Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Svi smo rekli da je bolji Note, ali ne toliko koliko ga ti velicas...

Za wifi sam ti rekao i ponavljam treci put da hvatam udaljen 50m signal... Mrzi me da kucam kodove na tapatalku sam, ali napisao bih ti crvenim slovima...

A i za ovo za muziku sto je tebi da kazem smetalo, ne znaci da je lose, nego tebi ne odgovara, a i ne znam ko gore ti je rekao da radi play/pause, prev/next... Za smanjivanje nije mi tesko da spustim ruku u dzep i smanjim...

I, gde je taj skrinšot sa 333 dana bez punjenja baterije? :D

Izgubio se u Cloud-u, sinulo sunce :)

Trolovanja? Zapitaj se ko troluje ljude ovde. Ja samo znam da nam još uvek nisi pružio screenshot trajanja baterije sa " 3 sata razgovora na telefonu, surfa min cuku, igre oko cuku, skype i 3g ceo dan, i uvece mi je baterija bila na 40%. " . Jednom čovek da pročita ovakvu nebulozu i to je dovoljno da se vidi očigledno trolovanje, ili još gore čista laž.

Jel moze screenshot posle 12.34h koriscenja sa 1 sat igranja warcrafta2 na dosbox-u, ceo dan wifi/3g i skype ukljuceni, pricano preko 3g-a skypom i preko wifi-ja skypeom oko 1 sat, igranje cut-the-rope oko 30min, surf tapatalk/google reader, pricanje ni sam ne znam koliko, i baterija je bila na 35%.

Evo i originalnog fajla zbog stalno prisutne geek photoshop paranoje:

http://www.mediafire.com/?pjh6ekpk0his3cp

Nema razloga za nevaspitanost, nije lako sastaviti takav dan sa toliko igranja, surfa, itd u mom slucaju. Ja sve sto sam do sada tvrdio, potkrepio sam sa snimkom/screenshotom, a vi trolujte i dalje...

Svi smo rekli da je bolji Note, ali ne toliko koliko ga ti velicas...

Koliko je nesto za nekoga bolje je vrlo subjektivna kategorija. Recimo za nekoga visine 1.65m je s2 mnogo bolji, jer mu je note neupotrebljiv, itd...

Inace, nisam ja jedini:

Link

:)

Evo idite njima objasnite da su u zabludi, da nije to "bas tako" i da je s2 telefon godine:

Link

itd...

Prilozi

• SC20120301-043217.png
    SC20120301-043217.png
    58.8 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Pa upravo si dokazao sto sve vreme pricamo.
Imas oko sat ipo upaljenog ekrana po ovom grafiku a baterija na trecini, i sta je tu toliko sjajno?

^

Pogledaj pazljivije... Zadnja crta na screen on je 1 sat warcrafta, pa racunaj...

Poslednja izmena:
Ne znam dal gledamo isti grafik, al na ovom sto si stavio ima sat ipo max dva sata upaljenog ekrana. A zadnja crtica je par minuta, dok je najdeblja ispod sat vremena.

^

A sta sam ja napisao, 10 sati upaljenog ekrana?

Ja samo znam da nam još uvek nisi pružio screenshot trajanja baterije sa " 3 sata razgovora na telefonu, surfa min cuku, igre oko cuku, skype i 3g ceo dan, i uvece mi je baterija bila na 40%. " .

Sta bi sad ti 10 sati upaljen ekran? :) Oko 2 sata, mozda cak malko vise upaljenog ekrana + najzahtevnije moguce operacije za telefon je za sadasnje pojmove super skor. To je recimo za s2 vasiona star trek enterprise :). Ja ne razumem ko bi pored pc-a, xboxa, ps3-a, itd jos 8 sati dnevno blejao u ekran mob-a...

^

Ne razumem sta si hteo da kazes? Da je dva sata surfa i gaminga na telefonu los skor?

Dao sam screenshot tacno onoga sto sam rekao i za sta sam bio istrolovan da je nemoguce.

Poslednja izmena:
Ja sam okacio pre mesec dana na sgs2 ss sa 7 i nesto sati upaljen ekran sa surfom i gochat-om i igranja defender-a, baterija 15%... Na Note je povecan ekran za citav 1 inch i povecana je baterija za isto toliko da bi mogla da sluzi duze...

Ma dobro bre covece da li ti pratis sta ti pises i sta drugi pisu?
Svi se slazu da Noteu ekran razvaljuje bateriju, vise nego drugim telefonima. Samo ti vices kako to nije istina i kako note ima bolje trajanje baterije od bilo kog telefona. I na kraju dolazis sa screenshotom gde je posle dva sata upaljenog ekrana baterina na 35% Dakle za tri sata bi je potpuno ispraznio, da to jeste lose!!!
Insistiras da je to zbog najzahtevnijih alikacija ali se pravis lud na cinjenicu da bi jako slican rezultat bio i da je najobicniji surf bio u pitanju, jer ekran je glavni potrosac, ne procesor.

Ovaj screen je potpuno u skladu svega sto su drugi tvrdili i ocekivali, nije lose, ali nije ni sjajno.

Poslednja izmena:
Ja sam okacio pre mesec dana na sgs2 ss sa 7 i nesto sati upaljen ekran sa surfom i gochat-om i igranja defender-a, baterija 15%... Na Note je povecan ekran za citav 1 inch i povecana je baterija za isto toliko da bi mogla da sluzi duze...

Pa cemu onda trolovanje da je cuka igranja, cuka surfa, 3g/wifi/skype upaljeni ceo dan toliko nemoguc skor? Evo opet da citiram:

Trolovanja? Zapitaj se ko troluje ljude ovde. Ja samo znam da nam još uvek nisi pružio screenshot trajanja baterije sa " 3 sata razgovora na telefonu, surfa min cuku, igre oko cuku, skype i 3g ceo dan, i uvece mi je baterija bila na 40%. " . Jednom čovek da pročita ovakvu nebulozu i to je dovoljno da se vidi očigledno trolovanje, ili još gore čista laž.

Inace, skype preko 3g-a mi je satro bateriju, a posle cuku andosboxa i warcrafta2 je telefon bio poprilicno zagrejan. Ali opet je baterija bila na 35%. Meni je to super skor...

Nije isto gledati film ili igrati zahtevnu igru po pitanju trajanja baterije.

Poslednja izmena:
4df3149b-05f3-657a.jpg

4df3149b-060c-86bb.jpg

4df3149b-0620-1650.jpg

A samo da napomenem da je ovo ICS LPB BETA i da je neoptimizovano, bilo je mozda sat vremena neta ovde, a koristio sam malo i GPS-a... Dva gmail-a/ vremenska prognoza/ 4 widgeta/ 3 home screen-a...

P.S. Zaboravih da kazem da si ti uveliko nakacen na wifi, a ja na mrezu, pa da znas samo koliko to vise skida baterije...

Poslednja izmena:
Ma dobro bre covece da li ti pratis sta ti pises i sta drugi pisu?
Svi se slazu da Noteu ekran razvaljuje bateriju, vise nego drugim telefonima. Samo ti vices kako to nije istina i kako note ima bolje trajanje baterije od bilo kog telefona. I na kraju dolazis sa screenshotom gde je posle dva sata upaljenog ekrana baterina na 35% Dakle za tri sata bi je potpuno ispraznio, da to jeste lose!!!
Insistiras da je to zbog najzahtevnijih alikacija ali se pravis lud na cinjenicu da bi jako slican rezultat bio i da je najobicniji surf bio u pitanju, jer ekran je glavni potrosac, ne procesor.

Ovaj screen je potpuno u skladu svega sto su drugi tvrdili i ocekivali, nije lose, ali nije ni sjajno.

Druze, moram da ustanovim da se ne razumes bas u problematiku dovoljno. Screen pa screen. Gledaj malo i "Awake" pa promisli pre nego li lupis replay. Valjda neko telefon koristi i za razgovor? Ili je to vama potpuno nebitno? Note ima veliki ekran ali i veliku bateriju. Sto potrosi ekran, anulira ta velika baterija kad ekran nije upaljen. Gleda se globalni presek: ekran/razgovor/mreza/procesor u realnom koriscenju. Normalno je da ce npr iphone sa 3.5 ekranom trositi manje kad je upaljen ekran, ali kad se sve stavi na vagu, sa sve razgovorom zbog cega je i telefon izmisljen valjda, note odnosi pobedu, bar u mom slucaju, jer mi je razgovor na telefonu nekako bitan :).

gsm arena note:Talk time Up to 26 h 10 min (2G) / Up to 13 h 30 min (3G)

gsm arena ip4: Talk time Up to 14 h (2G) / Up to 7 h (3G)

Kontas?

Poslednja izmena:
Mislim da si ti jedini u temi koji nista ne konta, al posto je svima ostalima sve jasno onda vise nemam razloga da se raspravljam sa tobom. Bitno je samo da smo te onemogucili da druge dovedes u zabludu i obmanes ih glupostima, bajkama i neistinama.

^

O cemu ti pises druze? Ja bih pre rekao da je situacija potpuno obratna. Jer si ti uopste pogledao awake na onom grafikonu, i znas li sta on znaci? Nije sramota pitati :).

E bozo svaka ti cast. Samo da mi je znati sta koristis pored note—a?

Evo i ja da nesto kazem.
Kao neko ko je imao par meseci S2, i evo vec dva meseca NOTE, moja iskustva sa baterijom su sledeca:

Na oba telefona su ukljuceni wifi, 3g, GPS, ekran max osvetljenje ,normal screen mode (nije preprzena slika), iskljucen bluetooth, iskljuceni svi widgeti osim kalendara i mejla, originalan firmwer iz VIP

S2
6:00 budjenje
posto potrosim oko 1h da se spremim za posao (mada i tada surfujem u krevetu dok se budim da vidim vesti ili u WC-u)
,baterija broj jedan mi izdrzava cak do 10:00 (1h sam na WIFI-ju dok sam kuci, ostatak na 3g-u)
10:00 stavljam drugu bateriju
14:00 stavljam trecu bateriju
20:00 pri kraju mi je treca baterija, tada se i vracam sa posla, tako da odmah stavljam tel na punjac a rezervne baterije na svoj punjac

najvise koristim 3g internet,gomilu excell,pdf,word fajlova u medjuvremenu editujem i citam zbog posla, nimalo igrica, malo GPS-a, ne slusam muziku niti gledam filmove. osim ako naidjem nesto na youtubetu sto hocu da pogledam

NOTE

isti sistem koriscenja

6:00 skidam sa punjaca
12:00 stavljam drugu bateriju
18:00 stavljam trecu bateriju ako sam surfovao na drugoj ali obicno izdrzim sa dve baterije
20:00 vracam NOTE kuci na punjac

Znaci u prevodu NOTE je malo bolja baterija i to je to.

Ako koristim intezivnije GPS, onda mi nece ni sve tri pomoci, tako da je tu i cetvrta (mada cu morati da kupim posebno punjac za kola, ako neko moze da mi preporuci koji punjac za ovu azdaju koja guta struju).

Inace NOTE je po meni trenutno najbolji fon koji sam imao, i verovatno koji postoji, uglavnom zbog velicine i rezolucije ekrana, jer sada mogu nesto ozbiljnije da uradim tipa c++ kompajler preko androidbox-a itd., mnogo lakse se cita pdf word i surfa, kada hoces nekom da pokazes neki zanimljiv video, nemora da buljite obojica u mali ekran, isto tako i gledanje filmova je mnogo komotnije zbog velicine ekrana, itd...

Poslednja izmena od urednika:
Uf brate ti ih baš pržiš, tri baterije na dan. Mislim umem i ja nekada (možda dva puta mesečno) da spržim bateriju za 5 sati kada igram igricu neku ili surfujem non stop sa 100% osvetljenje ekrana, ali ne baš svaki dan ceo dan. Može neki info za šta toliko koristiš telefon, mislim to je dnevno preko 12 sati konstantnog prženja.

Poslednja izmena:
Jel ti kazes da na s2 ti je otisla baterija za 4 sata? Efektivnog rada? Imao si ozbiljan neki leak... Mora jedna baterija minimum 6 do 7 sati da traje...

Edit: Dobro, doduse 100% osvetljenje... Mada opet mislim da bi trebao 6 sati da izdrzi... Nikad ga nisam na 100% osvetljenja drzao...

Poslednja izmena:
Kada koristim tel samo za pricanje i sms i email, onda mi na S2 i NOTE izdrzi ceo dan jedna baterija, tako da nema nikakav leak 100%.
Jednostavno je 3-4 sata sa max osvetljem i 3g surfom ode jedna baterija i to je to.

Jer su to originalne samsungove baterije? Mnogo je to malo. Skini betterbaterystatus pa okaci screen.

Inace, reci za andosbox i note-ov ekran kakav hit :). Napravicu snimak andosbox, note i olovka sa warcraft 2 = apsolutni hit. To je ujedino, za mene koji ne zna ni cica glisu da nacrta, najbolja upotreba olovke. Za strategije ubila se. C&C, Warcraft, Ufo, itd...

Poslednja izmena:
Verujem da ako držiš osvetljenje na max i surfuješ preko 3G-a baterija od za četiri sata, ali nije valjda da surfuješ preko telefona 12 sati dnevno. Možda neki netbook da pazariš?

Pa dosta surfam po forumima, i kucam excell i word dokumente za vreme posla, da ne bih pisao u knjigu pa da prekucavam posle na komp, sto znaci da na svakih minut palim uredjaj i pisem na njemu.

Devilov ili Bozhin:)? Haha.

Nego u skladu sa temom, gde si kupio baterije za Note ako moze informacija. I cena ofc. (Ako je bilo na nekoj od predhodnih strana izvinjavam se)

Bogme, moj auto je pikap stojadin iz 1995 sa plinom koji vredi 200e, a note 550e, pa sad ti vidi sta vozim, a sta mi se nalazi u dzepovima :)

Aleksa021 ti moze naruciti baterije i futrolu i screen protector za malu nadoknadu.

Ja sam preko njega narucio 3 baterije, futrolu, 3 screen protectora za 2500din sve zajedno .
A u BG-u sam kupio 32GB microSD za nekih 3000din.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno