Šta je novo?

Battlefield 3

....
Nijedan developer i njegovi clanovi nisu nepogresivi, DICE ima svoje ispade, da ne ispada sad da ja njih branim, ali treba i objektivno pogledati koliko oni tehnicki guraju svoje igre u odnosu na bilo kakvu konkurenciju. Sve ima svoje i sa povecanjem kompleksnosti igre i kolicina bagova ce morati da poraste.

I dokle tako? Dobicemo ultra kompleksnu igru, koja ima ultra mega grafiku/fiziku i fichere kojekakve ali koja je neigriva zbog bagova?

Kako neigriva? Po cemu sad to BF3 odjednom postade neigriv? Da se ogradim od ovog poslednjeg patcha i donekle balansa igre na koji pizdim, posto on nema veze sa bugovima o kojima govoris.

Nisam rekao da je Bf3 neigriv (iako relno jeste:)). Na ovo sam mislio.

Sve ima svoje i sa povecanjem kompleksnosti igre i kolicina bagova ce morati da poraste.

Cemu povecanje kompleksnosti kada nisu u stanju da to tehnicki odrade/isprate kako bog zapoveda?

Pa da nema tog napretka onda bi se pojavili "strucnjaci" koji bi rekli da prodaju istu igru samo prepakovanu. Imas slucaj COD-a gde se nista ne menja godinama a oni i dalje mlate milijarde. Ovde bar postoji tehnicki napredak i to malo bagova sto postoji sa novim engine-om je oprosteno nasuprot celokupnoj prezentaciji..

A kad smo vec kod bagova, da vidim koji je to developer u poslednje vreme izbacio kompleksnu, super optimizovanu igru koja em sto ima dobru audio-vizuelno/performans komponentu, kompleksnu mehaniku, takodje je free of bugs?

Or there is none...

Ne znam da li mislite na neke generalne bagove ili one rezervisane za milijardu razlicitih hardvera?

Radi li vam battlelog ? Kod mene ovo izbacuje tj izbacilo me iz iz igre i od tada ne radi .
Not Found

The requested URL /bf3/ was not found on this server.

Pre podne sam igrao bez nikakvih problema, sad kad sam probao da udjem na battlelog-u kaze da nemam pristup serveru! tacnije: "Forbidden You don't have permission to access / on this server."
Kod vas radi li battlelog ? Da ni sam mozda popio ban i zbog cega ?

EDIT: Apple je bio brzi sa pitanjem, ja kao starica pisem a i koristim recnike jer ne znam dobro sprski i jednu poruku pisem pola sata xD
Znaci nije problem samo kod mene, uhhh lakse se dise :)

Poslednja izmena:
proradio je na kratko i sad me opet j . . . xD

Evo sad je proradilo kod mene :)

MA to je sve drz vodu dok majstori odu , bem ti battlelog :mad::mad::wall:

Do sad nisam imao problema sa punkbusterom, ali sad me stalno izbacuje, poslednja verzija je i opet izbacuje.

Restartuj komp ili probaj da uđeš na neki drugi server.

A kad smo vec kod bagova, da vidim koji je to developer u poslednje vreme izbacio kompleksnu, super optimizovanu igru koja em sto ima dobru audio-vizuelno/performans komponentu, kompleksnu mehaniku, takodje je free of bugs?

Or there is none...

Nije poenta da li ima bagove, vec da li se ti bagovi i koliko brzo ispravljaju? DICE ima sav novac ovog sveta da ih resi, ovo im je CETVRTA igra u Frostbite engine-u! Ali ne, oni izbacuju DLC-ove i kvazi tvikove koji razvijaju pasivne a ne aktivne skillove (da, pricam o supresiji i ostalim nebulozama).

Nije poenta da li ima bagove, vec da li se ti bagovi i koliko brzo ispravljaju? DICE ima sav novac ovog sveta da ih resi, ovo im je CETVRTA igra u Frostbite engine-u! Ali ne, oni izbacuju DLC-ove i kvazi tvikove koji razvijaju pasivne a ne aktivne skillove (da, pricam o supresiji i ostalim nebulozama).

Kao prvo ovo nije cetvrta, vec prva igra na ovom endzinu. Kao drugo, bagovi se ocigledno ispravljaju i ako pratis igru znas i sam da je dosta toga ispravljeno od pocetka, ponajvise one retardirane animacije. A kao trece ne odgovori koji je to developer koji je savrsen?

A inace ovaj poslednji patch koji je izasao je bio vise zbog kuknjave samih igraca i ubacivanja svega i svacega i naravno na kraju balans igre je ocigledno upropascen jer se slusa svako.

Poslednja izmena:
Mah fb 2.0 modifikovana verzija fb 1.0

Sto se tice developera, ajde da navedem Tripwire koji je izbacio, pa skoro neigriv RO2, ali su u roku od 30-ak dana preporodili igru. U izradi su i free DLC-ovi. Podrska moderima itd...

Tu je i Arenanet sa odlicnom podrskom i komunikacijom sa komunom.

Da ne sirim pricu, nisi u pravu a Dice je alavo zlo.

Da, da, secam se, Tripwire koji je developer i izdavac je sam sebi nametnuo rok i onda pustio igru koja nije ni mogla da se igra, a imali su sve vreme ovog sveta da odloze igru i isprave je. I to jos igru baziranu na UE3 endzinu koji je toliko rasprostranjen i izucen da sam se krstio kako su uspeli onako da ga dovedu propasti. Po meni jedan od vecih gejming fejspalmova prosle godine, pogotovo sto je igra pc ekskluziva. No ajde "ispravili" su, tj. osposobili su endzin a i bilo bi logicno. Ah i da secam se, komunikacija sa komunom, kada je developer otvoreno na forumu napusio ljude zato sto su kukali sto igra ne radi. Mogu misliti sta bi bilo da su radili sopstveni, ovako kompleksan endzin...

A kazi mi kad vec kazes da je fb 2 isto kao i fb 1, koliko je to koda prepravljeno i otkud znas da je to sve isto? Verovatno zato sto imaju isti naziv...

Da i ja nisam u pravu jer objektivno govorim o igri umesto da kazem da su ovi zlo a njihov proizvod djavolja rabota. :) Sagledaj malo bolje ceo proizvod i pre svega njegovu velicinu, pogledaj motiv najvece vecine developera (zarada), pogledaj tajminge i ucesce izdavaca i investitora (EA u ovom slucaju) pa onda prosudi.

Meni nije jasno sto ne testiraju patch-eve koje prave.I kad nesto us*#$u,kazu "bice ispravljeno u sledecem patch-u".Sto znaci da moras da cekas par meseci,i jos da se pitas sta onda nece raditi kako treba.Te zakrpe bi trebalo da izbacuju malo cesce,ali nema se vremena za "nebitne" stvari,radU se DLC-ovi($$$).

lol RO2, najneoptimovanija igra koju sam u poslednje vreme igrao

usao sam pre dve tri nedelje u igru ponovo i ona radi ocajnije nego ikad... mozda ti je optimizovana ako igras u 800x600... anyway razocaran sam sa RO2 jer sam previse ocekivao uz svu njihovu zvaku o silnoj podrsci i dodatnim sadrzajima i modifikacijama, sve to je na mnogo nizem nivou od obecavanog

sto se tice bf3, kakvi bre bagovi, igra je cista zabava, toliko toga dozivis u jednoj partiji da je koji bag tu i tamo totalno zanemarljiv

i naravno da DICE (kao ni svi drugi developeri koji imaju izdavace) nema veze sa patchovanjem, i kolicinom rada na igri nakon izlaska, sve to diktira EA...

ro2 mozda nema graficku optimizovanost kako bi trebala imati, ali zato tu gde nisan namestis i opalish metak, trava ne raste.

1 od 100 smrti bi pripisao,.. hm.. "dal je bilo nesto cudno" sve ostalo, samo zbog licne lose procene ili lose plasiranog shuta :) Takodje, nikada mi se nije deslio da sam poginuo iza dok trcim dva metra iza zaklona.

U BF3 90 od 100 smrti su - lol WTF trolololo sure, whatever.

@G!

Na mojoj masini na 1920x1080 ni da secne. Ne znam kad si ulazio u igru (imam te na friend listi, vidim da si igrao dvocifren broj sati) ali igra u MP smislu postuje sve standarde. Rekao sam da je mesec dana bila neigriva i da su za mesec dana ispravili 99% bagova...

@M

Po tvojoj teoriji, ja bi, kada kupujem novi auto, trebalo da razmisljam o tome kada je proizvodjac i kako je nabavio delove, dal' su radnici strajkovali, dal' im prokisnjava fabrika itd... E pa ne, platis proizvod i ocekujes ono sto su obecali, ok desi se propust, ali ocekujes da ga poprave sto pre. Ako i posle svega, imad nedovrsen proizvod, odes i vratis im ga a ne da ih pravdas. Ovako cemo dogodine dobiti poluzavrseni BF4 za 100 eur... Na principu, bacis kockicu pa ko izvuce veci broj pobedio je, ali sa super komplikovanim engineom :)

Nadam se da shvatas o cemu pricam.

A jelte, a kada se unapred bacala kockica za RO2 niko se nije bunio, pa cak ni oni koji su platili a nisu ni mogli da igraju a i sada vecina muku muci sa igrom? Ne zelim uopste da idem dalje u ovu raspravu, vec sam ti rekao da govorim o REALNOSTI, da nijedna igra nije savrsena (a ti mi i dalje ne odgovori koja je savrsena?), da kada se pogleda fun faktor celog bf3 sa sve performansama ti sitni bagovi postaju gotovo nebitni. To je objektivno receno a to sto kod tebe postoji neka zelja za konstantim cekanjem da ispliva neki bug i pa da onda postujes "aha, rekao sam vam da je igra krs i da ce da vam uzmu pare" ocigledno pokazuje motive zasto svracas u ovu temu.

Tako da je moj savet, chiil out, pa razmisli o kolicini faktora sta cini igru, gde je ta granica savrsenog ako uopste postoji, gde je kolicina subjektivnog fun faktora gameplaya, gde je kompleksnost igre i njene tehnicke karakteristike i jos mnogo sto sta sta cini prezentaciju igre, pa tek onda mozemo da diskutujemo. :)

dice za bf3 od prvog dana implicira na rusenje COD-a i prisvajanje navedene ciljne grupe u svoj paket aranzman "Above and beyond the CALL".
Kolicina fun faktora u BF3 je enormna, zato je vecina sinovog drustva odabrala BF3 kao zvezdu vodilju.

A kad ste se vec povatali za Ro2, tamo sada "muku muci" samo onaj ko ne moze da pogodi slona sa VBR-om na 10 metara.

@m

Ja ne znam o cemu ti sad pricas i o kakvoj objektivnosti. Napisah da je RO bio skoro neigriv za vecinu u prvih 30-ak dana. Ja sam prvi (i ovde na Benchu) osuo i drvlje i kamenje po njima. Ali poenta je da su posle samo 30-ak dana, svi elmenti jednog FPS MP naslova tu i igra cak i sada doboja svu potrebnu podrsku ( pogledati dolazeci patch ).
A sta nam je doneo BF3 "patch", doneo je uninstall igre za 90% ljudi sa moje battlelog friend liste :)

Evo ja sad probao

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    225.3 KB · Pregleda: 56
dice za bf3 od prvog dana implicira na rusenje COD-a i prisvajanje navedene ciljne grupe u svoj paket aranzman "Above and beyond the CALL".
Sa ovom izjavom se apsolutno slažem.
Inače fun faktor je bio drastično veći u BF1942 i BF2. Ostali naslovi iskreno po mom mišljenju spadaju u početak kraja battlefield-a koji sam obožavao. BF3 sam po sebi možda i nebi bio toliko...pa ne mogu baš da kažem loš, da nije privukao COD igrače u ogromnom broju. Mislim da su baš oni izvršili svojevrstan pritisak na DICE što je rezultovalo *****skim patchom i prilično sje*anim gameplay-om.

A kad ste se vec povatali za Ro2, tamo sada "muku muci" samo onaj ko ne moze da pogodi slona sa VBR-om na 10 metara.
Iskreno RO2 ima svojih draži ali nije me privukla jer smatram da skill level potreban za tu igru je na nivou wonna be noob. Teže je promašiti nekoga nego pogoditi.

Vrh Dno