Šta je novo?

Par pitanja u vezi SSD-a

@svi Ma uzimam definitivno Sam 830,osim ovog sajta raspitao sam se na jos 3-4 i svi su mi rekli 830..Oko 20 osoba je reklo 830 ni jedna nije predlozila V3..Tako da uzimam Sam
@P307 :d Ma jok ne bi ja..Da znas da sam planirao da obrisem testove,hteo sam da lepo podignem sistem,podesim testiram 1..I sve pobrisem,mrzi me vise da se bakcem sa testovima..

@P307 :d Ma jok ne bi ja..Da znas da sam planirao da obrisem testove,hteo sam da lepo podignem sistem,podesim testiram 1..I sve pobrisem,mrzi me vise da se bakcem sa testovima..
Ma, ako uzmes 830-icu, moci ces vala da je testiras i drndas sve dok joj ne sprzis NAND... a brzine ce ti uvek biti iste dok to radis! :d :p

P.S. ***, kad si mi slao one silne PM-ove, a jos nisi nista uradio po pitanju zamene... na kraju ima da se popismane ljudi iz radnje i odbiju opciju zamene :D

Poslednja izmena od urednika:
@CAR ma jok uzeo bi ja sad,nego cekam da me pozovu,nisu u cetvratak imali u radnji,pa sam morao da cekam dok poruce..Rekose u ponedeljak,utorak me zovu...Tako da jos cekam..Izbor je pao definitivno

Kome li si sve slao "silne PM-ove", i ja sam ti sve obrazložio a ti još ništa! Pa ja sam vaga u horoskopu i premišljam se, al ti si me ušio!! :D:D

Pa vama dvojci srecnika:d,i mighty78:p...Pa sta cu kad sam temeljan,volim da cujem sto vise misljenja,pa ako se vecina preklapa,znaci oni su upravu..Da vidite kako sam tek smorio ljude po stranim forumima:angel:
Ma ja sam resio sta uzimam samo ovi iz radnje nikako da se nakanu da me pozovu..

Poslednja izmena:
Brale, ja bih ti rekao da platis za to utroseno vreme, pa da vidim da li ces se premisljati :D

Ma i da platim samo da budem zadovoljan:)...E hvala vam svima na pomoci,znam da sam tezak i dosadan:)..Evo upravo dizem sistem..Javljam za 1-2h utiske kad sve nastelujem..

Evo podigao sam sistem,sve drajvere namestio,tvikovao,sve podesio kao i 100 puta do sad..I brzine su katastrofa..
512k je drugima na netu 350mb/s meni 250mb/s..4k qd32 drugima oko 300 meni 200..score na as ssd drugima 600+ meni 524..Jel ima neko ideju..Sad sam otisao na 2h na logoff da vidim dal ce trim malo da popravi..

V3 ili S830? SATA2/3 ploca?

830 i sata 3 ploca..

1.Ukljucen AHCI u biosu,
2.power ukljucen na max performance
3.ukljucen na 1 sata
4.zadnji bois
5.zadnji amd sata drajveri
6.zadnji SVI drajveri
7.ukljucen write caching
8.ukljucen trim
9.podeseni svi predlozeni tvikovi
10.pogasio servise kao na back viper SAFE kolona
11.ploca je sata 3 kao i kabl
Sve je podeseno kako treba isto mi je ovako bilo podeseno na V3 i sve je radilo ok..jel ima jos neko neki predlog koji sam mozda prevideo??

AMD !
Uporedi sa AMD vlasnicima MALE 830.

@cimi
Pa i ja sam ti rekao od 60/64 nikad neće biti brz, ali na duže staze neće pasti ispod sadašnjih vrednosti kao V3. Ako si mislio naći brz u sintetici a za male pare, te onda i male veličine; toga neće biti.. I kao što reće P307, ti si AMD, to je uvek nešto sporije od Intel-a. A i za takav SSD brzine su i dalje odlične, i u radu sigurno nećeš osetiti nikakvu sporost!

Evo brzine sa Intela.

Prilozi

• 9470306.jpg
    9470306.jpg
    38 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
A i ti cimi se previse uzbudjivao oko tog ssd kao da si ga spremao za lansiranje na mars ;), nemoj da se ljutis, ali nisi imao potrebu da od komarca pravis magarca, radio je odlicno, to su bile brzine za ssd od 64gb na AMD-u.

@P307 i makiacaveki Sto jel neko odavde iz moje omiljene firme??Upravo pisem jedan lep referat,pa mi fali jos glavnih aktera,moram do sutra da predam referat u Siv,tamo ocenjuju:d..Ni ja bas ne volim kad mi je ogranicena sloboda govora,pogotovu kad se stoji iza paravana,kako sam promasio temu..Pa ceo ovaj forum je jedna promasena tema..Sad mogu da zadjem po temama,da citiram moderatore kako pisu off topic...A ko za cudo,danas kad sam bio tamo..Pita me jedan decko koji radi tamo jel sam ja onaj decko sto se zali na BENCHMARKU..
Nego koji je najbolji ssd,mlc,slc,830,v3..Marvel ili sf..Eto pitao sam par pitanja u vezi ssd-a..Cisto da opet se kola ne slomiju samo po mojoj kicmi..:crash:..Ja sam bar neko ko postuje pravila nisam neki buntovnik po forumima,ne psujem,ne vredjam,al bas da se zalazi u sitna crevca..

Niko ti i nije rekao da pišeš "off topic", već samo da u sintetici očekuješ od SSD-a veličine 60/64 brzine od 120+ i to na AMD-u! Što nikako nije realno, ali ja dobro razumem želje/mogućnosti.
A u stvari svi smo ti rekli ima i stari V3 da te služi lepo za tvoje potrebe, a 830 još bolje jer neće imati nikakve padove kad se napuni ceo prvi put. Kao i da se previše opterećuješ testovima, gde si 1 sa istim bacio na kolena.
E sad deo vezano za firme nisam u potpunosti shvatio ali nagađam, te to i neću komentarisati samo ti znaš šta je..

Evo ima i onih koje sam uspešno naterao na "greh" da potroše 50€ više na 120GB (mustachio) a ne na 60 kako je prvobitno bio plan (doduše kod njega je laptop, te samo 1 disk a 60 je tada za sve podatke bez harda stvarno premalo).

Ma nisam ja ni mislio na tebe i ostale KORISNIKE ovog isturenog predstavnistva jedne radnje u bg-u..Nego na zaposlene i tamo i ovde..Za njih je bilo upuceno OFF TOPIC...
A sto se tice sintetike..Pa nisam ja moje rezove uporedjivao sa drajvovima od 256gb..Nego sa rezultatima ljudi koji imaju Sam 830 64gb..A sto se tice manjih rezultata od predvidjenih zbog AMD-a to niko ni na jednom sajtu gde sam se raspitivao nije pomenuo,pa racunajuci i ovaj i "radnju" gde sam kupio...Ja sam bio spreman da on bude nesto malo sporiji..Al NE 100mb/s od drugih korisnika istog drajva...Al necu da sirim vise pricu o necemu sto se zavrsilo..A o ostalim desavanjima imaju nadlezni koji ce tme da se pozabave..
Cisto ako neko razmislja da kupi Sam 830 i stavi na AMD(AKO JE STVARNO DO TOGA)..Nek unapred zna da je promasena investicija..Jer u realnom radu je Vertex3 za njega munja..Al kako ko hoce..

To sam i mislio da je u pitanju.. ;)

Munja samo dok se prvi put ne iskoristi sav NAND (ili novom ili posle SE), posle pada ispod brzina 830; to je poenta. I SVAKI je sporiji na AMD ne samo 830. A većina i ima SSD sa Intel-om, te je teže i naći poređenje. Ili nisi išao na prave sajtove za SSD:
http://thessdreview.com/
http://www.storagereview.com/
http://www.xtremesystems.org/forums/forumdisplay.php?62-Storage

Ajde ako te ne mrzi okači CDM pa da uporedimo sa onim rezultatom što sam okačio iznad..

Evo ovo su rezovi koje sam ja dobio sa svezom instalacijom,sve tvikovano i podeseno kao sto treba.Ove rezultate sam dobio posle nekoliko testiranja u nadi da izvucem sto vece,i posle 2h logoff zbog trima,inace u startu su bili jos gori

343i2he.jpg
[/IMG]

zmcgpc.jpg
[/IMG]

E,a ove sledece tri slike su od korisnika koji imaju isti drajv i ista je velicina-64gb.

1gkvo9.jpg
[/IMG]

slqofk.png
[/IMG]

blablaax.png
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Poslednja izmena:
Pa rezultati sa moje slike su blizu tvojima, otkud onome 100 više za 512k nemam pojma. I tvoj je AS SSD blizak drugima, taman za razliku Intel-AMD (osim u 4K-64).
Ajde još probaj ugasiti pa upaliti write caching ponovo (enable...), a potom upali i drugu opciju ispod (turn off...). To ume da pobrljavi u win-u pa možda malo poboljša 4K-64.

P.S.
Našao sam gde si ih smorio!!: :d:d;)
http://www.overclock.net/t/1239660/vertex-iii-60gb-or-samsung-830-64gb
A i na kraju lepo kaže, AMD je razlog..

Poslednja izmena:
Ma na kraju lepo pise..Al tek kad sam im rekao da su mi losi rezovi..4k-64 ni u ludilu nije hteo na 200mb/s,score najnizi koji sam video je bio 600,dok meni najvisi 521..Ma probao sam sve nekoliko puta ukljucivao write caching,restartovao,radio jedno po jedno podesavanje pa testirao,menjao portove na ploci..Veruj mi nista nije htelo..Ma nisu samo rezovi problem,veruj mi sveopsti utisak lenjosti celog sistema me nervirao,butovanje,otvaranje vise programa za redom,otvaranje malo vecih programa..Mozda nekom taj ssd radi extra,al meni je bilo ko usporeni film naspram V3..Naravno probao sam sve moguce opcije i nista nije popravilo rezove..
Ma ja sam im vratio Sam 830,i uzeo moj stari dobri V3 jes da padnu rezultati za write,ali read je bar besprekoran..Mozda mi je zapao felerican Sam 830 model,mozda mu ne odgovara AMD mozda su mi uvalili vec koriscen!!!!!Jer danas kad sam se vratio po V3 lik mi komotno ponudio PATRIOT PYRO SE koji je vec neko vratio i stoji mu u servisu..Uglavnom to je manje bitno..
A sto se tice tema koje sam otvarao po drugim forumima mogu ti dam jos koju ako oces da se smejes:d:p:D

Sada ćeš bar da ceniš V3, i da čitanje mu ne opada! A čitanje 830 jeste sporije od V3, ali je sveukupno brži. Ali tebi je očito bitniji read..
Ali kao što sam rekao, ne može isti savet za dve razlićite upotrebe SSD-a (tj celog sistema); nekom je bitno pisanje, nekom čitanje, nekom ne kompresibilni podaci, nekom...

Nemoj, ono mi bi dosta!! :Klanjanje :wave:

Jedno glupo pitanje, gde ti u realnom radu možeš da osetiš brzinu za QD=32? To je baš teorijski test, na većini desktop računara u realnom radu QD dostiže do 5, možda 7, sigurno ne preko 10. Queue depth od 32 bi možda bio zauzet SQL server ili tako nešto, ne desktop računar.

Ja imam Crucial M4 64GB, Samsung 830 128GB, Intel 320 128GB u svojim računarima koje svakodnevno koristim, i sem u par operacija ne bih mogao nekom od njih da nam neku veliku prednost. Na poslu imam sam radio i sa daleko većim drajvovima, čak smo se igrali i sa Enterprise SSD-ovima sa SLC NAND-om, ali za u 95% vremena sem u benchmarkovima nisam uspevao da osetim neke razlike.

Možda kad pokrenem par VM sa istog SSD-a pa i da kažem da osetim, ili mislim da osećam :), ali ne bih ni za jedan mogao da kažem da je munja u odnosu na drugi. Ako ne gledaš benčove, da li si na V3 uspevao da "osetiš" razliku između čistog, tj. sveže instaliranog V3 i onog koji je korišćen recimo mesec dana kome write spadne na 60MB/s.

I kako kvalifikuješ da je V3 60GB "munja" u odnosu na Samsung 830 64GB - jel jedan diže Windows za 10s, a drugi za 20s, ili je to 16s naspram 17s :)

Ne shvati ovo zlonamerno, ali dižeš sebi pritisak i skraćuješ svoj životni vek, preteranim uzrujavanjem oko brojki koje daju dva parčeta silikona (a pritom nisu ni lepo oblikovani simetrično postavljeni komadi silikona ;) )

Poslednja izmena:
Sto se tice butovanja razlika je bila na V3 22-23sec na 830 31-33sec...Verovatno 830 je bolji,brzi,stabilniji drajv,ali moje subjektivno misljenje i osecaj da ovaj koji sam imao kod mene nije..Mozda je do AMD mozda ovo mozda ono..Al sad moguce i ja da gresim,ostavljam mogucnost moje paranoicnosti:d..Ma sad je sve jedno ovj V3 ne menjam dok ne rikne ili dok ne kapnu neke parice za neki drajv od 120gb..
A sto se tice silikona:whip::banana:

Evo kako radi Samsung 830 128gb na Intel® HM55 Sata II.

Imam jedno pitanje, zasto je kod necijih rezova iaStor zelen i pise OK, akod mene je siv i nema ok, kao i na ovoj slici koju sam postavio?

Prilozi

• ssd rez.JPG
    ssd rez.JPG
    109.5 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
E to zeleno se i meni desavalo,nabavi samo najnoviji as ssd..I pozelenece i pisati ok

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk

@mirza82
Imas stariju verziju programa.

Nešto tu na tom HM55 nije u redu, i kod mene je SATA2 (Intel P55 čipset) za Samsung 830 128GB, ali su brzine i skor dosta veći.

4K, a pogotovu access time tu u tom rezultatu nije u redu.

Evo kako radi Samsung 830 128gb na Intel® HM55 Sata II.

Imam jedno pitanje, zasto je kod necijih rezova iaStor zelen i pise OK, akod mene je siv i nema ok, kao i na ovoj slici koju sam postavio?

Prilozi

• as-ssd-bench SAMSUNG SSD 830 13.2.2012 1-16-35.png
    as-ssd-bench SAMSUNG SSD 830 13.2.2012 1-16-35.png
    51.2 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Moguce da je brzina i acces time ovakav jer su rezovi radnjeni posle duzeg koriscenja ssd-a, to jest posle instalacije windowsa, istaliranje drajvera i svih pratecih programa, radjenje back up-a.
Mozda trim nije stigao jos da odradi svoje.

Nazad
Vrh Dno