Šta je novo?

HTC One X

Ljudi proverite ekran na fonu pre kupovine, ja sam sad našao jedan mrtav piksel ili dva jedan uz drugi nisam baš siguran mnogo je sitno. Čitao sam da neki lik što je nosio fon u telenor da reklamira nisu mu uvažili garanciju na mrtav piksel (još čekako 15 dana), nego su mu rekli da uvažavaju samo preko 5 mrtvih. Pa nije ovo monitor od 27˝ pa da ne vidim piksel.

P.S. Ne zanam šta da radim nisam pametan, fon ne bih dao da mi otvaraju samo zamena jer kad se HOX razlomi ne vredi više ničemu.

Poslednja izmena:
Da li se nekome deshava da mu se font u porukama smanji posle "alt-tabovanja" iz neke aplikacije? Nisam odredio sa kojim aplikacijama mi se pri prebacivanju u poruke deshava to ali uzhasno iritira.
Izvinjavam se ako je bilo rechi o ovome, nisam chitao celu temu.

To se meni desavalo na stock messaging aplikaciji. Imas dugmence menu u gornjem desnom uglu, pa pri dnu imas font size pa vrati. Ja goristim go sms od kako je izasao. Nikakvih problema ni bug-ova

Ljudi proverite ekran na fonu pre kupovine, ja sam sad našao jedan mrtav piksel ili dva jedan uz drugi nisam baš siguran mnogo je sitno. Čitao sam da neki lik što je nosio fon u telenor da reklamira nisu mu uvažili garanciju na mrtav piksel (još čekako 15 dana), nego su mu rekli da uvažavaju samo preko 5 mrtvih. Pa nije ovo monitor od 27˝ pa da ne vidim piksel.

P.S. Ne zanam šta da radim nisam pametan, fon ne bih dao da mi otvaraju samo zamena jer kad se HOX razlomi ne vredi više ničemu.

Nemoj tako misliti. jako mi je zao sto si zapao sa mrtvakom, ali nije otvaranje toliko opasna stvar ako si se vec odlucio da zamenis LCD. Unibody jeste, ali je kopcanje na najobicnije zabice kao i na vecini prethodnih modela. Baterija je ispalo da JESTE zamenjiva, dok je memorija soldered, tako da oni sa S4 Krait bivaju osudjeni na 16gb

http://blog.gsmarena.com/htc-one-x-torn-down-take-a-peek-inside/

postovao ja ovo rastavljanje davno, old njuz (21. april) :) ali nije lose potsjetiti se

ma znam, nego nije bauk otvoriti ovako nesto, samo zato sto je fabricki zatvoren i spreman za koriscenje. nisu ga oni tamo zatvorili sa "binding spell" pa da kad otvoris, telefon izgubi +6 na melee combat :d

+1 Da se pohvalim baterija mi je izgurala 2 ipo dana... Heheheheh :)

Od losih fotografija i slabe baterije,ispade da je sve samo dignuta prasina :)
"Za dobrim konjem se dize prasina" :beer:

Stani malo. Dajte još fotografija da ocenimo kvalitet.

Stani malo. Dajte još fotografija da ocenimo kvalitet.

Okacicu kasnije jos slika koje sam slikao sa HOXom.
Posedujem dslr i fotografija me zanima. Primetio sam da hox ima problem da uhvati auto fokus, zbog toga slike za fejsbook nisu toliko ostre(slike hvatane u brzini)
Kad se odradi manualni fokus dobije se slika i mog prethodnog posta.

Evo slike iz vikendice(prolecno spremanje)
Fokus je pao na pauka.

uploadfromtaptalk1336988875860.jpg

I evo jedne auto fokus slike
uploadfromtaptalk1336988983373.jpg

I za kraj jedan pokusaj makroauploadfromtaptalk1336989020209.jpg

Kad smo kod spider-a :)
Nikad veceg pauka kod nas nisam video.

Prilozi

• Image401.jpg
    Image401.jpg
    855.2 KB · Pregleda: 136
Ju, kakav je to pauk :D

Slika je sa N82, nisam zumirao, imao sa frku da se priblizim i slikam :) , inace stoji na sundjeru za sudove, tako da imas predstave koliki je

Dajte slike bez resizea, ovako smanjene ne govore o kvalitetu kamere.

sta ok, zar ima dalje?! Ovo je kvalitet slike koji zadovoljava 98% korisnika kojima treba casual fotografija a da ne vucaraju aparat sa sobom.

Mnogo dobro izgledaju :)

sta ok, zar ima dalje?! Ovo je kvalitet slike koji zadovoljava 98% korisnika kojima treba casual fotografija a da ne vucaraju aparat sa sobom.
Upravo tako.
Vecina ljudi ima problem sa shvatanjem koliki je zapravo senzor na kompakt aparatu, dslr aparatu i telefonu.
Ima lep text na bechu gde se sve poredi.
Ne mozes ti da ocekujes od malog senzora ne znam ni ja kakav kvalitet i ostrinu.
I dalje ljudi misle ... telefon od 600eura mora da ima slike kao monaliza - to je zabluda :)

Poslednja izmena:
Pa N8 a sada 808 je postavio neke standarde. STO SE KAMERE TICE... bez napada molim ;)

Ali i HTC ide zaista u dobrom smeru, povecali su senzor i kvalitet sociva i blica pa i u uslovima smanjene vidljivosti X i S daju dobre rezultate.

Upravo tako.
Vecina ljudi ima problem sa shvatanjem koliki je zapravo senzor na kompakt aparatu, dslr aparatu i telefonu.
Ima lep text na bechu gde se sve poredi.
Ne mozes ti da ocekujes od malog senzora ne znam ni ja kakav kvalitet i ostrinu.
I dalje ljudi misle ... telefon od 600eura mora da ima slike kao monaliza - to je zabluda :)

eto! misterija rijesena. Sad josh da skontamo koji je bolji HOX ili S3 :)

Pa vrlo su slicni telefoni, to je vec pomenuto. Sve je stvar sta kome vise odgovara. Licno sto se mene tice ja sam uzeo HOX jer mnogo mocno izgleda, kvalitetno je izradjen i zato sto imam samo dobra iskustva sa HTC-om.

Pa vrlo su slicni telefoni, to je vec pomenuto. Sve je stvar sta kome vise odgovara. Licno sto se mene tice ja sam uzeo HOX jer mnogo mocno izgleda, kvalitetno je izradjen i zato sto imam samo dobra iskustva sa HTC-om.

HOX je HOX, htc je vodio racuna bas o finalnoj izradi.
Sve koji su imali priliku da ga vide / igraju se sa njim ... kazu da je mocan.
Za S3 ne znam, posto ga nema u Srbiji da vidim kako lezi i slicno, mada verujem da nije samsung mnogo omasio.

za kraj, evo sunset koji sam okacio ranije, slikan sa DSLR-om

http://img137.imageshack.us/img137/9841/mg1860.jpg

Da... Ja sam sacekao S3 da izadje i kada sam video kako izgleda toliko mi je bio fail ( lici mi na modele sto se tice oblika kao ona Corby serija ) da sam otisao i odma pazario HOX koji je bukvalno zver pored njega :) Opet kazem to je moje misljenje.

Nego... Jel moguce da jos nigde nema folija, futrola kod nas, ipak je vec dosta proslo od pojave HOX-a na nasem trzistu?

eto! misterija rijesena. Sad josh da skontamo koji je bolji HOX ili S3 :)

Ja stvarno sad mislim da si ti strani placenik :d A zasto svaki put ti pokrenes ovo .. ? :D

inace, fotografije su super. Al sad ispade da i fokus mora rucno :) izgleda da ovi iz HTC-a ili nece da podese default podesavanja kako treba iz neznanja, ili insistiraju na tome da se njihove musterije tehnichki obrazuju kroz koriscenje njihovih aparata.

evo malo na tu temu, kapiram da ima ljudi koji to znaju mnogo bolje ali vredi procitati zarad kvaliteta:

http://digital-photography-school.com/5-situations-when-manual-focus-is-better-than-auto-focus

Samo da dopunim svoju tvrdnju :)
NE kazem da Auto Fokus ne valja, daleko od toga - samo mislim da bi mogao brze da ga odradi :)
Evo recimo jedna slika slikana auto fokusom
2012-05-01 15.54.35.jpg

Dakle, on je odradio to po nekom svom nahodjenju (doduse face detection je bio ukljucen, pa kontam da je zbog toga omasio)
Pri tome, kada sam slikao ovo, svetlo mi je islo u objektiv a sedeo u mraku, i posto je bio Auto Mod, povecao je ISO na 800, a to nije bas dobro - videcete na 100% koliko granulacije ima pri toj velicini!

Poslednja izmena:
Ja stvarno sad mislim da si ti strani placenik :d A zasto svaki put ti pokrenes ovo .. ? :D

inace, fotografije su super. Al sad ispade da i fokus mora rucno :) izgleda da ovi iz HTC-a ili nece da podese default podesavanja kako treba iz neznanja, ili insistiraju na tome da se njihove musterije tehnichki obrazuju kroz koriscenje njihovih aparata.

evo malo na tu temu, kapiram da ima ljudi koji to znaju mnogo bolje ali vredi procitati zarad kvaliteta:

http://digital-photography-school.com/5-situations-when-manual-focus-is-better-than-auto-focus

Placenik nego sta :)

HOX je i moj izbor takodje, mislim da je sutra svecani dan :) Cekao sam S3 ali nije bilo razlike koju sam ocekivao tako da je to to sto se mene tice i mislim da je na ovom topicu sve receno vezano za oba uredjaja i posebno za HOX, ko ima dilemu nakon ovih 60 strana je nece imati. Sretno sa HOX ili S3 koji god da vam je favorite!

Peace!

Vrh Dno