Šta je novo?

Stop ACTA Today!

ma sve se ukakili :p

a ovim saopstenejm su samo rekli - briga nas za potrebe naseg naroda , vec iskljucivo EU i velesilama u globalu.

Upravo to.

pa mi ni nemamo normalnu internet konekciju;) a hocemo da usvajamo koje kakve moderne zakone za internet!
sramota
:mad:Stop ACTA:mad:

Bilo je celih stotinak protestanata , lol. Lep dan , centar Bg-a ... pretpostavljam da su ostali "Like-ovali" statuse na fb... Ma ako , tako nam i treba :p

Ma kakva ACTA, i ako je usvoje nemaju para da to sprovedu.

Ma kakva ACTA, i ako je usvoje nemaju para da to sprovedu.

sta reci na ovakvu izjavu a ne puci od smeha :p

Nasi samo treba da je odobre , a taj zadatak ce obavljati strane kompanije i organizacije koje su specijalizovane za to. Nista tu nasi ne treba da finansiraju. Jednostavno ti provider posalje upozorenje i/ili te iskljuci. A i ako bude zatrebala kinta kojim slucajem , uvek mogu da povecaju PDV na bebi opremu :p

Poslednja izmena:
U zemlji u kojoj je ljudima sve super i ni oko čega se ne bune 100 protestanata protiv ugrožavanja sloboda na netu je sasvim respektabilan broj.

A i ako bude zatrebala kinta kojim slucajem , uvek mogu da povecaju PDV na bebi opremu :p

Svaka beba je potencijalni prekrsilac autorskih prava, tako da se to tarifira u istu kategoriju kao i opticki mediji, video kamere, foto aparati i slicno....

Restepka za sve protestante :) i za ostale koji su ucestvovali :)

Poslednja izmena:
"Pučina je stoka jedna grdna - dobre duše, kad joj rebra puču."

Jedino sto ne znam je precizno vreme slikanja.

K0qI5.jpg

Bogami bas ima mase!:DKakav crni protest!Kod nas se protestovalo godinama zarad neceg boljeg i sta je na kraju od svega toga ispalo?Ispalo je jedno veliko Nista!Videli ljudi da od takvih skupova nema vajde,pa resili da za to vreme koje ce provesti tamo urade nesto pametnije!Ako je neko resio da se ta ACTA sprovede,to ce se i uraditiBice mesec dana talasanja oko toga i kada se ljudi naviknu i pomire sa tim da ce to biti tako,sve ce se vratiti u novonastalu "normalu"!!!Nedavno mi je bio brat iz Australije i prica kako se to kod njih resava!Posto on nikada nije skidao nesto piratizovano,odlucio je da skine jednu pesmu,ali samo jednu!Posle deset minuta zvoni telefon,zvao je njegov internet provajder i samo ga upozorio da to vise ne radi i dao mu je internet adresu gde tu i tu pesmu moze legalno da je kupi ili samo da je poslusa za neku manju cifru!Inace ako se to ponovi morace da plati neku novcanu kaznu i mesec dana drustveno korisnog rada!

Poslednja izmena:
Da je skinuo par albuma bio bi tretiran kao ubica verovatno ... Što znači da ACTA uopšte nije potrebna za sprovođenje net diktature.

Peer blocker, ukljucena enkripcija, privatni tracker i u prevodu, duvaj ga ACTA.

... ili jednostavnije , neki open dns :d

^^ ...kakva je panika u "vladi", cim cuju da neko hoce na ulice, odmah nismo mi,nije to nase :d

Hehe, taj rad. Posto je verovatno pritisak sa zapada da se proturi ACTA uredba kroz skupstinu odlucili su da to puste ovima koji dodju posle izbora :D

Sve srpske stranke su protiv ACTA sporazuma iako nam niko ni ne traži da taj sporazum potpišemo, a ovamo sve podržavaju prisluškivanje VBA i BIA bez sudskih naloga.

Fora oko cenzure i kontrole neta xD

Pizza servis! Izvolite!

Mušterija: - Dobar dan! Želim da naručim dve pice!

Operater: - U redu! Mogu li prvo dobiti Vaš JMBG?

Mušterija: - Moj JMBG!? Šta će Vam to?

Operater: - Instalirali su nam novu tehnologiju!

Mušterija: - Pa kakve to veze ima sa picama?

Operater: - Tako povećavamo brzinu usluge, što je u Vašem interesu! Hoćete biti ljubazni da mi date Vaš JMBG.

Mušterija: - Ne razumem... Čekajte da pogledam! Pišite: JMBG 2709969710345

Operater: - Hvala Vam, gospodine Petroviću. Samo da proverim podatke iz naše baze. Vidim da živite u Nušićevoj ulici i Vaš kućni telefonski broj je 2601595. Vaš broj na poslu je 3301-572, a Vaš broj mobilnog je 065/7921-483. Vi sada zovete sa kućnog telefona.

Mušterija: - Da, kod kuće sam. A odakle Vam sve te informacije?

Operater: - Pa umreženi smo, gospodine.

Mušterija: - Sa kime se umreženi? Sa DE-BE-om ili sa mojom firmom?

Operater: - Gospodine, budite ljubazni, recite Vašu narudžbu!

Mušterija: - Donesite mi na kućnu adresu dve velike šumadijske pice, sa ljutom papričicom...

Operater: - Mislim da Vam to nije dobra ideja, gospodine.

Mušterija: - Kako to mislite?

Operater: - Gospodine, Vaši zdravstveni podaci iz elektronskog kartona govore da imate povišeni krvni pritisak i visok nivo holesterola. Žao mi je, ali polisa Vašeg dopunskog zdravstvenog osiguranja ne pokriva i taj rizik...

Mušterija: - Pa što mi onda možete preporučiti?

Operater: - Mogli biste naručiti našu bezmasnu soja-picu. Uveren sam da će Vam se dopasti.

Mušterija: - Zašto to mislite?

Operater: - Pa, prošle nedelje ste u knjižari kupili knjigu "Gurmanska jela od soje". Zato sam Vam to predložio.

Mušterija: - U redu, u redu. Dajte mi onda dve velike soja-pice. Koliko Vam dugujem?

Operater: - To bi trebalo biti taman za Vas, Vašu ženu i Vašeg sina. Sve skupa, zajedno s troškovima dostave, 2.100 dinara. Kako plaćate?

Mušterija: - Kao i uvek, kreditnom karticom.

Operater: - Oprostite, gospodine, ali bojim se da ćete morati platiti gotovinom. Prekoračili ste dozvoljeni minus na kartici.

Mušterija: - OK, skočiću do bankomata i doneti novac pre nego vaš dostavljač stigne.

Operater: - Neće ni to ići, gospodine! Imate prekoračenje i na tekućem računu.

Mušterija: - Nema veze. Samo pošaljite pice. Pripremiću novac. Koliko vam vremena treba za dostavu?

Operater: - Malo smo zatrpani u ovom trenutku. Oko 45 minuta.

Mušterija: - Kako bre? Najmodernija tehnologija, umreženi ste, a treba Vam više vremena nego pre!?

Operater: - Gospodine, ako Vam se žuri, možete doći do nas, ali biće Vam nezgodno voziti pice na motociklu.

Mušterija: - Kako znate da vozim motocikl?

Operater: - Ovdje stoji da kasnite s otplatom lizinga za auto, pa Vam ga je lizing kompanija oduzela pre dva meseca. Ali, Vaš skuter je u potpunosti otplaćen, pa sam samo pretpostavio da ćete tako doći po Vaše pice.

Mušterija: - Ne, ipak ću doći gradskim prevozom.

Operater: - Gospodine, prema našoj evidenciji, Vaša BUS-PLUS kartica nije dopunjena za ovaj mesec!

Mušterija: - Ma nosite se u tri lepe....

Operater: - Gospodine, preporučio bih Vam da pazite što govorite! Već imate dve prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira 2010. i zbog vikanja na saobraćajnog policajca 2011.

Mušterija: - Alo, bre, pa ja sam nazvao pica servis, a ne policijsku stanicu...

Operater: - Gospodine, znamo i za Vaš nik, pod kojim pišete veoma oštre komentare na blogu B92!

Mušterija: - Ma šta mi reče....

Opetarer: - Da i ne spominjem sajtove koje posećujete...

Mušterija: - Ama čoveče, hoću dve pice!!!!

Operater: - Želite li još nešto, gospodine?

Mušterija: - Ne, ništa više. I nemojte zaboraviti dve Coca-Cole gratis, kako piše u Vašem oglasu!

Operater: - Oprostite, gospodine, ali naš oglas ima klauzulu da ne smemo nuditi besplatnu Coca Colu dijabetičarima! I molim Vas da dočekate našeg dostavljača, jer se boji psa. Vi vašeg kućnog ljubimca, kako vidim, još niste vodili kod veterinara da se vakciniše.

^
Svaka cast za ovaj post!Ovako se nisam ismejao odavno!

ACTA - time to win!

In days, the European Commission will try a last ditch attempt to revive ACTA. But we can shine a light on their dirty trick and foil their plans.

Governments are turning their back on ACTA one by one, so the EC is asking their Court of Justice to give the treaty the greenlight and renew its momentum -- but they plan to manipulate the process by giving the court only a narrow, uncontroversial question to consider, hoping it will lead to a positive outcome.

We can push the court to see though the EC's ploy and look at all the legal implications of this censorship treaty on our freedoms -- forcing a negative decision that kills ACTA for good. Click below to sign the call:

http://www.avaaz.org/en/acta_time_to_win//?cl=1633329351&v=12965

Potpisao i prosledio na svoj wall.

Sta bre hoce vise ovi politicari nabijem ih sve...

Preimenovali su ga i proguraće ga, cccc...

Ja sam zapravo zahvalan ACTI jer sam sa smarackog rezwabb :d i RS i MU linkova ponovo presao na torente i obogatio flac muzicku kolekciju a i sve ostalo :)

Vrh Dno