Šta je novo?

GeForce GTX 690 Thread

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Obzirom da je bio press release i da je karta vidjena mozemo slobodno nastaviti u ovoj temi..

GeForce_GTX_690_F_575px.jpg

qo7x3q.png

Opis :

http://www.anandtech.com/show/5795/...gtx-690-dual-gk104-flagship-launching-may-3rd

Poslednja izmena:
From one GPU goes out the rear of the card, while the heat from the other GPU goes out the front.
Heat transfer will once again be provided by a pair of nickel tipped aluminum heatsinks attached to vapor (Jen rece da je u pitanju water chabmer) chambers, which also marks the first time we’ve seen a vapor chamber used with a 600 series card.

Elsewhere, compared to the GTX 590 the biggest change most buyers will likely notice is that NVIDIA has replaced the shrouding material.
NVIDIA has replaced the GTX 590’s plastic shroud with a metal shroud, specifically a mixture of cast aluminum parts and injection molded magnesium parts.
Ostensibly the use of metals as opposed to plastic further reduces noise, but along with the polycarbonate windows over the heatsinks
I suspect this was largely done to further reinforce its ultra-premium nature and to make the card look more lavish.

Poslednja izmena:
Karta je fantasticna.
Ovo je jedan korak napred u buducnost definitivno.
Referentni dizajn do sad nevidjen.
Materijali i sirovine koji su korisceni su postavili nov standard.

Svaka cast,realno sam ocekivao kvalitet kao i do sad u skladu sa prethodnim generacijama,ocekivao sam nesto poput GTX590 uz mali redizajn
ali ovo me je potpuno iznenadilo!
Cena jeste jaka ali je karta perverzija!

Samo jos da vidimo performanse 😉

VideoCardz

NVIDIA today announced the GeForce GTX 690, the world’s fastest consumer graphics card — with a bold industrial design to match. Powered by dual Kepler architecture-based GeForce GPUs,
the GTX 690 is meticulously designed — inside and out — to deliver the most refined, elegant and smooth PC gaming experience possible.

The surprise announcement (VideoCardz: Oh seriously? they meant price I guess) was made by NVIDIA CEO and co-founder Jen-Hsun Huang during his keynote address at the NVIDIA Game Festival in Shanghai,
which is being attended by more than 6,000 gamers from across China.

Engineered to reach a new threshold in gaming performance, the GTX 690 also looks the part. Its array of innovative technologies is complemented by sleek materials that contribute to the exotic design of the card, including:

An exterior frame made from trivalent chromium-plated aluminum, providing excellent strength and durability
A fan housing made from a thixomolded magnesium alloy, which offers excellent heat dissipation and vibration dampening
High-efficiency power delivery with less resistance, lower power and less heat generated using a 10-phase, heavy-duty power supply with a 10-layer, two-ounce copper printed circuit board
Efficient cooling using dual vapor chambers, a nickel-plated finstack and center-mounted axial fan with optimized fin pitch and air entry angles
Low-profile components and ducted baseplate channels for unobstructed airflow, minimizing turbulence and improving acoustic quality

The GTX 690 is powered by a total of 3,072 NVIDIA CUDA cores, all working to deliver awesome gaming performance for ultimate gaming setups.
Designed for the discriminating gamer and ultra-high-resolution, multimonitor NVIDIA Surround configurations,
the GTX 690 delivers close to double the frame rates of the closest single GPU product, the GTX 680. Plus, it is more power efficient and quieter when compared to systems equipped with two GTX 680 cards running in NVIDIA SLI configuration.

“The GTX 690 is truly a work of art — gorgeous on the outside with amazing performance on the inside,” said Brian Kelleher, senior vice president of GPU engineering at NVIDIA.
“Gamers will love playing on multiple screens at high resolutions with all the eye candy turned on. And they’ll relish showing their friends how beautiful the cards look inside their systems.”

The GTX 690 graphics card is designed using GeForce GPUs based on NVIDIA’s 28-nanometer Kepler architecture, following the introduction late last month of the GTX 680.

Availability
The NVIDIA GeForce GTX 690 GPU will be available in limited quantities starting May 3, 2012, with wider availability by May 7, 2012 from NVIDIA’s add-in card partners, including
ASUS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit and Zotac. Expected pricing is $999

Poslednja izmena:
Mocno izgleda stvarno. Mada mi se ne cini da je skaliranje bas najbolje, no moguce da ce se peglati drajverima.

Ma ko zna koliko su validni ti rezultati ali moras imati na umu da GTX690 ima spustene klokove u odnosu na GTX680 ,ciljna grupa je bila
dostici GTX680 SLI sa jednom kartom.
Koliko ja vidim po ovom grafikonu u odnosu na GTX 680 skaliranje je ok.
Sto se tice Quad SLI tu nemas adekvatne skokove ,nikad nije ni moglo da se izvuce mada opet unigine,metro i battlefield nije ni lose.

Poslednja izmena:
Zaista moraš biti šeik da bi potrošio 2000$ za GTX 690 quad SLI kad ti i bilo koja 300$ kartica omogućava praktično isti utisak pri igranju.

I za mene je to besmisleno samo uvek ce postojati takva klijentela.
Na zapadu nije nista novo dati za konfiguraciju oko 5000-6000$ .
Ja sam svojevremeno placao do 3000-3500 eur za moj sistem,onako kako sam ja zeleo
da sastavim.
Realno i ova jedna karta je skupa a kamo li dve ali opet sa druge strane ko se bude opredelio da je uzme
jedna je sasvim dovoljna.

Ja ne znam kako oni sastavljaju ove grafikone kada jedan sa drugim nemaju veze... pogledati na primer prvi grafikon i gtx690 koja izvlaci preko 60 fps-a u Metro-u, dok na drugom ista ta karta jedva tera 30, a cak ni quad sli ne moze da istera performanse koje je mogla na prvom grafikonu.

Ja ne znam kako oni sastavljaju ove grafikone kada jedan sa drugim nemaju veze... pogledati na primer prvi grafikon i gtx690 koja izvlaci preko 60 fps-a u Metro-u, dok na drugom ista ta karta jedva tera 30, a cak ni quad sli ne moze da istera performanse koje je mogla na prvom grafikonu.

U pravu si za razlike i tu nesto ne stima,ja sam i onako rekao da je pitanje koliko je ovo verodostojno i
ne obracajuci paznju na grafikon jer grafikone nikad i ne gledam,samo prave testove mogu da uzmem u obzir.
Ovo sam okacio cisto da se ima neki uvid sta moze da se ocekuje.

Pa šta ti nije jasno, prvi grafik treba da pokaže da je GTX 690 savršena karta i da sve tera preko 60 fps-a bez obzira koliko besmisleno nabudžiš settings a drugi treba da pokaže da nisi totalna dilea ako napraviš quad SLI. 😀
Mene više ništa od nVidie ne može da iznenadi.

Od nVidie?Ne kapiram sta je to nVidia "obecala" a da nije ispunila?
Zna se ko se uvek vodi "The first in the world" pa na kraju bude "Tresla se gora,rodio se mis" .
Mislim stvarno..
A ti slajdovi pitaj boga ciji li su,da bar ima nV logo pa da proradi crv sumnje..

Bez potrebe hejterski post.
Nista licno.

Šta je hejtersko u mom postu i ko je rekao da nVidia ne ispunjava obećanja?
Valjda ne vređam nikoga sa svojim mišljenjem da su i GTX690 i dual GTX690 totalni overkill i besmisleno skupi.
Jsen i nVidia su nebrojeno dokazali da pragmatičnost u toj kompaniji ne poznaje granice. Setimo se čuvenog puppy-a, beskonačnog rebrandinga starih čipova, papazjanija sa oznakama... Valjda to može da se kritikuje.
Ni AMD nije imun na ovakve aktivnosti ali su ipak mnogo umereniji.

Ja te zaista ne osudjujem.
Ali ne mozes da komentarises o karti i tek tako da iskocis iz koncepta tematike i ubacis nesto sto nema veze sa tim.
Ako polemisemo o karti ne vidim razlog da se teznja prebacuje na nesto sto nije vezano za to i to u negativnom kontekstu.
Pominjes slajdove i stice se utisak da je nVidia zelela da podvali,da prezentuje nesto sto nije tako iz marketinskih razloga.
''Mene više ništa od nVidie ne može da iznenadi"
Pa svi znamo sta od te karte mozemo da ocekujemo,niko nikog ovde ne moze da prevari ili obmane.
Slajd kao slajd,ama bas nista ne dokazuje,svi cemo uskoro znati tacno i precizno kako se karta ponasa.
Za sad znamo da je karta fantasticna po samom dizajnu,kvalitetu,mogucnostima itd..

Ako sam nesto pogresno razumeo ja se izvinjavam.U svakom slucaju bespotreban off!

Ko nije gledao..

NVIDIA Gaming Festival (NGF) 2012 in Shanghai, China. Keynote

[video]http://www.twitch.tv/nvidiageforce/b/316521113[/video]

Poslednja izmena:
Nešto su mi jedino majušni ti hladnjaci, jeste ona efikasna i hladna ali ipak...

Jeste ona efikasna i hladna, ali zasto ne staviti duplo veci hladnjak?!

Kako mislite da u dual slot gabarite smestite veću kombinaciju hladnjak + ventilator?

Ovo mi je zapalo:

The only difference between the two setups is the slightly lower speed at which the GTX 690 operates at. Instead of a 1006MHz Base Clock and 1058MHz Boost Clock, it makes do with slightly more pedestrian 915 / 1019Mhz speeds. On paper, this should cause a discrepancy between the performance of two GTX 680s in SLI and the GTX 690. However, there some additional factors which should allow this new flagship product nearly match the performance output of two individual GK104-based cards. We’ll go into further detail about this in our full review.

http://www.hardwarecanucks.com/foru...ews/53744-nvidia-geforce-gtx-690-preview.html

Da li misle samo na ovo:

Base clock on the GeForce GTX 690 is what will be considered "low" by most [H]'ers at just 915MHz Base and 1015MHz Boost, but don't get your panties in a wad just quite yet. Here is the kicker. Being that this is the most expensive and exotic cooling system ever sold by NVIDIA, you think you would expect great overclocking and we are told that you exactly should expect great overclocking. 1300MHz was thrown around more than once while discussing this new GTX 690's overclocks.

http://hardocp.com/article/2012/04/28/geforce_gtx_690_perfection_inside_out

ili ima tu jos nesto 🙂

Poslednja izmena:
Kako mislite da u dual slot gabarite smestite veću kombinaciju hladnjak + ventilator?

Jednostavno? Ventilatori gore a veći hladnjak ispod - u debljini može ostati i isto a bolje da hladi... :type:

Mogli su da idu i na tri slota,sta fali asusovim DirectCU II resenjima?😉
Jedino ako standard za referentne modele ne dozvoljava tri slota?😀

Poslednja izmena:
Ne zaboravi i najskuplja 😀...

Nazad
Vrh Dno