Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dolazis ovde da konstantno trolujes, a nisi u stanju da procitas par recenica!
Radi se o pozivu proizvodjacima da posalju svoju opremu na testiranje, a na spisku su i VDSL2 uredjaji pa je zato link zanimljiv.

http://en.wikipedia.org/wiki/Very_high_speed_digital_subscriber_line_2

Kao prvo, batali me sa tim satravacko-beogradskim fazonima tipa "trolujes", "smaras" itd i ako hoces da mi nesto kazes napisi to na srpskom. Kao drugo, nije me mrzelo da citam ali iz doticnog teksta na engleskom jeziku nisam bas najbolje razumeo o cemu se radi a kao sto mozda nisi znao, ima i nas koji smo u skoli ucili ruski a ne engleski. Kao trece, hvala na pojasnjenju i informaciji.

Bolje im je da investiraju u optiku.

pa s obzirom da ocigledno planiraju vdsl2, (ako sada krenu s optikom)to bi trebalo da znaci da ce ici na FTTC varijantu - pod uslovom da nameravaju da omoguce vdsl vecem broju korisnika, tj. ne samo onima kojima je centrala blizu

Poslednja izmena:
Nek uvedu sta hoce samo da to radi i da cene budu pristojne. I da brzinama isprate konkurenciju koja ih je presisala za ceo krug

Ako telekom misli da uvede VDSL2 onda ce morati da idu na FTTN ili FTTC pa posle postepeno na FTTH gde je to moguce, ali se bojim da ce telekom koliko su skrti da VDSL opremu instaliraju samo u centralama i da ce benefit imati samo oni ljudi koji su blizu centrale.

Ako telekom misli da uvede VDSL2 onda ce morati da idu na FTTN ili FTTC pa posle postepeno na FTTH gde je to moguce, ali se bojim da ce telekom koliko su skrti da VDSL opremu instaliraju samo u centralama i da ce benefit imati samo oni ljudi koji su blizu centrale.

Ovo!!!

Meni ugovor istice sad u Junu. Placao sam blizu 1000din za 4mbit, neka promocija bila u pitanju tad. Jel ima sad nekih promocija da bude 50% jeftinije ili tako nesto? Samo da nije vezano za IPTV, jer mi ne treba. :)
Mislio sam da produzim ugovor.
Za sad sam zadovoljan sa netom, nema pucanja. Samo me nerviraju sto su im brzine male za tu cenu koju oni naplacuju.

U slicnoj sam situaciji kao i ti samo sto sam na 1.5 Mbps, ali sa speedupom radi ,). Za ~800 din ne verujem da ima mnogo bolje ponude. Samo ne znam da li ce moci ovo da se produzi.

Videh juce u telekomu bas veliki modem kako stoji izlozen . Ima 2 antenice i crveno crn je . O kojem modelu je rec ?

Moj drug ga ima i nije nista posebno...

Da gore od Huaweia ne moze ... Ako budem potpisivao ugovor kazacu il' dajte ovo ili odoh kod drugoh :D

Mozda upali

Chek dok vidish interfejs, odma cjesh se predomisliti :) meni stoji tu pored...bozhe *****izma od uredjaja...

Ma meni je najvise zbog izgleda i valjda boljeg wifi posto mi je ovaj ocajan cim se maknem izgubi jacinu :(

Ja ga imam,kuci i dva u internet cafeu,odlicni... za 3 godine mozda sam ih restartovao 3 puta verovali ili ne. Bez greske mi rade

Jedno pitanje. Koju brzinu mogu da ocekujem ako sam na odredjenoj lokaciji udaljen od centrale oko 5 km ?

Ma ne treba mi IPTV. Dakle 6 Mb je realno ocekivati u interlaced modu ?

5km od centrale?!? Jesi li ti siguran u to?

A sta je tacno "centrala"? Malo glupo pitanje al' ono, zbunjuje te me...

Ne znas sta je telefonska centrala ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno