Šta je novo?

Intel Celeron G530

Odlican test, neverovatno, 53w maksimalna potrosnja, #1 sto se tice potrosnje, a jos kad se smanji voltaza na 0.88v, maksimalna potrosnja spada na samo 34w, neverovatno :) Best buy ce biti jos dugo :)

To i mene fascinira, potrosnja izuzetno mala kao i temperature celog sistema i naravno performanse skroz ok. Gpu je za starije naslove odlican, baca u 3dmark 06 ~3000 poena sto je za Intelovu grafiku pohvalno. Bolje radi nego grafika na AMD -u 880g ili 890gx cipsetima, dok je Llano osetno bolji ...;)

Ja kad samo pomislim da sam burazeru sklopio komp za 130e sa ovim procesorom, fasciniram sam sebe :d A sto je najlepse komp radi sjajno i tera sve i svasta :)

ja sam sklopio za 165eur:

as rock h61m vs
g530
4 giga ddr3
xfx 4770
160giga sata
chieftec gps450aa

jeste da je sve polovno osim procesora i rama ali bitno da tera sto kazes sve, za smesnu kintu :)

Koju si mu graficku stavio?

Bez graficke, odnosno integrusa na g530, al ni ne treba mu bolje, decko najvise sto igra je cs i eventualno pes i poneku dotu i tako te igre, a to ova integrusa sabija ko od sale. Sto se tice ostatka konfiguracije evo komponenti i cena:

CPU INTEL G530 + MB Asus P8H61-M LX = 6500din, novo al garancija 7 dana

4GB mushkin 1333 nov ram ~ 2k din

hard 320gb single plate, nov, 10 dana radna garancija, 4k din

napajanje lc 600h - 2k din, jos 1god garancija

kuciste je zadrzao, dakle sve ukupno: 14500din ili 135e :) treba malo juriti komponente i pratiti oglase pomno, ali moze se sastaviti sve :)

Kasnije cu mu ubaciti 6770 i jos 4gb rama i milina :)

Poslednja izmena:
Verovatno ce ovaj CPU biti moj izbor za kucni server, uz neku H67 ili B75 plocu, zbog 6 SATA portova.

Za kucni server nema greske, mala potrosnja, brz hladan malisa, zbudzis ga i bacis u negde de ga ni bog nece naci i milina :D

Intel G530
Asus P8H67
4GB Patriot 1333
Gainward GTX 460 SE
PPC Silancer 500 EPS12v

Sve sto sam probao od igrica radi bez da stucne , Mass Efect 3 radi na 1280*1024 sa shadow on (dinamic i onaj drugi) razbija kako radi ako mi kazete kako mogu da vidim fps mogu i to da proverim. Najbolje od svega ne priajvljuje mi one gluposti low cpu/gpu usage .

Ae i ovde da pitam.
Treba za firmu da sastavim jednu konfiguraciju.
Stavio bih i SSD, pa mi preporucite neku plocu za G530, koja ima Sata3 prikljucke.
Odnosno mene vise zanima da li je puno brze ako SSD radi na sata3? :)

Zavisi da li planiras da stavis SSD novije generacije koji moze da potpuno da iskoristi SATA3. Koji SSD stavljas?

Sto se tice same brzine, tesko da ces ti to osetiti u realnom radu, eventualno mooozda u kopiranju fajlova, ali u samom windows-u izmedju sata2 i sata3 nema neke preterane razlike odnosno u prevodu sve radi mnooogo brze nego sa obicnim standardnim diskovima. Ako ipak resis da uzmes plocu sa sata3 kontrolerom, onda ovako nesto:

http://itsvet.com/proizvod/asus-p8h61-pro-b3/comp_comp_mboard/20/1863

ili ista ta u manjoj verziji

http://itsvet.com/proizvod/asus-p8h61-m-pro/comp_comp_mboard/20/2033

Hvala na odgovoru, ova microatx ploca će odgovarati...

Sta znam, uvek bih isao na noviju platformu, pre svega zbog podrske za jace procesore, kasnije uvek mozes da ubodes jaci quad core cpu na istu plocu, i da stavis brzi ram, dok kod e7500 ne mozes.

Evo i mene, izgleda da sam opet upao u fazu kupovanja polovnog hardvera :). Nedavno mi uletio Corsair VX450, a odmah nakon prvog dolazi ASRock H61M/U3S3 + G530.

Deluje kao dobra kombinacija, samo te ploce nema u srbiji, tako da ne znam po kojoj ceni je uzimas, ako je malo veca mogao bi da se pazari h67 cipset ?

Ok, fina cena, dobro je to, hoces njegovu grafiku ili imas spremnu neku drugu ?

Njegovu. Linux ide gore i neće biti ništa od periferije, tako da nije potrebno. Neće imati ni CD-rom :).

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Eh kad bi neko bio ljubazan da istestira G530 na nekoj zverini od kulera tipa Noctua ndh-14 ili Megahalems, ali bez ventilatora... Gotovo sam siguran da moze da radi a da bude pasivno hladnjen :)

Dobra ideja,i ja sam siguran da moze pasivno da se hladi i to verovatno sa nekim malo vrcim hladnjakom, al ne primecujem i da se njegov box cuje

Nazad
Vrh Dno