Welcome to Hatemark forum, kao da je to neka nova stvar. Oduvek je ovaj forum bio pun hejta i prepucavanja, ono samo varira od teme do teme. Uvek će biti ljudi koji navijaju za drugi tim, ljudi koji će po svaku cenu braniti svog favorita ili investiciju, ili ljudi koji jednostavno vole da pametuju (da Garancija, gledam u tebe).
oces ja ili ti, da quote-ujemo svaki moj post u ovoj temi, i da mi navedes JEDNU stvar koja je "pametovanje" .. ?
pametovanje u sarkasticnom terminu znaci da neko ko nema osnovu iznosi cinjenice koje uglavnom nisu tacne.
Nadji mi jedan post koji nije cinjenica, osim sto sam zbog GSMArena-e mislio da One S nema photo chip, i priznao gresku. Biti fanboj moze da ima dva motiva - zato sto si iskompleksiran (uglavnom) i branis svoju odluku da kupis uredjaj, a ne zato sto zaista jeste bolji, a onaj drugi razlog, manje primenjen je zato sto tvoj proizvod za koji navijas zaista jeste bolji od konkurencije.
A sacu da pokusam, iako ce to da ti vec u startu zvuci kao pametovanje objasnim zasto ja nikada ne bih kupio Samsung. Jako slicna stvar kao i izbori u srbiji - prodaju se reklame, a ne proizvod.
1. SUPER AMOLED2 - nazvati ovako ekran, je krajnje pretenciozno i mene to nervira da bih najradije olupao direktora marketinga Samsunga da imam priliku. Zasto je SUPER ? (zalepili digitizer na ekran, gle cuda, samo da bi prodavali service delove zajedno) Zasto je AMOLED a ne Amoled ? Na internetu se CAPS LOCK tretira kao nekulturno arlaukanje, dakle - ja necu da kupim proizvod koji samsung reklamira tako sto mi se dere na uvo.
2. svaki njihov proizvod sada ima 5 milijardi (billion) boja. sva sreca pa ljudsko oko ferca na 100.000 boja u realnosti i to kod genetski preferabilnih subjekata. inace i na tih 100.000 boja dva razlicita oka iste osobe vide razlicitu nijansu.
3. Polirani, Glossy uredjaji sa izrazenim karakteristikama izloznih primeraka - imao sam samsung proizvode i imao sam prilike da na SVOJOJ kozi vidim da je cela njihova lepota uglavnom u tome kakvi su pre kupovine. Sadasnji slogan im je "made for humans, inspired by nature" a ja na njih gledam kao "Inspired by nature made to look bad after that". pogledaj BILO koji telefon od HTC-a nakon godinu dana koriscenja i pogledaj bilo koji Samsung i reci mi da nisam u pravu. Nama manje bitni BadaOS i dumb phone-ovi ne lice ni na sta posle 3 meseca dzepa.
Ja za sebe mogu objektivno da kazem da HTC pravi bolje uredjaje od konkurencije jer sam ih imao, a imao i uredjaje od konkurencije. Bila je rasprava lane gde sam kritikovan zato sto sam napisao da HTC pravi kucista od Poliuretana+ABS koristeci specijalne proizvodne procese za najcvrscu kompoziciju ta dva materijala, i kada sam objasnio da zaista jeste tako, o tome se vise nije pricalo. jel pametovanje ako sam svaki put u pravu ?