Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Ne zna se koliko Wave ima rama :d Verovatno 256Mb ali veoma je moguce da od toga 90Mb i kusur rezervise gpu.. ko zna.

A za ovo drugo.. nadam se da se salis? :d

Malo RAM-a definitivno...90 za gpu,nesto za os i cpu i onda za rad ostaje vrlo malo :(

Znam da ovo drugo zvuci smesno :) ali fotoaparat mi se ponasa cudno u zadnje vreme...imam problem da izostrim slike,treba mu dosta vremena da okine a na kraju rezultat nije zadovoljavajuci,pa sam hteo da mi neko potvrdi ono sto znam a u sta sam poceo da sumnjam zbog navedenih problema :)

I meni su slike mutne, jedva ponekad izostri, mada to mi se desava jos preko godinu dana...

Meni su fotografije odlicne, uvek bile ali moj savet da izbegavate ovo novo bada 2.0 softversko ''dugme'', tada fotografija bude bar 30% losija jer telefon zbrzi ceo proces.

U sustini samo pravilo [i sporo] fokusiram, sve je na auto, naravno macro itd po potrebi. Podesavanja kamere su malo osiromasena u 2.0 :d, fali Adjust gde je sharpness bila najjaca opcija i uvek sam povecavao +1, tj drzao na toj vrednosti.

Pa bice kao i do sada- radice uz manje ili vece probleme ali ono najbitnije nece raditi, modem :d
A i da portuju kako ce ics da radi na fantomskoj kolicini rama, koja je izgleda manja nego sto su najveci skeptici zamisljali :d

Najverovatnije si u pravu, ali morao sam nesto da napisem da nam ne ugase temu koja ocigledno vise nije aktivna. ,)

Jel probao neko kineski LB4 firmware za s8500 (27.02.2012.)?
Sem sto nema navigaciju, kazu da radi dosta brze i da se ne ruse vise programi.
U browseru isto ne izlazi vise poruka da nema vise memorije.

Poz

.
kupio bih zeni wave 7230. dali neko ima neka iskustva sa njim ili da me uputi na neki forum. prvenstveno me interesuje dali moze da se apdejtuje na 2.0.
po pitanju kamere. moje iskustvo na 2.0 je da sam resetovao podesavanje kamere i od tada mi je sve super.

Otkrio sam gremlina koji mi srče bateriju, zove se KONSTANTNA INTERNET KONEKCIJA. Dugo sam odbijao da to proverim, do juče. Isključio sam opciju, slanje podataka tj. internet, resetovao fon i evo baterija nikad duža, sa sve muzikom, do posla i s posla (25km). :p

Dao 50 evra uz moj stari wave (doduse kao nov) i uzeo novu nokiu 701 i progledao sam ljudi. Necu da je hvalim ali posle bade svaki telefon je ekstra pa cak i budjavi s40.

Dao 50 evra uz moj stari wave (doduse kao nov) i uzeo novu nokiu 701 i progledao sam ljudi. Necu da je hvalim ali posle bade svaki telefon je ekstra pa cak i budjavi s40.

Aj da je WP7 ili neki android, ali zasto ovo?

Ni meni nije jasno...i Wave komotno moze da se koristi kao dumb phone, cak je i pozeljno, onda je savrsen. Bukvalno bez mane kao dumb phone, meni bar ni jedna ne pada na pamet

Poslednja izmena:
NIJE LOSE ZNATI;
Snaga koja je korišćena za izazivanje curenja materijala iz ćelije imala efekat 1.3 W/kg Specifične Apsorbcione Brzine (Specific Absorption Rate -SAR). SAR je mera kojom se računa količina energije koji ljudski organizam (u kilogramima) absorbuje putem, mikrotalasa iz mobilnog telefona. Treba napomenuti da se ona temelji samo na pretpostavci(!) da mozak može uspešno podneti temperaturno povećanje od jednog Celzijusovog stepena na sat. Ali, te standarde i pretpostavku su odredili elektro-inženjeri, a ne medicinski stručnjaci. Tako je u SAD standard za SAR iznosi 1,6 W/kg, dok je u EU vrednost 2 W/kg.

SAR od 1.3 Wata po kilogramu (u pomenutom slučaju primenjen) ispod je onog što mnogi modeli telefona, koju deca danas masovno koriste, emituju.

To znači da 24 sata razgovora mobilnim telefonom izaziva isto oštećenje ćelijskog materijala kao i 1600 rendgenskih snimanja pluća! Jedno ovakvo rendgen zračenje ima jačinu od 6 milirema.

Ako bi smo ovo grubo podelili sa 24 sata razgovora ispada da jedan minut razgovora ima isti efekat na ćeliju organizma kao 1,1 izlaganje X-zracima prilikom snimanja pluća.

Za svaki sat u kome dete koristi bežični telefon ili bežični laptop za komunikaciju i video igrice i sl., njegov mozak koji je još u razvoju, oči i tkivo unutrašnjih organa mogu biti izloženi oštećenju ćelijskog materijala kao kod radijacije nakon 66.6 snimanje pluća X-zracima.

Nije bas ovako prosto poredjenje sa rendgenom niti je ispravno, ali ne treba preterivati sa pricom pored glave (bluetooth i handsfree ne smetaju).

da bi bilo sasvim jasno evo sajta sa kompletnim naucnim saznanjima pa ko hoce;
http://www.ivonazivkovic.net/KAKO-MOBILNI-DELUJU.html

Sem sto se razbacuje raznim nepovezanim "cinjenicama", mozemo i mi da napravimo jedno ekstremno grubu racunicu.

Naravno telefoni i rendgeni rade na razlicitim frekvencijama, telefoni u mikrotalasnom spektru na oko 2x10^9 Hz, a rengeni u X spektru na oko 10^16-10^19Hz.
Sama dubina prodiranja mikrotalasa u ljudsko telo je dosta manja od x spektra, ali zezanja radi, pretpostavimo da telefoni zrace isto u X spektru kao i rengen.

Imamo bateriju na telefonu koja ima 3.7V i oko 1500mAh, sto mu dodje 5.5Wh.
Zbog njenog unutrasnjeg otpora, elektronike, itd., recimo da je 20W maximum energije koji moze da da u nekom trenutku (to je 4C praznjenje), za neko vreme od 10 minuta (preterujem).

Kada bi svu tu energiju pretocili direktno u X zracenje (nema veze sa realnoscu), to je i dalje neuporedivo sa snagama rengena.
Oni imaju do 150kV i mogu da zrace do 1s na 1A, sto mu dodje oko 150kW u jednoj sekundi.

Mozda su i slabiji danasnji rendgeni, ali X zracenje (tj. mikrotalasno u stvarnosti) mora da se napravi iz neke energije koju baterija jednostavno nema.
Niko ne prica o CRT monitorima, mikrotalasnim rernama, ili starim lampaskim pojacalima (koja su opet u modi), ruterima (koji rade na istoj frekvenciji kao mobilni), itd...

Ovde i ne ulazimo u razmatranje razlicite talasne duzine zracenja i njihovog efekta na nas, tako da 24 sata razgovora veze nema sa snagom i efektom rengena.

Ne osporavam naravno da je lose dugo pricati telefonom jer svi znamo da jeste, ali ipak nije toliko jak stetan efekat kao sto je ovaj covek napisao.
Da je u pravu sigurno ne bih koristio mobilni telefon ni u ludilu...

Poslednja izmena:
ili nisi pregledao gornji sajt eminentnih svetskih naucnika ili volis da S E pises po forumima.
ovo nisam napisao da svi bacimo telefone nego da ipak imamo saznanja o pozadini svih tehnoloskih novotarija.
MISLIM, ZNACI POSTOJIM.

Pa ja sam ga i koristio kao dumb telefon i dok je bila bada 1.2 bio je ekstra, kako sam stavio 2.0 katastrofa, malo malo pa blokira, vidzeti se pojavljuju i nestaju kako im se hoce, kad ga palim neki put mu treba 5 sekundi nekad 50, poceo sam da imam masu propustenih poziva, zvoni kad hoce. Radio hard reset, izbacio fles teme, menjao memorijske kartice, ma nista nije pomoglo. Necu da hvalim propali simbian ali ima mnogo vise aplikacija nego za badu, sve radi kao podmazano i sto je najbitnije ima mnogo bolji prijem signala i zvuk nego wave.

ili nisi pregledao gornji sajt eminentnih svetskih naucnika ili volis da S E pises po forumima.
ovo nisam napisao da svi bacimo telefone nego da ipak imamo saznanja o pozadini svih tehnoloskih novotarija.
MISLIM, ZNACI POSTOJIM.

Pregledao sam sajt, zato sam i odgovorio da baljezgaju. Matematika osnovne skole ih vec obara u startu.

Sad ako treba da svaki netacan tekst sa interneta da uzimamo zdravo za gotovo i trosimo vreme misleci o tome zasto bi mogao biti u pravu, onda...

Ne mogu tako da razmisljam, izvini...

Pa ja sam ga i koristio kao dumb telefon i dok je bila bada 1.2 bio je ekstra, kako sam stavio 2.0 katastrofa, malo malo pa blokira, vidzeti se pojavljuju i nestaju kako im se hoce, kad ga palim neki put mu treba 5 sekundi nekad 50, poceo sam da imam masu propustenih poziva, zvoni kad hoce. Radio hard reset, izbacio fles teme, menjao memorijske kartice, ma nista nije pomoglo. Necu da hvalim propali simbian ali ima mnogo vise aplikacija nego za badu, sve radi kao podmazano i sto je najbitnije ima mnogo bolji prijem signala i zvuk nego wave.

Aj sve ali da ima bolji zvuk nego wave.. :d

Mislim na zvuk u internoj slusalici a ne na reprodukciju muzickih fajlova na eksternim slusalicama.

Ma nebitno, meni je generalno zvuk perfektan a za prijem se slazem, brzo Wave gubi signal a u vukoje*inama ga nema ni trunku :d a i gps je los.

Ma nebitno, meni je generalno zvuk perfektan a za prijem se slazem, brzo Wave gubi signal a u vukoje*inama ga nema ni trunku :d a i gps je los.
Ali zato zraci manje od rendgena :d

@paloma Najbitnije je da si ti zadovoljan uredjajem, zato si ga i uzeo.

Poz

Pa onda ga vrati na 1.2??? I sam si posredno rekao da ti je na 1.2 zavrsavao posao kao dumbphone, sto ga ne vratiti na 1.2 umesto kupiti drugi

Uzeo sam wave po X. put do sada i uvek proverim kako radi 2.0 i razocaran brzinom rada etc. ja vratim na 1.2 ...medjutim kada sam uzeo ovaj zadnji to nikako vise nije bilo moguce...znaci downgrade firmware-a je postao nemoguc barem sa 2.0 na 1.2...probao sam brdo firmware-a i nista...koristim poslednji multiloader 5.65 `valjda bese` i kad ugasim tel,zatim lepo povezem na usb drzeci poznate tastere sve lepo tel udje u dl mod..ali cim krene da upisuje novi fw izadje mi poruka na telefonu odma ispod one downloading mode - abnormal sw detected! upgrade only!...znaci poludeo sam totalno jer posle toga moram opet da flesujem 2.0 da bi proradio telefon normalno...da koristim 2.0 nemam nameru jer je jos ovo debelo `beta` da ne kazem alfa,znaci bagova i lagovanja kolko oces... Nego jel neko imao slicnu situaciju i ako ima resenje nek pomaze,ne znam stvarno,toliko sam puno promenio telefona i na svakom se igrao sa fw i naravno imao u vise navrata wave 1-2 i nikad ovako nesto..stvarno ludnica

Flesuj neku 2.0 verziju koja je najstabilnija, nemacku, kinesku..

Meni dodje da flesnem tako nesto.. ne mogu vise, poludecu. Samo mi reci sta sve gubim u odnosu na telenor 2.0..? Slova sa kvacicama, kapiram tako te tripove..

Pa nemam pojma sta gubis u donosu na telenor verziju :D nikad je nisam ni koristio, oduvek sam imao nemacke verzije :) i ne vidim da sam izgubio nista, vec sam i dobio onaj premium hub ili kako se zove... Za sada sve radi zadovoljavajuce, naravno postoje jos uvek neke bubice - ali za razliku od official ih je manje

Slova sa kvacicama

Ja imam XXLB2 (Belgijski CSC) i imam nasa slova, tj sa kvacicama. Dug pritisak na slovo i u popup-u ima izbor. Tako da mi se cini da ce slova biti i u tim custom.

I da, cisto da napomenem, uspeo sam da stavim "custom" font. Setio se da imam sa starog SE onaj Sony Sketch font i bas dobro izgleda. :D

To sam i ja mislio kad sam ga instalirao,ali opet se isto desava.Widgeti se gube i pojavljuju,prijavljuje low memory.Jednostavno ni ovaj room ne funkcionise kako bi trebalo.Malo je bolji od drugih verzija bade 2.0 iz razloga sto mi se ne resetuje fon ali ima dosta bagova.
Pa ajde reko da pitam koju verziju bade 1.2 da skinem da je provereno dobra i da fon radi normalno?Ako moze neka preporuka i link za skidanje.
odličan je taj nexus rom, napokon telefon radi kako treba

Vrh Dno