Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Svašta, random se zatvaraju aplikacije (bez fc), koče neke aplikacije, ponekad ne radi kamera, neće da okine pa moram da je gasim i ponovo pokrećem... Mrzi me sad da sve bekapujem pa posle ponovo sve da podešavam, videću za vikend ako budem imao vremena malo da se posvetim da proberem na xda neki rom.

Nemam pojma, kamera jeste bagovita ali ja je ni ne koristim, stavio sam semafor bigmem i sada imam 400MB rama ali mi ne radi 720p, ali posto ni ne koristim kameru sve mi je jedno.

Vidiš, mogao sam da stavim bigmem u međuvremenu. Aj sad ću to da probam.

Kratko pitanje, na najnoviji nightly, semaphore sbm ili bm ide?

Ja imam update-cm-9-20120416-NIGHTLY, nisam stavio ovaj od danas, videcu sutra da probam.

Potpuno sam razočaran sa teamhacksung build 17, očajno radi. Predložite mi neki drugi ics molim :)

Ovo mi je peti dan kako koristim ICS Tiramisu+ I.C.E. A.G.E. V.1.8 (xda forum)... i mogu da ga opišem jednom rečju: fantastičan!
Za ovih pet dana nisam imao NI JEDAN FC... a sve radi... i WiFi, i data, i kamera (sa svim onim ICS transformacijama na licu! :) )
ROM je responzivan, gladak, brz... Prilikom umerenog korišćenja baterija drži dva dana (posle 24h sa 4-5 sati wifi-on Interneta, 9-10 telefonskih poziva sa 3-4 SMS-a još uvek sam imao 57%!)
Svaka preporuka!
Pre flešovanja uradio sam clear cache, clear Dalvik cache, i full wipe..!
I naravno, ono najlepše: ovo je jedini rom koji ima installer (kao programi na windowsu!)... Tokom instalacije ROM-a biraš kernel, fontove, skinove... itd. A ako ti se nešto ne sviđa, jednostavno pokreneš instalaciju iz CWM-a ponovo, i menjaš parametre, a ROM se sam apdetuje sa novim podešavanjima...!
Koristim ga sa poslednjim Midnight bigmem kernelom, conservative scheduler-om, i Apex launcher-om...

Probaj, nećeš se pokajati! :)

Voodoo sound u nightly romovima se nalazi u DSPManageru pod tabom WM8994.

U zadnjem od 19. nema tog taba, a postojao je u verziji od 14 ili 12. zaboravih koji je bio.

Ima. Skroluj na desno. Koristim poslednji update-cm-9-20120419-NIGHTLY-galaxysmtd-signed.

Kod mene na 16 nema, a mislim da ni na prethodnom nije bilo, morao sam da instaliram voodoo.

screenshot2012-04-20-13-.png

Pazi vraga, stvarno ima. I omogucen je ali i dalje Voodoo ne radi. Stavicu Semaphore ICS 1.0.0 pa ce valjda proraditi.

Edit : Semaphore kernel stavljen, Voodoo radi, a tab vise ne postoji.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1334923136067.jpg
    uploadfromtaptalk1334923136067.jpg
    59 KB · Pregleda: 83
  • uploadfromtaptalk1334923154011.jpg
    uploadfromtaptalk1334923154011.jpg
    65.3 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
Nije aktivan da bi se aktivirao/deaktivirao. U svakom slucaju stavljen drugi kernel.

Sada nesto gledam, ima u Voodoo-u pod Signal Processing & Effects stavka Bass Boost.
Pise Uses WM8994... e stvarno koji sam ja ...stavljam screeshotove.

Poslednja izmena:
Pa sa CM9 nightly kernelima ne treba ti voodoo aplikacija već se podešavanja rade iz DSP managera.

E *** sada. Ovo me je bunilo, zato sam ganjao Voodoo-a. A i naucio sam se na Simond-a, stari smo prijatelji :).
Doduse sa novim kernelom sam resio i BLN na koji sam se navukao.

Nije aktivan da bi se aktivirao/deaktivirao. U svakom slucaju stavljen drugi kernel.

Sada nesto gledam, ima u Voodoo-u pod Signal Processing & Effects stavka Bass Boost.
Pise Uses WM8994... e stvarno koji sam ja ...stavljam screeshotove.

Nema veze, meni se na samsung rom-u dešavalo da isto to piše i load je zatamnjeno, ja sam klikćem po tome load i na kraju load-uje.

Stigla mi je gromada od baterije 3500mah, sad cemo videti kako ce se grba pokazati :)
3500mah_extended_battery_for_samsung_galaxy_s_i9000__73707_zoom.jpg

Mugen Power Extended Battery je od 3200mAh. Ko je proizvodjac ovog "malise"?

Ovo mi je peti dan kako koristim ICS Tiramisu+ I.C.E. A.G.E. V.1.8 (xda forum)... i mogu da ga opišem jednom rečju: fantastičan!
Za ovih pet dana nisam imao NI JEDAN FC... a sve radi... i WiFi, i data, i kamera (sa svim onim ICS transformacijama na licu! :) )
ROM je responzivan, gladak, brz... Prilikom umerenog korišćenja baterija drži dva dana (posle 24h sa 4-5 sati wifi-on Interneta, 9-10 telefonskih poziva sa 3-4 SMS-a još uvek sam imao 57%!)
Svaka preporuka!
Pre flešovanja uradio sam clear cache, clear Dalvik cache, i full wipe..!
I naravno, ono najlepše: ovo je jedini rom koji ima installer (kao programi na windowsu!)... Tokom instalacije ROM-a biraš kernel, fontove, skinove... itd. A ako ti se nešto ne sviđa, jednostavno pokreneš instalaciju iz CWM-a ponovo, i menjaš parametre, a ROM se sam apdetuje sa novim podešavanjima...!
Koristim ga sa poslednjim Midnight bigmem kernelom, conservative scheduler-om, i Apex launcher-om...

Probaj, nećeš se pokajati! :)

Čova je u pravu, u odnosu na CM9 pravo osveženje i unapređenje. Plašim se jedino da nakon nekog vremena, ne bude kao nabudženi fića koji cepa 250 km/h ali se raspadne nakon stotog kilometra. :)

ICS Tiramisu ima skoro 350MB :zgran: Sta su natrpali u njega?

Imaš u njemu razne kernele, modeme, programe, teme, animacije, posebno fontove... Sve to izabereš šta želiš a šta ne tokom instaliranja. Baterija super drži u odnosu na CM9, zaista sve klizi i prezadovoljan sam brzinom. Bukvalno skuvaš svoj rom. Ono što je obavezno to je da flešneš neki ics kernel (posebno) pre rom-a npr. semaphore, ako nisi na ics-u. E daa, nakon instaliranja ima preko 200 mb slobodnog ram-a (200-220), u zavisnosti koji procesi su pokrenuti. Modem koji je označen tokom instaliranja kao najbolji i da ima najbolji prijem signala (JPG ako se ne varam)... istina je, po prvi put nakon godinu dana signal mi se ne gubi i ne pada ispod dve crtice (inače ovde gde živim to je bila redovna pojava, signal se izgubi, zeza...).

Al si ga izreklamirao,moracu da probam ;-)

I ja sam se nameracio veceras, nego Darko koju si kombinaciju ti koristio ako nije tajna? (kernel, launcher i sl.)

I ja sam se nameracio veceras, nego Darko koju si kombinaciju ti koristio ako nije tajna? (kernel, launcher i sl.)

Kernel: Midnight - 143LR
Modem: ZSJPG
Boot Animation: Franzy
Input Method: Android IME
Theme: CR7S Theme
Fonts: Sony Sketch (verovatno znaš već da spada u sitnije fontove)
Animations: Chaos Revenge
Launcher: Apex (pored njega koristim i ssLauncher koji moraš naknadno instalirati ako hoćeš da ga probaš)
Ostali programi: po izboru :)

U svakom trenutku možeš da pokreneš iz cwm-a instaliranje i promeniš naknadno npr. fontove, teme ili ubaciš nešto što već nisi.

Mala ispravka... ima više slobodnog ram-a nakon istaliranja, oko 230 (ako već niste čačkali po fonu). Baterija - ostalo 39% nakon 12h 8m - Voice calls (41% - sat ipo), Screen (40%), Cell standby (7%), Messaging (6%)... Tokom ovog vremena par puta sam ulazio u cwm.

Poslednja izmena:
Ajde da malo pojasnm pitanje, na GB 2.3.6 romu sam i kako darko reče treba da ubacim neki ics kernel Skinuo sam semaphore ICS 1.0, ali on u zipu ne sadrži zImage nego fascikle: META-INF, SYSTEM, BOOT.IMG FAJL... kAKO TO DA INSTALIRAM?

Nazad
Vrh Dno