Šta je novo?

Izbor tableta za GPS + video

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PJ

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Tablet je potreban za:

- gledanje video fajlova na samom tabletu (bilo bi dobro da može lako da se menja memorijska kartica i da baterija u video modu traje bar 2h)
- navigacija - da ima integirsan GPS

Tablet GoClever TAB T72 deluje kao dobra osnova, ali je baterija malog kapaciteta i bilo bi lepo da ima malo više rama.

Limit je 200€. Ok, nije problem da se još malo ispruži za nešto što vredi, ali bez preterivanja 🙂
U pitanju je poklon, pa je neophodno da uređaj bude nov.

Unapred hvala za info.

Možda nešto ovako? Jeste 250Eur (ne znam koliko je to "još malo pružanja" - a razumem kad je budžet ograničen), ali mislim da vredi... ovaj GoClever je "mršav" po specifikacijama, od rama preko procesora i GPUa do HDDa (što je i najmanji problem sa jeftinim SD karticama)...

Ako nije premalo preporuka za Galaxy S 5.0 Wi-Fi, poznat i kao Galaxy Player 5. Isti hardver kao gorepomenuti Galaxy Tab, ali 2" manji ekran i nema 3G slot.Ima integrisan GPS koji jako brzo hvata signal, a baterija traje, traje i traje 🙂
Nov sa garancijom ima za ~150e.

Adame koliko dobijas po prodatoj jedinici??? 😛 😀

+1 za galaxy ali TAB. . 😀

Adame koliko dobijas po prodatoj jedinici??? 😛 😀
Ništa, samo sam ga posedovao i oduševljen sam time kakav je uređaj 🙂 ništa ga manje ne spominjem nego što je Johny spominjao svoj P1000 i jedan korisnik svog Nooka 😛

Slažem se da je P1000 bolja opcija, ali ga je teško naći za te pare.

Ma salim se ja, naravno.. Koliko sam i ja samo pominjao i pominjem i sad tab.. 🙂
Jeste tesko ali ako ima za 250 nov, onda itekako ga vredi kupiti.. mada je je i player extra, samo mislim da treba ici na 7 incha zbog reprodukcije video prvenstveno, jer je mng komotnije gledati na 7 nego na 5 incha, inace drugo je isto na oba uredjaja..

Tih 250 je gornji limit i nije problem, ali P1000 ne vidim da ima da se kupi u nekoj regularnoj prodavnici, posebno ne za te pare 🙁
Taj model bi bio sasvim OK i bez 3G, a onda bi definitivno upao u cenu.

Galaxy Player 5 ne odgovara, zbog malog ekrana.

Još neki predlog?

Posavsi od one tvoje namere da uzmes onaj od 256mb rama, msm da ce ti i ovo zavrsiti posao, samo eto procesor je malo falican ali ima 3g, gps i ok bateriju, 2 sata videa sigurno..
http://www.prestigio.rs/products/personal-computers/Tablet_PC/MultiPad_PMP7074B_3G
prestigio je oko 26 000 dinara, nekih 240e ili koliko mu to vec dodje, nzm tacan kurs..

Imas i ovo za malo manje para, ali ne bi ti savetovao:
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/tablet-racunari/9128-blueberry-netcat-m-04-internet-tablet

Novo da ima sve to sto ti hoces (msm na gps, a u vecini slucajeva se i podrazumeva odma i 3g) tesko da ces bilo sta novo naci, barem kod nas, preko ima svasta..

Poslednja izmena:
Meni se ne sviđa spor CPU kod tog Prestigio, ali za sada je on najbliži kupovini.

Trazio sam i stvarno nista drugo za taj kes.. Jedino da uzmes one velike navigacije, ako treba za auto.. .Upravu si za cpu, ali ukoliko ce se raditi samo ono sto ti kazes, neces osetiti, mane tog slabog cpu-a...

Posavsi od one tvoje namere da uzmes onaj od 256mb rama, msm da ce ti i ovo zavrsiti posao, samo eto procesor je malo falican ali ima 3g, gps i ok bateriju, 2 sata videa sigurno..
http://www.prestigio.rs/products/personal-computers/Tablet_PC/MultiPad_PMP7074B_3G
prestigio je oko 26 000 dinara, nekih 240e ili koliko mu to vec dodje, nzm tacan kurs..

Imas i ovo za malo manje para, ali ne bi ti savetovao:
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/tablet-racunari/9128-blueberry-netcat-m-04-internet-tablet

Novo da ima sve to sto ti hoces (msm na gps, a u vecini slucajeva se i podrazumeva odma i 3g) tesko da ces bilo sta novo naci, barem kod nas, preko ima svasta..

Taj Netcat m04 koji pominjes da li ima GPS kome je neophodan internet za funkcionisanje ili ne?

On navodno ima i TV... hahah da mi je da vidim na sta taj multipraktik lici.. 🙂)

@ GIZMO

``Nema podršku za HSDPA već samo Edge standard`` - Da li to znaci da nema mogucnost 3G poziva?? O surfovanju u pokretu ne zelim ni da govorim..

Pazi ja sam to shvatao i shvatam ovako:
HSDPA = 3G signal = video pozivi = brzi internet
Edge = 2G signal = voice pozivi = internet tipa PUSTI ME DA UMREM.. 🙂
Da li gresim?? 🙂
p.s.
ovde ``Da li to znaci da nema mogucnost 3G poziva??`` - sam hteo reci VIDEO POZIVE, a ne 3G pozive.. :d

Ne grešiš 🙂 . Nema video poziva bez 3G signala, to je tačno, ali nema tu neke velike štete - ja ne znam nikoga ko koristi video poziv kroz mrežu kod nas 🙂

Mozda JA, mahom skype u pokretu, ALII, za skype trebe da pored signala pise H, a ovde ce pisati E, tako da od tog posla nema nista.. 🙂
Nmg da verujem sta su ljudi uradili i gde stedeli.. Ja ne vidim smisao uopste gsm finkcije sem za sms, zvuk los da bi se razgovaralo, internet skoro pa ne upotrebljiv, sem za refresh gmail-a..

Nazad
Vrh Dno