Šta je novo?

OCZ sxs 500w

Btw, JG test je iz 2006., HWSecrets iz 2009. Teško da su ostali na identičnoj, neizmenjenoj platformi zaključno sa 2011. kad je SXS serija došla do EOL.

To je tesko reci, HWSecrets samo pominje FSP, ne i koja je platforma u pitanju tako da mozemo samo da nagadjamo.

U svakom slučaju, Epsilon platforma je generički naziv za nekoliko sklopova koji imaju različite odlike.

...kod Seasonic napajanja koja imaju regulaciju obrtaja venta treba obratiti paznju na pregrevanje, jer zna da se zaglavi ta regulacija ili da se vent uopste ne pali pa greje celo kuciste. Vec nekoliko puta sam naleteo da ljudi pisu o tom problemu.... za Seasonic i corsair.

Poslednja izmena:
...kod Seasonic napajanja koja imaju regulaciju obrtaja venta treba obratiti paznju na pregrevanje, jer zna da se zaglavi ta regulacija ili da se vent uopste ne pali pa greje celo kuciste. Vec nekoliko puta sam naleteo da ljudi pisu o tom problemu.... za Seasonic i corsair.

Ta napajanja imaju funkcionalnu OTP (over-temperature protection), tako da se ne sekiraš. Druga stvar je ako se konfiguracija oslanja na napajanje kad je protok vazduha kroz kućište u pitanju, to je već neozbiljno. Napajanje (kvalitetno) nije čovek da ne sme da se zagreje na preko 40°C ;)

Ta napajanja imaju funkcionalnu OTP (over-temperature protection), tako da se ne sekiraš.

...kazu da je znalo i da zasmrdi, bas je na sekiri aktualna tema.

Pa pogledaj po netu, nije nesto sto sam izmislio. Zna se sta je platforma, postoje doduse cesto i modifikacije, al' sam siguran da OCZ nije nista modifikovao u sxs seriji sa FSP Epsilon platformom.

...kazu da je znalo i da zasmrdi, bas je na sekiri aktualna tema.

Nije to lik sa SeaSonicom, taj je imao Cors HX-650(doduse i to je interno SS)

A lik kome se nije palio vent je problem uocio nakon sto mu je masina sa klokovanom otkljucanom Zosmom(dakle Thubanom) ceo dan vrtela linX, Psycho SeaSonic bez venta sljakao bez problema svo to vreme i-nista :d:party:

A lik kome se nije palio vent je problem uocio nakon sto mu je masina sa klokovanom otkljucanom Zosmom(dakle Thubanom) ceo dan vrtela linX, Psycho SeaSonic bez venta sljakao bez problema svo to vreme i-nista

dobro da nije pustio onaj OCCT stres test svega... bilo bi gusto:S:

Poslednja izmena:
Pa pogledaj po netu, nije nesto sto sam izmislio. Zna se sta je platforma, postoje doduse cesto i modifikacije, al' sam siguran da OCZ nije nista modifikovao u sxs seriji sa FSP Epsilon platformom.
ne tvrdim da si izmislio, pitao sam jer nisam mogao da pronadjem ništa takvo. Link bi bio koristan, ako imaš.

Poenta je: JohnnyGuru testira FSP Epsilon bazirano napajanje iz OCZ 2006. i dobija velike N&R. HWSecrets, Overclock3D i još dosta drugih 2007. i 2008. testira napajanje istog "proizvodjača" i nominalno istu platofrmu i dobija niske vrednosti za noise i ripple. Dakle, ili je sam FSP popravio platformu ili je OCZ napravio potrebne modifikacije, a i dalje je osnova Epsilon platforma. Možda je baš JG test doveo do poboljšanja.

Poslednja izmena:
Moze li mi neko reci vrijedi li ovo napajanje 50 eura http://www.itsvet.com/proizvod/ocz-...-ocz500sxs-500w/comp_comp_powersupply/326/278

Ili je bolja varijanta da se uzme seasonic SS 430GB za 60 eura?

Bolja varijanta je da kažeš šta imaš u kompu pa da ti se preporuci napajanje ovako se ljudi samo prepucavaju ... Ako si već rešio da daš 60 eur ja bih išao na neki Chief CFT 600 ili Seasonic 500et cini mi se da je ovaj SS bolji izbor od tog 430gb jer ima "jaču" 12v granu (ss 500et ima 408w a 430gb 360w).

ne tvrdim da si izmislio, pitao sam jer nisam mogao da pronadjem ništa takvo. Link bi bio koristan, ako imaš.

Poenta je: JohnnyGuru testira FSP Epsilon bazirano napajanje iz OCZ 2006. i dobija velike N&R. HWSecrets, Overclock3D i još dosta drugih 2007. i 2008. testira napajanje istog "proizvodjača" i nominalno istu platofrmu i dobija niske vrednosti za noise i ripple. Dakle, ili je sam FSP popravio platformu ili je OCZ napravio potrebne modifikacije, a i dalje je osnova Epsilon platforma. Možda je baš JG test doveo do poboljšanja.
Nemam link, radi se o testovima FSP Epsilon baziranih napajanja, a ima ih dosta. To je poznata boljka te platforme.
Mada, realno, nije to veliki problem. Ali u poredjenju sa Seasonic 430GB taj OCZ ima 4A vise na 12V (tacnije 48W) vise, sve ostalo je na strani Seasonica.

Vidim da ste se raspisali :D
Planiram da na njega stavim ivy bridge i5 3570K, hdd500GB, ssd 120GB, neki dobar cpu fan i u kuciste 4 ventilatora ima. Graficka ce biti neka za oko 130 eura iz 7xxx serije. Ali cu za pocetak koristit integrisanu. Svaka para mi je vazna pa bih i ovdje ustedio makar 10 eura. Samo ne znam da li ce biti dovoljno veliki kablovi jer napajanje stoji na dnu kucista pa se bojim da nece dobacit. Maticna ce biti neka Asusova z77 za oko 150 eura. Sad vidim da nema na lageru ovog seasonic napajanja pa mi se sve cini da je ovo dobar izbor za ove pare jer je u prodavciama 60 eura cijena. Dosta ljudi se zale da ovo napajanje zuji, nadam se da ja necu potrefit takav primjerak :)

Poslednja izmena:
Ako me digitron dobro sluzi to nema teorije da predje 400w kad je sve OC , i 20% lufta to ti je neko napajanje od 450w pa na gore po meni. E sad ide tezi zadatak kupiti napajanje kod nas jer na papiru imas sve a kad narucis ili pozoves nemaju ukupno 10 razlicitih napajanja. Moja preporuka su : Chief minimum APS 550 mada bih ja tu isao na CFT 600/650 , Seasonic minimum 500ET mnogo bolje je 520GB (za par evra vise) i na kraju LC X-Type LC7600.

Izvinjavam se što oživljavam temu, al' bolje nego da pravim novu.

Imam ovo napajanje, danas sam ga kupio kao neispravno za 260din. :D
Naime, napajanje kad se uključi pišti kao što je poznato sa ovom serijom, svetli prekidač i lampica na njemu kao i lampica na matičnoj... Kada probam da startujem komp ništa se ne dešava.

Mene zanima šta može da se uradi, da li su kondenzatori otišli (mada su na oko svi dobri) ili je pak nešto drugo?

Vrh Dno