Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Ja sam sada probao 285.79 drajvere, i noćas sam ostavio da se skidaju neki filmovi, i ujutru lepo kada sam se probudio, čeka me BSOD-screen. Poludeo sam. Ponovo ću instalirati 290.53, jer mi se čini da mi oni rade najbolje.

Nvidia volim te mnogo ali ovo vec prestaje da bude ljubav :D

Kako da "isforsiram" TDR? Ne koristim mozillu a i ne igram bf3 pa da vidim jer mi dosad nije bilo toga (lažem, mislim da jeste jednom kad sam gledao neki klip na youtube ili nešto sl.).

@zeljko: ako koristiš chrome - uključi hardversku akceleraciju.

Ili sam ja srecnik ili stvarno znam sa windowsom ja taj TDR ili neko pucanje drivera nisam nikad imao, od kako su izasli koristim 290.53 i necu da menjam dok ne izadjen neki koji poboljsava perf. u igri koju najvise igram (ovi su bili za Skyrim) i drzim se FF 3.6.26 a i ako mi trebaju neke te browser *****rije onda ukljucim Chrome 18.0.1nesto.nesto (beta).

Nema to veze s bilo čijim znanjem. Kod ovog problema drajveri ne pucaju u igrama - a što se tiče FF 3.6.26 - ne vidim kakvu prednost ima nad novijim verzijama. Chrome 18 ima podrazumevano uključenu hardversku akceleraciju - chrome://gpu/.

Ja sam imao problem sa ovim novim beta drajverima prilikom prebacivanja u full screen na YT. Slika postane ljubicasta sa horizontalnim linijama (talasaju) i mora hard restart (nema sile da ga otkocim). Sa 285.62 sam imao problem u PES-u (posle nekog vremena pocinje da secka povremeno) ali ostalo radi prilicno dobro. Inace ovi novi beta drajveri daju malo bolje performanse u Skyrim-u i Crysis-u 2 ali dzabe kad zeza sistem. U pitanju je GTX560Ti.
Jedino pucanje drajvera mi se desilo kada sam preklokovao graficku. :D

Kad ce vise WHQL drajveri?

Kada do sada nisu izbacili drajvere koji resavaju ovaj vec rasprostranjeni problem cisto sumnjam da ce ih izbaciti uopste.

Stavio sam ih pa ćemo videti kako će se ponašati. Ne treba da deinstaliraš stare, pogotovu što u okviru instalacije imaš mogućnost da izabereš clean install.

Hvala bogu da su napokon izašli. Javljam utiske posle probe Battlafield 3 i 3D Mark 11, i videćemo hoće biti TDR-ova.

Ako imaš TDRove u BF3 i 3D Mark 11 - verovatno ti karta ne valja. Vidim da je Paradigma skinuo link koji nije bio oficijelan, ali sad su drajveri zvanični. Videćemo kako rade... Znam da su stavili još neke ispravke za TDRove, ali su i izjavili da nema jedinstvenog rešenja - da se verovatno više različitih problema pokazuje na isti način.

Ma nisam se dobro izjasnio. Mislio sam da testiram Battlefield 3, jer sam imao kočenja dosta. A 3D Mark 11 se pokazao malo bolji, Battlefield 3 da nepričam imam 42 AVG FPS na početnoj misiji (kada spašavamo svoje marince)pri 10 min igranja, Sa mojom mašinom iz opisa, prezadovoljan sam sa svojim Core 2 Duo procom, još uvek radi poso. Evo i detalja kako sam podesio:
http://i41.tinypic.com/vxanb.jpg

Ne znam šta je ovaj MOTION BLUR, pa ga nisam uključio jer ne znam hoće mi dosta pogoršati FPS. Ajde malo vi postavite kako vam radi Battlefield 3 sa ovim novim WHQL drajverima.

Ako imaš TDRove u BF3 i 3D Mark 11 - verovatno ti karta ne valja. Vidim da je Paradigma skinuo link koji nije bio oficijelan, ali sad su drajveri zvanični. Videćemo kako rade... Znam da su stavili još neke ispravke za TDRove, ali su i izjavili da nema jedinstvenog rešenja - da se verovatno više različitih problema pokazuje na isti način.

kod mene sve igre rade ,samo se u bf 3 pojavi crn ekran i moram alt del da izadjem.

Ma nisam se dobro izjasnio. Mislio sam da testiram Battlefield 3, jer sam imao kočenja dosta. A 3D Mark 11 se pokazao malo bolji, Battlefield 3 da nepričam imam 42 AVG FPS na početnoj misiji (kada spašavamo svoje marince)pri 10 min igranja, Sa mojom mašinom iz opisa, prezadovoljan sam sa svojim Core 2 Duo procom, još uvek radi poso. Evo i detalja kako sam podesio:
http://i41.tinypic.com/vxanb.jpg

Ne znam šta je ovaj MOTION BLUR, pa ga nisam uključio jer ne znam hoće mi dosta pogoršati FPS. Ajde malo vi postavite kako vam radi Battlefield 3 sa ovim novim WHQL drajverima.

42 fps avg stvarno strava za tu masinu, kako izgleda podesavanja su sve na maximumu mada taj motion blur nema skoro nikakvog utjecaja na fps btw najlakse objasnjenje koje ja mogu dati za taj motion blur je da podignes ruku ispred lica i brzo masi lijevo-desno i pokusaj gledati u prste eh to sto vidis je taj tzv. motion blur. Dakle ja sam instalirao nove drajvere al sutra cu da vidim kako bf 3 radi, na 285.62 sam na Ultra u 1920x1080 imao uvijek izmedu 50-55 avg, bas me zanima kakva je sad situacija..

Pa, da i ja isto mislim da dobro radi Battlefield 3 sa ovom mojom konfom. Ma ja bi kloknuo još procosor jer se ne greje puno, pri igranju ne ide više od 50 °, a i grafičku bi klokno samo da imam jače napajanje. Mojih 500 W chiftec-ovih je jedva dosta za ovo što sada tera. Mada se nadam da će uskoro novo napajanje, pa ćemo malo da se zabavljamo sa klokom, jer nisam imao do sada iskustva sa GTX triple X serijama, prošlu sam imao 9800 gtx+, a čuo sam da se GTX 460 može baš dobro overclockovati, da se može stići neka gtx 560-ica na default klokovima.

Probajte MP sa tim podesavanjima :D

Jel nema za sada TDR?

so far so good

ovako, danas dolazim u firmu da uzmem novu grafiku, i trebao 560Ti MSI da menjam za ASUS GTX570 i dodjem tamo i kazem daj mi Sapphire 6970 muka mi je vise do nVidie i dodjem kuci sa ATI-jem i imam sta da vidim , ladno novi 295.73 WHQL.......... jos ako je resio TDR super..... mada ausu 570gtx mi je mnoooogooo veliki! i bolje da ga nisam uzo...

ovako, danas dolazim u firmu da uzmem novu grafiku, i trebao 560Ti MSI da menjam za ASUS GTX570 i dodjem tamo i kazem daj mi Sapphire 6970 muka mi je vise do nVidie i dodjem kuci sa ATI-jem i imam sta da vidim , ladno novi 295.73 WHQL.......... jos ako je resio TDR super..... mada ausu 570gtx mi je mnoooogooo veliki! i bolje da ga nisam uzo...

Znaci ja sam odusevljen novim drajverima :-D NFS Run izgleda daleko bolje u BF nema onih senki sve je sredjeno :-D

Kao i ocekivano picture quality mi je i dalje fucked up sta god radio, tako da nazalost i dalje ostajem pri 280 seriji...

Posle celog dana kako su instalirani ovi novi vratio sam na 285.62 jer na ovim nemam opciju da aktiviram SLI! Ako neko ima resenje neka napise ovde...

Nazad
Vrh Dno