Šta je novo?

Stop ACTA Today!

Moje osnovno misljenje je da i ovakav sistem koji sada postoji je ok, samo da toliko ne upada u oci, da piraterija bude malo vise underground kao sto je uvek i bila, da google mozda malo vise filtrira pretragu i verovatno bi svi bili vise zadovoljni.

Tako je, ovo je kljucna stvar ...megaupload i ostali file sharing/hosting potpomognuti google-om, su i napravili ovakvu situaciju .

ACTA sporazum = cenzura interneta

,,Trgovinski sporazum ACTA, koji bi trebalo da doprinese usklađivanju međunarodnih standarda u zaštiti autorskih prava i pooštri kaznenu politiku za internet pirateriju, najverovatnije će biti usvojen i u Srbiji. Stručnjaci upozoravaju da će sporazum ugroziti osnovna ljudska prava i omogućiti cenzuru na internetu.''
Ceo clanak na http://www.blic.rs/IT/308737/Srbija-usvaja-sporazum-ACTA-koji-omogucava-cenzuru-na-netu

Kako usvajanje ovof sporazuma utice na korisnike neta? Sta se konkretno gubi? Da li to zaista znaci da vise nema filmova, igrica...
PS. ako postoji slicna tema molim moderatore da ovu uklone.

Kako usvajanje ovof sporazuma utice na korisnike neta? Sta se konkretno gubi? Da li to zaista znaci da vise nema filmova, igrica...

Najkraće rečeno predpostavlja se krivica korisnika i ako u realnosti još uvek nije načinjena i mogu da ti unište život a da posle ne odgovaraju za to.:wall: Ako znaš kakve posledice proizvode PIPA i SOPA onda je jasno šta je ACTA.

Pokušaj usvajanja ovog zakona u Srbiji definitivno nije normalan poduhvat.:wall:

Poslednja izmena:
Ako se acta usvoji i primenjuje kao na ovom klipu iznad,onda mi net vise u zivotu ne treba.

Ovim je vlada ucinila sebi kontra-ulugu. Kada bude ovo pocelo da se sprovodi , manje ce mladih biti prikovano za racunare , gnev nece imati gde da istresu , pa ce poceti da se izlazi na ulice.

Medjutim , i dalje mi je najveca ironija to sto odluke o internetu donose ljudi koji nemaju blage veze sa istim.

Videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.

Nema od toga ništa u Srbiji, milion ljudi bi otkazalo net ili uzelo najmanje prepaid pakete za mail.

Nema od toga ništa u Srbiji, milion ljudi bi otkazalo net ili uzelo najmanje prepaid pakete za mail.

Koliko onda ima internet korisnika u srbiji ? ... videcemo sutra na protestu,cenim da ce biti ~0.2% ovih tvojih 1mil korisnika revoltiranih uredbama ACTA :d

Ne budi bukvalista.
U Srbiji ne bi izašlo 0.2% od 1m ni da sutra nemaju hleba da jedu.

Jao divno kako je nasa vlada hitra kada treba nesto retardirano da se "usaglasi sa evropom" a ne mogu da dovedu pay pal koga ima ceo svet.... Tuga...

Edit:
@peja pa da:). Jedino ko se igra online bi koristio iole jaci paket svi ostali po 1Mbit:)

"@nekorektno: Evo super akcije inspired by @eevandjuric : Pošajite mail sa bilo kojim torent fajlom na mail [email protected] #stopACTA"

^ zasto ? da ih podsetimo da nam blokiraju i torente? :p

Vraticemo se na "staro-dobro" kupovanje piratskog materijala na buvljacima:S:

Koliko onda ima internet korisnika u srbiji ? ... videcemo sutra na protestu,cenim da ce biti ~0.2% ovih tvojih 1mil korisnika revoltiranih uredbama ACTA :d
ima 3.5 miliona FB naloga u Srbiji

^ a da ne spominjem da svaka kafana/firma/klub... pa i udruzenja njihovih radnika imaju zaseban fb nalog :d

Ja sam sutra na trgu u 2, pa ko god dosao :)

Je li taj skup prijavljen policiji uopšte? Jer bez obzira koliko ljudi došlo, ako nije sutra samo mogu da čuju "razlaz".

I ja bih banuo ali sto kaze peja, treba proveriti prvo jel skup prijavljen. Da se ne iscimam zabe do grada. I da bez potrebe koristim bus plus sistem onako kako to nije zamisljeno :D

Hahaha ! Da, bas sam o tome razmisljao. Pa kakav bi ja to borac protiv sistema bio kad bih validirao kartu ? :D

Poslednja izmena:
Београд, 24. фебруар 2012. године – Министарство просвете и науке Владе Републике Србије саопштило је данас, поводом нетачних информација које су се појавиле у медијима о приступању Србије ACTA споразуму, да овај споразум није био предмет разматрања ресорног министарства, нити га је оно предложило Влади Србије на усвајање.

Влада Србије ће, као и до сада, приликом законодавног регулисања појединих области живота и рада, своје законске предлоге хармонизовати са законодавством Европске уније и примерима најбоље светске праксе, наводи се у саопштењу.
@srbija.gov.rs

^^ ...kakva je panika u "vladi", cim cuju da neko hoce na ulice, odmah nismo mi,nije to nase :d

Nazad
Vrh Dno