Šta je novo?

DLNA Serviio i Samsung D5500 - problem ucitavanja videa

Ja imam najobičniji TP Link TL-WR340GD,i strimuje ko lud :) recimo Avatar od 10Gb i Dark Knight od 20Gb potpuno isto strimuje ali se jedino oseti u premotavanju...tu je neupotrebljivo premotavanje preko 2x

pogledaj malo po netu,cini mi se da tvoj Samsung podrzava instalaciju programa Plex Client...ako moze,dobijas opasan dodatak na Tv-u....(slicno XBMC)...:)
ako moze....prvo ubacis Plex na komp,instaliras njegove addonse....onda ubacis na Tv....i svaki addons imas i na Tv-u.....i naravno svaki film,muziku,slike sa kompa.....
http://forums.plexapp.com/index.php/forum/89-samsung-smart-hub/
http://www.plexapp.com/

Fino izgleda Plex, sljaka mi i na TV-u mada nisam uspeo da mu ubacim ni jedan add-on niti skin a cacko sam njihov forum. N00b :)

Kao sto sam gore naveo, to je najbolja kombinacija.

Takodje sa strimovanje HD signala treba dobar ruter (N standard), pogotovo 1080p video materijala sa vecim bitrate-om.

Ja imam najobičniji TP Link TL-WR340GD,i strimuje ko lud :) recimo Avatar od 10Gb i Dark Knight od 20Gb potpuno isto strimuje ali se jedino oseti u premotavanju...tu je neupotrebljivo premotavanje preko 2x

Hmmm... eto kolega kaze da njemu sljaka na najobicnijem... mozda teba nesto da se ispodesava u konfiguraciji rutera ili sl?

‚ja ništa nisam dirao...možda je nešto win7 odradio u pozadini.

Pazi...u vezi Plex-a....ne ubacuju se addonsi u Plex na Tv....nego na Plex na kompu....onda Plex na Tv...vidi sve to sa kompa,kao da je u njemu.....moras na kompu da imas instaliran Plex media server....i Plex aplikaciju,koju mozes da koristis na kompu....preko te Plex aplikacije,ubacujes addonse...:)
ove slike su primeri iz Plex-a sa kompa...
a na trecoj vidis ,da mora da se skinu obe aplikacije....
ou5qxi.png

29ejcqh.png

x4rtas.png

Poslednja izmena:
Aaa jel PLEX samo isključivo za Samsung uređaje ili mogu i drugi da koriste?

Svaki slični Media sistem uglavnom ima SERVER i KLIJENT deo. Server je ono što opslužije Klijenta i obično se instalira na neki PC ili NAS tj uređaj koji je podržan na određenom operativnom sistemu(Win, Linux, OS X i sl.).

Tako i određeni Klijenti postoje ili ne postoje za klijentske uređeje (telefoni, tableti, TV i sl.)

Znači, odeš na vebsajt proizvođača softvera pa pročitaš šta je podržano i što se tiče SERVERA i KLIJENTA.

Ja vec trecu godinu imam lg bd390 blu ray, i probava sam sve moguce programe za media server, ali obicni nero mediahome osnovna verzija koj adodje uz blu ray radi najbolje, sve zivo najnormalnije radi, i ac3, dts, prevodi sa kvacicama, u medjuvremenu sam kupio i bd 570 isti slucaj sve radi bezgreske tako da sam odustao od svih drugih programa.

Pazi...u vezi Plex-a....ne ubacuju se addonsi u Plex na Tv....nego na Plex na kompu....onda Plex na Tv...vidi sve to sa kompa,kao da je u njemu.....moras na kompu da imas instaliran Plex media server....i Plex aplikaciju,koju mozes da koristis na kompu....preko te Plex aplikacije,ubacujes addonse...:)
ove slike su primeri iz Plex-a sa kompa...
a na trecoj vidis ,da mora da se skinu obe aplikacije....

Da, znam, to sam sve vec uradio ali ne znam kako da instaliram addonse i skinovi i gde da ih poskidam. Videcu malo vise da procackam njihov forum, ali najbitnije da pusta filmove (probao danas i Avatar 1080p, radi extra). Svidja mi se sam izgled programa, posteri i info filmova za razliku od ostalih (Serviio, AllShare, Mezzmo...)

E sad... desava mi se da kad pokrenem Plex na TV-u izbaci gresku: "Couldn't Connect to Plex Media Server" i imam samo opcije Preferences i Quit. Uspeo sam jednom to da sredim podesavanjem PMS-a ali vise ni sam ne znam kako a i zasto mi se opet to pojavilo. Kontam da treba da bude ista IP Plex media servera i Plexx appa na tv-u. Kako da vidim koji mi je IP PMS-a na kompu?
Molim da mi neko to bolje objasni :)

@6pack
Ja na mom samsungu D6500 preko instaliranog plexa (laika) vidim samo lokalne sadržaje sa šerovanih foldera sa PC, ali ne i ostale sadržaje (video channels ...) koje imam u Plex Meda centru na PC-ju. Inače na PC imam isntaliran i Plex Media server i Plex Media center.

ja koristim na Mac-u..Plex Media Server 0.9.5.3.....a imam Plex klient..na AppleTv2..Google Tv..i na iPhone 2g....i svuda mi vidi i serovani folder,i kanale....
evo slika sa iphona...
o06rdv.png

jpwjna.png

Ja na kompu, na Plex Media Centru imam sve to, ali na Samsung smart tv-u se vidi samo lokalni šerovani sadržaji u Home Movies i Preferences i Quit. Od ostalih add-onsa, pluginsa i ostalog nema ništa... :(

***...vidi na zvanicnom Plex forumu,mozda neko ima takav problem.....znas i sam da u media serveru,nema neka posebna podesavanja....vidi da li si stiklirao ovo,kao na slici....
118jczd.png

Nije mi bila uključena ova opcija. Označio disable, međutim... i dalje samo šerovani lokalini folderi (Home Movies) i to neće da rade filmovi sa titlom, a na kompu sve to radi u Plex Media centru.
***... ne vredi... neće!!! Baš mi je žao, ali ne uspeva mi...
anyway, thx to 6pack

mislim da jos uvek titlovi nece da rade na svim klientima....recimo meni rade na AppelTv2...ali ne rade na Google Tv....

ja sam taj Plex batalio...besomučno laguje i stalno nešto kopa po kompu...ostajem na Servii-u...

Ma i ja koristim Serviio na Samsung Smart TVu. Osnovna prednost je podrška za on-line feedove i strimove, u odnosu na Mezzmo, koji sam takođe koristio.
Serviio je super, ali mi je Plex pio zanimljiv, pre svega po izuzetno interesantnom izgledu i organizaciji, ali vidim da njemu još uvek nema oficijelne podrške, tj. ne može se skinuti direktno sa marketa, već se mora instalirati kao razvojna aplikacija u samsung smart tv.
Bilo kako da je, ovo na samsung smart tv ne radi kako bi trebalo, tako da ću i ja morati da ga napustim.

E sad... desava mi se da kad pokrenem Plex na TV-u izbaci gresku: "Couldn't Connect to Plex Media Server" i imam samo opcije Preferences i Quit. Uspeo sam jednom to da sredim podesavanjem PMS-a ali vise ni sam ne znam kako a i zasto mi se opet to pojavilo. Kontam da treba da bude ista IP Plex media servera i Plexx appa na tv-u. Kako da vidim koji mi je IP PMS-a na kompu?
Molim da mi neko to bolje objasni :)

Neko? :)

Kod mene u mreži ruter je 192.168.1.1, računar na kojem mi je plex media center i server ne 192.168.1.3, samsung smart tv koji je umrežen ima ip 192.168.1.150. sve ove ip je dodelio dns rutera.
Na nekoliko načina možes videti koji ti je ip pms na kompu: idi u command prompt - kucaj u start, run : cmd pa kad ti se pojavi prompt kucaj : ipconfig.
Ili idi na network konekciju, pa vidi na local area connection, pod properties status support...
au tek sad vidim kako sam konfuzno pokušao da objasnim.
Ukratko ip kompjutera na kojem je plex treba da ubaciš na pms.

ja sam taj Plex batalio...besomučno laguje i stalno nešto kopa po kompu...ostajem na Servii-u...
ne razumem,sta to moze da laguje....on prikuplja podatke,o eventualno novim filmovima,ili albumima bendova,i dovlaci njihove omote i sadrzaj...meni je bash to fora(kod mene je namesteno da to radi na 12h,i to samo ako je ukljucen...).....a sad sto nece da radi sa odredjenim Televizorima..to je neki drugi problem...*** na AppleTv2 radi i izgleda savrseno.....:)takodje imam prijatelja koji je odusevljen kako Plex izgleda na LG Smart Tv......

ne znam ali totalno laguje...pri tom isti interfejs se ne prikazuje na TV-u i na kompu...a recimo zamrzne komplet TV sa velikim fajlovima i ne može da ih pusti...

Hvala na trudu 6pack :) ako se nešto promeni vezano za plex opet ću ga instalirati ali za sad nije za mene..sad počinjem da se baziram na osposobljavannje RSS i android konekcije...

Po meni je Serviio i dalje najbolji, nema smekerski inferfejs kao Plex, ali super radi.

Za Plex moras da se pomucis dok sve instaliras i podesis, pa onda kako titlove nametiti i slicno.

Kod Serviia radi sve bez problema.

Po meni je Serviio i dalje najbolji, nema smekerski inferfejs kao Plex, ali super radi.

Za Plex moras da se pomucis dok sve instaliras i podesis, pa onda kako titlove nametiti i slicno.

Kod Serviia radi sve bez problema.

+1

hm..ja takodje volim Serviio(ali vishe zbog Rss fidova i Live Streaminga),ali nije ni on bash sa titlovima na Izvolte....trazi budzenje....a ne vidim nikakvo mucenje oko Plex-a:)

da li kod Plex-a/Serviia radi live streaming na TV-u (konkretno samsung smart)?

nemam smartTv,ali potvrdjujem da radi streaming,u kombinaciji Serviio-AppleTv(XBMC)....Plex za sada nema opciju za Live Streaming...on radi sa lokalnim fajlovima,i Video Addonsima....

LS radi na DLNA kompatibilnim uređajima....ali ne znam za Samsung konkretno...Philips,Android,PC radi.

Meni Live Straming,ne radi na dva Android uredjaja...imam i GoogleTV..i Android TV.....ostalo radi preko Upnp,ali LS Ne.....

imam problema sa samsungom ue40d5500 kad ide preko usb ne mogu mu pustiti zvuk preko ext.uredjaja,ne mogu povezati kameru za nadzor koja je radila na obicnom tv!pomoc!

Nazad
Vrh Dno