Šta je novo?

HTC One X

Ne brate, evo pricam tebi koji se ne razumes, i dodjes na temu da otrujes sa hejtom uredjaj koji je fenomenalan samo da bi drugima iz svog neznanja ogadio kupovinu a u stvari nisi ni trunku upucen kako rade tehnologije na koje bacas hejt.

Da ti ne odgovaram po stavkama, da ne gubimo vreme bez potrebe. Hteo sam odgovore od ljudi koji koriste One X, ne od dežurnog branioca fenomenalne kompanije HTC i njenog fenomenalnog i savršenog telefona One X.

Imao sa HD2, bio prezadovoljan njime, osim kamere. Sada imam S2, i njime sam zadovoljan, čak i kamerom. Sada hoću One X, i zanima me kvalitet slika koje pravi. Da li se ja razumem u tehnologiju ili ne, to je moj problem, i to nema nikakvog uticaja na kvalitet slika koje pravi One X, a koji je loš.

I izvinjavam što sam u ovoj temi napisao nešto loše o ovom telefonu. Neću nikad više. Ako ga kupim to ima da bude najbolji i najlepši telefon, bez ijedne mane. A ako slučajno bude imao neku, to će vredni i talentovani ljudi iz HTC-a rešiti u najkraćem mogućem roku.:p

Poslednja izmena:
Dobio si odgovor kvalitet slike je na sasvim zadovoljavajucem nivou za jedan smart telefon. Ako ocekujes profi slike kupi profi aparat.

Dobro - kvalitet je los, ali uz modifikacije zajednice i ocekivane update-ove HTC kompanije - bice daleko bolje. imaju potencijal jer je aktuelna kamera ojadjenja softverski. kao kad iz kompa izvadis graficku kartu pa gledas u cica glise na 800x600 rezoluciji.

ja sam istu ovu stvar (slican mod) stavio na Sensation XE i slike su bila BAR duplo bolje. sum me je iritirao pa sam uvek drzao na 100 ISO, sada na Sensation-u uz slican mod nekompresovane kamere u automatic ISO slika bez skoro ikakvog suma.

i jos sam procitao neke postove na XDA da dev-ovi nasli nacin da diraju shutter i aperture. sto znaci da ce OneX da ima mogucnosti i podesavanja profesionalnih aparata.

Brate ako cemo realno ni ti ne prestajes da hvalis s2,dodues bez linkova :d

@hsv.stoned (uvek mi milo kad napisem ovaj tvoj nick :d)

http://www.case-mate.com/HTC-One-X-Cases/Case-Mate-HTC-One-X-XL-Tough-Case.asp
Rece da ti treba dobar kejs,nista vise od ovoga,veruj mi,koristim za Sensation CMtough,neunistiv je telefon postao :D

:d

Ne treba mi sad ali ce mi trebati za One S verovatno ;) Ali ima bas mnogo modela.. treba se odluciti..

ckvrlj, ja sam do skoro bio prilicno ravnodusan prema htc telefonima, jedino sam cenio kvalitet izrade i odlicnu android podrsku. Audio kvalitet, kamera, displeji.. za klasu su bili losiji od Samsunga :)

Ali vremena se menjaju :D Kameru One X nisam mnogo hejtovao jer je logicno da moze da se primetno poboljsa, ako One S pravi odlicne fotografije i snima solidan 1080p onda nema razloga da to ne moze skuplji brat, sto je i dokazano a i ko zna sta ce sve budziti oko kamere :)

Zaista ne znam sta ljudi ocekuju od telefona? Prvi ga nikad nisam uzeo zbog kamere, ali ako je dobra sto da ne da je upotrebim povremeno. Ako zaista zelim dobre slike bez kompromisa, uzmem svoj dslr i slikam. Sta mozes ocekivati od chipa velicine malog nokta? Optike o nekoliko milimetara? Mislim da ljudi ovde preteruju, najbolje bi bilo da moze sam da podesava blendu i fokalnu distancu. Treba da se zapitaju zbog cega su uzeli telefon, da slikaju sa njime. Moj stav je da su slike i vise nego odlicne.
Ko prica da se "noise" vidi na slikama po suncanom danu najverovatnije ima prljave naocare ili ne vidi dobro. Ko se cudi sto ih ima nocu, taj ocigledno ne zna zbog cega to nastaje ili ocekuje da mali chip na 3200 iso uradi isto sto i expoziija na 30 sek.
Pozdrav svima i opusteno.

Sad sam igrao jednu tegra igru dok je telefon bio na punjacu. U pocetku je svetlio sam green LED( signalizira punu bateriju) nakon nekog vremena poceo je da blinka green i orange (primetio sam da se baterija spustila ispod 100% nakon igranja iako je bio na punjacu). Zna li neko sta to signalizira, i jel moguce da igra vise trosi nego sto punjac moze da napuni bateriju?

Poslednja izmena:
Jafazec ja ne hvalim u svakom mom postu S2, samo sam rekao da ja kad sam ga kupio nisam imao problema... Usporenje i nem pojma pucanje nekih stvari u ICS na HOX-u mogu da pregrmim, ali da kamera ne daje kvalitet kakvu bi trebala da daje, to je meni propust... Samo da se ne desi kao kod S2 kod nekih odredjenih modula kamere, pa da se ne izbaci taj update za kameru koji treba da poboljsa snimanje u 1080p, da nema drop frame-ova... Ne brini se pljujem ja i Samsung :)

Poslato Sa Uberkerskesme Galaksi Dvojke

Ma opusti se covece,post je bio vecim deo sala :) Najvise zbog ovog "Uberkerskesme":)

Sad sam igrao jednu tegra igru dok je telefon bio na punjacu. U pocetku je svetlio sam green LED( signalizira punu bateriju) nakon nekog vremena poceo je da blinka green i orange (primetio sam da se baterija spustila ispod 100% nakon igranja iako je bio na punjacu). Zna li neko sta to signalizira, i jel moguce da igra vise trosi nego sto punjac moze da napuni bateriju?

Ako je kao na Hd2 onda signalizira pregrejanost baterije ili drugi defekt sa njom u vezi temperature. Meni se to dešavalo sa upaljenom navigacijom i auto punjačem na hd2

pa, s obzirom koliko se tad tel grije (ekran + quad core + punjenje baterije), nije ni cudo...

Ako je kao na Hd2 onda signalizira pregrejanost baterije ili drugi defekt sa njom u vezi temperature. Meni se to dešavalo sa upaljenom navigacijom i auto punjačem na hd2

Pa jel to normalno ili ?

Pa nije normalno! Tj verovatno se to svima dešava, ali kada to vidiš, batali igru.

Ljudi, kolicima FLOPS-a koju trenutno obradjuje One X je jednaka prvim core 2 duo kompjuterima. A hajd maknite kuler sa PC procesora pa vidite dal se greje poviseno :)

to je subjektivna stvar. ja licno ne volim SAMOLED zbog saturacije, ali znam ljude koji se seku na to. meni to kopa oci.

Welcome to Hatemark forum, kao da je to neka nova stvar. Oduvek je ovaj forum bio pun hejta i prepucavanja, ono samo varira od teme do teme. Uvek će biti ljudi koji navijaju za drugi tim, ljudi koji će po svaku cenu braniti svog favorita ili investiciju, ili ljudi koji jednostavno vole da pametuju (da Garancija, gledam u tebe).

oces ja ili ti, da quote-ujemo svaki moj post u ovoj temi, i da mi navedes JEDNU stvar koja je "pametovanje" .. ?

pametovanje u sarkasticnom terminu znaci da neko ko nema osnovu iznosi cinjenice koje uglavnom nisu tacne.

Nadji mi jedan post koji nije cinjenica, osim sto sam zbog GSMArena-e mislio da One S nema photo chip, i priznao gresku. Biti fanboj moze da ima dva motiva - zato sto si iskompleksiran (uglavnom) i branis svoju odluku da kupis uredjaj, a ne zato sto zaista jeste bolji, a onaj drugi razlog, manje primenjen je zato sto tvoj proizvod za koji navijas zaista jeste bolji od konkurencije.

A sacu da pokusam, iako ce to da ti vec u startu zvuci kao pametovanje objasnim zasto ja nikada ne bih kupio Samsung. Jako slicna stvar kao i izbori u srbiji - prodaju se reklame, a ne proizvod.

1. SUPER AMOLED2 - nazvati ovako ekran, je krajnje pretenciozno i mene to nervira da bih najradije olupao direktora marketinga Samsunga da imam priliku. Zasto je SUPER ? (zalepili digitizer na ekran, gle cuda, samo da bi prodavali service delove zajedno) Zasto je AMOLED a ne Amoled ? Na internetu se CAPS LOCK tretira kao nekulturno arlaukanje, dakle - ja necu da kupim proizvod koji samsung reklamira tako sto mi se dere na uvo.

2. svaki njihov proizvod sada ima 5 milijardi (billion) boja. sva sreca pa ljudsko oko ferca na 100.000 boja u realnosti i to kod genetski preferabilnih subjekata. inace i na tih 100.000 boja dva razlicita oka iste osobe vide razlicitu nijansu.

3. Polirani, Glossy uredjaji sa izrazenim karakteristikama izloznih primeraka - imao sam samsung proizvode i imao sam prilike da na SVOJOJ kozi vidim da je cela njihova lepota uglavnom u tome kakvi su pre kupovine. Sadasnji slogan im je "made for humans, inspired by nature" a ja na njih gledam kao "Inspired by nature made to look bad after that". pogledaj BILO koji telefon od HTC-a nakon godinu dana koriscenja i pogledaj bilo koji Samsung i reci mi da nisam u pravu. Nama manje bitni BadaOS i dumb phone-ovi ne lice ni na sta posle 3 meseca dzepa.

Ja za sebe mogu objektivno da kazem da HTC pravi bolje uredjaje od konkurencije jer sam ih imao, a imao i uredjaje od konkurencije. Bila je rasprava lane gde sam kritikovan zato sto sam napisao da HTC pravi kucista od Poliuretana+ABS koristeci specijalne proizvodne procese za najcvrscu kompoziciju ta dva materijala, i kada sam objasnio da zaista jeste tako, o tome se vise nije pricalo. jel pametovanje ako sam svaki put u pravu ?

Ne, vec iz razloga sto nije toliko kvalitetan ekran koliko je vama Samsung to reklamama utuvio u glavu. 90% ljudi ovde od specifikacija poznaje samo "SUPER AMOLED2" a nema blage koji je panel, koja je tehnologija iza toga, kako se pale pikseli, i slicno. Preko 90% ljudi se primi na viralni marketing Samsunga gde tamo neki reviewer pokazuje kao sta je kvalitetnije i sta nije, radi za njih u stvari, i blati po drugima. A narod se prima zato sto cak i kad im kazes takvu stvar, da to kompanije ZAISTA rade, on ce da kaze - "ma daaaaj, nema sanse!"

XDA gde ljudi programiraju, odsrafljuju i gledaju u dusu mobilnom telefonu ti je pravo merilo za kvalitet. tamo NIKO nece da ti kaze da je odusevljen SAMOLED-om na nacin na koji se reklamira, vec ces da nadjes preko 250 thread-ova gde se neko zali na saturaciju i na "prelivanje bele" koju sam ja primetio i na SGS2.

Ovo nepoznavanje materije i fanbojizam idu toliko drasticno da je jedan clan ovog foruma pre par dana mrtav ladan izjavio "da mu se svidja WP7 kao SMART OS vise od Androida zato sto je na slican nacin zatvorena platforma kao i iOS a to daje posebnu car telefonu"

Mojoj sreci nema kraja, dosao nam je u goste na One X jos jedan clan koji je veoma objektivan, Gizmo.

slow_clap_RE_I_dont_care-s500x371-139710.png

Evo quote sa sonicove omiljene GSM arene:

"Anyway, back to where we started. Two superphones, one Android crown. The HTC One X managed to come to the market first, while the Galaxy S III is a little late, but has plenty to show for it. We're tempted to play it safe and split it equal. The HTC One X: this is what a droid flagship should look like. The Samsung Galaxy S III: that's what a droid flagship should perform like. But that won't be fair to either of them. They didn't get where they are by playing it safe.

It seems obvious that the Samsung Galaxy S III wouldn't have raised as the new standard-setter without a powerful challenger like the One X. There's no consolation prize here, no second-best. A fair fight and a win-win for Android."

Source

Poslednja izmena:
Fanboy zvuci sooo gay = George Micheal sa Ray B naocarima u koznoj jakni :)

Slazem se. Jel ko uspeo da iskopa kakvu futrolu kod nas na trzistu?

Jel postoji neki nastavak za hdmi? Cuo sam da je hdmi izlaz isti gde je i mini usb ulaz. Jel postoji neki nastavak ili mora dock?

Gizmo - bez da pametujem i pisem kilometarske postove, evo ti ovako - Ja One X jesam video, i proveo sa njim bar 10 sati, ti SGS3 nisi video u svojim rukama i nisi sa njim proveo vreme. ako kazes da je bolji - ne samo da si fanboy nego si zilot.

a o potkrepljivanju cinjenica necu ni da pocinjem .. opet, SVE sto sam ja napisao za One X da se proveriti. Govoriti bez kontrole uredjaja u rukama, da je bolji od aktuelnog modela je krajnje .. (nedostatak reci da se izbegne uvreda)

I posle cu ja da nagranbusim zato sto je Gizmo VIP member, a NIGDE razuma, citanja sa razumevanjem i bilo kakve logike. Sad sam jos optuzen da sam rekao da je One X bolji, voleo bih da vidim quote tog posta.

sto se mene tice, ovo je ubuduce i za mene takodje, One X tema, i ko spomene SGS3 ignorisem ga. Izvinjavam se ostalima na prepucavanju (koje to i nije, jer dok smilja nije spomenuo SGS3 da najnormalnije pita za razlike, niko drugi ga nije spominjao).

Gizmo, problem je samo sto uvek mislis da si u pravu i da smes svakome da kazes da je fanboy, da pametuje, da ne zna nesto, da ubedjuje druge itd.
A kad tebi neko kaze da slicno radis izbacujes ovakve random postove.
Stvarno nije u redu. Ako kritikujes budi spreman na kritiku.

Mislim i sam ces raditi test SGS3 ali ne vidim neki razlog da se cita jer si vec doneo sud o telefonu na osnovu GSMArena testa, gde kazu da su telefoni tu po kvalitetu svega.
I ubedjujes se da je bolji od One Xa na vise strana bez potrebe.
Ovo je One X topic, ljudi koji imaju One X i koji smatraju da je dobar dolaze ovde da procitaju korisne informacije, a ne komentare par ljudi kako je SGS3 bolji. Ne vidim poentu.
A sad ako opet imas nesto da dodas na ovo e stvarno :D

Nazad
Vrh Dno