl-u mogu samo da sanjam.

Da li je neko nacuo nesto u vezi mogucnosti produzavanja za klijente koji su prosle godine sklopili ugovore tokom akcije -50%? Sve u svemu prilicno je ok ponuda, a blizi se kraj isteka ugovora...

To i mene zanima, navukao sam se na brz net tj. najjaci paket... ko da se vraca sa 16mbit na 4mbit opet...

Da li moze neko da mi ucini uslugu? Ako mozete, proverite da li vam ruter loguje neke error-e i postujte mi to ovde
Najvise me zanimaju EchoLife HG520C modemi/ruteri

Pitanje za upucene, da li se u paketu IPTV + ADSL dobija i neki ruter? Pre mesec dana mi je crkao ruter, a posto se uskoro i selim, treba izabrati i provajdera za net (+kablovska). SBB daje ruter u akciji do kraja maja, ali Telekom ipak ima povoljniju promociju za paket.

Pitanje za upucene, da li se u paketu IPTV + ADSL dobija i neki ruter? Pre mesec dana mi je crkao ruter, a posto se uskoro i selim, treba izabrati i provajdera za net (+kablovska). SBB daje ruter u akciji do kraja maja, ali Telekom ipak ima povoljniju promociju za paket.

Anybody?

Daje telekom wireless ruter u svakoj kombinaciji, samo ADSL, samo IPTV(naravno nemas internet) i ADSL+IPTV.

Hvala puno, to cini izbor dosta laksim. ADSL moze da radi na ISDN liniji, nadam se?

Pre mesec dana mi promenili broj i trebalo bi da su me prebacili na digitalnu centralu. Podneo zahtev za ADSl u Orionu i 2 puta u PTT-u za ovih mesec dana. Orion mi prvo kaze da nemam tehnickih mogucnosti a onako kroz pricu mi devojka koja me zvala rece da moj broj telefona ne postoji :D Ptt kaze da nemam tehnickih mogucnosti.
Zbog toga resih se ja da pozovem cuveni Telekom kod koga sam se za ADSl prijavio jos 2006 god i da vidim sta je fora. Prvo sam 20 min cekao da se javi operater, a onda za nekih 5 min razgovora da ne preteram ali bar jedno 5 puta sam rekao broj na kome hocu ADSL ( to im je neka fora, isto me vise puta pitali i u poslovnici pre 6 meseci) i ime i prezime.
A onda smo nekako na jedvite jade utvrdili da imam prijavu na ADSl jos iz 2006 ali ona vise ne vazi posto mi se sad promenio broj i posto je nisam podneo ja nego moj otac :D Te davne 2006 morao je da prijavi ADSL onaj na koga se vodi telefon te sam zbog toga u online zahtevu stavio ime oca.
Elem, sad se tu malo zakomplikovala prica. Kaze teta da mora moj otac da podnese zahtev ponovo za ADSL i treba im njegov maticni broj. Ja im reko da nije tu i da hocu ja da podnesem zahtev. E sad ponovo ide procedura ime i prezime,broj telefona...ali ne zavrsavamo pricu posto se teta setila da ipak mora moj otac da podnese zahtev za ADSL :D
Nema meni druge nego da ometam caleta u gledanju dnevnika 2 i uvalim mu fon da prica sa tetom i naravno pustim sve na spikerfon.
On prodje kroz istu proceduru kao ja 10ak min pre toga, ime, prezime, broj telefona i zapne kod maticnog broja. *** nije se covek spremio na vreme i uhvatio sam ga nabrzaka pa nije imao naocare za citanje a sitna slova u LK :D Proba on al ne vidi covek, teta s druge strane nesto hukce ali se cale doseti da je pita dal moze da da meni da joj izdiktiram JMBG posto on ne vidi :D Ova na jedvite jade pristane posto mora on to da odradi licno, nemam pojma sto.
Uglavno da ne smaram vise ponudi ona nama ADSL sa i bez ugovorne obaveze,IPTV, BOX pakete itd i posle 40 min podnesemo zahtev za ADSL po milioniti put i zahtev za proveru tehnickih mogucnosti. Nije odredjeno vreme za koje ce mi proveriti da li mogu da imam ADSL ali u fazonu ako imam mogucnosti neko ce me pozvati a ako nemam onda nece.
Taj poziv cekam jos od 2006 te ali ko zna mozda u skorije vreme zaista nazovu.
Sta reci a ne zaplakati!

Hvala. Sad nadjoh na njihovom sajtu da
"Telekom ne nudi ADSL servis klijentima sa primarnim ISDN (30B+D)"
Sta god taj 30B+D standard bio, necu znati da li je moguce dok ne odem.

Ti imaš bazni ISDN (2B+D).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno