Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Primetio sam da dark knight 4 ima problem jer neće da očita kodove (npr. *#1234# da očitam firmware). Da li ima još neko isti problem? I bateriju jako brzo "jede". KAda bih sada želeo da se vratim na stock 2.3.6 kako to mogu da uradim? Odnosno, da li postoji posebna procedura ili je dovoljno samo da to uradim preko odina, kao i kada sam sa stock roma nadograđivao stock rom?

probao sam preko odina da instaliram 2.3.6, a prethodno sam imao Dark Knight4. Odin pokaže da je sve u redu, ali telefon ne mogu da pokrenem dođe do slova s na sredini ekrana i tu je kraj. Nakon izvesnog vremena ponovo od onih kružića napravi slovo s i to je to... Probao sam ponovo sa unutrašnje memorije da instaliram dark knight, ali neće. MOgu da uđem i u recovery i u download mod. Šta da radim?

Štikliram re-partition bez obzira da li je jedan fajl samo? MIslim na jedan zipovani .tar fajl. I koji pit stavljam (512,513,803)?

Poslednja izmena:
Skini sa samfirmware neki noviji rom i flesuj odinom. Unutra ti je sve sto ti treba odvojeno. I pit i pda i phone i csc.
Ne moze se ovako napamet znati sta ti pokusavas da flesujes

napisah već gore, imao sam dark knight 4 (android 4.04) i nisam bio zadovoljan, pa sam hteo da vratim na stock rom 2.3.6. skinuo sam poljski, i unutra ima jedan zipovan .tar fajl. Flešujem odinom, odin kaže da je sve uredu, ali ne može da se pokrene telefon, stane kod slova S i onda vrti u krug, one kockice koje formiraju slovo s i tako u nedogled. Probao sam ponovo sa kartice telefona da pokrenem dark, ali ne može ni to.

NAđoh jedan 2.3.5 u kome ima: CODE_I9000XXJVT_CL617736_REV03_user_low_ship.tar.md5
GT-I9000-CSC-HOME-MULTI-OXAJVT.tar.md5
GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJVT.tar.md5
MODEM_I9000XXJVT_REV_00_CL1064602.tar.md5
gde šta ubacujem?

PDA: CODE_I9000XXJVT_CL617736_REV03_user_low_ship.tar.md5
PHONE: MODEM_I9000XXJVT_REV_00_CL1064602.tar.md5
CSC: koji god od preostala dva (recimo GT-I9000-CSC-HOME-MULTI-OXAJVT.tar.md5)
u pit ubaci s1_odin_20100512.pit, štikliraj repartition i ne diraj ništa drugo i klikni na start posle povezivanja telefona u download modu.

Uspeo sam kada sam ubacio ova tri fajla, code, modem i csc, dok sa onim jednim zipovanim .tar fajlom nije moglo. Hvala svima na pomoći.

Imam 2 pitanja, da li je moguce promeniti nacin na koji kamera imenuje fajlove (ne znam vama ali meni totalno *****ski nacin na koji imenuje file-ove, pr. 2012-04-13 16.23.53.jpg)? I drugo koji aplikaciju koristite za slikanje fabricku ili neku trecu?

Не знам јел сам у правој теми ал ајде да питам. Код ћалета сам, има кабловски интернет и накачио сам му белкин wifi рутер. Е сад проблем, мој сгс када се накачи, нон стоп губи мрежу на сваких пола минута, минут и после 5-10 секунди се закачи поново. Наравно, пробао сам рестарт свега али исто. Прво сам мислио да је рикнуо рутер међутим пробам са n8 и htc chacha и раде без грешке тј нема никаквог губљења мреже. Иначе на телефону је simplicity 2.2.1 и ради без грешке, скоро увек је на неком wifi-ју и никад, ни на једној мрежи се ово није догодило. Јел има неко било какву идеју.
Хвала.

Dogodilo se meni kada sam na poslu reinstalisao komp a imam static IP. Izludio a poucen iskustvom Windows OS-a uradio backup
samo aplikacija i pregazim sistem. Nisam imao zivaca da mu gatam zasto i kako.

Ako niste do sada probali, obavezno isprobajte ssLauncher - milion mogućnosti za podešavanja, sami kreirate kako će izgledati bukvalno svaki milimetar ekrana, sve može da se izmeni i podesi, baš sve. Znam za njega od ranije ali tek danas sam ga detaljno ispitao. Poklapa se sa pričom da android os daje potpunu slobodu korisniku...

Samo da javim telefon mi je preziveo pad sa 1.5m direktno na ledja (imao sam silikonsku fotrolu Teracell) i preziveo je. Mala naprslina plasticnog dela zadnje maske sa obe strane ali nije bas nista ozbiljno, moze da se koristi jos :)))
A moj drugar ima SGS+ i pao mu je sutradan bocno (na ćoše) sa iste visine i pukao mu displej, ne radi touch uopste. 95 ******* kosta popravka... Zasto su mu toliko rekli za popravku znam da ima amoled displey ali mnogo je to?
P.S. Koristim neki MIUI 2.2.17 (Glitch 2.3.35) i stalno mi se gubi mreza. Zavrsava mi posao vec jace od mesec dana ali vreme je da se menja. Preporucite nesto :)

Poslednja izmena:
Mislim da je neko menjao na sgs i da je platio oko 160-170 eura bas je pricao u ovoj temi... Mislim da je u BG electronics, a i oni su maksimalno profesionalni.

Poslato Sa Uberkerskesme Galaksi Dvojke

Da da da secam se, Ovo se salje u neki servis u Kv...taj moj drugar radi u prodavnici mobilnih telefona i verovatno mu servis nece ni naplatiti. Moguce da je ta cena i ovde.

Jel moze preporuka nekog dobrog ROM-a sa TouchWiz-om? Instalirao drugaru AOSP ali mu se ne svidja,nedostaje mu samsungova sminka. Ja bas ne pratim nesto samsung pa ne znam koji da mu flash-nem sa XDA.
Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Predlozicu mu ovaj. Ako postoji jos neka preporuka za GB sa TouchWiz-om, bilo bi sjajno.
Hvala!

Kako za nas region? Mislis Srbiju? Zadnji je LA4 ali JW4 je za engleze i ne znam sto ga ne bi koristili u nasem regionu, barem ja tako razmisljam :)

Devojka dobila 2.2 pa ga budzim sad....stavio sam root i speedmod za 2.2 i uradio promjenu u ext4 dok sam trazio novi stock GB.
Mislio sam ovaj srpski 2.3.5 XFJVA da joj stavim, pa novi speedmod kernel preko, ali moram li da vratim nazad kako je bilo ovaj lagfix ili ne?

Ma nista ne gubim, jasna mi je ta problematika,pitao sam onako, cisto zbog zvanicnog lokalnog update-a.

Potpuno sam razočaran sa teamhacksung build 17, očajno radi. Predložite mi neki drugi ics molim :)

Imas NIGHTLY-e, ja ih ko koristim sa semafor kernelom i radi super. Sta ti ocajno radi?

Vrh Dno