Šta je novo?

iPad 3

Mislim da su ios aplikacije u ovom trenutku raznovrsnije i nude bolji user experience, sa izuzetkom domaćih aplikacija, gde je situacija mnogo povoljnija po android usere

Iz dva razloga:

- domaći developeri ne mogu lako da naplate svoj rad zbog nedostatka paypala
- developer licenca se plaća (mislim $99)

Ovo drugo se brzo povrati, ako je aplikacija iole kvalitetna. A za prvo još nema rešenja.

uzeo bih iPad samo kad bih mogao da instaliram i fontove (otf, ttf) na isti.. jel neko zna jel to moze da se uradi?

josh neshto.. imam utisak da ce i PS Vita biti sahranjena ovim novim iPad-om... a shta ce tek biti na kraju zivotnog ciklusa Vite (od 6-7 godina) izredjace se bar josh 6 verzija iPad-a i isto toliko iPhone-ova :)

Ajd neka mi neko od ljudi koji imaju tablete objasni sledecu stvar:
4G+WiFi nije zakljucan na mrezu kao telefoni?
Da li nasi u Bg priznaju medjunarodnu garanciju i da li rade servis ili se radi u Zagrebu?

Nijedan iPad do sada nije bio zakljucan, svi su bili fabricki otkljucani za sve mreze, a za garanciju ne znam.

P.S. Prebacite event na 21:20min i videcete koja je razlika u softveru:
http://events.apple.com.edgesuite.net/123pibhargjknawdconwecown/event/index.html

ovo je vrhunac PC ere :) Ocigledno je da PC era nece proci... sada nosis svoj licni kompjuter sa sobom juhuuu :D

Svaka čast za cenu sa ovakvim ekranom! Nikako to nisam očekivao od Apple-a.

Evo savršenog primera nečeg nepotrebnog, kao što Apple inače radi, a to je da forsira svoj način ili nikako:

lol.jpg

E pa biće nikako, iz principa neću da instaliram QuickTime, tako da neću ni pogledati prezentaciju.

Kovače, ne kapiram poentu tvoje tabele, molim te objasni kakve veze ona ima u ovoj priči.

Poslednja izmena:
I ja sam otišao da pogledam ta spomenuta 2 minuta i skroz sam se smorio i odustao kada mi je izbacio to za quicktime :)

Ja mislim da ljude koji ne vole apple (u koje spadam i ja) najviše nervira njihov marketing, koji je previše napadan i u kome vrlo često iznose neistine. Klasičan primer je bio facetime koji je najavljen kao prvi i revolucionarni vid komunikacije, a realno je video pozivanje postojalo od ranije. Npr sada su rekli da je ipad2 jači od tegre3 što opet nije tačno, već spomenuto preinačenje termina retina displej, i još gomila stvari.
Čak je i prvi iPad najavljen kao nešto do tada nikada viđeno, a u stvari su tableti postojali pre toga, samo ne tako lepo spakovani i userfrendly.
Što se tiče samih proizvoda tu im se ne može ništa zameriti.

Poslednja izmena:
ja kad sam rekao da je malo 1024x768 na 10" ekranu za ugodno citanje teksta vi ste se polomili da mi objasnite kako je to sasvim dovoljno i kako visa rezolucija nije potrebna jer sa te daljine sa koje se gleda tablet pikseli nisu vidljivi sa rezolucijom 1024x768. sta cemo sad :) odjednom je postala potrebna visa rezolucija? isto kao sto je totalno nepotrebna kamera na ipadu, (jer pobogu to je tablet,sta ce ti kamera na takvom uredjaju,neces valjda da slikas sa tabletom?) postala apsolutno potrebna na ipadu2, ali nije bilo potrebno da bude dobrog kvaliteta jer neces valjda ozbiljno da slikas tabletom,to samo ludi samsung ugradjuje u svoje tabltete kamere od 3 i 5 mpix. e sad je 5 mpix kamera u novom ipadu apsolutni must jer sve ovo pre sto smo pricali vise ne vazi, i sad je sve to nebitno...

haha kako je vama dobro. volim da posmatram kako za nesto pricate kako nije potrebno jer ga neki ipad nema, a kada ga sledeci ipad dobije,onda je to apsolutno neophodno :) ljubi vas apple :)

A sada nastavite dalje, ali bez offtopica i bez flejma.

Gpu jeste jači, ali ne 2 puta, a cpu uopšte nije jači. Baš sam to pogledao minut pre nego što si okačio :)

Prodajem komp, dodajem jos para i uzimam ovo! Zadovoljan sam sa SGS2, ali posto znam da necu dobiti sledeci update posle ICS-a, a ova djunta ce dobijati :D + je po meni savrsen i nece trebati veca rezolucija barem mislim da ne treba veca da bude od ove, cak mislim da bi i 1920x1080 bilo dovoljno, al ajde daj jos malo i mislim da je mnogo bolje uzeti wifi 32gb, nego wifi + 3G 16gb...

Aaaaa ok, izvinjavam se, moja greška :)
Takođe mislim da je bolja opcija sa 32gb, jer sa 16 nabaciš malo muzike, malo hd filmova i ode sve.

Nije loša stvar, ali je 200$ i dodatno smaranje oko nošenja. Mislim da bih pre te pare uložio u 64gb model.

Ja sam preskocio iPad 2 zbog ne-retina ekrana. Zaista posle iP4 retina ekrana, ne mogu da se vracam na low dpi ekran. Ovaj model sam cekao, ali nece on skoro kod nas - ja predvidjam 3-4 meseci dok stigne u ne ad-hoc radnje

STo se cpu/gpu tice radili su klasicni spin- nisu ni pomenuli cpu jer znaju d aandroid ide na quad core resenja vec su pricali samo o cpu. Realno, ekran je jedino poboljsanje koje vredi paznje. ALi sa druge strane, i najbitnije poboljsanje koje su mogli da pruze. Da su ubacili quad cpu sa 32gb ram-a i 2gb internal rama ne bih ni razmisljao da ga uzmem. Ali samo zbog rezolucije ekrana planiram da ga uzmem.
A da imaju najodvratniji marketing, imaju. BAs po meri usa *****a. Sad ispade retina ekran i sa ovom gustinom u zavisnosti od daljine gledanja. E imao sam ja onda retinu jos pre dvadeset godina, samo mob stavim na 10 metara udaljenosti i voila.

Evo savršenog primera nečeg nepotrebnog, kao što Apple inače radi, a to je da forsira svoj način ili nikako:

lol.jpg

E pa biće nikako, iz principa neću da instaliram QuickTime, tako da neću ni pogledati prezentaciju.

Kovače, ne kapiram poentu tvoje tabele, molim te objasni kakve veze ona ima u ovoj priči.

Imaš na Apple Youtube kanalu, ako ti se baš gleda.

Nazad
Vrh Dno