Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Nego, čudan ovaj brod prometej, podseća na neku životinju.
Serenity na steroidima, spolja ofarban po template-u koriscenim u Mass Effect-u.

Meni je problematichan sam koncept broda. Ajde da kazhemo da je moguce fuzione reaktore smanjiti do velicine da budu upotrebljivi i u okviru timeline-a koji je izlozhen. Problem je gorivo za ion plasma motore. Ako je Prometheus kompletan, tj ako nije samo sletni modul necheg veceg (kao sto je Nostromo bio u Alien-u, i dropship u Aliens-u) jednostavno Prometheus ne mozhe da sadrzhi dovoljno goriva za jedno jedino sletanje a da ne pominjem medjuzvezdani let.

Predlozheni cargo brod za transport tereta od LEO do LLO na bazi VASIMR ion plasma motora bi trebao 8 mt argona na cargo od 34 mt (vs 60 mt LOX-LH2).

Druga stvar na shemi, Intergalactic Communication Antennae. Rly !? :trust:

shit just got real

Pa jes' nekako malen brod, eventualno osrednji, zaista deluje malo za neki dalji put, do Zeta II Reticuli ima oko 39 svetlosnih godina. Pitanje je da li ima neke specijalne tehnologije i sl. mada to i nije možda toliko važno. Ali stvari će biti zanimljive, kontam da će biti zaista odvratnih scena, ipak Skot mora otići malo dalje ovaj put a verujem da hoće:)
Ipak, brod je lepše dizajniran od Serenity:)
Ima dosta gluposti na slikama broda, počev od te proklete antene, vatrostalne šofer-šajbe itd. Slične su i ostale slike sa opisima vozila, kao da se neko malo zezao:p

Nisam imao ideju da se ovakvi motori razvijaju još od '50 godina prošlog veka, ali svakako im treba nekakvo gorivo, kako za napajanje el. energijom tako im treba i gas koji se jonizuje, xenon, helijum i vodonik kako vidim.
Vasimr.png

Poslednja izmena:
Pa jes' nekako malen brod, eventualno osrednji, zaista deluje malo za neki dalji put, do Zeta II Reticuli ima oko 39 svetlosnih godina.
Do LV-223, koji je odrediste Prometheus-a, ima ~340 ly (8.7 puta dalje od LV-426). U Wayland Industries timeline-u se eksplicitno kazhe da Prometheus ima FTL engine (naravno, u schemama istoga nema... :trust:). Prema navedenom timeline-u i specificiranoj udaljenosti, FTL bi trebao da obezbedi brzinu od nekih 40-50 ly/y. [U ALien-u se FTL nigde ne pominje, chak ni implicira; u Aliens se FTL implicira preko vremena potrebnog za prelet].

Ipak, brod je lepše dizajniran od Serenity:)
Ko da si rekao da je Boeing 787 Dreamliner lepshe dizjniran od DC-3.... :trust:;)

Apropo VASIMR: to je jedini ozbiljan kandidat za misiju za Mars (a i za dalja odredista). Nema pokretnih delova, nema katode koja se troshi. Sav know-how se svodi na materijale i njihov oblik. I 'jedina' prepreka za njegovo koriscenje je visoka potrosnja elektricne energije.

Meh, negde sam čitao da se pominje Zeta II, ali ako je 340 sg, to je baš daleko:)

Detalji su čudo, sve je slično, ali izbor leži u detaljima:) Serenity deluje previše svedeno, nije zanimljiv, dok Prometheus pak ima dosta detalja:)

Elem na ovoj mapi se pojavljuju nove stvari:) Ko nema fb nalog evo gde vodi.

Uzorak:)

Prometheus-Cinemagraph-4.gif

Poslednja izmena:
Serenity deluje previše svedeno, nije zanimljiv, dok Prometheus pak ima dosta detalja:)
Serenity je nekoliko puta manji od Prometheus-a. Ako bi se uporedile scheme, mislim da Serenity spolja ima vishe detalja po m². Iznutra, Serenity je cargo brod i normalno da nema hitech opreme koja postoji u Promeheus-u. S druge strane, u Firefly seriji je bilo 4-5 referenci na Aliens univerzum (WY logo, Sentry Gun model UA-571D, ...) iako inache nemaju pravih dodirnih tachaka.

Nisam pratio FF (ne gledam serije), Serenity (film) mi se nije svideo na prvu loptu, brod jedva da sam zapamtio, sad iz druge perspektive, poruka filma je ok, možda i nije tako loš.
Elem, svako ima svoj izbor:)

Serenity na steroidima, spolja ofarban po template-u koriscenim u Mass Effect-u.

Meni je problematichan sam koncept broda. Ajde da kazhemo da je moguce fuzione reaktore smanjiti do velicine da budu upotrebljivi i u okviru timeline-a koji je izlozhen. Problem je gorivo za ion plasma motore. Ako je Prometheus kompletan, tj ako nije samo sletni modul necheg veceg (kao sto je Nostromo bio u Alien-u, i dropship u Aliens-u) jednostavno Prometheus ne mozhe da sadrzhi dovoljno goriva za jedno jedino sletanje a da ne pominjem medjuzvezdani let.

Predlozheni cargo brod za transport tereta od LEO do LLO na bazi VASIMR ion plasma motora bi trebao 8 mt argona na cargo od 34 mt (vs 60 mt LOX-LH2).

Druga stvar na shemi, Intergalactic Communication Antennae. Rly !? :trust:

zašto morate da obrazlažete naučnu FANTASTIKU, alo Fantastiku. pa nije ovo dokumentarac koji nam je poslat iz budućnosti pa treba da sumnjamo da li je to sve tačno i upoređujemo sa našim realnim tehničkim dostignućima

Sam si rekao, zbog tog NAUČNA, 'alo naučna:D Ridli Skot je ozbiljan čovek i mi očekujemo da napravi ozbiljno dobar film a ne tinejdž crap koji se snima već neko vreme. Naučna fantastika je od svog početka prozor u budućnost, možda ne 100% ali ja to tako vidim.

Nazad na temu, srećan rođendan Dejvide:-devil-::party:

Poslednja izmena:
Ridli Skot je ozbiljan čovek i mi očekujemo da napravi ozbiljno dobar film a ne tinejdž crap koji se snima već neko vreme.

Ridli bas i snima crap godinama, od Black Hawk Down pa na vamo.
Nadam se da se uozbiljio jer mu je Prometheus poslednja slamka, a i producenti ga sve manje vole jer su mu poslednjih par filmova pukli na box office-u.

zašto morate da obrazlažete naučnu FANTASTIKU, alo Fantastiku. pa nije ovo dokumentarac koji nam je poslat iz budućnosti pa treba da sumnjamo da li je to sve tačno i upoređujemo sa našim realnim tehničkim dostignućima
Ti mozhes da posmatrash SF samo kao zabavu. Postoji jedan inherentan problem u tom pristupu: filmovi (kao i serije i knjige i drugi mediji) nisu samo zabava, vec uvek ima vishe ili manje nekog product placement-a u njima (npr, MGM je obelodanio da je Skyfall na product placementu ukasirao £28m). Ergo, ako gledash neki film sa mozgom 'pustenim na pashu' tj sa iskljucenim kritickim delovima mozga, otvarash se za raznorazne sugestije prisutne u nekom filmu.

Ako zelish neki film koji ima vishe nivoa bolje da razumesh, gornji pristup ne funkcionishe. Ne samo da film mora da se gleda maksimalno ukljucen, nego cesto neke stvari moraju i dublje da se analiziraju, putem citanja kritika, eseja o autoru, referencama itd. Ovo mozhe da bude i neka vrsta hobija, tj da se film analizira (vishe ili manje duboko) sa ciljem da se o tome diskutuje sa drugim ljudima po internet forumima, sto povremeno ume da bude zabavnije i od samog filma (vishe o ovom aspektu ovde).

I najzad, filmovi (i drugi mediji) se mogu posmatrati kao ogledalo u kojima se ogledaju autori kao i drustvo u kome je i za koje je to delo nastalo. Posmatrano iz tog ugla, SF filmovi jesu dokumentarci ali o sadasnjosti, i gledanje i analiza filmova omogucavaju da se stekne uvid u stvari o datom drustvu i ljudima u njemu koje nisu direktno vidljive (kao i, ultimativno, o mogucim putevima kojima ce se to drustvo kretati u buducnosti). (* :D)

Naučna fantastika je od svog početka prozor u budućnost, možda ne 100% ali ja to tako vidim.
SF je bio prozor u buducnost u pocetku. Sada je to eksponencijalno sve manje.

Poslednja izmena:
Ridli bas i snima crap godinama, od Black Hawk Down pa na vamo.
Nadam se da se uozbiljio jer mu je Prometheus poslednja slamka, a i producenti ga sve manje vole jer su mu poslednjih par filmova pukli na box office-u.

Crap je možda u zadnjih par godina, ali nije sve i nije tinejdž crap:D Što, BHD nije uopšte loš, na stranu što ja ne volim amere a tamo su izginuli k'o 2 i 2?:) Plus Gladijator, Black Rain, čovek je dao puno:)
Ostalo me i nije toliko interesovalo, prerastao sam akcione filmiće i sl. ima kredit kod mene sa Alien-om i Blade Runnerom, ovo je njegov povratak SF-u i zaista očekujem nešto bolesno dobro:)

Svi greše pa i velikani, ali ja bih radije snimio 2 filma koja će biti legendarna nego 20 osrednjih:)

Sinoć gledam intervju sa Skotom, Numi, Šarliz i Fasbenderom, skroz zanimljivo, cela priča oko projekta, njihovi odnosi na snimanju, zaista nisam očekivao da je tako interesantno:)

Počeo sam da kopam sve i svašta oko Prometeja, to je rupa bez dna, doliko materijala na forumima, razne teorije, spekulacije, ljudi imaju maštu:)

@Vgagi u zadnje vreme je sve otišlo do đavola, igre, filmovi, svet i ljudi. SF je nekad bio prozor u budućnost, ali treba razlikovati pravi SF od lajt SF za mase:)

Nego, niko ne komentariše Dejvidov rođendan?:)

Poslednja izmena:
u zadnje vreme je sve otišlo do đavola, igre, filmovi, svet i ljudi.
Nije 'u zadnje vreme'. Stvari su otisle do djavola pre oko 10k godina sa pojavom gradova, i organizovane zemljoradnje i religije. A sada pocinju da stizhu rachuni za to...

SF je nekad bio prozor u budućnost, ali treba razlikovati pravi SF od lajt SF za mase:)
Sto se mene tiche, tu se vishe radi o konzistentnosti stvari. Npr, stvarima koje se opisuju u Wayland timeline-u vishe odgovaraju space suits iz Red Planet; umesto holografic displays vishe odgovaraju direct BCIs... ali to ne bi bilo konzistentno sa Alien-om, i bilo bi problema da se to vizuelno predstavi publici...

Nego, niko ne komentariše Dejvidov rođendan?:)
DAT FASS. :D

...nije to nista zapetljano i postoji objasnjenje zasto tako treba da bude... odgovor je jednostavan:
Da bi toj fantastici dao neku verodostojnost ili kredibilitet mora da postoji interakcija sa realnim svetom. Jedino tako ce stvaraoci te fantastike moci da komuniciraju sa svojom publikom i uspeti da prenesu ono sto su zamislili.

Poslednja izmena:
Novosti na Weyland Industries strani: David Real
Ima još izmena:)

Novosti na Weyland Industries strani: David Real
Ima još izmena:)

...onaj iz keca im se zaglavio na besan :D. Ni danas mi nije skroz jasno zasto je izabrao smotuljak novina kao oruzije... pa tako nabijajuci taj smotuljak u usta hteo da ubije Ripley.

edit:
ovo u spojleru nije za one sa slabijim zivcima:smoke:
[YOUTUBE]pSh1oYc9Ii4[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ko zna šta je u toj mlečnoj glavi okinulo?:D Smorila ga Ripli i hteo je da joj zapuši usta, novine se našle u blizini i eto, sreća nije nešto drugo:) Nadam se da nije nešto xxx bilo:D
Malo se zezam za xxx:p

...mislim da je hteo da bude kao facehugger. Kao onaj napredan AI, oponasa okolinu... upija kao sundjer.

Poslednja izmena:
Hmm, my point exactly:D
A tek ovaj Dejvid8, prosto vidim da će napraviti dar-mar:)
Nadam se da će zakuvati neki bolestan plot, treba mi neki film da razbije malo monotoniju:)

Poslednja izmena:
^

--> internet meme

>

Ender's Game

Ender's Game producer Roberto Orci says:
Though Ender’s world is one worth saving, it sometimes comes with a price. The novel was amazingly prescient about a great many things: remote controlled drone wars, the internet, the influence of blogging, hand held computing tablets like the I-Pad, and of course, electronic surveillance implants. Implanted tracking and monitoring chips are no longer a science fiction concept. They exist now. And one day, they may be as advanced as the monitor implanted into Ender, which allows Colonel Graff to “see through his eyes” and know: HE’S THE ONE.

Currently filming for a November 1, 2013 release, the Gavin Hood-directed adaptation stars Asa Butterfield, Ben Kingsley, Harrison Ford, Hailee Steinfeld, Abigail Breslin, Viola Davis, Nonso Anozie, Stevie Ray Dillmore, Andrea Powell, Moises Arias, Conor Carroll, Aramis Knight, Brendan Meyer, Jimmy "Jax" Pinchak, Suraj Parthasarathy and Khylin Rhambo.

Ender-ov monitor
2jw769.jpg

Poslednja izmena:
Jel gledao neko seriju Lexx? Vredi sta?

Nisam mogao odmaci dalje od Pilot epizode, smor, los 3D za nesto sto je doslo posle Babylon-a i ST DS9, ne znam kakav su ovi budzet imali pa je to mozda razlog... Svideli mi se organski brodovi, svidela mi se Xev izgledom, gluma joj nije nesto, nicija gluma nije iskreno, tako da ja kao fan SF-a po prvi put nisam zeleo da gledam neku seriju, a gledao sam svasta!

Jel gledao neko seriju Lexx? Vredi sta?
Lexx je fenomenalno 'losh' na trash nachin. Imao je mali budzet i vishe je evropska nego holivudska produkcija. Bizaran je i chudan, ne uzima sebe za ozbiljno i povremeno je urnebesno smeshan. Nije bio za svakoga ni u vreme emitovanja, a posle proteklog vremena pogotovo. Vechina onih koji su ga gledali kad je ishao ga smatraju za neku vrstu kultne trash serije. S01E01 i E04 su fenomenalne, prve epke S02 su vrlo loshe, a zatim postaje sve 'bolji'. Ako se navuchesh na Dark Zone, nema izlaza. :D

Jel zna neko kad ce L5 [Part 2], prodje par meseci od prve epizode, nije mi se nesto svidela tad ali bih voleo da vidim nastavak, mozda krene na bolje, ali wiki ne zna nista o tome, samo za tu jednu epizodu?

fringe 4x19 je bio odličan, u jednoj epizodi su od već ustajale teme napravili nešto totalno drugačije.

^

Totalno meh epizoda.
Vidi se da ce kraj Fringe serije biti veliko wtf/meh, kao sto su to bili i krajevi svih drugih novijih serija (Lost, BSG, ...) :(

Nazad
Vrh Dno