Šta je novo?

HTC Desire HD

Narode, može mala pomoć? Odlučio sam da skinem ovo govance od HTC Sense-a i da pređem na LC ICS 4.0.3. Ali, imam problem da ne mogu da rutujem telefon. Izgleda da ne može da se uradi root ako se prešlo na ovaj zadnji OTA sa Sense 3.x... Lupan glavu od 6 popodne i ne mogu da ga nataknem da se rutuje.

Našao sam na XDA neka uputstva za downgrade koji su isti za G2, Desire Z i DHD, ali kažu da downgrade ne može ako je Sense 3.x...

Ima li neko ideju šta da radim? Znam da treba root i šta onda dalje, ali kako dobiti root access? :(

Fala.

Djole

PS: Pratio sam nekoliko uputstava i iz ovog thread-a (markoris i DaPimp), kao i nekoliko sa xda i Miui sajtova, ali se sve svodi na instalaciju Visionary+, a to neće da radi...

Poslednja izmena:
Što bi se reklo - veni, vidi, vici. Hvala kolega. Jedino to mi je i završilo posao.

Upravo se restorujem sa call logovima, porukama, aplikacijama i ostalim na ICS 4.0.3 od LordClockan-a. Sve radi za sada. Vidjeću još ovih dana da uradim jedan backup i da probam MIUI. Malo je zbunjujući utisak sa čitavim GUI-jem, ali tako je to kad se siđe sa stock-a na nešto kuvano. Koliko mogu da vidim, i pored OC-a CPU-a u rasponu od 230-1536 MHz (a može i do 2 GHz!), i pored čačkanja i instaliranja, baterija osjetno sporije "pada" u odnosu na onaj usrani HTC stock...

Hvala Da Pimp, još jednom...

Pozdrav.

Djole

Izašla i verzija 3.0.0. Flešnuo je upravo, pa ću sutra u toku dana da vidim kako se ponaša.

Impresije od juče, od 2.0.0 su povoljne i trenutno ne razmišljam o drugom ROM-u. Probao sam i MIUI GB/ICS ROM-ove, ali mi je ovaj jednostavno legao na prvu loptu kako treba, iako je MIUI upeglaniji po pitanju interfejsa. Za sada ne radi Viber, ali nadam se da će uskoro da prošljaka. ROM je vrlo solidan. Baterija uz nekih cca 1 sat korišćenja je na 51% stala nakon 25 sati... Me happy...

Sutra pravo vatreno krštenje za v3 - posao i sve ostalo. ;)

Pozdrav.

Djole

Dodatak: Sad ovo konačno liči na telefon koji radi kako treba.

Poslednja izmena:
Iz mog ugla, drastično duže traje baterija. Toliko drugačije radi da sad i kad spadne na 10% ne razbijam glavu da će da crkne za 15-20 minuta... Uostalom, tu su screenshot-ovi...

Ja sam prezadovoljan sa ovim klokanovim izdanjem. Sad telefon radi kako treba...

Pozdrav.

Djole

Prilozi

• Screenshot_2012-02-23-18-52-29.png
    Screenshot_2012-02-23-18-52-29.png
    72.6 KB · Pregleda: 103
  • Screenshot_2012-02-23-18-52-38.png
    Screenshot_2012-02-23-18-52-38.png
    77.2 KB · Pregleda: 101
  • Screenshot_2012-02-23-18-53-07.png
    Screenshot_2012-02-23-18-53-07.png
    55.9 KB · Pregleda: 100
Kamera je 50/50. Pure luck.

Kernel nisam mijenjao - dakle, onaj što dolazi u .zip-u...

Pozdrav.

Djole

ok stvio sam android revolution HD7.0
dajte neki mod da mogu vidim bateriju u procentima

Oxygen AOSP Ginger 2.3.7 ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1348425 ), nisam ni znao za ovaj rom, "slabije" je zastupljen na xda forumu. Juce stavio i odusevljen sam istim. Neverovatno brz, mislim i da je brzi od cm7, dolazi sa minimalno preinstaliranim aplikacijama, ima stock launcher, sve u svemu mnogo dobar. Baterija se sa Klokanovim 8.6 2wcr kernelom (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1085725) za sada odlicno drzi.

24 min razgovora, 1.55 h displej, kada nema wireless, ukljucen gprs.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1330524069256.png
    uploadfromtaptalk1330524069256.png
    48 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Klokan je izbacio novu verziju ICS-a - 4.1.1 baziranu na CM i AOKP. Update prošao bez ikakvog problema, Viber radi (21.02. je izašao update koji omogućava da radi na ICS-u, ranije verzije nisu radile na ICS-u kako treba; obratiti pažnju da su jedino CM7 i MIUI od kuhanih ROMova podržani za rad: link).

Ubačen je ROM control - super stvar. Zgodna podešavanja ROMa i to na jednom mjestu, dodaje i neke stvari koje su mi falile.

Sve u svemu - me happy. Ovoliko update-a i poboljšanja rada samog telefona za manje od mjesec dana od ljudi koji ne rade za HTC, nisam imao za čitavu godinu od HTC-a...

Pozdrav.

Djole

Jesi možda primetio neke bitnije bug-ove? A kamera ako sam ja dobro razumeo ne radi stock aplikacija, dok sa drugim aplikacijama sa marketa radi!? Ili sam ja pogrešno shvatio? :D

ima li kakva info kad ce zvanicni ICS, ima li leakovanih romova, ko sto su se za Sensation jos odavno pojavljivali?

i jel imao ko problem da mu vibra (haptic feedback) povremeno prestane da radi?

Trebalo bi na ljeto da izadje ics....

Haptic sam iskljucio cim sam kupio tel :):) tako da ne znam dal radi posle duzeg koriscenja ...

Trenutno najbolji ICS rom (po meni) je playground ICS. Koristim ga dve nedelje i sve radi kako treba. Jedino camcorder još nije ispeglan kako treba, ali od kako imam fon jednom sam ga samo koristio, tako da meni ne smeta. :) Ostalo sve šljaka, wi-fi, kamera, mobile data itd... Ja sam jedino morao malo rezoluciju da čačkam jer je podešen na 160 dpi, a to mi je mnooogo sitno.

Inače koristim vibracije i nikada nisam imao problem. Jel ti to od skoro počelo? Jesi stavljao neki rom skoro (možda ima veze s tim).

i dalje drzim stock rom. Problem se i javlja i rjesava kao u ovom threadu:
http://androidforums.com/desire-support-troubleshooting/110528-missing-vibration-give-tap.html
Ok my desire is now losing vibration pretty much every single day. Tried lots of different ways to get it back, and to it's credit lol it usually turns up one way or another.

Well I think I've isolated the problem to a manufacturing fault, at least on my phone - no idea if it's across the board or I'm just lucky

When the vibration disappears try giving the back of the phone a slight tap (no I don't mean against the side of a desk/table), just with a couple of fingers.

I've done this as soon as I've realised the vibration has gone and it's immediately come back every time (3 times over 3/4 days).
telefon je pazen i mazen, stalno u Case Mate Barely There i Case Mate Tough, tako da nije od padova. S obzirom da se ovo desava i na Desire i na Desire HD, rekao bih da je hardverska falinka... Nije neki veliki problem, ali mi je bzvz, kad sam vec toliko pazio tel, da nema ni tackice posle godinu i mjesec dana koriscenja...

Zna li neko redosled dugmica ili kako se postize print screen opcija.Recimo ako zelim da sacuvam desk mao jpg fajl i slicno.Nekoliko puta mi je poslo za rukom slucajno stiskajuci nesto i posle vidim u galeriji nekoliko print slika sa deska,poruka,browser itd.Da ipak napisem da nemam neki instalirani shoot screen niti bilo sta te prirode.Verovatno postoji ta opcija u mom stock romu po defoltu ali ne mogu da je provalim.
Hvala unapred

Sent from my HTC Desire HD

power+home ako imas zadnji stock rom...

U zadnje vrijeme mi se desava da mi ne prebacuje konekcije kako treba (sa wifi -> 3g i obrnuto). Dakle, izadjem iz kuce sa zakljucanim telefonom, wifi konektovan, nece se prebaciti na 3g dok ne upalim ekran. Ista stvar je i kad recimo dodjem kuci, ne kaci se na wifi dok ne upalim ekran. Pretpostavljam da je do radio-a ili je nesto drugo u pitanju?

Stalno sam slusao price kako treba da se rutuje telefon da bi se napravio screenshot. Posto nisam rutovao tel. jednom prilikom sam se zacudio kako imam u galeriji jednu sliku koja mi je snimila home screen. Danas savim slucajno pri pokusaju da zakljucam telefon, okinuh jedan screenshot i posle vise pokusaja, naucih kako moze da se izvede :)

Pritisnete power dugme + home i eto screenshot-a

Pre je trebalo ali sada skoro svi proizvodjaci sami ubace tu funkciju.

Stalno sam slusao price kako treba da se rutuje telefon da bi se napravio screenshot. Posto nisam rutovao tel. jednom prilikom sam se zacudio kako imam u galeriji jednu sliku koja mi je snimila home screen. Danas savim slucajno pri pokusaju da zakljucam telefon, okinuh jedan screenshot i posle vise pokusaja, naucih kako moze da se izvede :)

Pritisnete power dugme + home i eto screenshot-a
vec sam to pominjao :)
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?237652-HTC-Desire-HD&p=2789342&viewfull=1#post2789342

Jedna mala zanimljivost: posle silnih eksperimentisanja vratio sam se na ARHD sa sense-om. CM7 je standardno dobar, ali sam hteo da promenim, probao sam 3-4 ICS roma i ni jedan ne valja. Reko ajde ponovo da pružim šansu mike-u i prezadovoljan sam. Ovaj zadnji 7.0.3 je fantastično ispeglan. Na Clockan-ovom ics-u mi je baterija bila na ispod 20% oko 22h, sad mi sa istom upotrebom retko padne ispod 50%.
Vredi probati, a kome smeta sense može i da ga makne...

Gdje da nađem onaj batt mod koji prikazuje cifru procenata unutar kruga koji se smanjuje kako batt opada i "puni" ponovo kad se telefon priključi na punjenje?

Treba mi u ics plavoj boji...

Nazad
Vrh Dno